פלפלים ממולאים זה מאכל שהוא כביכול קל להכנה: לא צריך לגלגל אותם יפה כמו עלי גפן, לא צריך לבשל אותם מראש כמו בצלים או לרוקן אותם כמו קישואים, והם באים עם חלל מרווח שבו פשוט צריך להניח את המילוי.
אבל לדעת להכין פלפל ממולא ממש טוב זה לא עניין של מה בכך, והיום נקדיש לפלפלים הממולאים את הזמן ותשומת הלב הראויה להם, כדי שגם אם תוכלו להרים סיר שכל המשפחה תאהב.
לפני מספר שבועות פגשתי את נעמה וליאור קרייצר – הבעלים של "הקצביה" בביתן אהרון – אטליז מושקע ומוקפד שעובד עם בשר טרי מקומי שמפורק ומיושן במקום. בני הזוג הקימו את המקום לפני תשע שנים כמעט, אחרי קריירה ארוכה בתחום האופנה, ומהר מאוד הוא הפך לחנות גורמה (שמציעה, מעבר לבשר, גם פסטות, רטבים, חומרי גלם מהמזרח הרחוק, תבלינים ועוד) עם קהל לקוחות נאמן מעמק חפר והאזור.
במהלך השיחה, נעמה סיפרה לי על הפלפלים הממולאים שאמא שלה, יהודית מכינה, ורק מהתיאורים שלה על המילוי העסיסי והטעם העשיר נהייתי רעב. אז בתחילת השבוע נפגשנו אני נעמה ואמא יהודית ללמוד להכין פלפלים ממולאים ממש טעימים, וככה היא עושה את זה!
ממולאים בני 40 שנה
יהודית, בת למשפחה טריפולטאית שנישאה לשמוליק, בן למשפחה בולגרית, מספרת שאת המתכון שלה לפלפלים ממולאים היא משכללת כבר 40 שנה. היא ניסתה מגוון סוגים של עשבי תיבול, תבלינים, ופלפלים עד שהגיעה לתוצאה שתתואר כאן בהמשך. היא התחילה ממתכון משפחתי משלה ועם השנים שינתה אותו לפי העדפת המשפחה וטעמה האישי.
נעמה גם היא מכינה את המתכון עם כל מיני התאמות קטנות, ועקבתי אחרי הבישולים שלהן עם מחברת שלופה ואייפון דרוך לצילום.
קודם כל – הפלפלים!
הפלפלים הקלאסיים למילוי הם כמובן הגמבות, פלפלים מתוקים אדומים. אפשר להשתמש בצהובים גם. יהודית אומרת שלדעתה הפלפלים האדומים הכי מוצלחים גדלים בחורף, ואז הקליפה שלהם דקה ובשרם מתוק יותר.
הפלפלים שהכי כדאי לחפש הם הירוקים הבהירים, מזן שנקרא נהריה. הקליפה והבשר שלהם דקים אך המבנה שלהם חזק, והם לגמרי שווים קניה כשאתם רואים אותם בשווקים. אם המרירות של הפלפלים הירוקים מפריעה לכם, לכו על אדומים וצהובים.
מרכיבים מילוי
הסוד הגדול לפלפלים ממולאים שווים במיוחד הוא ליצור תערובת מילוי עסיסית, כזו שהיא רטובה מספיק כדי לבשל את האורז גם עם הרוטב איכשהו לא יצליח לחדור פנימה.
איזה אורז לבחור?
תערובת המילוי מתחילה באורז – נעמה מעדיפה אורז עגול (כמו של ריזוטו), יהודית הולכת על אורז בסמטי – כל אורז נותן תוצאות שונות ואני ממליץ לכם בחום לנסות את שני הסוגים וללכת עם מה שטעים לכם – (אגב, אפשר גם לשלב!).
מכיוון שהאורז כלוא בתוך הפלפל במהלך הבישול, חשוב מאוד להשרות אותו בהרבה מים לפחות כשעה לפני שמתחילים למלא, על מנת שיתבשל כמו שצריך.
מרכיב שני: בשר טחון
הבשר מוסיף מרקם והרבה טעם ועומק למילוי וגם לרוטב – הלכנו על בשר טחון טרי מנתח אונטריב שנעמה ארגנה במיוחד, ואפשר גם לנסות נתחים שומניים יותר כמו שפונדרה או זרוע (מספר 8) אם הקצב שלכם יכול להוסיף לטחינה גם קצת שומן אנטריקוט אז בכלל זה ישדרג את כל חווית הטעם.
(אם לא רוצים פלפל ממולא בשרי, אל תשימו בשר, טיפים לטבעון בהמשך).
בשביל העסיסיות: בצל, עגבניות ושמן
כבר דיברתי פה בבלוג רבות על בצל מקורמל, וגם במילוי של יהודית הוא מוסיף ניחוח עדין שמעמיק את חווית הטעם. הבצל מטוגן בהרבה שמן על מנת שישחים מהר, והשמן הזה הוא גם מרכיב חשוב בטעם. יכולים להכין עם פחות כמובן.
