ממש לפני שבוע שיתפתי אתכם באוסף מתכונים ליום העצמאות, והייתה שאלה אחת שחזרה בתגובות: מתי יתפרסם מתכון לפלאפל? אז בשעה טובה אני שמח לשתף אתכם במדריך שלי להכנת פלאפל ביתי מושלם: פשוט, מלא בטעמים ופריך בטירוף, כולל טריקים שלמדתי בשנים של הכנת כדורי זהב בבית.
בילדות שלי לא היה דבר שאהבתי יותר לאכול בחוץ מאשר פלאפל. התחנה הקבועה שלנו הייתה הפלאפל של חיים בהרצליה, מוסד מקומי שכל מי שגר בעיר מכיר. אני זוכר שהייתי עולה על האופניים עם רשימת מנות מועדפת לכל בני הבית, מזמין לעצמי חצי מנה שהייתי אוכל במקום ואז מזמין עוד חמש מנות למשפחה (ככה שיצא שהייתי אוכל מנה וחצי).
יש משהו מטריף בפלאפל, ולא סתם הוא נחשב המנה הלאומית. המתכון הבסיסי מאוד פשוט, ואפשר לקחת אותו למאות כיוונים, וכמו בכל מדריך שלי, יותר חשוב לי שתבינו את הטכניקה מאחורי המנה מאשר שתכיני את המתכון שלי כפי שהוא כתוב.
מקור הפלאפל הוא ממצרים. בפלאפל הזקנים שבוואדי ניסנאס מספרים שהשם המקורי היה פלפלה (בפ רפה), וזו מנה שנוצרים מצרים הכינו בתקופת הצום (לנט) שבה נמנעים מבשר. מקור המילה מגיע מהמילה פול, שזוהי הקטנית המקורית בה השתמשו למנה.
צפו: כל השלבים להכנת פלאפל ביתי מושלם
אז למה אנחנו מכינים פלאפל מחומוס?
בגדול? בגלל העיראקים. בקרב יוצאי העדה נפוץ יחסית מחסור באנזים DP6G, ובלי האנזים הזה אכילת פול יכולה לגרום להרס רב של כדוריות הדם האדומות, ובמקרים מסוימים לסכן חיים. מחסור באנזים זה נמצא גם בקרב יוצאי עדות אחרות כמובן.
היתרון האבולוציוני לבעלי חוסר באנזים זה, הוא שהם בעלי סיכוי גבוה יותר לשרוד את מחלת המלריה, שפעם הייתה נפוצה מאוד (אבל זה כבר סיפור אחר).
בגלל שלישראלים רבים הייתה אלרגיה לפול, מוכרי פלאפל התחילו להכין פלאפל מחומוס, ולאט לאט גרסת הפול (שנקראת גם טעמייה) נעלמה כמעט לחלוטין מארצנו.
מדובר במנה משביעה ומשמחת, כזו שכל הרכיבים עבורה זמינים ונגישים לאורך כל השנה.
מתחילים להכין
את גרגרי החומוס, תבלינים וגם טחינה להגשה מצאתי בין מוצרי המותג הפרטי של רמי לוי, שיש להם מגוון עצום של חומרי גלם באיכות הכי טובה שיש.
אני מתחיל בהשריית הגרגרים – חשוב להשרות אותם למשך הלילה, מהלך שמרכך אותם וממלא אותם בנוזלים. אם חם מאוד אפשר להשרות במקרר, כאשר מזג האוויר נעים אני משרה בחוץ. חשוב להשתמש בהרבה מים בהשרייה כי הגרגרים מכפילים נפחם.
עכשיו טוחנים
הגרגרים המושרים שלכם צריכים עכשיו להיטחן טוב טוב, והכלי הביתי הזמין ביותר למשימה הוא מעבד המזון. אז את הגרגרים אני טוחן עד שהם מגיעים למרקם של בורגול דק, ואז אני מוסיף את הטעמים.
לכדורים שהכנתי היום בחרתי להוסיף צרור שלם של ירוקים (חצי כוסברה וחצי פטרוזיליה), ואתם יכולים להרגיש חופשי לשחק עם זה ולשים רק אחד מהשניים או להוסיף עוד עשבים שאתם אוהבים (בצל ירוק, נענע ועוד).
