מתכון צ'יפס קישואים משלושה מרכיבים בלבד

16 בינואר 2022
צ'יפס קישואים

צ'יפס קישואים. צילום: עז תלם

בתקופה האחרונה אני שם לב שאני מבשל הרבה עם קישואים, ירק (מבחינה בוטנית הוא פרי) נהדר וכיפי, שזמין כל השנה בארץ באיכות נהדרת. היום החלטתי להכין צ'יפס קישואים מגניב בציפוי פריך ונהדר שמכינים ממינימום מרכיבים והתוצאה וואו!

פרסום בשיתוף תפוצ'יפס

צפו: כל השלבים להכנת צ'יפס קישואים נהדר

האתגר!

בשנה החולפת יצא לי לעבוד המון עם תפוצ'יפס: עשינו יחד מתכון לבלוג לתפוח אדמה אפוי משודרג, התארחתי בשדות תפוחי האדמה שלהם בעוטף עזה להכיר את החקלאים שמטפחים את התוצרת שהופכת לחטיף, וגם כתבתי + צילמתי עשרה מתכונים למדור שפורסם במאקו.

השבוע החברים מתפוצ'יפס אתגרו אותי להכין מתכון עם החטיף מ-3 מרכיבים בלבד, וזאת כשלא סופרים מרכיבים בסיסיים שיש בכלל בית (שמן, מלח, מים).

צ'יפס קישואים

שלושה מצרכים (וגם מלח ושמן) צילום: עז תלם

למה אתגר של שלושה מרכיבים? כי בחטיף עצמו יש רק תפוחי אדמה, מלח ושמן.

כשאני מקבל אתגר אני לוקח אותו מאוד ברצינות, והרבה מנות ורעיונות חלפו לי בראש. לבסוף הגעתי לרעיון כיפי במיוחד – צ'יפס קישואים – שהוא גם טבעוני וגם נטול גלוטן, ומלבד הרכיבים שצוינו לעיל, צריך עוד שני חומרי גלם נוספים בשביל להכינם – קישואים וקמח עדשים/קמח חומוס.

צ'יפס קישואים

חותכים למקלות. צילום: עז תלם

מרכיב אחד עם המון תכלית

את אהבתי לקמחי קטניות כמו קמח עדשים וקמח חומוס כבר שיתפתי אתכם בעבר, ובעיני אלו ממש מרכיבי קסם שעושים עבודה של קמח וביצה ובמקביל טבעוניים נטולי גלוטן בעליל.

אם נגיד הייתי הולך על ציפוי שניצל קלאסי – קמח, ביצה ופירורי לחם, אז זה יותר מדי מרכיבים ולא הייתי עומד במשימה ? עם קמחי קטניות זה אפילו מרגיש קל.

ההשראה מגיעה ממנת הפאקורה/באג'י ההודית – ובדיקה קצרה ברשת העלתה שאכן בהודו מכינים מתכון דומה, רק שהם אוהבים לגרר את הקישואים וליצור לביבות פריכות או לפרוס אותם לטבעות (וכמובן הם מוסיפים תבלינים בשפע).

צ'יפס קישואים

קודם מצפים בקמח עדשים. צילום: עז תלם

לטעמי, כשחותכים את הקישוא לצורת של מקלות קצרים (צ'יפס) אז התוצאה מאוד מזמינה וכיפית.

אציין שניתן לצפות לפי המתכון הזה ירקות רבים נוספים, כמו למשל ברוקולי, שעועית ירוקה, גזר, בטטה, כרובית, חציל ועוד.

תוספת הצ'יפס לבלילה ממש משדרגת את הטעם של הציפוי. המתכון עובד גם בלעדיו, אבל והתוספת שלו פשוט הופכת את מקלות הקישוא הפריכים ליותר צ'יפסיים ?.