לבצל המטוגן שלה מוסיפה יהודית עגבניות קלופות קצוצות, שמספקות את רוב הנוזלים בהן יתבשל האורז. אפשר גם לשים עגבניות מגוררות אם אין לכם כוח לקלף (עם סכין או קולפן מתאים למשל).
בבתים רבים שמים גם שום כתוש במילוי (ד"ש לנילי באשי), עניין של טעם אישי.
בשביל הניחוח: שמיר
יהודית מספרת שהיא בדקה כמעט כל עשב תיבול אפשרי והגיעה למסקנה שפלפלים ממולאים מאוד אוהבים שמיר. המתכון עליה גדלה לא הכיל בכלל עשבי תיבול, ואת הרעיון להוסיף שמיר קיבלה מבעלה. צרור שלם מעשב התיבול עם הניחוח הייחודי נכנס לכאן.
גם אם אתם לא אוהבים שמיר בסלט, כאן תנו לו צ'אנס – בבישול הניחוח שלו מתעדן ומתמזג עם כל שאר המרכיבים.
ואגב, אם אתם ממש אוהבי שמיר, אפשר לשים גם יותר מצרור. מצד שני, אם אתם אוהבים כוסברה שימו כוסברה, בא לכם פטרוזיליה שימו פטרוזיליה וגם נענע ובצל ירוק זורמים פה. אבל שמיר הכי טעים.
התיבול
חשוב לזכור: מילוי ממולאים חייב להיות מתובל בנדיבות, אש שמנו פפריקה, פלפל שחור ומלח ככה שהיה טיפה מלוח מדי – כשכל הסיפור מתערבב עם הבשר והאורז ועוד מתבשל המליחות מתמתנת והטעם מתאזן.
איך ממלאים פלפלים?
רגע לפני המילוי עצמו, כדאי לחורר קצת את הפלפלים עם מזלג, ככה לרוטב יהיה יותר סיכוי לחדור פנימה ולעזור לבשר הפלפלים להתרכך.
לאחר מכן מסירים את החלק העליון שלהם ואז סוגרים אותו בחזרה לבישול. מודה שכמה פעמים שהכנתי פלפלים ממולאים זה הפך לפאזל, שניסיתי להתאים חזרה לכל פלפל את ה'מכסה' שלו.
לנעמה יש טריק קטן (שנאסף מספר הבישול של אורנה ואלה) שעושה את זה הכי פשוט: חותכים את הפלפלים כמעט עד הסוף ככה שהחלק העליון נשאר עדיין מחובר.
את המילוי שמים כמעט עד הסוף – האורז עוד יתרחב בבישול.
טיפ מעולה שהגיע מהקורא יהונתן גורן הוא לעשות חורים במילוי (עם אצבע או כף עץ ככה שיוכל להתרחב ולצאת קצת יותר אוורירי).
צפו: איך ממלאים פלפלים
יצא לכם יותר מילוי ממה שאתם שצריכים וזה לגמרי בסדר – כי מה שנשאר מצטרף ל….
רוטב!
לשאריות של המילוי מוסיפים קופסה אחת של עגבניות מרוסקות, עוד קצת שמן, מים ומלח – ואז יוצקים את כל הסיפור מעל הפלפלים.
ליהודית יש טיפ קטן לגבי סידור הפלפלים בממולאים בסיר – היא שמה אותם הפוכים, ואז זה מבטיח שהם יתבשלו באחידות ויצאו עסיסיים בטירוף. מוזמנים לנסות גם.
איך מבשלים פלפלים ממולאים?
את הבישול של הפלפלים עושים בשתי תחנות: תחנה ראשונה על הכיריים, לחצי שעה, ואז לעוד שעה בתנור (ואפשר גם שעה וחצי). החום של התנור פועל על סיר הממולאים מכל הכיוונים, מרכך אותם וגם משחים קצת את הרוטב בשביל טעם משגע. אפשר גם כמובן לבשל רק על הכיריים וזה מוסבר במתכון.
לפני שאתם שואלים:
- לגרסה טבעונית פשוט משמיטים את הבשר מהמתכון. ניתן להחליף את המלח ברוטב ובמילוי ברוטב סויה בשביל טעם בשרני. אם מתחשק לכם ממש להשקיע, אז יחד עם הבצל מטגנים גם 2 חבילות פטריות פורטובלו קצוצות בשביל המרקם והטעם.
- מומלץ בחום להכין את הפלפלים יום מראש, אחרי לילה במקרר הטעם שלהם ממש משתבח.