חשוב לציין שעשבי התיבול הם לא חובה, ויש פלאפליות שמכינים את הכדורים שלהם על טהרת הגרגרים (והמלח) בלבד – וד"ש לבנצי ממפגש האושר.
בגזרת התבלינים, שמתי פפריקה וכמון, שבעיני מוסיפים המון. גם כאן, אפשר להיות סולידי או להתפרע, עם תוספות כמו זרעי כוסברה טחונים, כורכום, פלפל לבן/שחור, בהרט ועוד.
ועכשיו לפסקה הכי חשובה במאמר
רוב המתכונים למנה הלאומית אומרים לכם לטחון את המרכיבים במעבד מזון למרקם אחיד וזהו. אני ניסיתי לעשות זאת כמה פעמים, וזה לא מספיק.
כדי ליצור תערובת מוצלחת שאין בה ביצים, קמח או פירורי לחם, חשוב מאוד ללוש את התערובת לאחר הטחינה טוב טוב, עם הידיים, משהו כמו 3 דקות.
למה עושים את זה? כי במהלך הלישה הידנית משתחררים חלבונים מגרגרי החומוס, ממש כמו מה שקורה כאשר לשים קציצות בשר. החלבונים האלו יעזרו לתערובת להחזיק את עצמה, מה שבהמשך יוביל לכדורים יפים ונהדרים.
בפלאפליות משתמשים במטחנת בשר כדי ליצור את התערובת שלהם, והיא דוחסת בכוח את הגרגרים המושרים דרך חורים קטנים, פעולה שמפעילה את החלבונים ועוזרת להם להפוך למסה אחידה.
מעבד המזון עושה פעולה של חיתוך, אבל לא של דחיסה, ולכן חשוב שנשלים את הדחיסה הזו בעזרת עבודה ידנית (סבלנותכם תתוגמל!).
כדי לבדוק שהתערובת שלכם מוכנה לטיגון/אפייה, תנסו ליצור ממנה כדור קטן, ואז להחזיק אותו עם שתי אצבעות בלבד. אם מחזיק – מעולה. אם לא מחזיק, אפשר ללוש את התערובת עוד.
>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד
אגב, לאחר הטחינה הוספתי גם עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, זה טריק שאספתי מפלאפל בדרה המעולה ברחובות, תוספת שעוזרת להקליל את הכדורים.
חיל הפרשים
אם אחרי הטחינה והלישה אתם לא מצליחים להגיע למצב שבו אתם מחזיקים כדור תערובת בשתי אצבעות, אפשר להוסיף קמח חומוס/קמח עדשים או קמח לבן (פחות מומלץ), רק כדי שהיא תידבק.
שימו כף אחת בכל פעם עד שאתם מגיעים למצב שתי האצבעות.
טיגון או תנור?
בעיני אין בכלל שאלה – פלאפל צריך להיות מטוגן. חשוב לטגן בנגלות קטנות- לא יותר מ-10 כדורים בכל פעם (למה? כתבתי על זה מדריך שלם).
אני יוצר את הכדורים עם הידיים (מקפיד להרטיב אותן היטב, אני מכין קערה גדולה עם מים לטבילה בין כדור וכדור) ואפשר להשתמש באביזר ליצירת פלאפל שמוכרים בכל חנות כלי בית.
לכדורים לוקח זמן להשחים, 3 דקות בטיגון לפחות ולפעמים יותר, אז יש להתאזר בסבלנות.
אפשר גם לאפות – הוראות אפייה מפורטות עבורכם במתכון.
יחד עם הכדורים המוכנים מגישים טחינה, חומוס, סלטים, ומה שאתם אוהבים, אז תהיו מוכנים עם כל התוספות לפני שאתם מתחילים לטגן/לאפות.
אישית אני אוהב המון טחינה, חומוס ביתי, חמוצים וסלט כרוב טוב.
לפני שאתם שואלים:
- את החומוס ניתן להחליף כמעט בכל קטנית מושרית אחרת. עדשים, אפונה, וכמובן פול, כולן יכולות להיטחן לתערובת פלאפל במקום גרגרי החומוס. שעועית פחות מומלצת מכיוון שיא חייבת בהרתחה של לפחות 15 דקות לאחר ההשריה.
