השבוע קיבלתי אתגר מאוד רציני: ליצור מתכון כרובית חדש ומקורי, וכך נולד המתכון של היום לפתיתים אדומים.
לכאורה לא משימה מורכבת, אבל כשלוקחים בחשבון שכבר יש מאחורי ספר שלם עם מתכוני כרובית (לעמוד של ספר הכרובית), והמון מתכונים שרצו ברשת כבר צירפתי אליו (וחלק גם פורסמו בבלוג: פיצה, מעקודה ולביבות למשל), זאת הייתה חתיכת משימה.
את האתגר קיבלתי מסנפרוסט, שממש לאחרונה הוציאו לשוק מוצר חדש של פתיתי כרובית מוקפאים. מוצרים כאלו נחשבים להיט ענק בחו"ל (שמם הרשמי הוא cauliflower rice) ואני שמח שהם נמכרים כעת גם בארץ.
הם חוסכים את המאמץ בהכנה, יש להם תעודת כשרות (שזה סיפור מאוד גדול כשזה מגיע לכרובית אבל לא ניכנס לזה עכשיו) וזו עוד דרך מצוינת ליהנות מהיתרונות התזונתיים של הירק הנפלא הזה.
פתיתי כרובית = יותר ירק, פחות פחמימות
אחת מהמעלות הכי גדולות של מלכת הירקות (אני לא משוחד בכלל 😀 ) היא היכולת שלה להפוך לפירורים עם טעם עדין, שיכולים לתת מרקם שדומה מאוד לאורז וקוסקוס, לספוג טעמים וצבעים ולהיות תחליף מעולה ונטול גלוטן למגוון רחב של פחמימות.
הם פתרון מעולה לכל מי שרוצה לשלב יותר ירקות בתזונה שלו, וילדים גם מתחברים למרקם שלהם יותר בקלות. בספר שלי הקדשתי מספר עמודים ומתכונים למתכוני פתיתי כרובית, אז היום הייתי צריך לחשוב איזה מתכון מעניין אני יכול ליצור שאתם עדיין לא מכירים.
פתיתים אדומים ללא פתיתים
אחרי הרבה מחשבה ושיטוטים ברשת, הבנתי שאני לא צריך לחפש רחוק מדי, והתשובה נמצאת ממש מתחת לאף.
קוראים ותיקים יודעים כמה אני אוהב פתיתים, ואחד ממתכוני הפתיתים הכי אהובים בארץ הוא של פתיתים אדומים – בהם מבשלים אותם עם דברים אדומים (עגבניות, רסק, פפריקה) כדי לשדרג להם את הטעם והצבע.
אחד המתכונים שאמא שלי מכינה ואני הכי אוהב זה כרוב ברוטב עגבניות, שהולך על אותו עיקרוו – אז את הפתיתים הרגילים החלפתי בפתיתי כרובית, ויצאה מנה שנראית בול כמו גרסת הפחמימה, עם טעם וניחוח נוסטלגיים אבל ממקום אחר.
ככה תכינו:
מתחילים בטיגון בצל עד שהוא שקוף ואז מוסיפים לו רסק עגבניות, עגבניות קצוצות (השתמשתי בעגבניות תמר יפות שנמצאות עכשיו בעונה) ופפריקה. מערבבים קצת ואז מוסיפים מים ומבשלים בישול קצר – הבישול הזה פותח את הטעמים של רסק העגבניות ככה שהוא יהיה פחות חומצי ויותר זורם.
לרוטב הזה שמקבלים מוסיפים מלח, פלפל ורוטב סויה (מרכיב שאני מוסיף כמעט לכל דבר עם עגבניות, אתם לא חייבים) וטיפה סוכר את הטעם מרגיש חומצי מדי (זה תלוי ברסק ובעגבניות שתשימו, ככה שזה ישתנה בפעם לפעם).
לרוטב הזה מוסיפים את פתיתי הכרובית ואותם מבשלים עד שהם רכים.
בניגוד לפתיתים רגילים, להם חייבים להוסיף מים כדי שיתבשלו, פתיתי כרובית כבר מכילים כמות יפה (בערך 90%) מים, ולכן הפעם המשימה שלכם היא לוודא שלא יוצא נוזלי מדי – לכן מבשלים על להבה גבוהה ללא כיסוי – כדי שכמה שיותר נוזלים יתאדו.