צ'יפס קישואים

אפשר גם באפייה (אבל טיגון הכי טעים). צילום: עז תלם

צ'יפס קישואים

ככה נראים מבפנים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר להשתמש בקישוא או בזוקיני. מה שזורם לכם.
  • אפייה: מסדרים את מקלות הקישואים לאחר הציפוי על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. מזלפים שמן זית בנדיבות מעל ושולחים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-15 דות או עד שהבלילה מזהיבה ונהיית פריכה.
  • מוזמנים להוסיף לבלילה כפית תבלינים שאתם אוהבים כמו אבקת קארי, חוויאג', פפריקה ועוד.
צ'יפס קישואים

מנה ראשונה משמחת וכיפית. צילום: עז תלם

מתכון לצ'יפס קישואים

3-4 מנות, טבעוני + ללא גלוטן , 20-30 דקות זמן כולל

מצרכים:

5 קישואים קטנים או 3 קישואים בגודל בינוני
2 כוסות קמח עדשים או קמח חומוס
1-2 כוסות מים (עדיף קרים)
1 שקית קטנה (40-50 גרם) תפוצ'יפס (רשות)
שמן, לטיגון חצי עמוק או עמוק (1-2 כוסות)

אופן הכנה:

  • חותכים את הקישואים למקלות בצורת צ'יפס קטנים.
  • שמים את קמח העדשים / חומוס בקערה.
  • מצפים את מקלות הקישואים בקמח העדשים/חומוס לציפוי עדין. מניחים בצלחת בצד בזמן שמכינים את הבלילה ומחממים את השמן.
  • לשאר קמח העדשים מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של טחינה נוזלית – כזו שמצפה את האצבע בשכבה עדינה לאחר טבילה.
  • פותחים מעט את שקית הצ'יפס, מפוררים את הצ'יפסים לפירורים דקים ומוסיפים לבלילה.
  • מחממים שמן לטיגון במחבת קטנה או סיר קטן.
  • טובלים את מקלות הקישואים בבלילה, אחד בכל פעם ולאחר הציפוי מעבירים לשמן. מטגנים 2-4 דקות מעל להבה בינונית גבוהה, עד שהבלילה מזהיבה ונהיית פריכה.
  • מוציאים בעזרת מלקחיים או כף מחוררת למשטח רשת או מסננת וממשיכיך ליצור צ'יפסים עם שאר הבלילה ומקלות הקישואים.
  • חשוב לא לטגן יותר מדי צ'יפסי קישוא במקביל, כדי שיזהיבו באחידות.
  • שימו לב1: הבלילה תסמיך לכם תוך כדי עבודה, אז אל תהססו להוסיף אליה מדי פעם 2-3 כפות מים כדי לדלל אותה מעט.
  • שימו לב2: כדאי להגיש את הצ'יפסים האלו מייד עם סוף הטיגון. הפריכות נשמרת לדקות ספורות.
  • מגישים יחד עם רטבים שאוהבים. נשמר בקירור 4-5 ימים.
  • מה שהתקרר אפשר לחמם מחדש בתנור חם של 180 מעלות 8-10 דקות או עד שחוזרת הפריכות.

לעוד מתכוני ירקות שווים:

קלאסיקה: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

מקורית שלי: כרובית מטוגנת ברוטב חמוסטה חמצמץ עם כרישה וסלרי

כרובית חמוסטה

כרובית ברוטב מוח מרוקאי

כרובית ברוטב מוח מרוקאי

כרובית פיורטי בתנור

פיורטי

תבשיל מהיר של ארטישוק, שומר ותרד

סלט חם של ארטישוקים, שום ושומר. צילום: מתן כץ

הבטטות הכי טעימות בעולם

בטטות צלויות מושלמות

 

שתפו:

6 תגובות

  1. מתכון נהדר! עם לימון סחוט מעל – לא הפסקנו לנשנש

  2. עשיתי הערב שתי מנות שפרסמת: בולונז טבעוני וצ'יפס קישואים. יצא נפלאאאאאאאאא. תודה רבה רבה

  3. מתכון מעולה! הכנו פעם אחת עם התפוצ'יפס, הגענו למסקנה שהחטיף לא מוסיף כלום אז הכנו שוב בלעדיו ויצא מושלם. וגם יותר בריא על הדרך.

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: