קובה אורז היא אחת מהחברות המכובדות, אך הפחות מוכרות, במשפחת הקובות. היא אהובה במיוחד במטבח העיראקי והכורדי. מאז שהעליתי את המתכון של סבתא חנה לקובה תפוחי אדמה, קיבלתי מכם המון בקשות לקובה הזו, אז הנה קבלו את המדריך המלא לקובה אורז.
המורה שלי ושלכם להיום היא רעות עזר, בשלנית מוכשרת מאוד מעפולה, שפעילה מאוד באינסטגרם @reutezer ומעלה לשם תמונות סופר מגרות של סירי ממולאים מדויקים על המילימטר, תבשילים שרק ממבט אחד גורמים לך להתחיל לרייר וכמובן קובות מגולגלות ביד אמנית.
עזר גדלה בבית שבו אוכל היה חלק חשוב מהשגרה: היא חצי מרוקאית (מקזבלנקה) והחצי השני כורדי, והיא מאוד אהבה לעזור במטבח בתור ילדה. רוב חייה הבוגרים עסקה בהנהלת חשבונות, ולפני ארבע שנים החליטה לעזוב הכל וללכת עם הלב והתשוקה לבישול. היום, בתור עצמאית, היא מבשלת בסדנאות לקבוצות וארגונים, עושה קייטרינג לאירועים וגם אפשר להזמין איתה שיעורי בישול פרטיים.
רעות מספרת שקובה אורז הוא אחד המאכלים האהובים עליה, ואת המתכון ואת שיטת הגלגול היא למדה מסבתה. היא עשתה לו מעט שינויים קטנים לאורך השנים, אבל הצורה והטעמים נאמנים למקור.
כמו כל הקובות, גם קובה אורז נוצרה כי בעבר בשר היה חומר גלם מאוד יקר ולא נגיש, וכשמשפחה הצליחה להשיג בשר היא רצתה 'למתוח אותו' כמה שיותר. אז עם המתכון הזה 1/2 ק"ג בשר הופך ליותר מ-30 קובות.
לפני המתכון דאגתי לכם לגרסאות טבעוניות, ללא גלוטן, ועוד שלל התאמות – שימו לב בעיקר לטכניקה, התאמות קטנות תמיד אפשר לעשות.
אז בלי הקדמות נוספות, נתחיל לגלגל!
המעטפת
בזמן שהיום הוא קצת נזנח לטובת אורזים 'נוצצים' יותר כמו בסמטי או ארבוריו, רעות משתמשת באורז פרסי פשוט וטוב בתור הבסיס לציפוי הקובה אורז. התכונות של זן אורז זה מאפשרות לו להפוך למעטפת דביקה אבל לא דביקה מדי, כזו שהופכת למאוד פריכה בטיגון, אבל גם שומרת על רכות מסוימת.
את האורז הפרסי מבשלים בסיר – 2 כוסות אורז מקבלות 4 כוסות מים ותבלינים (מלח, פלפל, בהרט וכורכום), ואז הכל מתבשל 20 דקות עד שהאורז רך. נותנים לאורז להתקרר ואז מועכים אותו קצת – כדי לפתוח את העמילנים שבו (הם משמשים כמו דבק).
בזמן שהאורז מתקרר מכינים את המילוי!
למילוי הבשר שלה רעות מוסיפה בצל מטוגן, שנפוץ במגוון מתכונים עם מילוי בשר. הוא גם אוהבת להוסיף גבעולי סלרי שמעדנים מעט את הבשר ומוסיפים ניחוח נעים, וכמובן בהרט – תערובת התיבול של המזרח התיכון שמכילה (בדרך כלל) קינמון, גינג'ר טחון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וצפורן.
חשוב לבשל את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ורוב הנוזלים מתאדים. ככה גם הטעם מרוכז יותר וגם המילוי נוח יותר לעבודה.
חשוב לתת למילוי להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד איתו, ואם זמנכם בידכם אתם יכולים גם לתת לו לילה שלם להתקרר במקרר, ואז הוא יהיה ממש נוח לעבודה ולעיצוב.
