פשטידת מצות עם תרד וגבינות

פשטידת מצות ותרד
פשוט וקל. צילום: אסף אמברם

ישירות מהבלקן: מתכון לפשטידת מצות עם תרד וגבינות, שקל (מאוד!) להכין אבל קשה להפסיק לאכול

כל שנה מחדש נדמה שעם ישראל מתמודד עם אותה דילמה: “אז מה אוכלים בפסח". בעיני, האיסור על אכילת חמץ לא כזה נורא, מכיוון שהוא פותח את הראש לאפשרויות הטעימות האחרות שיש לעולם להציע – ואחת מהן היא שימוש חכם במצות.. גם ככה קונים את הארגז הענק עם השניים וחצי קילו (למה הם אלו גדולים??).. ושוברים את הראש מה לעשות איתו :D.

אחרי שבשנה שעברה שיתפתי אתכם במתכון שלי למעקודה שהיא גם מצה בריי (ואם לא ניסיתם, עכשיו זה הזמן! 😉 ) את קטגורית "משהו שמכינים ממצות במהלך חול המועד" בחרתי למלא במתכון מהמטבח הטורקי-בלקני: פשטידת מצות עם תרד וגבינות, שהכנתי ביחד עם אסף הצלם, לפי מתכון של סבתו (בפעם הקודמת הכנו שני סלטים טורקיים וגם חרוסת).

ההכנה פשוטה ביותר: משרים את המצות במים, כדי שיהיו נוחות לעבודה ויתרככו היטב במהלך האפייה, מערבבים עם ביצים, תרד (אין צורך לבשל! הוא מתרכך באפייה) וגבינות (שמנו קשקבל ופטה), מעבירים לתבנית, מפזרים מעל קוביות חמאה, שנמסה ונספגת במהלך האפייה, ויאללה לתנור.

משפט קטן לגבי התרד: המתכון המקורי דיבר על 2 חבילות עלי תרד, אבל ממה שבדקנו חבילה אחת גדולה (במיוחד אם מצאתם צרור כבד של תרד טורקי) תספיק. בשורה התחתונה – זה עניין של טעם, אפשר לשים יותר תרד (וגם יותר גבינות 😉 )

המאפה הזה נהדר לארוחת צהריים קלילה של חול המועד, ביחד עם איזה סלט ירקות טרי.

כך תכינו:

מצות, גבינות, תרד וביצים. צילום: אסף אמברם
מצות, גבינות, תרד וביצים. צילום: אסף אמברם
מערבבים ומעבירים לתבנית מקומחת בקמח מצה (אנחנו הכנו חצי כמות). צילום: אסף אמברם
מערבבים ומעבירים לתבנית מקומחת בקמח מצה (אנחנו הכנו חצי כמות). צילום: אסף אמברם
מפזרים מעל קוביות חמאה (לא סופרים קלוווווריות! ) צילום: אסף אמברם
מפזרים מעל קוביות חמאה (לא סופרים קלוווווריות! ) צילום: אסף אמברם
מוכן! צילום: אסף אמברם
מוכן! צילום: אסף אמברם

מתכון לפשטידת מצות ותרד

חלבי, 15 דקות עבודה, שעה עד שאפשר לאכול, קל

מצרכים:

6-8 מצות (אפשר רגילות ואפשר מחיטה מלאה)
1 חבילה גדולה עלי תרד שטופים ומיובשים
200 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה, מפוררת לפיסות
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
4-5 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות קמח מצה
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
חמאה או מעט שמן, לשימון התבנית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • קוצצים גס את עלי התרד. אם מדובר בתרד טורקי משתמשים גם בגבעולים.
  • שוברים את המצות ומשרים בקערה עם מים, בערך 5 דקות או עד שהתרככו מעט. סוחטים ושמים בקערה.
  • מוסיפים את הגבינה הצהובה, הגבינה הבולגרית, הביצים והתרד. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל (בעדינות עם המלח, הגבינות כבר מלוחות). התערובת צריכה להיות מעט רטובה – אם היא מרגישה יבשה מדי, מוסיפים ביצה נוספת.
  • משמנים תבנית גדולה (מלבנית או עגולה, לא ממש משנה, אפשר גם תבנית חד פעמית) עם מעט חמאה או שמן ומפזרים שכבה אחידה של קמח מצה.
  • יוצקים פנימה את תערובת המצות והגבינות ומשטחים.
  • מפזרים את קוביות החמאה על התערובת.
  • אופים 30-40 דקות, עד שהמאפה התייצב והזהיב מלמעלה.
  • מוציאים ונותנים לפשטידה להתקרר מעט לפני שמגישים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכונים לפסח:
קוסקוס תירס ללא גלוטן
פילאף אורז עם ארטישוקים ופול טרי
לביבות פראסה ומנגולד
סלט עדשים כתומות ותרד 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

