מתכון פסטה פסטו עם פטנט בחצי שעה

פסטה פסטו
פסטה פסטו אפונה. צילום עז תלם

אם יש מאכל אחד שתמיד מצליח להביא את המשפחה מסביב לשולחן, זה חייב להיות פסטה. יש משהו בפחמימה האיטלקית הזו שמצליח להשביע ולשמח. היום אשתף אתכם במתכון שלי להכנת פסטה פסטו שמנת שווה במיוחד, עם טריק קטן ושובב שחוסך כמה דקות של הכנה.

חג שבועות הפך, בלי ששמנו לב, לחג הלא רשמי של פסטה בישראל. היא מתחברת מצוין לירקות, גבינות ועוד מוצרי חלב, אפשר לאפות אותה, היא מתבשלת בקלות ויש המון סיבות לאהוב אותה.

אחת ממנות הפסטה האהובות אצלי בבית, כזו שבני המשפחה מבקשים שוב ושוב שאכין, היא פסטה פסטו – ברוטב עם בזיליקום ואגוזים. כבר שנים שאני מכין את המנה הזו לפי הספר – מכין ממרח ומוסיף אותו לרוטב.

צפו: כל השלבים לפסטה פסטו מושלמת:

אני גם מאוד אוהב את החיבור של שמנת עם פסטו, ולפני כמה חודשים עלה במוחי רעיון: למה לא לטחון את הבזיליקום יחד עם השמנת? זה הרבה הרבה יותר קל מאשר לטחון פסטו (במיוחד אם משתמשים בבלנדר רגיל או ידני).

>> מדריך להכנת פסטו ביתי מושלם

השראה מהמזרח

את הרעיון קיבלתי ממנה אחרת שלי, שמגיעה מהצד השני של העולם – המלזית – ובה אני מבשל נודלס עם ירקות מוקפצים ברוטב של קרם קוקוס ועשבי תיבול.

פסטה פסטו
מרכיבים פשוטים ששרים ביחד. צילום: עז תלם

את שיטת הפעולה יישמתי עם הטעמים האיטלקיים ויצא מרענן, קליל וטעים ממש!

אני משתמש בפסטה חדשה של ברילה – טליאטלה בשני צבעים ומדובר באטריות נהדרות ומשמחות במיוחד שגם מתבשלות מהר יחסית.

לא כל סוגי הרטבים מתאימים לכל צורות הפסטה, אבל במקרה של הרוטב הזה, הוא זורם עם כל צורת פסטה שיש לכם במזווה – ספגטי, פרפלה, פנה, פוזילי, כולם מתאימים.

>> 11 טיפים לפסטה מושלמת

פסטה פסטו
יפה כבר לפני הבישול. צילום: עז תלם

טיפים חשובים

מה שחשוב הוא לבשל את הפסטה דקה פחות ממה שרשום בהוראות היצרן ולתת לה לסיים את הבישול בתוך הרוטב הריחני והנהדר.

הוספתי לרוטב שלי גם אפונה מוקפאת, שמתבשלת בצ'יק, תרגישו חופשי להוסיף עוד ירקות ירוקים – שעועית ירוקה, אספרגוס, אפונת שלג, קישוא, זוקיני, ברוקולי/ברוקומיני ועוד.

כשאני מסנן את הפסטה אני שומר כוס ממי הבישול – אני מוסיף מי בישול בהדרגה לרוטב במקרה שהוא מרגיש מעט סמיך מדי.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!

פסטה פסטו
ככה זה נראה בסיר. צילום: עז תלם
פסטה פסטו
20 דקות גג וזה מוכן. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר להוסיף לבזיליקום עשבי תיבול נוספים כמו פטרוזיליה ונענע. כוסברה לא הייתי שם כי אין לה נוכחות במטבח האיטלקי.
  • אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר שאוהבים (כולל צנובר ופיסטוק).
  • ללא גלוטן: משתמשים בפסטה ללא גלוטן.
  • טבעוני: במקום שמנת שמים קרם קוקוס, במקום גבינה שמים שמרי בירה ומקשטים בשקדים פרוסים קלויים.
  • אפשר להשתמש בפסטה מחיטה מלאה.
  • ניתן לשים שיני שום קונפי בממרח במקום לטגן שום טרי.
  • אם לא רוצים שמנת/קרם בכלל? במקום לשים שמנת שמים 3/4 כוס מי בישול של הפסטה (ששמרתם אחרי שסיננתם אותה) + 1/4 כוס שמן זית.
  • שימו לב: השייק משחיר ככל שהוא עומד יותר זמן על השיש, אז מהרגע שטחנתם מומלץ להעביר לבישול עם הפסטה כמה שיותר מהר (הבישול יהרוס את האנזימים של ההשחרה ויקבע את הצבע הירוק והיפה של הרוטב).
  • לא אהבים אפונה? שימו קוביות של קישוא במקום (או בנוסף).
פסטה פסטו
חגיגי ויפה. צילום: עז תלם