- ניתן להכין את התערובת 10 שעות מראש.
- ואם אין מעבד מזון? אפשר להשתמש במעבד מזון ידני (מאסטר סלייסר ודומיו) או בבלנדר שולחני חזק.
- האם אפשר לאפות? כן. מוסבר איך במתכון.
מתכון פלאפל ביתי מנצח
6 מנות (40-50 כדורים קטנים), טבעוני+ ללא גלוטן (הפלאפל בלבד), שעה זמן כולל טיגון, השריה למשך הלילה
מצרכים:
לתערובת הפלאפל:
2 כוסות (500 גרם) גרגירי חומוס
1/2 פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה (לא אוהבים? ראו: לפני שאתם שואלים)
כפית שטוחה כמון טחון (או זרעי כוסברה טחונים)
כפית גדושה פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה)
כפית גדושה מלח דק
1 עגבנייה טרייה (רשות)
לטיגון עמוק:
2 ליטר שמן לטיגון
לאפייה:
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה:
משרים את הגרגרים:
- שמים את גרגרי החומוס בקערה עם הרבה מים (שיכסו את הגרגרים ב-4 ס"מ בערך) למשך הלילה (לפחות 8 שעות).
- אם מזג האוויר חם, עדיף לשים את הקערה במקרר. אם נעים, אפשר להשאיר מחוץ למקרר.
מתחילים להכין:
- קוצצים גס את כל עשבי התיבול (כולל גבעולי הפטרוזיליה/כוסברה).
- חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות.
- מסננים את החומוס ממי ההשריה.
יוצרים את תערובת הפלאפל:
- מעבירים את הגרגירים למעבד מזון וטוחנים היטב, עד שגרגרי החומוס מקבלים מרקם שמזכיר בורגול דק.
- מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים (פפריקה, כמון, מלח) וטוחנים שוב, בערך דקה נוספת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה, מוסיפים את קוביות העגבנייה ומערבבים היטב.
- לשים את התערובת עם הידיים 3 דקות (כן כן) על מנת שתהיה אחידה יותר ו"תידבק".
- בעזרת ידיים רטובות או בעזרת כף לפלאפלים (קונים בחנויות כלי בית) יוצרים כדור קטן מהתערובת. בודקים האם ניתן להחזיק את הכדור בשני אצבעות בלי שיתפורר.
- אם הכדור התפורר, ניתן ללוש עוד את התערובת או להוסיף אליה מעט קמח חומוס/קמח עדשים כתומות/קמח לבן (כף גדושה אחת בכל פעם) כדי לעזור לה להתאחד.
- אם יש זמן, מומלץ לתת לתערובת לנוח במקרר (מכוסה בקערה/קופסה) שעה לפני שמתחילים לטגן.
אם מכינים בטיגון:
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.
- יוצרים כדורים מהתערובת ומעבירים בזהירות לשמן החם. חשוב לטגן בנגלות קטנות של 6-10 כדורים בכל פעם.
- מטגנים במשך 3-5 דקות או עד להזהבה יפה.
- מוציאים את הכדורים לנייר סופג וממשיכים בהכנת הפלאפל משאר התערובת.
אם מכינים באפייה:
- יוצרים כדורים ומסדרים אותם על תבנית תנור עם נייר אפייה עם רווחים.
- מזלפים מעל כל כדור שמן זית בנדיבות (הכי טוב להבריש) ואז שולחים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10-12 דקות או עד הזהבה.
לא משנה איך הכנתם:
- מגישים את הכדורים בעודם חמים יחד עם פיתות, חומוס, טחינה, חמוצים ועוד סלטים שאוהבים.
- כדורים שלא נאכלו בעת ההגשה ניתן לשמור בקירור 4-5 ימים או להקפיא עד שלושה חודשים.
- הכי טוב לחמם אותם מחדש בתנור חם של 180 מעלות 6-8 דקות עד שהפריכות חוזרת.
המתכון הופק בשיתוף רמי לוי שיווק השקמה
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
המדריך: מה עושים עם ברוקומיני
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
לאלא לא! אי אפשר להכין פלאפל משעועית! זו אחת הקיטניות שדורשת בישול ארוך וזה מסוכן !
