אני מאוד אוהב להכין למשפחה שלי אוכל עם מה שאני מוצא במקרר – ירקות שמחכים בסבלנות, מנות שהכנתי בעבר ואני יכול לתת להן שימוש מחודש, אורז מאתמול ועוד.
אחת המנות האלו היא פסטה ברוטב מרק כתום – שיתפתי אותה אתכם לפני כמה ימים בסטורי באינסטגרם (מוזמנים להצטרף =] ) ואתם ביקשתם בנימוס שיעלה מתכון מסודר, אז הנה הוא!
משתמשים בהכל
לא פעם ולא פעמיים אנחנו נשארים עם שאריות מרק במקרר, ולא תמיד בא לנו לאכול אותו פשוט עם כף. אני מאוד אוהב להפוך קרמים של ירקות (למשל קרם כרובית וברוקולי) לרטבים לפסטה, ומרק כתום הוא בעצם גם סוג של קרם שכזה, ולכן מתאים יופי לתכנית.
רבים מכם הכינו את המרק ששיתפתי לפני מספר שבועות (מרק פטנט בלי סיר מירקות אפויים), והיום נראה איך הוא הופך ממש בקלות לרוטב לפסטה.
העיקר העיקרון
אציין שאני יוצא מנקודת הנחה במתכון הזה שיש לכם מרק טחון מוכן במקרר, וזה לא משנה אם הכנתם אותו לפי המתכון שלי או לפי כל מתכון אחר.
יותר מזה, המתכון הזה עובד בעצם עם כמעט כל מרק טחון – בין אם מדובר במרק עגבניות או מרק אפונה וברוקולי.
פשוט מבשלים פסטה כמו שאתם רגילים, שמים 2.5-3 כוסות מהמרק בסיר רחב ושטוח ואליו מוסיפים מעט מי בישול של הפסטה כדי לדלל אותו.
את הפסטה מוציאים ממי הבישול כשהיא בערך 3/4 מוכנה, ואת המשך הבישול היא עושה בתוך הרוטב-מרק. אם הרוטב נראה סמיך מדי אפשר לדלל אותו מעט עם מי הבישול של הפסטה שהם משאב קולינרי חשוב.
לפני שמגישים חשוב לטעום את הרוטב עם הפסטה ולהוסיף עוד מלח לפי הטעם. בהגשה אפשר להוסיף גבינה, אגוזים קלויים שאוהבים, עשבי תיבול ועוד.
לפני שאתם שואלים:
- טבעוני – משמיטים את הגבינה ומשתמשים בשמן זית במקום חמאה.
- ללא גלוטן – משתמשים בפסטה ללא גלוטן.
- מוזמנים לקשט בעשבי תיבול שאוהבים כמו בצל ירוק קצוץ דק או פטרוזיליה קצוצה דק.
מתכון פסטה ברוטב מרק כתום
4-5 מנות, חלבי, 15 דקות עבודה, 30-40 דקות זמן כולל
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה שאוהבים (כל סוג מתאים כולל חיטה מלאה – אני השתמשתי בספגטי)
2.5-3 כוסות מרק כתום מוכן (ניתן להשתמש בכל מרק טחון ביתי אחר כמו מרק בטטה או מרק כרובית)
מלח, לפי הטעם
30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות או 2 כפות שמן זית
40 גרם גבינת פרמזן מגוררת (להגשה, רשות)
חופן אגוזים שאוהבים כמו פרוסות שקדים קלויים, צנוברים ועוד (רשות)
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בערך 3/4 מהזמן המומלץ.
- שמים את המרק הכתום בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
- לוקחים בערך 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה ומעבירים למרק.
- מעבירים את הפסטה הכמעט מבושלת אל הרוטב (בעזרת מלקחיים/כף מחוררת) וממשיכים לבשל עד שהפסטה עשוייה כמו שאתם אוהבים. שומרים את מי בישול הפסטה בצד.
- אם רואים שהרוטב נהיה סמיך מדי לפני שהפסטה מוכנה, מוסיפים מעט ממי בישול.
- טועמים מהפסטה עם הרוטב ואם צריך מוסיפים מעט מלח.
להגשה:
- מעבירים את הפסטה עם הרוטב לצלחות הגשה.
- מעל כל מנה מזלפים מעט שמן זית או מפזרים מעל קוביות קטנות של חמאה שימסו אל הרוטב.
- מוסיפים גבינה מגוררת ואגוזים אם רוצים ומגישים מיד.
- הפסטה עם הרוטב נשמרת במקרר 3-4 ימים.
לעוד מתכוני פסטה מעולים:
עז תלם המתכונים שלך. מדהימים ,כולם בלי יוצא. מהכלל מוצלחים ואהובים
תודה רבה!!!
היי. שאלה עקרונית. הולך עם אטריות אורז? סתם כי יש לי חבילה שלא עשיתי איתה כלום.
בהחלט הולך
הייתי משרה במים קרים 40 דקות, מכין את הרוטב (מוסיף מי ההשריה של האטריות לדילול) ומבשל עד שהאטריות רכות מספיק עניין של 1-3 דקות תלוי בסוג האטריות שיש לך
תודה רבה
בהחלט שידרוג