אתמול הכנתי לארוחת צהריים תבשיל כיפי כזה של ירקות ברוטב קארי וקוקוס עם אטריות אורז. פשוט אלתור שכזה עם מה שבמקרה היה בבית. יצא מאוד טעים והעליתי את התמונה של המנה לסטורי אצלי באינסטגרם, ומאז אתם לא מפסיקים לבקש מתכון =]
אז בגלל שאני אוהב אתכם מאוד, כתבתי עבורכם מתכון מסודר (ואני אפילו מרשה לעצמי לפרסם אותו בלי תמונות של כל השלבים וסרטון מסודר!).
הפטנט כאן הוא שאטריות האורז מתבשלות יחד עם התבשיל אז הכל קורה בסיר אחד.
השתמשתי בשבבי אורז, זה אטריות אורז בצורה של מלבנים שטוחים (של מזרח מערב נהדרות), יש להן מרקם מעולה (אפשר למצוא בסופרים – אני קניתי ברמי לוי – וחנויות טבע/חנויות אסיאתיות) ומתבשלות בצ'יק בתוך כל רוטב.
אתם יכולים להשתמש בכל סוג של אטריית אורז שאתם מוצאים בשטח, אישית מעדיף כמה שיותר רחבות.
היה לי קארי אדום ובו השתמשתי, ובהתאם במתכון כתבתי שאתם יכולים להשתמש בכל ממרח קארי שיש לכם בשלוף. מוזמנים להוסיף גם 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק לסיפור, זה בהחלט מוסיף.
לפני המתכון, אציין שיש לי מדריכים מפורטים ומסודרים לענייני הקארי (מה עומד מאחורי שיטת ההכנה, איך להכין את הממרח בעצמכם, תיעוד של שלבי ההכנה, אילו ירקות אחרים אפשר להוסיף ועוד) אז מי שרוצה להתעמק מוזמן לעיין בשני הקישורים הבאים:
>> קארי אדום ביתי מושלם עם קוביות טופו
>> מדריך להכנת ממרח קארי בבית + שני מתכונים איתו
לפני שאתם שואלים:
- מוזמנים להוסיף לתבשיל חלבון שאוהבים – קוביות טופו, רצועות עוף/בקר שמטגנים טיגון קצר במחבת ומוסיפים לתבשיל יחד עם האטריות, האפונה והתרד (רק שיתחממו איתו).
- אם רוצים להשתמש בנודלס רגיל – מבשלים אותן בנפרד בסיר עם מים רותחים דקה פחות מהוראות היצרן ואז מעבירים לרוטב לסיום בישול.
- לא רוצים חריף – אל תשימו קארי או שימו ממש מעט. יהיה טעים רק עם הקוקוס והתבלינים.
- ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן ומוודאים שממרח הקארי שמוסיפים הוא גם נטול.
- אם לא בא לכם להוסיף תבלינים – אל תוסיפו תבלינים.
- הכרובית והברוקולי צריכים לצאת קצת נוקשים וזה בסדר. אם אתם רוצים אותם רכים יותר תוסיפו עוד 5-8 דקות לבישול שלהם לפני הוספת שאר המרכיבים.
מתכון תבשיל קארי וירקות עם אטריות אורז בסיר אחד
5-6 מנות, פרווה/טבעוני (אם לא משתמשים ברוטב דגים), 30-40 דקות זמן כולל
מצרכים:
נכנסים לקארי:
חבילה אחת ריבועי / שבבי אורז או 1/2 חבילה (200 גרם) אטריות אורז שאוהבים
1 ראש ברוקולי בגודל בינוני (או 1-2 מארזי מארז ברוקולי טרי)
1 כרובית בגודל בינוני (700 גרם בערך)
חופן עלי תרד – הכי נוח להשתמש בעלי בייבי תרד שטופים (רשות)
חופן אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
לקארי:
1-2 כפות ממרח קארי (אני שמתי אדום ואפשר מכל שאר הסוגים – ירוק, כתום, מסמאן וכולי)
2 כפות שמן קוקוס או שמן זית
כפית גדושה בהרט או ראס אל חנות (רשות)
כפית שטוחה כורכום
1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (רשות)
1 ליטר נוזל קוקוס או 2 פחיות (של 400 מל כל אחת – 800 מל סה"כ) קרם קוקוס
2-3 כפות רוטב סויה
1-2 כפות רוטב דגים תאילנדי (רשות – אם אין ניתן לשים עוד רוטב סויה)
1-2 כפות סוכר חום
אופן הכנה:
……..