בעבר הכנתי פלאפל משעועית ולא ידעתי שזה מסוכן
בעקבות תגובתך קראתי בנושא וערכתי את הפוסט.
תודה רבה 3>
האם אפשר לטיון במטחנת בשר?
וודאי
במטחנת בשר באיזה גודל חורים כדאי לבחור?
בינוניים
נראה מושלם! תודה
בשמחה!
תודה! נראה מצוין, יהיה מעניין לגוון, אצלנו המתכון שונה (בלי העשבים)
*אנחנו נוהגים להשרות את הגרגרים בתוספת כפית סודה לשתיה, למה זה בעצם? ומה דעתך על הרעיון?
*אתה מציין שבפלאפיות משתמשים במטחנת בשר, האם זה מומלץ יותר מאשר מג'ימיקס?
*מניחה שאפשר להקפיא חלק מהעיסה לשימוש מאוחר יותר? (אנו מקפיאים בשקית שטוחה, מפשיר אחכ ברגע, צ'יק צ'אק כדורים ויש ארוחה.)
כן זה כדי להוציא את הגזים
טוענים מומחים שסודה לשתייה פוגעת בערך התזונתי של החומוס.
סודה לדתייה מאיצה את התהליך של ההשרייה
האם לא כדאי להוסיף להשריה גם חצי כפית סודה לשתיה ? עוזר להפטר מגזים עתידיים
אפשר בהחלט. האם זה קריטי להצלחת המתכון? לא
אני מכינה כמות גדולה של כדורים ומקפיאה אותם ללא טיגון. וכך כל פעם שרוצים מטגנים ישר מההקפאה. מחממים טוב טוב את השמן ובהתחלה מטגנים על אש גבוהה מאוד כשתי דקות כדי שהשמן לא יתקרר ואז עוד כשתי דקות על אש ברתיחה מבעבעת.
מעולה! תודה על הטיפים =]
היי
שמתי לב שאין בעיסה בצל ו/או שום.
למה?
היי ניצה
אין כי לא רציתי לשים במתכון (לא מרגיש שהשום תורם פה, ובצל, בכמות גדולה מדי, יכול להפריע ליצירת הקציצה)
אם בא לך תוסיפי כמובן – את הבצל הייתי מגרר וסוחט נוזלים עודפים, שום לכתוש
עז המקסים שלום:)
ראשית, תודה על עוד מתכון מושקע:)
שאלתי היא מה גורם לכדור הפלאפל להיות קליל ולא דחוס?
היי סימה
הדחיסות נגרמת מהרגע שמתחילים להוסיף קמח כלשהו
הוא סופח את מעט הנוזלים שיש בקציצה הזו וגורם לכך שהיא מרגישה דחוסה יותר
תודה עוז – בילדותי נהגנו לנסוע לאשקלון פעם בשבוע (יום השוק) והיינו אוכלים פלאפל אצל המצרי. מאז ועד היום אני מחפשת את הטעמים של הפלאפל שלו, ומצאתי את הטעם שלו רק בפלאפל חתוכה. המצרי היה מכין פלאפל ללא עשבי תיבול – וזה היה נפלא. אנסה את המתכון שלך ללא עשבי התיבול. יום טוב
בהצלחה!
היי עוז,
האם ניתן להכין מקטניות מונבטות…שעועית מש,עדשים, חומוס – מיקס?
בהחלט, לפי אותו עקרון שמוסבר במתכון
וכל עוד ההנבטה רק התחילה (נבטוט ולא נבט)
הי עוז, כדורי הפלאפל לא יצאו חלקות אלא מסה גסה. הטחינה במכונה גורמת למסה חלקה. אני מכינה שנים ותמיד טוחנת ומכינה ללא גלוטן. אנסה את המתכון שאתה הכנת ,
תודה על המתכון.
היי מירי
מסכים לגמרי
במעבד המזון חשוב להגיע למרקם כמה שיותר דק ואז זה מזכיר את המכונה
תודה על המתכון .