מתכון פלפלים ממולאים של אמא יהודית
7-8 מנות, בשרי, 30-45 דקות עבודה, שעתיים וחצי כולל השרייה, בישול וקירור
מצרכים:
למילוי:
1 כוס אורז עגול (אפשר גם אורז בסמטי או פרסי – כולם טעימים, כל אחד קצת שונה)
2-3 בצלים בגודל בינוני, קלופים
1/3 כוס שמן זית (או שמן אחר שטעים לכם)
4-5 עגבניות טריות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח דק (או יותר)
1 צרור שמיר, קצוץ דק (שמיר ממש מתאים פה אבל אפשר להחליף בפטרוזיליה או כוסברה ואפשר גם לשלב מספר סוגי עשבים)
500 גרם בשר טחון (השתמשנו באונטריב טחון טרי מהקצביה בביתן אהרון)
לפלפלים:
7-8 פלפלים אדומים, צהובים או ירוקים (מומלץ מזן נהריה – ירוק בהיר)
לרוטב:
400 גרם עגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות קנוי
2-3 כוסות מים
4-6 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
אופן הכנה:
למילוי:
- שמים את האורז בקערה גדולה ומשרים בהרבה מים כשעה לפחות (אבל מומלץ שעתיים). מסננים את המים העודפים בסוף ההשריה.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מעבירים למחבת רחבה יחד עם השמן ומטגנים מעל להבה גבוהה 8-10 דקות אגב ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- במקביל, קולפים את העגבניות בעזרת קולפן או סכין וחותכים אותן לקוביות קטנות. אם אין לכם כוח לקלף, אפשר גם לגרר את העגבניות בפומפייה לרסק כמו של מלאווח (נפטרים מהקליפות שנשארות בסוף הגירור).
- מוסיפים את העגבניות למחבת עם הבצלים ומבשלים יחד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הפפריקה, הפלפל השחור ומלח לפי הטעם (שימו לב – זה הולך להתערבב עם אורז ובשר, אז בשלב זה הטעם צריך להיות מלוח כדי שבהמשך יהיה מתובל בדיוק). מערבבים היטב.
- בוחשים פנימה את השמיר הקצוץ ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הבשר הטחון לקערה עם האורז. יוצקים פנימה גם את כל תכולת המחבת עם העגבניות והשמיר (אחחחח הריח!) מערבבים היטב.
לפלפלים:
- בעזרת מזלג או סכין מנקבים מעט חורים בתחתית ובצדדים של כל פלפל.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים בלי להפריד לגמרי את החלק העליון (ככה שיישארו מחוברים, ראו סרטון למעלה).
- מסירים את ליבת הפלפל (יש בה זרעים שאנחנו לא רוצים) ונפטרים משאר הזרעים בחלל הפלפל ומאלו שצמודים לחלק העליון.
- ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף בתערובת המילוי.
- מסדרים את הפלפלים יפה בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור, ואת מה שנשאר מהמילוי שומרים לשלב הבא.
- טיפ: בשביל פלפלים ממולאים עסיסיים בטירוף, מניחים אותם בסיר הפוכים (!!) ולא עומדים רגיל.
לרוטב ובישול הפלפלים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב טורבו).
- לקערה עם שאריות המילוי מוסיפים את העגבניות המרוסקות (או רוטב העגבניות הקנוי), המים, המלח והשמן. מערבבים היטב.
- יוצקים את הרוטב על הפלפלים.
- הרוטב צריך להגיע כמעט עד גובה הפלפל – אז מוסיפים עוד קצת מים אם צריך.
- מביאים את הסיר לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 15-30 דקות כדי להתחיל לרכך את האורז.
- מעבירים לתנור ואופים שעה נוספת, או עד שהפלפלים התרככו והמילוי התבשל לחלוטין והאורז רך. אם עדיין לא רך מספיק והסיר נראה יבש, מוסיפים עוד כוס מים ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
- אם לסיר שלכם אין מכסה שמתאים לתנור, מניחים מעל הסיר נייר אפייה ואז אוטמים עם רדיד אלומיניום. אם אין לכם סיר שמתאים לתנור (או שאין לכם כוח לאפות), אפשר גם פשוט לבשל את כל הסיר על הכיריים מעל להבה בינונית נמוכה במשך שעה וחצי. אבל בתנור הרבה יותר טעים.
- חשוב: את הפלפלים לא אוכלים מיד כשהם מוכנים, חשוב לתת להם להתקרר 15-20 דקות לפני שמגישים. הם גם הרבה יותר טעימים אחרי לילה במקרר.
המתכון הופק בשיתוף הקצביה, מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון (מחלף חבצלת). למקום אין תעודת כשרות
תודה רבה ללה קרוזה על הסיר הנהדר
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
לעוד מתכונים שרצים במשפחה:
ערוק – לביבות ירק עיראקיות
סמבוסק במילוי חומוס ובצל מטוגן
דג לשבת של סבתא חנה
תודה רבה נראה נהדר,
חשוב לי לדעת אם הרוטב והטעם בכלל יוצאים מתקתקים קצת (יש המוסיפים סילאן או רכז רימונים בשביל זה).
היי רינת
שמח שאהבת!
המתכון הזה לא מתקתק – כלומר יש מתיקות טבעית שמגיעה מהבצלים, העגבניות ופלפלים עצמם,
אם את מחפשת מתיקות קצת יותר מודגשת יכולה להוסיףלרוטבב 2-3 כפות רכז רימונים או 1-2 כפות סילאן
היי עוז,
תודה רבה על השיתוף, זה ניראה כל כך יפה ואסטטי עד שמביא חשק לאכול גם בשש בבוקר.
