מדריך להכנת פנקייק טבעוני בקלי קלות

פנקייק טבעוני
פנקייק טבעוני. צילום: עז תלם

כל סוף שבוע מתעורר אצלנו בבית ביקוש לארוחת בוקר מושקעת ובדרך כלל מתוקה, שייקים, פרנץ' טוסטים ופנקייק. זה תמיד כיף לפתוח שולחן עם פנקייקים עדינים ורכים, פירות ועוד ריבות, מעדנים ופינוקים קטנים שעושים עונג שבת.

היום אשתף אתכם במתכון שלי לפנקייק טבעוני – כזה שמכינים ללא מוצרי חלב או ביצים, והוא מוצלח ממש כמו הגרסה הקלאסית (שתקבל כאן בבלוג את מקומה הראוי בהמשך).

מה שכיף במתכון הזה שהוא לגמרי זורם עם סוג הקמח שאתם רוצים לצרוך – רגיל, מלא, כוסמין, ללא גלוטן – כולם מתאימים, וההכנה פשוטה, קלה ומהירה מאוד.

פנקייק טבעוני
עובד עם קמח מלא, רגיל, כוסמין וללא גלוטן. צילום: עז תלם

איך מחליפים ביצה בפנקייק?
הרכיבים הלא טבעוניים בפנקייק הם ביצה, יוגורט/רוויון, חלב וחמאה המשתמשת לטיגון. לכולם אפשר למצוא בקלות תחליפים.

הביצה מספקת חלבון ושומן לתערובת, והיא תורמת למרקם ולרכות של הפנקייקים הרגילים. יש מתכונים טבעוניים בהם לגמרי משמיטים אותה (ד"ש לאריאל בריאלי), אני אוהב לשים במקומה כף של קמח חומוס – אותו אחד בו אני משתמש ללביבות.

הטעם שלו לא מורגש אבל הוא תורם ליציבות המבנית של הפנקייק. אפשר להחליף אותו גם בקמח עדשים כתומות (שייתן לתערובת צבע כתמתם).
קמחי קטניות אפשר למצוא היום בכל חנות טבע וחנויות תבלינים וקטניות וגם באזורים הבריאים בסופר.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

פנקייק טבעוני
כל המצרכים לפנקייק. צילום: עז תלם

במקום מוצרי החלב
השתמשתי במוצרים מקבילים מהצומח: את החמאה החליף שמן זית, ובאותה מידה יכולתי להשתמש בשמן קוקוס מומס או שמן זרעי ענבים, ואת היוגורט החליף משקה צמחי.

השתמשתי במשקה קוקוס ואורז של אלפרו, משקה נהדר (ללא תוספת סוכר) עם טעם קוקוסי עדין וכיפי. כל משקה צמחי אחר שאתם אוהבים (סויה, שקדים, שבולת שועל וכו) עובד.

כדי להפעיל את הסודה לשתייה הוספתי גם מעט מיץ לימון לתערובת (אל תוותרו עליו! הוא עוזר לתת תוצאה אוורירית במיוחד).



מתחילים לבשל
מבחינת הכנה, זה פשוט לערבב את כל המרכיבים היבשים, ואז להוסיף את הרטובים (הכל לאותה קערה כן? זה מתכון שאפילו חוסך כלים).

כשאתם מערבבים את הבלילה, שימו לב שהסמיכות שלה עשויה להשתנות מנגלה לנגלה, אז אם יצא לכם סמיך מדי (הבלילה לא נמזגת בקלות) תוסיפו עוד 2-3 כפות מהמשקה הצמחי בו השתמשתם.

את הטיגון עושים במחבת (פאן – מחבת, קייק – עוגה) משומנת קלות, אני אוהב להכין פנקייקים קטנים יחסית.


ברגע שרואים בועות ושינוי צבע על הפנקייקים שבמחבת, אחרי 1-2 דקות בערך, הם מוכנים להפיכה וטיגון קל מהצד השני.

בהגשה אפשר להתפרע עם הדמיון, ולצד הפנקייקים שלכם להוסיף פירות טריים פרוסים שאוהבים, מעדנים, ריבות, וסירופים כמו מייפל ואגבה.