האם ניתן להקפיא את המסה או את הכדורים ואם
כן אז מה עדיף? (2 אנשים בבית)
היי ג'ודי, אכן (וזה גם מצוין בחלק של "לפני שאתם שואלים")
אין איזה עדיפות מיוחדת לשיטת הקפאה, יכולה להקפיא חלק ככה וחלק ככה ולהחליט מה יותר נוח לכם בכללי
רק מטוגנים זה מיוחד, אבל לא חבל על השמן, במילים אחרות איך אני משתמש באותו שמן בבריאות מספר פעמים
האם אפשר להשתמש בגרגירים מקופסא? הם כבר עשירים במים, האם ההבדל יהיה מאד משמעותי?
הי ניר
לא ניתן
הגרגרי מקופסה הם מבושלים
ואם תטחן אותם תקבל ממרח ולא עיסת פלאפל
יצאו קציצות טעימות ואתה בטוח היה חייב להוסיף קמח כלשהו כדי שיצזיק, אבל זה לא יוצא כמו פלאפל של פלאפליות שמכינים רק מקטניות מושרות
היי עז. תודה. סוף סוף מתכון שנותן את הכבוד לטעם החומוס ללא בצל ושום.
לקיצור תהליך ההשרייה , כשלפעמים יש ביקוש לפלאפל בבית ואין תערובת מוכנה במקפיא, אני משרה את החומוס עם מים רותחים ואבקת אפייה. החומוס תופח במחצית הזמן.
גם בתערובת אני מוסיפה אבקת אפיה. נראה לי שזה גם קצת עוזר לתערובת להיות אוורירית.
תודה על כל המתכונים וההסברים המעניינים.
שלום עוז היקר.
האם אפשר להוסיף תפוח-אדמה, אם כן טרי או מבושל ?
היי =] אפשרי להוסיף פירה תפוחי אדמה אבל אין ממש סיבה לדעתי
הי עז,
שוב תטדה על המתכון הזה ועל כל האחרים.
מצטרפת לשאלה של חי: האם אפשר להשתמש בשמן שימוש חטזר?
שבוע טוב, אירית
אפשרי תוך יום – יומיים בהנחה שהוא מכוסה
אני הכנתי כמה פעמים את הכדורים ושאני טגנתי אותם הם פשוט התפרקו לי תוך כדי הטיגון ואני לא יודעת למה
אשמח ליעוץ ממך
הלכת לפי כל הטיפים פה בכתבה ?
הי עז,
עקבתי ומלאתי אחר כל ההוראות של המתכון… אבל להפתעתי ברגע ששמתי את הקציצות לטיגון, הם נעלמו לחלוטין והפכו לפירורים פירורים…. יש עיצה?
תודה מרים
היי מרים
כתבתי במתכון -אם מתפרק אחרי שלשת אפשר להוסיף קמח שיעזור לייצב את הסיפור
דבר אחד איני מוצא למרות שראיתי המון מתכונים, באיזו טמפרטורה צריך להיות השמן. ראיתי גרסאות שונות. אני משתמש במד טמפרטורה.
170-180 מעלות
היי, הכנתי היום פלאפל לפי המתכון שלך, ויצא מעולה.
תודה.
שמח לשמוע!
תודה על המתכון!
טיפ שלי- העיסה באמת התפוררה לי ולא הצליחה להדבק לכדורים, אז הוספתי כמה כפות טחינה גולמית- גם מתאים בטעם וגם מצרך יותר זמין בבתים מאשר קמח חומוס/עדשים 🙂
הכנתי. טעים. אבל לא יצא נימוח וזה ביאס אותי. הביפנוכו קצת יבש.
אפשר לעשות כדורים קטנים יותר ולטחון יותר ביסודיות
האם מומלץ לטחון בבלנד מוט אחרי המעבד מזון כדי ליצור עיסה יציבה ודביקה יותר?
אפשרי, לא חובה, מעבד המזון אמור לעשות את העבודה
על איזה אש מטגנים את הפלאפל?
בינונית גבוהה
האם העיסה עם העגבניות טובה בהקפאה ? ובכלל כמה עגבניות לקילו חומוס ?
חיובי, 2 עגבניות
מה המרכיב שגורם למרקם, הבפנוכו להיות קראנצי? אשמח לדעת מהו הגורם תודה
החומוס עצמו
עוז הי
אם הקפאתי לאחר טיגון איך מחממים את הכדורים אחרי ההקפאה שירגיש כאילו הרגע הגעתי?
