חנוכה מגיע עוד שבוע, ו-וואלה, אני יכול לעבור את כל שמונת הנרות בלי לאכול סופגניה אחת. העבודה הראשונה שלי אי פעם הייתה במאפייה קטנה בהרצליה, בשם הפינה המתוקה של רינה. עבדתי שם בתקופה שבין התיכון לצבא, אי שם בשנת 2004, ויצא לי לתת משמרות גם בתקופת חג החנוכה.
אחרי שהתפחתי, טיגנתי, הפכתי ומילאתי מאות סופגניות, וגם חזרתי הביתה אפוף בריח טיגון עמוק, הגעתי לרוויה מכדורי הבצק המטוגנים שאפופים בתרכיזי מתיקות שברובם מנסים לחקות טעמי פרי.
במילים אחרות: תנו לי לביבות! מלוחות, עם כל מיני ירקות, חומות-זהובות כמו שצריך ועדיף חמות מהשמן.
כשתכננתי עם סבתא חנה את יום הצילומים המשותף שלנו (ואם טרם ראיתם את המדריך שלה להכנת קובה סלק אנא גשו לכאן), מהר מאוד החלטנו שנלך על המתכון שלה ללביבות ירק עיראקיות, או עָ'רוּק (עם ע גרונית, ר גרונית, ק גרונית ושורוק גרוני).
שלא כמו לביבות תפוחי האדמה של המטבח האשכנזי, זהו אינו מתכון שמכינים במיוחד לחנוכה, אלא לארוחת בוקר או ארוחת ערב או לארוחת צהריים, או באמצע היום כשהילדים רעבים, בימי שישי, בימי חול רגילים או בימי חול המועד 😀
בעוד סבתי מכינה ערוק ללא בשר, לקציצות אלו גרסאות רבות, חלקן עם עוף וחלקן עם בקר טחון. הן מזכירות באופי ההכנה את לביבות הגבינה העירקיות, עיג'ה שמן, ואותן סיכמתי שאכין עם סבתא במפגש הבא.
מה שהופך את הלביבה הזו לכל כך מוצלחת היא השילוב בין הקמח, הביצים ופירה תפוחי האדמה – שנותן מרקם נימוח ובעל פוטנציאל השחמה גבוה (שכל מה ששחום זה טעים!), ולבין הרעננות של עשבי התיבול, המתיקות שיוצאת מהבצל בעקבות הטיגון והפתעות הטעם שנותנים התבלינים.
מבחינת גיוונים, אפשר לשחק עם עשבי התיבול (בצל ירוק, נענע ובזיליקום יעבדו פה יפה, כוסברה פחות). סבתא שמה במתכון כאן פפריקה וכמון, אני הכנתי אותן בעבר ביחד עם בהרט והיו גם מוצלחות ביותר. כמו כמעט כל לביבה, אפשר לאפות בתנור חם, אבל זה יותר פחות טעים 😛
>> קריאת חובה: המדריך שמסביר איך להכין את כל הלביבות!
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: מחליפים את הקמח הרגיל בקמח טף, קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.
- טבעוני: במקום הביצה מוסיפים 1-2 כפות קמח חומוס טחון דק. אם התערובת מרגישה יבשה מדי מוסיפים 1/4 כוס מים.
- אפייה: במקום לטגן, מסדרים את הקציצות על תבנית נייר אפייה משומן. מסלפים שמן מעל כל קציצה ואופים ב-200 מעלות 10-12 דקות או עד הזהבה.
מתכון לע'רוק : לביבות ירק עיראקיות
25 לביבות, צמחוני/פרווה, 20 דקות עבודה נטו, שעה ברוטו (כי צריך לבשל את התפודים)
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
כפית כמון טחון (אפשר פחות אם לא אוהבים)
כפית פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה או מעושנת)
1-2 כפיות שטוחות מלח
2 כפות קמח (רגיל ואפשר גם מלא, בדקתי!)
1-2 ביצים
שמן, לטיגון רדוד
אופן הכנה:
- מרתיחים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) בערך 30-40 דקות או עד שהתרככו (אפשר גם לבשל במיקרוגל העיקר לרכך אותם בְּדַלֶק).