הכנות מקדימות:
- שמים את שבבי / אטריות האורז בקערה ומכסים במים קרים. משרים 20-40 דקות או עד שהאטריות גמישות אבל לא רכות לגמרי – הכוונה שהן תסיימנה בישול בתוך הרוטב.
- חשוב מדי פעם לערבב ולוודא שהן לא נדבקות זו לזו.
- חותכים את הכרובית והברוקולי לתפרחות קטנות – אני אוהב לחתוך ככה שיכילו גם חלק יפה מהגבעול. אם הברוקולי/כרובית הגיעו עם עלים יפים – קוצצים גם אותם ומוסיפים לתבשיל יחד עם התפרחות.
- את גזעי הכרובית והברוקולי מומלץ לקלוף ולפרוס דק – ואז להוסיף גם את הגזעים לתבשיל.
- את עלי התרד שוטפים היטב ומייבשים, אם הם גדולים קוצצים אותם.
לקארי:
- שמים את שמן הקוקוס וממרח הקארי בסיר בגודל בינוני. מדליקים את האש על להבה גבוהה ומטגנים את הממרח 1-2 דקות עד שהוא מפיץ ניחוח נעים.
- מוסיפים את הבהרט והכורכום ומטגנים 10 שניות, ואז מוסיפים 1/3 מקרם/נוזל הקוקוס מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שרוב הקוקוס הצטמצם – אתם תיראו שהוא נפרד ומתפרק – כלומר תוכלו לראות ממש שמן קוקוס בתור הסיר.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ו1/3 נוסף מקרם הקוקוס. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים בבעבוע חזק 2-3 דקות.
- עכשיו מוסיפים את שאר נוזל/קרם הקוקוס.
- אם השתמשתם בקרם קוקוס – בשלב זה מוסיפים עוד כוס מים לרוטב.
- מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים עוד סוכר/רוטב סויה/רוטב דגים לפי הטעם.
- מוסיפים את הכרובית והברוקולי ומבשלים יחד 2-3 דקות. אם אין מספיק רוטב – מוסיפים עוד מים לדילול.
- מסננים את האטריות/שבבי האורז ממי ההשרייה.
- מוסיפים את האפונה, התרד והאטריות לסיר ומבשלים הכל יחד 2 דקות, עד שהאטריות התבשלו לחלוטין והאפונה והתרד טיפה התרככו. הכרובית והברוקולי צריכים להיות רק מעט רכים, והברוקולי צריך להיות בצבע ירוק יפה.
- אם כל הסיפור נראה סמיך מדי – מוזמנים לדלל עם מים.
- לפני ההגשה, טועמים ומוסיפים עוד רוטב דגים/סויה/סוכר ואפשר גם מעט מיץ לימון סחוט טרי.
- מגישים חם. נשמר במקרר 4-5 ימים. לא מתאים להקפאה.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכונים מהמזרח הרחוק:
פאד תאי מושלם
עוף מוקפץ בקשיו
עוף בלימון כמו של המסעדות
מנגו סטיקי רייס
נראה מעולה! האם יש תחליף לקארי? לא מוצאת קארי ללא גלוטן.
יכולה לשים יותר מהתבלינים + שבבי צ'ילי חריף לפי הטעם
תשתמשי באבקת קארי הודי
יש של בלו אלפנט, אפילו בטיב טעם
הכרובית והברוקולי לא יישארו קשים עם בישול של רק כמה דקות?
חיובי, אמורים להיות נגיסים טיפה. אפשר לבשל יותר וגם התייחסתי לכך בהקדמה
זה מגיע מזה שבתאילנד הם תמיד מוגשים פריכים ונשארתי נאמן למקור
מה הרעיון בלבשל רת קרם הקוקוס עד שמתפרק?
