כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מתכון: צ'יפס קולרבי אפוי בתנור מפתיע וטעים!

צ'יפס קולרבי
צ'יפס קולרבי אפוי בתנור. צילום: עז תלם

לפני שבוע שאלתי אתכם באינסטגרם ובפייסבוק: מה כדאי להכין עם קולרבי. בסך הכל מדובר בירק מאוד צנוע, שבדרך כל משתמשים בו לסלט ואולי גם לחמוצים, ואתם לשמחתי המטרתם עלי שלל רעיונות מצוינים, יצירתיים וטעימים עם הירק הטעים הזה.

היום אני הולך להכין מתכון מפתיע במיוחד: צ'יפס קולרבי אפוי בתנור. הוא לא פריך כמו צ'יפס מתפוחי אדמה, אבל הוא עסיסי, מיוחד ומלא טעם. המגש שהכנתי חוסל על ידי בני הבית תוך 10 דקות, ומצד שני, זה פחות מהזמן שלקח לי כדי להכין את המנה ?

צ'יפס קולרבי
כל בני הבית יאהבו =] צילום: עז תלם

הלא מוערך
קולרבי שייך למשפחת המצליבים, קרוב משפחה של הכרוב, הכרובית, הקייל והברוקולי. בעוד שאר בני משפחתו זוכים להמון יחסי ציבור (גם בזכות עבדכם נאמן) קולרבי (לא קולו-רבי, קול-רבי), עדיין לא זוכה לכבוד ראוי לו, וזאת למרות שהוא אס קולינרי לא קטן.

את זה שהוא הוא מעולה בסלטים, כמו סלט שורשים (יחד עם סלק ושורש סלרי), סלט כרוב וסלט נבטים, ואת זה שהוא מעולה בחמוצים, אתם כבר בטח יודעים. אבל האם ידעתם שהוא מתבשל מעולה? כשמצרפים אותו לתבשילי קדירה יחד עם עוד ירקות שורש, הוא מקבל מרקם שמזכיר תפוחי אדמה (רק בהרבה פחות קלוריות), והוא גם מצטיין בתנור.

את הרעיון לחתוך אותה לצורת צ'יפס קיבלתי מכם, הקוראים והקוראות, וכשבדקתי את המתכון (שראיתי שרץ גם בקבוצות דיאטה כמו חלי ממן) הופתעתי ממש מהקלות מצד אחד ומהטעם המיוחד מצד שני. אז אשמח אם תנסו ותספרו לי איך יצא.

צ'יפס קולרבי
איזה יופי של ירק! צילום: יעל נוריק

ירק החודש של לקט ישראל
למה נזכרתי בקולרבי פתאום? טוב ששאלתם. המתכון הזה מוקדש ללקט ישראל, ארגון הצלת המזון הגדול בישראל. עבודת הקודש של הארגון יקרה לליבי במיוחד, ובשנה שעברה רבים מכם נדלקו על מרק הגזר הטעים שהכנתי בשיתוף החברים שם.

>> מרק גזר חלומי בקלי קלות

מתחילת ינואר 2020 הציל הארגון מעל 54 טונות (!) של קולרבי, והחודש אני ועוד חברים בלוגרים (כמו טל המוכשר ממה יש לאכול) מרימים לו בתור ירק החודש של ארגון לקט ישראל!

בתקופה זו, יותר מתמיד, הארגון, שבנוי על תשתית עבודה של מתנדבים ותרומות, זקוק לסיוע חירום כדי שיוכל לספק מזון ליותר מ-9000 נתמכים שזקוקים לו.

לקט ישראל
קצה המזלג של תוצרת מוצלת מבוקר אחד בלקט ישראל. צילום: עז תלם

בשגרה, האוכל עבורם נתרם על ידי מלונות שמעבירים את עודפי המזון המבושל שלהם, ועכשיו, בגלל הקורונה.. אין מלונות, אז הארגון נערך לרכישת המזון הנחוץ. תרומה של 140 ש"ח מספקת מזון לנתמך לשבוע שלם.

אני קורא לכם לפתוח את הלב ולסייע למטרה חשובה זו.

>> קישור לעמוד התרומות

חוזרים לבשל!
מבחינת מתכון, באמת שאין הרבה מה לעשות =] מצטיידים ב3-4 יחידות של קולרבי יפה (אגב, מי שמגדל בעצמו יכול לבשל את העלים הנהדרים של הירק).
קולפים אותם – בעזרת קולפן או סכין, ואז חותכים בהתחלה לפרוסות ואז לרצועות עבות שיהפכו לצ'יפסים.

אני מעדיף לחתוך את הצ'יפסים עבה יחסית, כי במהלך האפייה הירק יאבד לחות ויתכווץ, ואני רוצה שישאר לי מהמרקם שלו, והוא לא רק ישתזף.

חתיכות הקולרבי עוברות לתבנית תנור ואז מקבלות ציפוי בשמן זית ומלח (לא רואה סיבה להוסיף עוד תבלינים, אבל אם בא לכם לגוון שימו שבבי צ'ילי או אורגנו מיובש).



את הצלייה עושים ב-200 מעלות ומוציאים כשהקולרבי משחים. אם אתם רואים שזה לוקח הרבה זמן, אפשר להעלות את התבנית לחלק העליון של התנור ולהעביר למצב גריל (פשוט אז יש יותר סיכוי שהוא יישרף לכם).