- בעודם חמים, מסירים בזהירות את הקליפה ומועכים אותם לפירה עם מזלג (ראו כאן לתמונות מפורטות).
- נותנים לפירה להתקרר ואז מוסיפים את כל שאר המצרכים ללביבות מלבד הביצים.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה ואז מוסיפים פנימה את ביצה אחת ומערבבים. אם התערובת נראית יבשה מדי, מוסיפים את הביצה השנייה
- אם רוצים, נותנים לתערובת לנוח במקרר 20 דקות (המרקם יוצא יותר אחיד ככה).
- מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד. מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים 3-4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מצד שני, עד שמתקבל צבע חום יפה.
- מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור לביבות עם שאר התערובת.
- מגישים מיד.
ולנושא אחר: ספר בישול חדש לחובבי המתוק
וידוי: אני פשוט שונא למדוד. אני לא שוקל, לא בודק שיש בדיוק שלוש כוסות ותמיד מחליט לפי העין והרגש. אז כשהמגדנאית (קונפיסייר בלועזית) רונית צין קרסנטי סיפרה לי שהיא מחפשת עורך לספר חדש שכולו מוקדש לממתקים ומדידה (של טמפרטורות סוכר), ישר נדלקתי! (בכל זאת שבירת שגרה ).
הספר המדהים שלה יצא מהדפוס ממש לפני שבועיים, ואם יש לכם חיבה למתוקים בכל מיני צבעים, צורות ומרקמים, תמונות אוכל מטורפות (מהסוג שגורם לכם להגיד "אני רוצה!!", שצילמה שרית גופן המוכשרת וביחד עם הסטיילינג של אינה גוטמן המבריקה), ובכלל אתם אוהבים את החיים, אתם חייבים לעצמכם אחד כזה על מדף הספרים בבית.
בתור הספר תמצאו מתכונים לפאדג', מרשמלו, נוגט, סוכריות על מקל, סוכריות קרמל, סוכריות ג'לי, ערמונים מסוכרים אלוהיים, קליפות תפוז וג'ינג'ר מסוכרים ועוד, מרמלדות פריכות ואפילו רחת לוקום. את כולם אפשר להכין בבית, ולדעת בדיוק מה נכנס פנימה (רמז: לא חומרים משמרים).
מומלץ בחום ! את הספר אפשר להזמין ישירות מרונית – כאן בעמוד הפייסבוק שלה.
הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק!
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה
נשארתם עם חשק לטגן? נסו את המתכונים הבאים:
לביבות כרובית וגבינת צ'דר
בריק טוניסאי מושלם
לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד
עגבניות ירוקות מטוגנות
האמת שאנחנו בבית מכינים את זה בדיוק אותו הדבר רק בלי קמח ואת תפוחי האדמה אנחנו לא מבשלים לפני כן – רק מקלפים ומגררים על פומפיה ומכניסים לכל שאר התערובת עם אותם המצרכים כמו אצלך… אם תבוא מתישהו לאכול, תוכל להשוות טעמים (לא בא לרמוז אפילו שהערוק הרומני שלי בכלל קרוב לערוק הגרוני של סבתא שלך)
היי! הכנתי את כל הלביבות הקודמות ויצא טעים מאוד!
האם אפשר במקום קמח שיבולת שועל ובטטה במקום תפו"א?
היי איתי :]
כיף לשמוע!
שבולת שועל במקום הקמח יעבוד מצוין – שים שבולת שועל אינסטנט (קוואקר ודומיו) שהכי מתאימה ותיתן לתערובת לנוח 20 דקות כדי שהיא תספוג קצת נוזלים ותיתן לך לביבות מאוד נוחות לעבודה.
אפשר להחליף תפוח אדמה אחד בבטטה ועדיין לקבל תוצאות טובות בדיוק לפי המתכון הזה.
לא הייתי מחליף את כל תפוחי האדמה בבטטה כי הבטטה מימית יותר. אם בכל זאת בא לך לנסות, קח בחשבון שתצטרך יותר קמח/שבולת שועל כדי שהתערובת תחזיק טוב.. לא יודע בדיוק להגיד לך כמה כי זה לפי תחושה.. צריך להוסיף בהדרגה עד שהתערובת יציבה מספיק.