ישר כוח ????
שבת מקסימה ומבורכת ????⚘??????
תודה רבה אליזבט היקרה!
בשמחה רבה וכיף שאהבת
שבת שלום ומנוחה
תודה
חבל שלא רואים מבפנים
איזה יופי! אני מתה על פלפלים ממולאים:)
באיזה מידה הסיר שלך?
היי מאיה 🙂
שמח שאהבת!
השתמשנו בסוטאז' רוחב 30 אבל גם 28 יתאים
עוז, שלום ותודה.
רציתי לתרום טיפ ולשאול שאלה:
טיפ: אם למישהו יש סיר כמו סירי סולתם (זאת אומרת לא נון-סטיק ולא מצופים) שהידיות שלו מחומר פלסטיק כלשהו, אפשר להכניס לתנור אם עוטפים את הידיות טוב טוב ברדיד אלומיניום כפול, ואז לא קורה להן שום דבר. זה מנסיון רב שנים של רחל ז"ל, אמא של עדינה.
שאלה: הסיר בתנור כל הזמן היה מכוסה? כי ההשחמה נראית כמו אפיה חשופה.
ואחרון: אמש הכנתי את תפוחי האדמה המבושלים בקליפתם, מעוכים קלות ומתחפשים לאנטי-פסטי. הקהל הצביע ברגלים, כך שלא הספקתי בכלל להגיש לשולחן, הכל נחטף בדרך. בשפה פחות פורמלית: יצא פיגוז, נחטף ונעלם תוך רגע! על המעוכים פיזרתי מלח וטימין, ועל חלקם הנחתי פטריות מקופסא. יופי של רעיון ושל מתכון, תודה רבה.
שבת שלום,
היי אירית 🙂
תודה רבה על הטיפ! איישם בהחלט.
לגבי האפייה – השתמשנו בסיר ברזל של לא קרוזה, זה סיר שעושה אפק של תנור בתור תנור ולכן הפלפלים הושחמו גם מבפנים אפילו שכל האפייה הייתה עם כיסוי.
כמובן שכשמכינים בבית אם לא שחום מספיק אפשר בהחלט להכניס לתנור ללא כיסוי רק בשביל ההזהבה.
ממש שמח לשמוע שאהבו את הקווץ' פוטטו! כיף גדול ששיתפת!! תודה על כל המילים החמות 🙂
הי עוז
מציעה אפשרות נוספת לטבעונים: להשתמש ב״טחון מהצומח של טבעול״ במקום הבשר . זה טעים ברמות . גם אוכלי הבשר לא מרגישים בהבדל…וזה הופך את המנה ליותר מושלמת מבחינת ערכי המזון- חלבון פחמימה שומן וירק.
בתאבון
דפנה
תודה על הטיפ דפנה! =]
היי
לפעמים מכניסים לתערובת אורז ( חצי) מבושל,
לא עדיף? או שבהיותו מבושל מעט, לא יספוג את טעמי הרוטב?
היי ניצה =]
כמו שאמרת – מעדיף שהאורז יספוג את הנוזלים שמסביב ולא סתם מים
אבל אפשר לשים אורז חצי מבושל אם רוצים כמובן גם טעים
ועוד קטנה
רוטב עגבניות קנוי, הכוונה לפסאטה?
הכוונה לצנצנות רוטב מוכן כמו ברילה ודומיו
אפשר גם 2 כוסות פאסאטה לחלוטין זורם כאן
היי
הפלפלים על הכיריים.
רציתי להאיר(ע) שלא הצלחתי לנקות את פנים הפלפל והגרעינים ועדיין להשאיר את כיפת הפלפל מחוברת .
גם כמות הרוטב לא הספיקה בכדי להגיע אפילו למחצית הפלפל( הוספתי בקבוק שלם של פסאטה.)הסיר בגודל שמכיל 8 פלפלים.ועוד תהייה, בדכ אני מפוררת את הבשר במחבת לפני הוספת שאר המרכיבים. פה , לפי ההוראות מוסיפים את הבשר לאורז מבלי לפורר. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. סקרנית איך יצא….
היי ניצה 🙂
שמח לשמוע
זה בסדר אם נשארים טיפה גרעינים, וכמובן שאת יכולה להפריד לגמרי את החלק העליון מהפלפל כמו שעושים בדרך כלל.. לגמרי לשיקולך.
צריך להוסיף מים לרוטב כדי שיגיע עד גובה הפלפלים וזה גם כתוב במתכון
לגבי הבשר – כשלא מבשלים את הבשר מראש כל המיצים שלו נספגים לתוך האורז והתוצאה יותר עסיסית ועשירה.
כמובן הכל לפי טעם אישי זה ספציפית המתכון של יהודית ככה היא מכינה וזה טעים מאוד
היי עוז
רציתי לשאול אם האפקט של העסיסיות שיוצא מבשר לא מבושל כפי שאמרת כאן, יהיה עם טחון צמחוני של טבעול?