פנקייק טבעוני
יפים יפים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: משתמשים בקמח ללא גלוטן ממותג שאתם אוהבים.
  • תוספות: יכולים להוסיף לתערובת חצי כוס שוקולד צ'יפס או אוכמניות מוקפאות לשדרוג.
  • אפשר גם להוסיף לתערובת 2 בננות בשלות מעוכות לפירה.
  • תערובת הפנקייקים שלי היא לא מאוד מתוקה, אני לוקח בחשבון שגם ככה הולכים להוסיף עוד מתוקים מסביב.
  • מוזמנים להכפיל כמויות.
  • אם לא מצאתם קמח חומוס/קמח עדשים כתומות – אפשר להשמיט מהמתכון ובמקרה כזה מורידים 2 כפות משקה צמחי.
פנקייק טבעוני
ארוחת בוקר כיפית למשפחה. צילום: עז תלם

מתכון לפנקייק טבעוני בקלי קלות

20 פנקייקים קטנים, 3-4 מנות, טבעוני, 20 דקות זמן כולל

מצרכים:

לפנקייק:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא, כוסמין, קמח ללא גלוטן או קמח לבן רגיל
1 כף גדושה קמח חומוס או קמח עדשים כתומות
כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום
קורט (1/4 כפית) מלח דק
1/4 1 כוסות (כוס ורבע 300 מ"ל) משקה צמחי (השתמשתי במשקה קוקוס אורז של אלפרו)
2 כפות שמן קוקוס מומס, שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין
כפית מיץ לימון טרי

לטיגון:
2-3 כפות שמן כמו שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים

להגשה:
פירות פרוסים דק
ריבות/מעדני פרי
סירופ מייפל / אגבה

אופן הכנה:

ליצירת תערובת הפנקייק:

  • שמים בקערה את כל המצרכים היבשים (קמחים, אבקת אפייה, סוכר, מלח) ומערבבים.
  • מוסיפים את המשקה הצמחי, מיץ הלימון והשמן.
  • טורפים היטב 10-15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה ומעט דלילה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים.
  • אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת משקה צמחי, אם מרגישה דלילה מדי מוסיפים עוד כף קמח וטורפים היטב.

לטיגון:

  • משמנים את המחבת במעט שמן ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד.
  • יוצקים עוד שניים-שלושה פנקייקים כאלו ברחבי המחבת. מטים את המחבת כך שהבלילה תפוזר באופן שווה (כדי ליצור פנקייקים אחידים בעוביים).
  • מטגנים על צד אחד מעל להבה בינונית-נמוכה בערך 2 דקות – עד שרואים שפני החלק התחתון שינו צבעם ומעט בועות עולות לפני השטח.
  • הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת – עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  • מגישים עם פירות, סירופ וממרחים שאוהבים.
  • הפנקייקים נשמרים במקרר 3-4 ימים, מומלץ לחמם במיקרוגל או בתנור.

המתכון הופק בשיתוף אלפרו

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני מתוקים טבעוניים:
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד

צ'ורוס טבעוני ברוטב שוקולד
קינוח טפיוקה ופירות תאילנדי

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

24 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
אורי ב.

אפשר להחליף את קמח הקטניות בקמח תירס או סמולינה?

ליה סתיו

היי! שאלה קטנה , למה המיץ לימון? קראתי פעמיים את אופן ההכנה ולא ראיתי שם אבל במצרכים כתוב🤷🏼‍♀️ בבקשה תענה🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

יואב מרום

קמח החומוס,שמן הזית ומיץ הלימון לא יכבידו וישנו את טעם הפנקייקס בצורה קיצונית?

אראלה פינס

תודה רבה . מבקשת להצטרף

יעל

לא מצאתי במתכון כמה סודה לשתיה צריך להוסיף. יכול בבקשה להוסיף עז?

נתי

הי עוז,
בהסבר ציינת שצריך לימון להפעיל את הסודה לשתיה אבל במתכון אין סודה לשתיה… ?

הדר

הי עז, תודה רבה על עוד מתכון פשוט ונגיש!
שאלה – האם לדעתך זה יכול לעבוד עם קמח טף?
וגם – מה דעתך על השמטת הסוכר והתייחסות לזה כאל תחליף לחם?
תודה!

ורד

תודה רבה על מתכון מעולה! עשיתי עכשיו ויצא מוצלח מאוד:) גם ביחס לפנקייקים לא טבעונים שהכנתי בעבר. מאמצת.

מיש

ניסיתי והבלילה יצאה ממש ממש דלילה, גם אחרי שהוספתי כמות די גדולה של קמח… יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה?

איילת

נשמע מצוין. האם לדעתך אפשר להחליף את קמח החומוס בתחליף ביצה?

רותי שגב

כל המתכונים שלך קלים, ברורים להכנה, שאפו !!

ישראל

אפשר להחליף את קמח העדשים בביצה אחת או שצריך יותר/פחות?

אירית אורן

עז, זרעי צ'יה יכולים להתאים כדבק? אם כן – פשוט להוסיף או דרוש טיפול מקדים?

הירשמו לעדכונים במייל