בהצלחה!
מתכון כלבבי!
הכנתי ממש עכשיו, ויצא ממש טעים! והכי כיף שממש קליל להכין,
וכיף גם לקרוא את ההקדמות, ואת ההסברים מאירי העיניים.
היי סמדר :]
כיף לשמוע! בתיאבון 😀
עוז, אתה בר מזל!
אני בטוח שכל מי שיש לו או היתה לו סבתא עיראקית משוכנע שהאוכל שלה הכי טעים. מי שיש לו שתיים, הסתבך…
לצערי, לא יצא לי ללמוד לבשל מסבתא ננה שלי שהכינה את האוכל הכי טעים בעולם. הייתי אז צעיר וידעתי רק לאכול, מי חשב לרשום מתכון.
היום כשאני גם מבשל, הייתי מת להכין לילדי חלק מהמטעמים שאכלתי בילדותי ובבגרותי.
למתכון ובעיקר לתמונות יש טעם של געגוע ושום טעם אחר לא ישווה לו.
תודה רבה :]
מקווה שאחרי שתכינו הטעמים יזכירו לך את הטעם של פעם
האם הבצל לא נשאר חי? אולי עדיף לגרר את הבצל על פומפיה לסחוט מעודפי נוזלים ואז להוסיף לתערובת?
חוץ מזה נראה מצוין…
היי אילן :]
הבצל לא נשאר חי.
אפשר לגרר ולסחוט אם אתה רוצה, אבל אני לא אחראי לדמעות שיגרמו כתוצאה מכך 🙂
גמני מעדיפה לזלול מיליון לביבות על סופגניה אחת
ואין ספק שערוק היא הלביבה החביבה עליי!
לנצח ישארו אצלי זיכרונות משבת בבוקר אצל הדודה העירקית,
עם ערוק, חצילים מטוגנים, קוביות תפוח אדמה שהתבשל כל הלילה על הפלטה, וביצה חומה…
נראה מעולה, מעורר תיאבון
תודה! =]
עכשיו גם העלית לי זכרונות
זה גם מה שמוגש אצל סבתא, בנוסף ללפת שקוראים לה שלרם
אם כבר הזכרת את השלרם, שזה מאכל חורפי, אבל טעים בטירוף. אשמח מאוד באם תעביר לי את המתכון.
היי ציפי 🙂
אין ממש מתכון
פשוט לוקחים לפת, קולפים, חותכים לפרוסות עבות, שמים בסיר עם מים ומבשלים על הפלטה שלש בת למשך הלילה.
סבתא שמה גם שקיק תה במים. זה כל הסיפור (לפחות אצלנו בבית)
חמתי ז״ל לא קילפה את הלפת היא בחרה לפתות קטנות ללא סיבים, היתה מרתיחה את הלפתות עם מים פעמיים , בפעם השלישית מוסיפה שקית תה שחור וסוכר לפי הטעם מבשלת היטב ובהמשך או בתנור אוכל הפלטה.
תודה עז!
הכנו הרגע לנר ראשון של חנוכה! מתכון קליל וטעים בטירוף!
וכל החומרים כבר היו לנו בבית שזה בכלל יתרון.. 🙂
אור וליאן
כיף לשמוע :] חג שמח!
טוב, בחנוכה הבא אני מכינה את הלביבות האלה כי בנר הראשון הכנתי כבר לביבות תירס ואתמול תפוחי אדמה+כרובית וצד'ר, ומדובר במספיק טיגונים לתקופת החג הקרובה 😀
ומשעשע לראות רק עכשיו שכבר כתבת על הספר (כן, אני מגיבה הרבה היום, משלימה את כל הפוסטים האחרונים). הוא מומלץ ביותר לכל אוהבי הקונדיטוריה וההכנות היצירתיות באשר הם 😀
יצא מעולה!:) תודה רבה על מתכון מנצח!
היי כנרת
כיף לשמוע ובכיף ;))
נקרא טעים, אבל למה קוראים לזה : לביבת ירק?
גם לביבות חנוכה רגילות מכינים כך (למעט הפטרוזיליה ).
אלו בעצם לביבות תפוחי אדמה עם תיבול אולי קצת שונה.