שווה לנסות
אפשר להכין עם פרגית טחונה במקום בשר טחון?
בטח
היי עז, בשביל הרוטב – עגבניות מרוסקות של מוטי (polpa) יעשו את העבודה נכון?
היי ירקן 🙂
בהחלט! יעשו עבודה מצוינת
הכנתי בגרסה טבעונית עם פיטריות פורטבלו ושמפניון יצא שלמות. השמיר נותן טאץ' מושלם. הילדים עפו. דרך מעולה לגרום למתבגר שלי לצאת מהחדר בחופש 🙂
היי לירון 🙂 כיף גדול לשמוע! תודה ששיתפת
☺️☺️
הי עז,
יש מה לדבר על אורז מלא, או שלא מתאים כאן?
היי איל 🙂
אורז מלא מתאים – מומלץ להשרות למשך הלילה ואז הוא יתבשל בערך באותו זמן כמו אורז לבן
ותמלא את הפלפלים במפלס טיפה נמוך יותר – האורז המלא צריך יותר נוזלים אז אם תדחוס את הפלפל במילוי לפני הבישול סיכוי גבוה שלא יתבשל באחידות.
יצא מעולה! תודה רבה!
שמח מאוד לשמוע! תודה ששיתפת ניקול
יש הוראות להכנת אורז – חצי בישול?
היי ליאורה
אין צורך לבשל את האורז מראש רק להשרות
נראה מעולה! שאלה קטנה – האם אפשר להכין כשהפלפלים נשארים פתוחים – חצויים לאורך (כמו סירות)? לבשל ולאפות מכוסה ורק בסוף להוריד את הכיסוי ולהשחים ?
היי יעלה 🙂 בגדול כן – פשוט לאורך יכנסו לך פחות פלפלים לסיר
וואו! יצא לי מושלם! – לי שתמיד יוצא לי מידי מלוח/חסר מלח/חסר טעם.
וואו!!! תודה רבה והבלוג שלך מדהים – לא יוצאת ממנו, תודה רבה.
היי 🙂
שמח מאוד לשמוע! איזה כיף ששיתפת בהצלחתך
תודה רבה על המילים החמות
היי עוז, עשיתי את המתכון כבר פעמיים, הוא פשוט ומצויין !
גם העברתי אותו לחברה שפחדה מממולאים ואמרה שיצא לה מעולה,
תודה רבה על המתכון הזה!
הבלוג נהדר.
היי שי
תודה רבה על המילים החמות! כיף גדול שאהבת!
עז אליפות האתר שלך!
כל מה שאני מכינה יוצא מעולה!(אחרי הבולונז והמוקפץ!)
תודה!!
הולך עם לימון סחוט??
(בדרכו אני מוסיפה…)
היי אסתר 🙂
תודה על המילים החמות! שמח לשמוע על הצלחתך!!
בשמחה וכיף תמיד
לימון סחוט בהחלט ילך פה.
הוכן עם פלפלים ויצא מושלם, ועכשיו אני סקרנית אם יצליח גם עם קישואים?? צריך לשנות משהו בהכנת המילוי? גם הייתי רוצה להכניס את כולם יחד (הפלפלים והקישואים) לאותו הסיר מטעמי עצלנות, אפשרי? 🙂
תודה על מתכונים מעולים!
היי ירדן 🙂
בהחלט יעבוד עם קישואים!
המילוי של האורז והשמיר מעולה איתם
בהנחה שאת מכירה את הטכניקה של המילוי זה כמו כל מתכון קישואים ממולאים אחר
יכולה להכניס הכל לאותו סיר רק חשוב לשים לב שיש מספיק מים לכסות הכל ולבשל מספיק כדי שחלק ניכר מהמים יתאדו ולא יהיה נוזלי מדי
בהצלחה!
היי עוז…. מתכון מעולה אני באופן אישי מאוהבת בפלפלים ממולאים ויכולה לאכול אותם בכל זמן נתון? ….לשידרוג ולהקפצה של המתכון מנסיון אישי ומהמטבח החאלבי-הסורי הייתי ממליצה לך להחליף את השמיר בנענע מיובשת….מוסיף המון טעם וריח מושלמים !!!
היי חן
שמח מאוד שאהבת =]
תודה רבה על הרעיון!
היי עוז,
קודם כל שתדע שאני ממש אוהבת את האתר שלך. המתכונים פה ממש מפורטים והכל יוצא מדהים.
אני מנבה להיפטר מהעגבניות שרי במקרר (מתחילות להזקין), רציתי לדעת אם זה בסדר להשתמש בהם למילוי, ולהשאיר את הקליפה
היי שיר
תודה רבה על המילים החמות! בשמחה ומכל הלב תמיד =]
בהחלט אפשר לשים עגבניות שרי קצוצות הקליפה שלהן יותר עדינה.
תקצצי אותן טוב טוב או תטחני במעבד מזון
בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום אורז?
למי שמשתדל להמנע מפחמימות
היי מורן
קינואה/כוסמת ירוקה יכול לתפוס (זה נחשב פחמימה?)