ברגע שפתיתי הכרובית התרככו לפי הטעם שלכם טועמים ומתקנים את התיבול בעוד מלח ופלפל וזהו – יש לכם אחלה תוספת לקציצות שמלאה בירק בלי להתפשר על הטעם.
לפני שאתם שואלים:
- ניתן להשתמש גם בכרובית מוקפאת בתפרחות שהפשרתם וקצצתם.
- תרגישו חופשי להוסיף 2 גזרים מגוררים לסיפור (יחד עם הבצל).
- מי שרוצה פיקנטי יכול לשים פפריקה חריפה.
מתכון לפתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן)
4-5 מנות, טבעוני, 15 דקות הכנה, 30 דקות עד שאפשר לאכול
מצרכים:
1 בצל בגודל בינוני (או 2 קטנים), קלוף
2-4 כפות שמן זית
3 עגבניות בגודל בינוני
כף רסק עגבניות
1 כוס מים
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
כף רוטב סויה (רשות)
1/2 כפית סוכר חום (רשות)
1 כרובית בגודל בינוני או 1 חבילה (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים (אין צורך להפשיר – רק חשוב לפורר אותם לפני השימוש)
אופן הכנה:
- אם משתמשים בכרובית טרייה: בכרובית טרייה: חותכים את הכרובית לתפרחות, ואז מעבדים לפירורים (למשל מגררים בפומפייה, קוצצים היטב עם סכין או מעבדים בפולסים במעבד מזון). אל תשכחו להשתמש גם בגזע של הכרובית (אחרי קילוף כמובן).
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם 4-5 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהבצל נראה שקוף.
- במקביל חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
- מוסיפים את הרסק, הפפריקה והעגבניות לסיר עם הבצל. מערבבים היטב. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בשלב זה מתבלים במעט מלח – ניתן גם להוסיף רוטב סויה (אני משתמש בו במקום לשים אבקת מרק) ומעט סוכר אם הטעם מרגיש טיפה חמוץ מדי.
- מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה 10 דקות.
- מסירים את המכסה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שמתקבל מעין רוטב.
- מוסיפים את פתיתי הכרובית לרוטב. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה 5-10 דקות נוספות, עד שפתיתי הכרובית מתרככים לפי אהבתכם – אני אוהב אותם קצת לעיסים ואפשר לבשל עד שהכרובית רכה לגמרי.
- אם רואים קצת מים בשולי הסיר – הכרובית סופגת אותם אחרי שהיא מתקררת.
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
- ניתן להגיש מיד – נשמר בקירור 3-4 ימים.
המתכון הופק בשיתוף סנפרוסט
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה
לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט
שאלה: אם רוצים להשתמש בכרובית שלמה האם אתה ממליץ לרכך אותם מעט במקרו
היי נעמה 🙂
אין צורך לעשות בישול מוקדם לכרובית טרייה הזמן שהיא תקבל בסיר עם הרוטב מספיק
הי
בדיוק קניתי היום שתי כרוביות יפיפיות והמתכון תפור בדיוק לארוחת הערב. אם משתמשים בכרובית טריה גם לא צריך להוסיף מים?
היי מיכל =]
אכן – גם כשמשתמשים בכרובית טרייה המטרה היא רק לרכך את הפירורים ובשביל זה בכלל לא צריך נוזלים (כי רוב הכרובית הוא מים)
תודה עז על מתכונים מופלאים. אמי אוכלת ללא גלוטן וללא סוכר.
תוהה מאחר שאינה אוכלת בצל מטוגן, איך לדעתך אפשר לשחזר הטעם?
היי רונית 🙂
בשמחה רבה תמיד! תודה על המילים החמות
הטעם של הבצל המטוגן לא חיוני פה
אפשר להשמיט או לשים גזר מגורר במקום
בהצלחה
נשמע נהדר. אכין. נפלא לנכדים וגם לנו.
בקשר לתבשיל כרוב עם עגבניות. אמי (מרומניה) היתה מכינה כרוב עם בצל מאודה, עגבניה, רסק עגבניות. מיץ לימון ועלה דפנה וכמובן מלח פלפל. תענוג נוסטלגי.
היי ורד 🙂
תודה על המילים החמות ובכבוד רב!