אבל… העיקר שטעים 🙂
ותודה.
היי אורית :]
כשפטרוזיליה נכנסת למשהו אז הוא הופך להיות עם ירק – להלן – חביתת ירק היא חביתה רגיל עם פטרוזיליה :]
מניח שמשם זה הגיע
הכנתי היום לארוחת ערב!
יצא ממש טעים אז המון תודה לך ולסבתא!
היי אסנת
תענוג לשמוע 🙂
בשמחה תמיד!
הי,
רוצה להכין מחר את הערוק ומפחדת (כמו קודמתי) שהבצל יישאר חי בפנים, בגלל הטיגון הקצר.
האם אפשר לטגן קודם את הבצל (בנפרד) ולהוסיף אותו כך לתערובת הפירה, הירק והתבלינים?
תודה וסופ״ש מקסים!
היי דנה =]
הבצל לא נשאר חי 🙂
את יכולה לרכך את הקוביות במיקרוגל (וככה תחסכי קצת שמן כי זה גם ככה מטוגן) וזה ינטרל את החריפות שלו לפני שתוסיפי לתערובת.
שמים את הקוביות בקערה ומכסים במכסה שמתאים למיקרוגל, מפעילים ל-2 דקות.
בהצלחה
האם מישהו ניסה להחליף קמח רגיל בקמח חומוס?
היי מירי 🙂
הקמח פה הוא מרכיב שולי, לכן אין בעיה להשתמש בקמח חומוס או כל קמח אחר
בהצלחה!
שאלה בבקשה:
לשומרי משקל : האם ניתן לדעתך לאפות במקום לטגן ?
היי דן
אין בעייה לאפות
יוצקים את הלביבות על תבנית עם נייר אפייה, מצפים בשכבה דקה של שמן (אפשר להבריש למשל) ואופים ב-200 מעלות 10 דקות עד הזהבה
בתיאבון 🙂
האם יש גירסה טבעונית?
אם לא, מה היית ממליץ כתחליף לביצה?
היי עדי
זה מתכון מאוד סלחני, לא אמור להיות מאתגר לטבען אותו 😉
כשחושבים על תחליפים, צריך להבין מה החומר שרוצים להחליף מספק, ואז למצוא אלטרנטיבות.
במקרה של המתכון הזה, הביצה היא החומר שמחזיק את הלביבה – בזכות החלבונים שיש בה, והיא מוסיפה גם עסיסיות לתערובת בזכות השומנים שיש בחלמון וכמובן המים שבה
ביצה גודל K שוקלת בממוצע 68 גרם, מתוכם 75% מים, 13% חלבון ו-10% שומן
בעולם הטבעוני, התחליף הכי קרוב הוא קמח חומוס, שמכיל גם הרבה עמילנים – כמו קמח החיטה.
מה שהייתי עושה במקומך – מוריד את הקמח הרגיל גם
ושם במקום הקמח והביצים 2 כפות קמח חומוס טרופות עם כף שמן זית+רבע כוס+כף מים. אם אחרי שהוספת את אלו לתערובת היא מרגישה רטובה מדי – תוסיפי עוד קמח קוקוס. יבשה מדי – עוד מים.
וכמובן שיש תחליפי ביצה טבעוניים שאולי יעבדו
בהצלחה, עדכני איך יצא!
גם לסבתא שלי קראו חנה, לשתיהן בעצם, אבל אמא של אבא שלי מתה ביום שנולד, ולא הכרתי אותה, לצערי, כי 50 שנה אחרי שמתה ספרו לי, בצפת החסידית, כמה שהיתה צדקת, גם את הקבר שלה צבעו בכחול.
בכל אופן סבתא חנה שהיכרתי היתה ממוצא מרוקאי, והיא קראה חביתת ירק לחביתה שהוסיפו לה בצל ופטרוזיליה, ללא תפוחי אדמה, עד כמה שאני זוכרת.
תודה על השיתוף
בדיוק חיפשתי איך לגוון את ארוחת הערב… נמכר! 🙂
קה צ'ינג! 🙂
הכנתי בלי ביצים – יצא טעים בטירוף!
אפיתי את הלביבות ופשוט ויתרתי על הביצים. כשהוצאתי מהתנור זה היה רך ומתפרק, אבל זה התמצק לחלוטין כשהתקרר.
