מדי סוף שבוע אנחנו אוהבים לפתוח את הבוקר עם פנקייקים או עם פרנץ' טוסט – פרוסות לחם טבולות בבלילת ביצים וחלב זריזה שמגישים עם כל מיני ממרחים ותוספות.
הפעם, לכבוד חנוכה, עלה בראשי הרעיון להכין פרנץ' טוסט ממולא בקונפיטורת תותים – וככה להפוך אותו לסוג של סופגנייה מהירה על בסיס לחם.
קריאת ההתרגשות שיצאה מהילדון שלי כשהוא הגיע הבייתה וראה מה רקחתי עבורו הייתה מאוד משמחת, אז הרגשתי מחויב לשתף איתכם גם את המתכון =]
פרסום בשיתוף יד מרדכי
צפו: כל השלבים לפרנץ' טוסט ממולא
משדרגים בקלות
הרעיון מאוד פשוט: לוקחים חלה אחידה – החלה הכי רגילה שיש שמוצרים אצל כל ירקן וסופר – עדיף שהיה תהיה מרובעת – הכי נוחה לעבודה – ופורסים אותה לפרוסות עבות יחסית. עם סכין חותכים במרכז הפרוסה מצד אחד לצד שני, ככה שנוצר בפרוסה מעין כיס.
את הכיס הזה אפשר למלא בכל מה שחפצה בו נפשכם. אתם יכולים לשים בפנים ריבה, ממרח שוקולד, בננות פרוסות, תותים פרוסים דק ובת'כלס כל תוספת מתוקה שבאה לכם בטוב.
קונפיטורה היא בחירה מתבקשת בימי החנוכה. הלכתי על קונפיטורה תות של יד מרדכי, שמכילה 50% פרי ואנחנו מאוד אוהבים בבית. אם יש לכם מרקחת ביתית כמובן גם מוזמנים להשתמש בה.
חשוב לא להתפרע במילוי כדי שהוא יישאר בפנים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד =]
טבילה + טיגון קצר וזה שלכם
את הפרוסות הממולאות טובלים בבלילת פרנצ' טוסט קלאסית של ביצים, חלב ושמנת – אפשר לשדרג עם תמצית וניל, קינמון וגם להוסיף סוכר (לא קריטי).
מכאן הן קופצות לטיגון במחבת – וטיפ חשוב כאן הוא לטגן על חום בינוני-נמוך. גם החמאה עלולה להישרף (אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת אבל זה כבר כתבה אחרת) וגם הטוסט עצמו עלול להיחרך.
במתכון כאן הפרוסות שלנו עבות במיוחד אז חשוב להתאזר בסבלנות, לשמור על עוצמת חום נמוכה וגם להפוך מספר פעמים במהלך הטיגון, זה עוזר לצבע המתקבל להיות יותר אחיד.
כהשטוסטים שלכם זהובים משני הצדדים הם מוכנים, וניתן גם להכין אותם מראש (ראו הוראות חימום בסוף המתכון).
לפני שאתם שואלים:
- בעיקרון המתכון מתאים לכל סוגי הלחמים, עם חלה זה הכי טעים
- ניתן לטגן בשמן קוקוס ואפילו שמן זית אם אתם הרפתקנים.
- טבעוני: לבלילה, טורפים יחד 1 כוס נוזל קוקוס (17% שומן) יחד עם 3 כפות קמח עדשים. אם סמיך מדי מדללים עם מעט מים. מטגנים בשמן קוקוס.
- אפשר גם להכין גרסה מלוחה במילוי גבינות נמסות, פסטו ועוד – רק אל תוסיפו סוכר ותמצית וניל לבלילה במקרה כזה.
מתכון פרנצ' טוסט ממולא או: סופגנייה מלחם
4-6 מנות, חלבי, 20-30 דקות זמן כולל
מצרכים:
לפרנץ' טוסט:
1/2 חלה רגילה (מרובעת)
3 ביצים גודל M או L
1/2 כוס שמנת להקצפה 38% (אפשר גם שמנת לבישול אם מעדיפים)
1/2 כוס חלב
1 כף סוכר לבן או חום (רשות)
1/2 כפית תמצית וניל (רשות)
לטיגון:
20-40 גרם חמאה או 2-3 כפות שמן קוקוס
למילוי:
קונפיטורה שאוהבים, ממרח שוקולד, פרוסות בננה ועוד תוספות מתוקות
אופן הכנה:
…………
מילוי הפרוסות:
- פורסים את הלחם / חלה לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך.
- בעזרת סכין קטנה חותכים במרכז הפרוסה רק בחלק התחתון, מצד אחד של הפרוסה לצד השני, בלי לפרוס עד הסוף (ראו תמונות וסרטון). המטרה היא ליצור חלל למילוי בתוך הפרוסה.
- במידה וזה לא נפרס לכם טוב – לא נורא, עדיין אפשר להכין מהפרוסה פרנץ' טוסט ללא המילוי.
- בעזרת האצבעות פותחים את הפרוסה שחתכתם ומוסיפים אליה 1-2 כפיות ממלית שרוצים (קונפיטורה, ממרח שוקולד, פרוסות בננה וכו), באותו אופן ממלאים את כל הפרוסות שיצרתם.
ליצירת הפרנץ' טוסט:
- טורפים בקערה את הביצים יחד עם החלב, השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
- מחממים את החמאה המחבת מעל להבה נמוכה (חשוב לטגן מעל להבה בינונית נמוכה – שהחמאה והטוסטים לא יישרפו).
- טובלים פרוסה ממולאת בבלילת הביצים והחלב לציפוי מכל הכיוונים. נותנים לעודפים לטפטף חזרה לקערה ומניחים את הפרוסה במחבת. מטגנים 5-6 דקות בסה"כ (כאמור – מעל להבה נמוכה) עד שהפרנצ' טוסט מזהיב לטעמכם.
- מומלץ להפוך מספר פעמים במהלך הבישול – כל דקה אפילו, להזהבה אחידה ויפה.
- מגישים חם עם פירות שאוהבים.
- נשמר במקרר 5 ימים, לחימום מחדש ניתן להניח במחבת (ללא תוספת שמן) לחימום משני הצדדים או לחמם בתנור חם עד שהתחמם.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני מתוקים :
קרמבל תפוחים טבעוני
מאפינס בננה ושבולת שועל
פנקייק טבעוני אליפות
מנגו סטיקי רייס כמו בתאילנד
ניראה לי טעים אנסה את המתקון בשבוע הבא
שמח שאהבת!
הי עז אתה יכול להמליץ על מחית או תמצית וניל ספציפית? המבחר מבלבל… תודה
היי
אני משתמש במחית של Nilssen-Massey וניל בורבון מדגסקר
הי נראה לך ילך עם ממרח שוקולד הילדים לא אוהבים ריבות דבש ו סילאן
בהחלט יעבוד