ואם בא לכם לגוון – יכולים לעשות מגש 'צ'יפסים' ולהוסיף שורש סלרי, גזר, סלט בטטה ועוד. מבטיח שהילדים יתנפלו על זה.

צ'יפס קולרבי
לא תאמינו שזה מקולרבי. צילום: עז תלם

מתכון צ'יפס קולרבי אפוי בתנור

3 מנות, טבעוני + פרווה + ללא גלוטן, 10 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

3 יחידות קולרבי גדול (או 4-5 קולרבי קטן)
2-3 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח דק

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל).
  • קולפים את הקולרבי בעזרת סכין או קולפן.
  • חותכים את הקולרבי לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ בערך, ואז חותכים לרצועות בצורת צ'יפס.
  • מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים. משטחים לשכבה אחת.
  • מכניסים לתנור ואופים 30-45 דקות או עד שהקולרבי מזהיב יפה. מוציאים מהתנור רק אחרי שהקולרבי הזהיב.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לצ'יפסים להתקרר מעט ואז אוכלים =] נשמר במקרר 4-5 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:

המדריך: מה עושים עם ברוקומיני
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

27 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
יעקב

יפה
המתכון שלך מזכיר לי שראיתי במשחקי השף, מישהי שהכינה קולורבי בציפוי נייר כסף.
ניסיתי וטעים.
ובריא
הגירסה שלך לציפס יותר מהירה ולא פחות מעניינת

יוסי

רק שמה שראית במשחקי השף זה לא בריא כתוצאה מהעיר כסף שעשוי מאלומיניום שידוע מחקרית כרעיל במזון…

dana

אני רוצה לחלוק איתך סיפור. אני גרה בטקסס, בסופש פרצה גם כאן בשורת "ההסתגרות" שהפתחה בהסתערות על חנויות האוכל. בסופר הרגיל נשארו רק מדפים אז הלכתי לסופר ה"יוקרתי" שמתהדר במגוון גדול של פירות וירקות ומזון בריא, חוץ מקולורבי לא נשאר כלום. לטקסנים אין מושג מה עושים איתו, אני לא מבינה למה הוא בכלל במלאי אהל לקחתי, כי קולורבי זה יאמי. ואז הבוקר הגיע המתכון שלך- פינקת יותר משאתה יכול לשער ואנחנו זכינו בירק חדש לאנטיפסטי (עד היום אכלתי אותו רק קר) תודה!!!!

מירי

תודה על הרעיון והמתכון, אימצתי,
לפני כמה דקות ראיתי את המתכון והכנתי מיד.. זה כבר בתנור 🙂

מירי

יצא מאד מאד טעים!!!
הרתחתי לפני זה בגז עם טיפה כרכום- וקיבל צבע של ציפס (לא רעיון שלי…)

מרב

יצא מושלם! תודה 🙂

OCG

תודה רבה! לא יצא לי קריספי אבל עדיין טעים בטירוף
לא מצמצתי וזה נעלם

עדה

ראיתי בטלוויזיה השבוע איך מכינים ציפס מקולורבי, קניתי והכנתי, יצא טעים מאד!
האם יש דרך לעשות שיצא קצת יותר קריזבי?

נטעלי מילנר

ראיתי את המתכון, הזמנתי מלא קולורבי והיום הכנתי.
תבנית שלמה נטרפה על ידינו ובת החמש אמרה שהיה ממש טעים ושהיא רוצה עוד. ובזכות המתכון התגברתי על הפחד לקלף קולורבי וגיליתי שזה יותר פשוט ממה שחשבתי.

עירית

הי עוז,הכנתי את הציפס אבל לא נהיה לי ציפס, נהיה מושי ורך מידי. טעים מאוד אבל רך. האם זה בגלל אפיית יתר?

רות

היי עז תלם…אני מאד אוהבת את האתר שלך אני טבעונית ומחפשת כל הזמן עוד רעיונות ומנסה הכל.קולרבי אני אוהבת לאכול ככה סתם..ומבשלת קבוע במרק ירקות ויש לך מרקם של תפוחי אדמה וטעים מאד.גם את נוסח הצ'יפס עשיתי כבר פעם אחת בשילוב צ'יפס בטטה.ומאד מאד מאד אהבתי.יש לי כרגע גם כרובית שלמה ואני מתכננת לעשות אותה עם רוטב החריימה (מוח) שלך.יישר כח!!!!!

עדי

היי עז! מעדכנת שהכנתי בהתחלה שמתי על חום נמוך יחסית (160 בערך) ובסוף 200 לכמה דקות ויצא קריספי!!
ממליצה 🙂

לנה

יש לי קולורבי ולפת זה יכול להתאים גם ללפת במקרה?

ורד

וואו! ניסיתי בהיסוס, ויצא מפתיע וטעים ממש! גם בעלי אהב. מאמצת לגמרי

דניאל

היי עוז, אפשר לנסות בגריל גז?

מה עושים עם עלי הקולורבי? כתבת שמי שמגדל יכול לבשל אותם.
ד"א, הילדים לא מתקרבים לצ'יפס קולורובי, כנראה שאצלי בבית הם לא קראו שהם אמורים להתנפל על זה.

הירשמו לעדכונים במייל