כמו כן הוספתי תירס לגיוון.
אגב, סבתי ז"ל לא הכינה לנו ערוק אבל הכינה "בדולחם" שזה בערך אותו דבר אבל עם עוף.
היי נופר 🙂
מעניין לשמוע! תודה על השיתוף
אהלן, הם נשארות טובות גם לאחר כמה ימים? תודה
היי מוריה 🙂
מחזיקות 3 ימים, מומלץ לחמם בטוסטר אובן או בתנור
הייי! אז כמה זמן היה לי חשק לקציצות ירק, והיום הסכמתי לעשות את הפעולה השנואה עלי שהיא לטגן 😀
יצא טעים מאוד! אבל יש לי כמה הערות והארות לטובת הבשלנים הבאים –
1) לפחות אצלי, שתי ביצים היו יותר מדי. הכמויות היו מדודות, הפירה היה גרוס במגרסת פירה מיוחדת, מקורר וכל שאר הדברים, ובכל זאת – אחרי הוספה של ביצה אחת העיסה היתה לי נראית לי מספיק טוב, אבל העדפתי משום מה שלא לסמוך על האינסטינקטים שלי ובכל זאת הוספתי עוד אחת. זה יצר עיסה פיר-ית מדי שהתפרקה במחבת, אז כמובן שפשוט הוספתי בסביבות ה6-7 כפות קמח עד שזה היה נראה לי סבבה, וזה הניב קציצות מדהימות שחוסלו במהלך כל היום.
2) הוספתי עוד תיבול – חצי פלפל חריף לבייטס חרפרפים וטעימים, קצת שום כתוש, בצל ירוק (כולל החלקים הירוקים) ותוספת כמויות לתבלינים הרגילים. אבל זה כמובן נתון לטעם אישי.
זהו…עכשיו יש את חנוכה בחודש הבא, ונראה לי שעד 2018 הבית שלי לא ידע עוד טיגוניזם 🙂
תודה רבה על התגובה והדיווח, עדכנתי את המתכון לטובת הדורות הבאים 😉
הכנתי בדיוק לפי המתכון.יצא לי קצת נוזלי.
אבל טעים בכל זאת.
יש אפשרות לטבען אותם?משהו במקום קמח חומוס?
והאם ניתן להקפיא אותם?
היי תום
להבא אן נוזלי מוסיפים עוד קמח 🙂
אפשר לא לשים ביצים אלא רק מים, אבל קמח חומוס עושה את העבודה הכי טוב
אפשר להקיא את הלביבות המוכנות – אבל לא מומלץ (אישית פחות אוהב את המרקם, אבל אולי אתה תאהב)
הי, אני רוצה לנסות את המתכון אבל לא בטוחה לגבי הכמות של פטרוזיליה. אני קונה פטרוזיליה בשקית…
היי שרה
שקית פטרוזיליה זורמת כאן 🙂
עשיתי את הקציצות והם התפרקו לי????? למה???
שמתי ביצה אחת ולא היה צריך להוסיף עוד כי זה די היה רטוב.
היי ימית
בוקר טוב 🙂
יכול להיות שהתערובת הייתה רטובה מדי.
להבא כשאת רואה את המרקם הזה תוסיפי עוד כף או שתיים של קמח
איזה חמוד אתה…
אחלה הסברים.
צריך להניח את התערובת בקירור?
היי ימית 🙂
אפשר בהחלט אך לא חובה. 20 דקות במקרר יעזרו לקמח לספוג יותר טוב את הנוזלים ותהיה תערובת נוחה יותר לעבודה.
קציצות נהדרות!!! רק אחרי שהכנתי וטעמתי, נזכרתי שאכלתי כאלה לפני שנים רבות, אצל סבתא שלי. תודה רבה!
היי אושרת =]
איזה כיף לשמוע! בתיאבון ובשמחה!
היי עוז. טעמתי את הלביבות הנהדרותתת האלה מידי חמותה של גיסתי. יש אפשרות לוותר או תחליף לקמח לגרסה כשל"פ?
היי ציפי 🙂
אפשר לשים קורנפלור או קמח חומוס במקום הקמח הרגיל בשביל שיתאימו לפסח
מתכון מעולה!!!