37 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות

לא מעריצה גדולה של מצות,
אבל זה נראה טעיםםםםם!
מתה מרעב וממש בא ליייי

כרמלה

יופי של פשטידה. קל ומהיר להכין. בפעם הבאה אוסיף יותר גבינות, כי הטעם שלהם לא היה מספיק מודגש בשבילי.

האיש

כמה גרם זה חבילת עלי תרד?

חנית

מעולה ויצירתי, כתמיד
תמיד מעניין, תמיד משהו חדש
לגיוון.
יישר כוח לך, עוז.

יובל

הכנתי (כן כן, חודש אחרי פסח). טעים! תודה על המתכון.

בקרוב אצליח סוף סוף לגמור את המצות, מה כדאי לשים במקום כשארצה להכין שוב?

יובל

לחם. מי היה חושב על זה. 🙂 שוב תודה!

ורד

תודה רבה על מתכון פשוט ומשובח! משוגעת על תרד ויצא נפלא 🙂 חג שמח!!

בתיה גלעדי

נשמע מאד טעים. היתר – תלוי בכישורי הבישול המפוקפקים שלי….

גלי

הכנו ויצא מעולה!!
לא היה לנו תרד אז הכנו עם מנגולד שנקצץ והוקפץ קצת לפני האפיה. מעבר לזה, המשכנו לפי ההוראות.
יצא טעים ובכלל לא מצתי… 🙂
חג שמח!

הלוווו – שאלה, אם אין לי כרגע ירוקים מלבד ברוקולי והרבה עשבי תיבול ובא לי להכין את זה היום, יש סיכוי שמשהו מהם יהווה תחליף נאה או שלא ממש?
חג שמח ומלא ביאם! 🙂

יעל

יש אפשרות לוותר על החמאה מעל?
לא מבחינה קלורית, אני פשוט לא סובלת חמאה!
הכנתי את הפשטידה הזו כבר פעם אחת והבלגתי, אבל הטעם של החמאה יצא לי מורגש וגם הריח, זה הרס לי את כל החוויה!
חייבת חוויה מתקנת, השאלה אם יש לחמאה תפקיד ממשי…

הילה

היי עז, המתכון נראה מעולה! האם לטעמך ניתן להוסיף גבינה צפתית לפשטידה?

סיון

היי לאיזה גודל חותכים את המצות?

דיאנה

האם אפשר לקבל מתכון לפשטידת תרד לא לפסח? תודה רבה

רועיקי

עשיתי עם מנגולד וכרישה. יצא מוש

שירה

היי עז, אנחנו בדיאטה קיטוגנית ואני ממש מתגעגעת לפשטידות תרד!!! חושב שאפשר להמיר את המצות בקמח שקדים? אם כן, כמה היית שם?

מאיה

היי נראה אחלה מתכון, האם זה מתאים גם עם מצות שמורות {העגולות הגדולות והמעט שרופות } ואם כן אז כמה מצות כאלו בערך צריך? {הן הרי יותר גדולות מהרגילות}

שושי

הכנתי אתמול, יצא מעולה. שמתי גבינת פטה ולא היה צורך במלח מעבר.
אגב, לא כתוב מתי להוסיף את הביצים – רק ״להוסיף ביצה נוספת״. הבנתי מההקשר אבל אולי תרצה לעדכן 🙂

תודה על אחלה מתכון וחג שמח!

רתם

מתכון מעולה! עשיתי פעמיים! קצר שבחים

גילה

נראה מאד טעים. הולכת להכין משארית המצות.
האם הפשטידה ניתנת להקפאה?

מדלן ביאנקו

שלום רב,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא? אם כן מה הכמות הנדרשת?
תודה על המענה

הירשמו לעדכונים במייל