מתכון מעולה! יצא כל כך טעים
שמח ממש שאהבת! תודה ששיתפת
היי עז, נשאר לי ממש הרבה מהרוטב האם זה תקין ? כי זה נראה ששפכתי את רוב התכולה על הפלפלים במקום שזה יהיה בפנים
היי היל
תקין ביותר =]
התאור והפרוט עושה חשק לנסות…..היום אבשל תודה.
האם ניתן לשלב בסיר גם כרוב ממולא?
היי יעל =]
תודה רבה! אם יש מקום בהחלט אפשר לשלב
היי עוז חג שמח,
דבר ראשון, תדע לך שכל פעם שאני רוצה להכין משהו, דבר ראשון אני בודק אם יש מתכון שלך – אני מת על האתר שלך!
שאלה – האם אפשר לעשות ממולאים עם בורגול? תיכננתי להכין קובה סינייה אפוייה, ואז גיליתי שיש לי עודף פלפלים ובכלל בא לי ממולאים 🙂 זה נראה לך יעבוד? אם כן, איך מחליפים?
תודה!
היי נדב =]
תודה על המילים החומת!
אפשר לשים בורגול גס במקום האורז, במקרה כזה אין צורך להשרות רק לשטוף טוב את הבורגול
היי עוז
חג עצמאות שמח !
תודה על עוד מתכון מושלם!
יצא טעים בטירוף , מי היה מאמין שאני יעיז להכין ממולאים ..ובזכותך ניסיתי והצלחתי ( ובעלי היה מאושר ?) תודה ענקית
שמח ממש לשמוע גליוש!
חג שמח וכיף שאהבת =]
ניסיתי כבר כמה מתכונים לפלפלים ממולאים והמתכון הזה עוקף את כולם בהליכה… הפך למתכון הקבוע אצלנו בבית. המון תודה.
היי לילי
שמח ממש לשמוע! איזה כיף
כבוד רב
תודה על הרעיון
יישמתי ויצא טוב
כל הכבוד
ואני שואל האם שייך להכין ולהקפיא?
בתודה
היי מאיר
שמח שאהבת ובשמחה =]
המתכןו שורד הקפאה מצוין, עד שלושה חודשים
אתה מתכוון שניתן להקפיא את הפלפלים לאחר הבישול? תמיד חשבתי שאורז לא שורד הקפאה כל כך טוב… לא עדיף להקפיא את המלית לפני מילוי ובישול (ואז לאחר הפשרה כל מה שנותר הוא למלא את הפלפלים?).
האם בכלל אפשרי להקפיא אורז לפני בישול?
תודה.
היי לילי
במתכון הזה ניתן להקפיא את הפלפלים המוכנים (האורז ספוג גם ככה בנוזלים, זה לא אורז אחד אחד שאת רוצה שישאר עדין ואוורירי )
נראה לי סתם הסתבכות להקפיא את המלית בנפרד.. הפלפלים הממולאים השלמים סורדים הקפאה ובגלל שהם דורשים גם ככה זמן בישול ארוך הקפאת המלית לא נותנת חיסכון מסוים
(אלא אם מכינה כמות כפולה של מלית ואז יכולה להקפיא חצי לנגלה הבאה)
מתכון טוב. המון זמן הכנה. לטעמי
יותר קל לבשל את האורז 10 דקות במקום להשרות שעתיים ?
תודה!
בהחלט אפשרי =] זה פשוט עוד סיר לשטוף וחלק מהטעם של האורז ילך לאיבוד עם מי הבישול
היי עז,
מתכון מושלם שניסיתי כבר כמה פעמים. תמיד גורף מחמאות וטעים בטירוףףףףף
תודה לך על השיתוף של המתכון הטעים הזה!
אם אני רוצה להכין את הפלפלים הממולאים בצורה שתתאים למי שאוכל דל פחמימה, ז"א עם הרבה פחות אורז (לא מוכנה להשמיט אותו לחלוטין), אתה חושב שזה אפשרי? יצא עדיין עסיסי וטעים?
חשבתי להשתמש בשליש מהכמות שכתובה במתכון.
אשמח לשמוע מה דעתך,
תודה רבה!!
היי חנה
תודה רבה שמח ממש לשמוע!
אפשר לשים קינואה או כוסמת ירוקה, מניח שאלו יעבדו גם
היי,
יש אפשרות להפוך את המילוי לצמחוני?
להוסיף עדשים שחורות\ירוקות במקום הבשר? מה הולך טוב?
תודה
היי שי
אפשר פשוט להשמיט את הבשר.
עדשים זה מצוין פה – אפשר להוסיף לאורז 3/4 כוס עדשים שחורות או ירוקות שתיהן זורמות
הי עוז,
כמה זה 400 גרם עגבניות מרוסקות?
אם אני מכינה את זה, אז אני פשוט לוקחת עגבניות, מורידה להם את הקליפה ואז מרסקת אותם עם פומפיה נגיד? מעבד מזון ילך בטחינה של העגבניות או שזה יעשה את זה מימי מדי?