היי נדב 🙂
שמח שאהבת! בתיאבון =]
לשתי הסבתות שלי קראו חנה. כשנולדתי קראו לי דפנה, אבל הוספתי את השם חנה.
פעם עשיתי מדיטציה, וראיתי איש ואשה, האשה אמרה לי "בחרת שם של שתי צדיקות, ומה אתך ?"
ואז חזרתי בתשובה שלמה.
תודה על השיתוף דפנה 🙂
אבל טורשי אורגינל שמשאיר צהוב על האצבעות
לאחר שגיליתי את הבלוג שלך, מנסה את המתכונים של מאכלים שאני מכינה בשוטף ותמיד יוצא מעולה, נהנית מהמתכון, מהתהליך והסבריו וכמובן מהתוצאה…. שנה טובה???
היי אסתי
תודה רבה על המילים החמות! ממש שמח לשמוע וכיף גדול ששיתפת
שנה טובה ומתוקה! =]
היי עז, ממשיכה להיות מהאתר שלך! יש לך איזה קיצור איך אפשר להפוך את הנהדרות האלה לכאלה עם עוף טחון? או שזה מתון אחר לגמרי? שוב תודה ?
נ.ב. האתר לא עולה טוב לאחרונה באייפד… וגם לא מקבלת התראה כשאתה עונה לי על התגובה…. או שזה ככה?
הי דפנה
שמח ממש לשמוע!
יכולה להוסיף 150 גרם עוף טחון לתערובת =] ללא שינוי נוסף
תודה על ההערה בבדיקה
האם ניתן להשתמש בקמח אורז במקום קמח רגיל?
היי אביטל
בהחלט כן
=]
חנוכה משפחתי, תפקידי בחלוקת המזון: שניצלים. ספירת העירקים האמורים להגיע לחג:מתוך ה-50 ומשהו אורחים, יהיו 4עירקים מקוריים ועוד הרבה צאצאים (נושאים את הגנים בגאון). בדיקת המקרר: נשאר פירה משלשום. פתרון המשוואה: נכין ערוק לפי המתכון של עז! מדידת זמן עד שהצלחת התחסלה: 2 דקות, מקום ראשון בין כל צלחות התקרובת +התעלפות כללית של כל הבדעלקים והבדעלקיות:-) כרגיל עז, תודה רבה!!
המתכון יצא מעולה! הילדים חיסלו לארוחת ערב עם סלט
בכלל יש לך אחלה בלוג עם כל הטיפים הקטנים שמוסיפים המון , תודה
אתה עושה סדנאות בישול?
תודה רבה מיכל היקרה!
מעריך את המילים החמות =]
כרגע לא, מעביר רק בפרטי באזור המרכז
סבתא ברטה נפטרה לפני 18 שנה . אתמול שנכנסתי את הערוק הבית התמלא בריח שלה. עז תלם אני אוהבת אותך ♥️
תודה עדי
ריגשת בענק!
היי עז 🙂
איך אפשר להוך את המתכון לנטול פחמימה? כלומר בלי תפוח אדמה וקמח?
תודה רבה
פירה כרובית/סלרי במקום תפוח אדמה
ואת הקמח להשמיט
תודה רבה עז היקר
על מתכון נהדר
הכנתי ויצא מעולה
ובכלל כל המתכונים שלך הם ליגה אחרת
שמח לשמוע! נכתבים באהבה!
היי 🙂 תודה רבה על מתכון מעולה שהעלה לבעלי נשכחות ילדות 🙂
ובכללי הבלוג שלך הוא יוצא דופן ומאוד מאוד מלמד ועוזר ואת כל הקונספט שלו אני אוהבת אתה אחד האהובים עליי!!!
אשמח לדעת למה לבשל את תפו״א עם הקליפה? מה אני מאבדת אם אני מרתיחה אותם ומרככת במים בלעדיה?
היי חנה
בשמחה רבה! תודה על המילים החמות
אני מעדיף לבשל עם הקליפה כי חלק מהמינרלים ועוד ערכים תזונתיים נשמרים לעומת בישול של קלופים ואז כל הערך התזונתי (הקליפה) הולך לפח