נשמע מצוין, טעמים נפלאים עם כרוב ובטח גם עם כרובית
חדשה בבלוג שלך.
אחרי הכרוב הכבוש שאנחנו מכורים אליו. הכרובית נשמע מבטיח, בעיקר לסוכרתיים שמבשלים דל פחמימה. זה חיוני ותודה.
איך אתה מחמיץ מלפפונים? מתכון מנצח? חן חן מראש
היי תלמה 🙂
ברוכה הבאה! תודה רבה על המילים החמות!
וודאי שיש מתכון למלפפונים חמוצים הנה הוא כאן:
https://goo.gl/FNZLNX
וואו! יצא ממש טעים! את המנה שלי אכלתי ישר מהסיר…
היי ימית 🙂
שמח מאוד לשמוע!! איזה כיף ששיתפת
תודה על הרעיון המעולה. יישמתי אותו על כוסמת ירוקה מבושלת שחיכתה אצלי במקרר והחליפה את הכרובית שבמתכון שלך. מבטיחה לנסות גם עם כרובית.
היי שרה 🙂
בשמחה רבה! כיף שאהבת
טרם הכינותי את הפתיתים עם כרובית, אבל נראה מפתה ואין סיבה שלא יהיה טעים, גם כמעט אפס קלוריות.
לגמרי
תודה רבה חדווה!
המתכונים באתר מעולים אחד אחד!
אשמח לדעת אם אפשר להכין פתיתי כרובית גם מפרחי כרובית קפואה.
תודה מראש
תודה רבה שיר !
בהחלט אפשר – פשוט תפשירי ותקצצי טוב טוב את התפרחות שיגיעו בערך לגודל שבתמונות
עוז היקר,
שוב הכנתי – הפעם למפגש חברים – את מרק העגבניות הנהדר שלך. הוא קצר מחמאות אדירות. המפתח להצלחה הוא מתיקות העגבניות הנאפות. עגבניות דורה או תמר כבר אין, אז אפיתי עגבניות שרי.
בפוסט על פתיתי הכרובית (שאנסה מחר עם כרובית טריה) נפלה טעות קטנה: סנפרוסט איננה חברה ישראלית. בעלי השליטה הם חברה סינית שמחזיקה בחברת תנובה, שהיא חברת האם של סנפרוסט. נכון שהיא קמה כחברה ישראלית, ואני מאמינה שרוב התוצרת שנמכרת תחת המותג סנפרוסט עדיין גדלה בארץ. היה קצת קשה להגיע מהאתר של סנפרוסט ותנובה לכך שהחברה כבר איננה ישראלית, כי היא מאד רוצה שנמשיך לראות אותה כישראלית, אז הנה קישור לידיעה (רק כדי לתת אסמכתא למה שכתבתי:) https://www.themarker.com/markets/1.2328337
היי אירית
ממש שמח לשמוע! כיף ששיתפת
תודה על החידוד
הי . נפעמת בכל פעם מחדש מהאסטטיקה , הצילומים היפים והמתכונים המשובחים .
לגבי הכרובית , איך אפשר לבשל את הפתיתים האלה ללא רסק עגבניות?
האם אפשר להכין מהם קציצות או פשטידה?
תודה , נעמי פישר
הכנתי היום את הפתיתים ויצא טעים! תודה רבה על המתכון 🙂
שמח מאוד לשמוע קורל! כל הכבוד =]
בשמחה רבה
היי עוז! קצת חטאתי.. פעם ראשונה שהגעתי לאתר שלך! הכנתי את המתכון ויצא טעים בטירוף. יש לי שאלה קטנה, מה דעתך על שימוש בפתיתי ברוקולי במקום הפתיתי כרובית? מנסה למצוא להם גם שימוש מגניב. תודה (:
היי נוי =] העיקר שהגעת :))))
פתיתים מברוקולי טרי פחות יעבדו פה
הקפואים יעבדו
אם אני ריצה לעשות חצי חצי ולערבב פנימה גם פתיתים אמיתיים, יש לך המלצה מבחינת כמות המים והזמנים?
מתכון מדהים! טעים בטירוף תודה רבה!
שמח לשמוע עדי היקרה =]
הי
אפשר להשתמש בכרובית רגילה קפואה ופשוט לחתוך לבד או שחייבים פתיתי כרובית?
ברור שאפשר לחתוך לבד כרובית מוקפאת שהפשרת