לפני שבועיים שיתפתי אתכם במתכון לפסטו שמכינים עם שום ירוק, והבטחתי גם שאשתף במנות שאפשר להכין ממנו. עם הריח הרענן של הממרח בבית חשבתי על חברים בשבילו – חומרי גלם שישתלבו איתו טוב, וכה נוצרה המנה הבאה: פסטה ברוטב כרובית ופסטו, עם חמאה ולימון שעושה המון שמח ?
מסיבוב קצר שעשיתי אתמול בשוק כפר סבא, עדיין יש שום ירוק יפה עם עלים ירוקים, אז אם לא הכנתם עכשיו זה הזמן! ואפשר כמובן להשתמש בכל פסטו אחר, גם פסטו בזיליקום קלאסי.
צפו: כל שלבי ההכנה לפסטה כרובית ופסטו כולל קריינות
יאללה לעבודה
את מלכת הירקות חתכתי כאן לקוביות גסות, לא ממש תפרחות מסודרות אלא יותר חתיכות בגודל 2-3 ס"מ – כולל גזע הכרובית. מכאן לקחתי אותן למחבת רחבה עם שמן זית ובישלתי עד שהכרובית התרככה ומעט והזהיבה, סוג של טיגון תוך כדי ערבוב.
זמן הטיגון כאן יכול מאוד להשתנות לפי עצמת הכיריים וסוג המחבת, אז תכינו עצמכם לבין 8-15 דקות של טיגונים. אתם רוצים לראות שחלק מהתפרחות זהובות ובמרקם שלהן הן יותר נעימות ללעיסה אבל לא רכות לגמרי.
>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי! לעמוד ההזמנות
כשהכרובית מוכנה אפשר להתחיל להוסיף את החברים– הפסטו נכנס ראשון לטיגון קצרצר – יחד עם מי בישול של הפסטה שיעזרו להפוך אותו לרוטב (מי בישול פסטה הם משאב קולינרי חשוב!), ואז חמאה ולימון שיסגרו לנו את המנה ויוסיפו עושר וחמיצות נעימה שתרים את הכל.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן.
- טבעוני: מחליפים את החמאה בשמן זית (2-3 כפות) או 1/4 כוס קרם קוקוס.
- כרובית מוקפאת: אין בעייה להשתמש בכרובית מוקפאת במקום הטרייה, שמים 3/4 שקית בערך וחשוב להפשיר לפני.
>> בואו לאינסטגרם שלי! טעים שם מאוד
מתכון פסטה עם כרובית, פסטו, חמאה ולימון
3-4 מנות, חלבי (אפשר לטבען בקלות), 30 דקות זמן כולל
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה קצרה שאוהבים (פוזילי, פנה, פרפלה ועוד)
1 כרובית בגודל בינוני – קטן (600-800 גרם)
2-3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות פסטו ביתי* או ממרח עשבי תיבול שאוהבים (אני השתמשתי בממרח שום ירוק)
כפית שטוחה מלח (ניתן לשים יותר או פחות, לפי הטעם)
מיץ מ-1/4 לימון (בערך 2 כפות)
20-50 גרם חמאה (רשות, ניתן שים עוד 2-3 כפות שמן זית במקום לגרסה טבעונית)
* ניתן גם במקום להוסיף פשוט 1/2 צרור עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום ועוד)
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ושומרים 1-2 כוסות ממי הבישול.
- במקביל לבישול הפסטה, חותכים את הכרובית (כולל הגזע והעלים אם באו כאלו) לחתיכות בגודל ביס קטן – חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ואז אותן חותכים למעין קוביות, ואז עוברים שוב עם הסכין על החלקים הארוכים יותר עד שהכל קצוץ גס.
- מעבירים את הכרובית למחבת רחבה יחד עם שמן הזית, ואז מטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 8-15 דקות או עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה מעט. יכולים להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה תוך כדי הבישול כדי לזרז את העניינים.
- כשהכרובית רכה וזהובה מזיזים מעט את הכרובית לצד אחד של המחבת.
- לשטח הפנוי במחבת מוסיפים את הפסטו וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה (או מוסיפים עוד שמן זית במקום החמאה).
- מוסיפים את מיץ הלימון ואת הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. אפשר בשלב זה להוסיף עוד חצי כוס מי בישול של הפסטה לתוצאה יותר קרמית.
- טועמים, מוסיפים עוד מלח ומיץ לימון לפי הטעם ומגישים. בהגשה ניתן להוסיף מעל גבינות שאוהבים כמו פטה או פרמזן ו/או שקדים פרוסים קלויים, צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים.
לעוד מתכוני פסטה מעולים:
עז , המתכונים שלך מדהימים. ,קל להכינם וכייף לאכול אותם.
תודה על מתכון מדליק ומתאים במיוחד לילדים אוהבי פסטה.
כמו תמיד, קל, פשוט ומהיר.
אגב, אני מתקשה למצוא מחבת נון סטיק טובה, ונראה ששלך עובדת יפה. של איזו חברה היא?
יצא ממש טעים, אחלה מנה!
האם מתאים להוסיף קוביות סלמון ? אם כן איך ומתי?
שוב אני;)
האם אפשר להוסיף קוביות סלמון או חזה עוף? אם כן איך ומתי?
הייתי מטגן במחבת נפרדת עד שעשויים לפי אהבתך ומוסיף מעל למנה המוכנה