תודה על המתכונים תמיד נעזרת בך….
בתנור =] מסדרים בתבנית ומחממים ב180 מעלות בערך 10 דקות עד שחם
ושמח לשמוע!
במתכונים אחרים מוסיפים לתערובת סודה לשתיה או אבקת אפיה . אשמח אם תחכים אותנו בנושא הנחיצות
היי שמעון
הם מוסיפים מעט אווריריות לתערובת אבל במינון גבוה מידי גם נותנים טעם לוואי
לטעמי, אם תערובת החומוס מוצלחת מספיק וטחונה היטב אין בהם צורך
היי עז, האם אפשר לטחון בבלנדר מוט? אין לי משהו אחר
אפשרי אך מאתגר ולוקח המון זמן להגיע למצב שכל הגרגרים טחונים בצורה אחידה..
היי עז
תודה על המתכון הנהדר
האם ניתן לקצר בדרך כלשהי את זמן השריית הגרגירים?
תודה!
אפשר להחליף בעדשים כתומות ואז מספיקות שעתיים של השרייה
הכנתי והכל התפורר בטיגון (הנגלה שאפיתי דווקא יצאה טוב). מה עשיתי לא נכון?
המלצתי במתכון לעשות קציצת ניסיון וגם יש הסברים מסודרים לגבי מה לעשות במקרה שמתפורר (בגדול -להוסיף קמח כלשהו)
קראתי שלהוסיף פשתן טחון מדביק את העיסה האם אתה ממליץ?
איך מפשירים את העיסה שהוקפאה?
משאירים בחוץ עד להםשרה ואז מכניסים למקרר להתייצבות
שלום
האם אפשר לעשות פלאפל מעדשים?
היי דג יקר
בהחלט ואף רצוי, השרייה של 6 שעות מספיקה
הכנתי מחומוס מונבט אפיתי באיירפריי עם מעט ספריי שמן זית ויצא מושלם מושלםםםםם תודה רבה עז 🙂
שמח לשמוע חן!
כמה הערות חשובות:1. אני מכין פלאפל מזה זמן רב. כבן אדם שאוהב לעשות ניסויים בדקתי מה הטמפרטורה האופטימלית של השמן והגעתי ל150 עד 170 מעלות (משתמש במדחום מיוחד) פחות מזה זה סופג הרבה שמן ויותר מזהזה נשרף. 2. בצל מקובל כחובה. 3. כדאי להוסיף מעט סודה לשתיה ממש לפני הטיגון. 4. מרבית המכשירים להכנתכדורום מתוצרת הארץ עשויים אלומיניום ומשחירים במדיח, יש להשיג מכשירים תוצרת גרמנית שלא משחירים (חפשו בזאפ
היי עז היקר
רציתי להגיד תודה על המתכונים הנפלאים שלך. אנחנו באנגליה לכמה חודשים וממש התגעגענו לפאלאפל. יצא אחלה.
שמח לשמוע מירב!
לא יודעת למה.. הלכתי לפי ההוראות )למעט פטרוזליה שלא היתה לי) יצא לא בטעם של פלאפל וממש התפזר בטיגון
היי יונה
תודה ששיתפת
כתבתי שצריך להכין קציצת ניסיון והסברתי במתכון מה לעשות אם מתפזר.. תקראי שוב
תודה על המתכון. הכנתי והפלאפלים יצאו מאוד מאוד דחוסים, ממש חנק. איפה טעיתי?
היי דקלה
יכול להיות שטחנת יותר מדי את החומוסים
הי עז חנוכה שמח
אפשר לומר שאני ממש תלמיד שלך בבישול!
שאלה: האם אפשר לטחון ולכדרר בלילה, ולטגן למחרת בערב כשהאורחים באים?
היי מאיר
שמח לשמוע! כיף שאתה פה
אין בעייה להכין לילה מראש את התערובת
תודה רבה על המתכון.
זמן רב חיפשתי מתכון לפלאפל בלי בצל (בגלל אלרגיה שהתגלתה מאוחר).
מודה שכדי שהמתכון יצא קרוב יותר חסרו לי:
מטחנת בשר (לטחינה נוספת)
צ'יפסר לטיגון מהיר ויעיל יותר
והאמת – כנראה שבלי בצל הפלאפל לא יכול להיות רך אחרי הטיגון.