היי שולמית
אם לא משתמשת בקפסת שימורים, מדובר ב-3-4 עגבניות בשלות מגוררות
רק לעדכן שיצא טעים באופן מפתיע. באמת לא חשבתי שפלפל ממולא יכול לצאת כל כך טעים
איזה כיף לשמוע שולמית! תודה רבה שעדכנת =]=]
האם אפשר לשלב עם השמיר נענע ? או שכדאי רק אחד מהם ?
היי רוני
אין בעייה לשלב
היי עז! תודה על מתכון נפלא – נראה מעולה כמו תמיד!!
יש לי שאלה לגבי גרסא טבעונית. להתייחס לפטריות ממש כמו בשר? לטגן אותם עם התבלינים?
כמו כן, אותו מתכון יעבוד עם בצלים ממולאים? אפשר לבשל את הגמבות ואת הבצלים באותו סיר או שפחות כדאי?
תודה רבה!
היי, יש לי רק כיריים בבית, כמה זמן בסה"כ צריך לבשל את הפלפלים אם זה רק על הכיריים?
היי ליז =]
מבשלים על הכיריים בערך שעה או עד שהאורז מבושל לחלוטין
איזה כיף של מתכון. "טבענתי" עם טחון מהצומח של טבע דלי במקום בשר. יצא…ממולאים טעימים כמו שצריך! 🙂 תודה עוז.
שמח לשמוע חגית!! בכיףף
הכנתי היום את הפלפלים יצא מעולה!! תודה על מתכון מפורט ועל הטיפים.
אני השתמשתי בפטרוזיליה לא אוהבת שמיר
הוספתי גם מעט כורכום ובזיליקום יבש.
יצא מעולה!!
שמח מאוד לשמוע יעל! אחלה שדרוגים
הי עז!!
אני מרוקאית מושבעת 🙂 מתה על המטבח !! מאוהבת באתר ובמתכונים שלך ,כל פעם כשאני נכנסת למטבח ,קודם נותנת הצצה לאתר ומחפשת גרסה למה שאני עומדת להכין!חייבת לאמר שאתה נותן לי טיפים מעולים!! והשראה!!
לא פעם גם כשהייתי עייפה בגלל שראיתי מתכון שלך נכנסתי למטבח והסתערתי על הבישול…
והטעםםם משגעע! אז קודם כל קבל את המחמאות! כי הן מגיעות לך ביושר!! (ולקבל אותם ממרוקאית בשלנית זה אחלה מחמאה :):) ) ואגב הכי אוהבת את תורת הבישול שלך..רואים שאתה עושה שיעורי בית מעולים לפני כל מתכון שעולה..
את המתכון הזה לקחתי והוספתי לו קצת דברים מהבית המרוקאי של סבתא שלי – יצא מטורף!!! עפתי על השמיר!! למרות שלא הכרתי..אין כמו לנסות דברים חדשים ולגלות עולם חדש..
טיפ ממני – להוסיף למילוי רבע מיץ לימון טרי וכפית סוכר – מווסת את הטעם נהדר!!
בתיבול – אני מוסיפה גם כורכום ומרק עוף.
בתנור אני מכניסה את הפלפלים לתוך שקית קוקיז ,סוגרת אותה היטב ומחוררת מעט ..
תודה עז!! תמשיך לתת לנו השראה !!
לאחר חיפושים ארוכים אחרי ה-מתכון לפלפלים ממולאים, נראה שמצאתי. יצא פיגוז!!!!תודה רבה
תודה רבה ימית היקרה!
כיף שאהבת
הי עוז, יש לך בלוג מדהים שתמיד כייף לי להיכנס לקבל ממנו השראה.
הכנתי בצל ממולא אתמול בלילה, אבל לא השריתי את האורז, והייתי בטוחה שהוא כבר מבושל, בגלל שבצדדים היה מושלם.
שאלתי – האם ניתן יום למחרת להמשיך את הבישול, והאורז ימשיך להתבשל, וזה יציל את הסיר שעבדתי עליו?
היי אדוה =]
תודה רבה על המילים החמות! אכן בישול נוסף יציל, שווה לנסות לחורר את הבצלים עםמזלג כשהם קרים לפני הישול, ואז המים יחדרו פנימה ביותר קלות
היי עז, אחלה בלוג יש לך!!
בסערה הקודמת הכנתי את הפלפלים הממולאים ואת הגולאש ויצא מעולה!!! אפילו הילדים הבררניים שלי אהבו ואני בכלל לא בשלנית גדולה.
אז החלטתי לשחזר את ההצלחה גם בסופה הנוכחית: הגולאש כבר בתנור ואני רוצה להכין ממולאים אבל מסתבר שאין לי מספיק פלפלים. המתכון לדעתך יתאים גם למילוי של קישואים? יש לי בייבי קישוא וחשבתי לבשל ביחד
היי דניאל =]
שמח מאוד לשמוע! תודה רבה ששיתפת
המילוי בהחלט מתאים גם לקישואים!