כל הרעיון בתבשילי קאריזה לשמור על המרקם של קרם הקוקוס
היי טובה
הפירוק זה בדיוק מה שעושים בתאילנד – סימן היכר לקארי טוב זה שכבת שמן אדום שיש עליו
המהלך של הפירוק בעתם עוזר להעצים את הטעם גם של הקוקוס וגם של הממרח. אפשר פשוט לערבב הכל והתרתיח אבל אז עוצמות הטעם חלשות משמעותית
עז. תוכל להתאים את המתכון לסוכרתיים – לייט?
(טרום סכרת).
תודה.
אשמח רק שאני לא בקיא במה מה מותר? מה אסור?
תפרטי מה יתאים לך ואשמח להנגיש
איך אפשר למנוע את התגלגלות ריבועי שבבי האורז? (ניסתי בכל מיני דרכים …פעם מצליח ופעם לא..)
לא מפריע לי שהם מתגלגלים
אותו טעם
אני פעם שניה בחיי מנסה אסיאתי
ויצא לי ממש טעים
בהחלט נכנס לספר המתכונים שלי
תודה !
שמח לשמוע!
לכבוד הוא לי וכל הכבוד
האם אפשר להחליף את האטריות באטריות שעועית (אחרי השרייה במים רותחים)?
היי עז,
נראה מעולה! כמה שאלות:
האם אפשר להשתמש באבקת קארי ולא במשחה?
האם ניתן להשתמש במדליוני תרד קפואים?
כנ"ל לגבי ברוקולי וכרובית קפואים
תודה!
בהחלט =] רק להפשיר ולהניח במסננת כדי שיגירו נוזלים מיותרים לפני שמוסיפה לתבשיל
האם אפשר להחליף את התרד בבזיליקום
בטח
מדהים, כל כך טעים! תודה רבה על המתכון. השתמשנו באטריות אודון ואורז בצד לספוג את הרוטב.
שמח שאהבת!
הכנתי ללא שינויים מהמתכון, אך רק עם כף סוכר אחת, ויצא ממש ממש טעים! תודה.
שמח לשמוע!
מתכון מפתה ממש. האם לדעתך אפשר לעשות שימוש בדפי אורז? אולי לגזור אותם?
היי תמי
הרכב העמילנים של דפי האורז שונה מזה של אטריות האורז, הם יוצראים הרבה יותר דביקים
עקרונית מוזמנת לנסות (לגזור לגודל אחיד כפי שציינת) אבל קחי בחשבון שיצא שונה לעומת שימוש באטריות אורז
האם כמו בתבשילי קארי רבים שאני מכירה, לא צריך גם ג'ינג'ר ו/או שום?
היי פנינה
בקארי תאילנדי אמיתי אין ג'ינג'ר
אני לא מוסיף שום לכל מנה, אם רוצה כמובן מוזמנת
יצאה לי רוטב קצת מיימי (בטח לא סמיך…) איך למנוע לפעם הבאה?
היי יעל
להוסיף פחות מים
היי עז, נשמע מתכון מעולה!
באיזה נוזל קוקוס אתה משתמש?
עדיף נוזל מקרם? הקרם לא יוצר טעם חזק מידי של קוקוס? (בד"כ ברוב המתכונים משתמשים בפחית אחת)
ממש נהנית מהמתכונים שלך, כל כך מדויקים!!
היי לירון =]
קרם זה נוזל עם פחות מים, בכל מקרה ממליץ להשתמש בו כי הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף (נוזל קוקוס זה קרם קוקוס מדולל במים)
ממליץ על AROY D הכי מוצלח בעיני מהמותגים שזמינים בסופר
תודה רבה!
חייב לשים את הקארי האדום? הוא לא משפיע על הצבע של האוכל והופך אותו לכתמתם?
מה הבעייה בזה?
אפשר להכין בלי הקארי וזה גם טעים
מתאים להשתמש בשעועית ירוקה קפואה?
אין בעייה בכלל, חשוב רק לבשל אותה דקה ולא יותר כי היא כבר מבושלת
אם משתמשים באטריות אורז, צריך קודם לרכך במים 20-40 דק' ואז לבשל, או לבשל לפי הוראות היצרן פחות דקה ואז לרכך? לא ברור מההוראות.
אני מתעלם מההוראות על האריזה ומשרה במים קרים + מסיים בישול בקארי