בכל מקרה – תודה רבה
אוף עשיתי הכל לפי המתכון וכשהכנסתי לשמן הם פשוט איבדו צורה וזה הפך למרק פלאפל. :/
מה היתה יכולה להיות הבעיה
אפ התפרקו יכול להיות שלא ריסקת מספיק את התערובת
השתמשת בחומוס מושרה.
כדי לייצב (כתבתי גם במתכון) אפשר להוסיף קמח חומוס או קמח עדשים לתערובת
הי,
השריתי חומוסים ובטעות התחלתי לבשל (מתוך הרגל להכנת חומוס).
הגרגרים עדיין לא רכים, בושלו 25 דקות בסיר רגיל עם סודה לשתיה, כאשר בישול מלא הוא כשעה וחצי.
האם אפשר יהיה להכין מהם את הפלאפלים?
שלומית
היי שלומית
לא יודע
עז שלום,
אולי ההודעה לעיל התפספסה?
שלומית
כל הכדורים נמסו בשמן למרות שהיו כדורים מוצקים שניתן להחזיק ביד ושהוו שעה במקרר. איזה אכזבה. למה?
היי קרן
להבא אחרי שאת רואה שכדור אחד נמס יכולה להוסיף קמח עדשים/חומוס כמו שהסברתי
תודה!
הכנתי מתערובת של עדשים ירוקות ואדומות
התערובת יצאה דלילה מדי
הוספתי מעט קמח ופירורי לחם ולא עזר
"שפכתי" לשמן ויצא מאוד מאוד טעים ואוורירי!!!
ממש נהדר, חוץ מזה שיצאו לנו כל מני צורות…
להבא, מה לדעתך אפשר לתקן?
תודה
שמח לשמוע
אם החזיק אז נשמע שהכל בסדר
יכול להיות שלא סיננת את העדשים מספיק לפני הטחינה ולכן יצא נוזלי
מה לגבי חומוס קפוא?
לא מתאים, צריך חומוס מושרה להכנת הפלאפל
10
הי עז.
יצא מעולה!! אני עף על ההסברים שלך והצלחת לשכנע אותי לטגן אחרי שנים של אפיה בתנור..
רק שאלה- 2 כוסות חומוס זה לפני השרייה?
ואיך הופכים אותם לאווריריים יותר?
תודה
הייחגי
שמח לשמוע!
2 כוסות חומוס זה אכן לפני ההשרייה
אפשר להוסיף מעט אבקת אפייה לטחינה ולהקפיד לטחון לשלב שתערובת הגרגרים מרוסקת אבל לא דקה מדי
2 כוסות זה שקית של חצי קילו לפני השרייה?
יצא מעולה.תבורך
תודה רבה דורון!
זמן רב שאני מחפש מתכון של אבקה להכנת פלאפל. כמו שיש לאוסם,
האם באבקת פלאפל גרגירי החומוס כבר בושלו? האם יש מתכון ל״אבקת פלאפל״?
הרעיון הוא שיש תערובת זמינה לכל רגע.
אשמח לסיוע בנושא
היי ארנון
מה שלומך? מניח שהם משתמשים בקמח חומוס
אתה יכול להכין תערובת פלאפל ולשמור בהקפאה.
ובאמת אחלה רעיון, רשמתי בפני לנסות
שלום.
1. אני רוצה להוסיף מנגולד. צריך להרתיח אותו לפני כן או שאפשר פשוט לקצוץ את החלק הירוק יחד עם שאר העשבים?
2. יש דרך כלשהי *לבשל* קציצות כאלה ברוטב עגבניות? אם כן מה היית מוסיף/משנה במתכון של הקציצות?
אשמח לעזרה כדי להכין לאמא שלי משהו מיוחד לליל הסדר, היא לא אוכלת בשר.
תודה רבה!
שלום שירה
1 פשוט לקצוץ במעבד המזון. לקצוץ אותם גס לפני.
2 לא ניסיתי אבל מעריך שכן, הייתי מוסיף להן עוד עמילן כדי שיתבשלו ויספגו נוזלים, נגיד קמח מצה 3-4 כפות