איזה מתכון נפלא! טעם מושלם! 🙂
בשביל לא לעבוד סתם, הכנתי 2 סירים ויצא מעולה. 2 שאלות:
1. המילוי (בשר ואורז) יצא טיפה עיסתי. בישלתי חצי שעה על הגז ועוד שעה בתנור (רגיל, לא טורבו). האם יכול להיות שצריך לקצר את זמן הבישול? אם כן, באיזה שלב?
2. על כל סיר שמתי חצי כוס זכוכית גדולה של אורז ומרגיש לי שיש טיפה יותר מדי אורז על חשבון הבשר.
כמה גרם אורז צריך בשביל המתכון הזה (כוס אורז לא אומר לי הרבה כנאה :)).
תודה רבה!!
היי יגאל
תודה רבה על המילים החמות!
1. יכול לבשל סה"כ שעה וחצי להבא, ואם לא נוכן להמשיך לבשל עד שהאורז רך
2. אני בכוונה לא נכנס לענייני גרמים במתכוני אורז,בסוף אם סביב הגרגרים יש מספיק לחות הם יתבשלו ויהיה טעים =] יכול להבא פשוט לשים 100 גרם יותר בשר במתכון
היי עוז 🙂
הכנתי לחג אורז בתנור עם המון כוסברה, עלי סלרי ובצל סגול מטוגן.
יצא מעולה ומלא טעם אבל אנחנו רק זוג.. אז מחפש פתרון יצירתי למה שנשאר כדי שלא ימאס.
האם לדעתך האורז המוכן שיש לי (בערך כוס וחצי אחרי בישול כולל העשבים) + 700-800 בשר טחון יעבוד טוב כתערובת למילוי?
אולי לערבב עם מעט אורז לא מבושל?
אגב, לומד מהבלוג המון בצורה סמויה כבר שנתיים לפחות. כיף שאתה מצרף את כל ההסברים המפורטים ותמונות!
חג שמח!
היי מיקי
שמח לשמוע! אפשר גם להקפיא עודפים מהפלפלים הממולאים
הרעיון שאתה מציע מצוין
חג שמח =]
תודה רבה על המתכון הנפלא..עשיתי אותו בגרסא הטבעונית ואין ספק שהמעבר להמשך בתנור עושה את כל הטעם:)
מעולה רותם! כיף לשמוע
היי עז!
רציתי לעדכן שניסיתי והמתכון יצא מדהים בטעמו 🙂
הלכתי על גרסה טבעונית עם פטריות במקום הבשר והוספתי קצת צנוברים ומעט סומק מעל. שידרג מאוד 🙂
תודה גדולה על הבלוג האדיר הזה, לא מפסיקה לבשל בזכותו!
שמח לשמוע מור היקרה! נשמע מעולה!!
בשמחה ומכל הלב תמיד
עז היקר, כרגיל – אין כמוך!
רק מהריח של תערובת הבצל והעגבניות, ידעתי שאלו יהיו ממולאים סוף הדרך.
אמנם מחכה עדיין שיצאו מהתנור אבל אני כבר יודעת איך ייצא… מושלם!
תודה רבה
שמח לשמוע ספיר! בשמחה
תודה רבה על עוד מתכון נפלא ובמיוחד על הטיפים הנהדרים: חירור הפלפלים, הנחתם הפוכים ואפייתם בתנור – שידרוג מדהים והתוצאה – טעימה עד מאוד.
היי עז!
איך יודעים אם סיר מתאים לתנור? האם כל סיר עם ידיות פלסטיק לא מתאים לתנור? האם יש דרך לכסות את הידיות כדי שלא ישרפו?
ואם נגזר עליי לבשל על הגז, האם זה יתרום במשהו אם נכסה את הסיר באלומיניום?
היי רעות
בכללי עדיף סיר עם ידיות מתכת, ישנם סירים עם ידיות פלזטיק שמתאימים לחום של עד 100 מעלות אבל זה צריך להיות כתוב בעלון לצרכן של הסיר שקנית
יכולה לעוף את הידיות ברדיד אלומיניום ואז עד 150 מעלות יהיה סבבה
ואפשר לבבשל על הכיריים מכוסה במכסה רגיל שעתיים
בהצלחה!
אין על המתכונים שלך. מדוייקים אין מילה אחרת.
יצא מושלם! נשאר לי מלא מילוי אז הוספתי לסיר קישואים וארטישוקים ממולאים. ללא ספק מתכון שנשמר במועדפים.
שמח לשמוע שני היקרה!
האם המתכון הזה יתאים גם למילוי עם בשר הודו טחון?…
היי מר, בטח
שימי לב לבקש שווארמה הודו טחון (ירכיים/הודו נקבה) כי החזה יתייבש
תודה עוז –
הודו מירכיים זה מה שהיה לי בבית ולמרות שלא היו את כל המצרכים המפורטים במתכון, מצאתי תחליפים ממה שכן היה לי במטבח (אנחנו בהסגר בחו"ל) ועדיין יצא – מעדן!