מתכון פסטה פסטו שמנת עם אפונה

4 מנות, חלבי, 20 דקות זמן כולל

מצרכים:

לפסטה:
3/4 חבילה פסטה (השתמשתי בטליאטלה שני צבעים של ברילה, יעבוד עם כל צורות הפסטה)
מיכל קטן (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% (אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול)
2 צרורות מהסופר או צרור אחד מהשוק של בזיליקום טרי
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
30 גרם גבינת פרמזן, פקורינו או גראנה פדאנו, מגוררת (לרוטב)
כפית שטוחה מלח
2-4 כפות שמן זית
3-5 שיני שום, קלופות
חופן (100 גרם) אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)

להגשה:
30 גרם גבינת פרמזן, פקורינו או גראנה פדאנו, מגוררת
1 לימון, חתוך לרבעים

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה דקה פחות ממה שרשום בהוראות היצרן. כאשר מסננים אותה שומרים 1 כוס ממי הבישול.
  • במקביל לבישול הפסטה, מפרידים את העלים מגבעולי הבזיליקום ופורסים דק את השום.
  • שמים את העלים בקערת בלנדר או כוס גבוהה שמתאימה לטחינה עם בלנדר ידני (אם גבעולי הבזיליקום רכים – אפשר לקצוץ אותם דק ולטגן יחד עם השום בהמשך).
  • מוסיפים לעלים את השמנת, 30 גרם מהגבינה, המלח ואת האגוזים הקצוצים.
    טוחנים לשייק חלק.
  • בסיר רחב ושטוח מטגנים את השום יחד עם שמן הזית מעל להבה גבוהה 20-30 שניות.
  • מוסיפים את האפונה ומטגנים 20 שניות נוספות.
  • מוסיפים את רוטב השמנת – פסטו ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב – עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב.
  • אם הרוטב סמיך מדי, מדללים אותו עם מעט ממי הבישול של הפסטה.
  • טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  • מגישים (אפשר למרכז השולחן) יחד עם פלחי לימון ועוד גבינה מגוררת מלמעלה.
  • נשמר במקרר 4-5 ימים.

המתכון הופק בשיתוף פסטה ברילה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני פסטה מצוינים:
פסטה שמנת פטריות כמו של המסעדות
לזנייה גבינות מושלמת
פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד
פסטה ברוטב בולונז שתמיד מצליח
המדריך לפסטה שמנת פטריות מושלמת
פסטה ברוטב עגבניות וארטישוקים

 

 

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

8 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
מאור

היי עז,
נראה מעולה.
אני לא אוהב שמנת, האם יעבוד טוב עם חלב קוקוס?
נ.ב. מזכיר קצת את המנה המלאזית (המעולה)

סיון

היי,
אם אני רוצה להוסיף סלמון באיזה שלב להכניס? או שכדאי לטגן בנפרד?
תודה

רחלי

היי עז,

מתכון מושלם (כמו תמיד) ובאמת שהופתעתי מהמהירות שזה היה מוכן (חוץ מהמטלה המייסרת של הפרדת העלים מהגבעולים 🤪).

תודה, הבת שלי בת השנה טרפה את זה ונהנתה מאוד למרוח את כל המטבח בצבע ירוק מהפנט 🙂

שי

היי עז,

אם יש לי פסטו ביתי מוכן, כזה שהוכן לפי המתכון הנהדר שלך :), איך להתאים אליו את המתכון?
חשבתי פשוט להוסיף איזה 4 כפות ממנו לסיר, אחרי זה את השמנת, האפונה והפסטה. נשמע נכון?

הירשמו לעדכונים במייל