בזמן שהמילוי מתקרר, מסיימים את המעטפת
לאורז המעוך והמתובל רעות מצרפת שני מרכיבים נוספים: חזה עוף טחון וקמח. חזה העוף מוסיף אווריריות, עסיסיות וטעם למעטפת, הקמח מסייע לאחד את הכל ולעשות את התערובת נוחה יותר לעבודה.
לאחר שהאורז מבושל אין צורך להוסיף יותר מים – גם כי יש באורז וגם כי יש לא מעט נוזלים בחזה העוף.
המרקם של הבצק צריך להיות לח וטיפה דביק אבל לא נדבק.
חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
יוצרים קובות!
מילוי לקובה יש, בצק אורז יש, עכשיו לאקשן האמיתי.
כמו בקובה סולת, חשוב לעבוד עם ידיים רטובות כדי שהבצק לא ידבק יותר מדי לידיים ויהיה נוח לעיבוד וסגירה.
לוקחים כדור נחמד מהבצק, בגודל של כדור פינג פונג בערך. אם אתם אוהבים לשקול, תגיעו לכדורים ששוקלים 45-50 גרם.
מעבדים את הכדור בידיים שיהיה כמה שיותר עגול, ואז יוצרים בו כיס – תוחבים את האגודל (אחרי שהרטבתם אותו) למרכז העיגול ובתנועות סיבוביות מרחיבים את השוליים והופכים את הכדור למעין כיס/פיתה דקיקה.
רעות גילגלה כבר מאות ואולי אלפים כאלו אז אוטומטית יוצא לה כיס יפהפה ומסודר, לי יצא יותר דומה לפיתה אבל לא נורא הסתדרתי. אם הבצק נפתח לכם תוך כדי פשוט תסגרו אותו עם הידיים. זה בצק זורם.
כשהעובי של הפיתה/כיס מגיע לכמה מ"מ, מניחים במרכז בנדיבות מהמילוי ואז סוגרים – מצמידים את השוליים זה לזה כדי לסגור את האורז סביב הבשר, ואז מגלגלים כדי שהצורה תהיה יפה. את הכדור הממולא שקיבלתם פוחסים מעט כדי ליצור צורה של דסקית וזאת הקובה.
מהמתכון צריכות לצאת 30-40 קובות, וכמו כל מיומנות – ככל שתתרגלו יותר ככה יצא לכם יותר טוב.
ויש גם סרטון לנוחיותכם!
זמן לטגן
איך שאתם מתחילים לעבוד על הקובות תחממו שמן לטיגון (משהו כמו ליטר וחצי) בסיר רחב ושטוח. חשוב שהסיר יהיה עם ציפוי נון סטיק – לסיר נירוסטה הקובות נדבקות.
למעטפת האורז לוקח מעט זמן להשחים, אז זה בסדר גם אם לוקח 5-6 דקות. הקובות הראשונות יקחו לכם יותר זמן וזה לגמרי תקין.
את הקובות המוכנות מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור לטגן עוד. ממש מאוד מומלץ לעשות את המלאכה הזו בזוג – אדם אחד אמון על הטיגון ואחר על יצירת הקובות.
הקובות האלו נשמרות בקירור 4-5 ימים בכיף, ואפשר גם להקפיא אותן עד שלושה חודשים. אנחנו הגשנו אותן עם טחינה ביתית, והן גם טעימות עם סלט ירקות פשוט בצד. רעות מספרת שסבתא שלה מגישה אותן כמו שהן עם צנונית טרייה חתוכה גס.
לפני שאתם שואלים:
- ללא טיגון – הכנה באפייה: מסדרים את הקובות המוכנות על תבנית עם נייר אפייה משומן, משמנים בשמן זית בנדיבות ומכניסים לתנור בחום של 210 מעלות 10-15 דקות או עד הזהבה יפה.
- ללא גלוטן / בפסח : שמים קורנפלור או קמח אורז במקום הקמח הלבן.
- ללא עוף: שמים 3 ביצים בתערובת האורז במקום חזה העוף.
- ציפוי טבעוני: משמיטים את חזה העוף ומוסיפים רק קמח. אם מרגישים שיבש מוסיפים מעט מים.
- מילוי טבעוני: הנה מתכון מסודר למילוי קובה על בסיס עדשים ופטריות.
מתכון לקובה אורז במילוי בשר / רעות עזר
30-35 קובות מטוגנות, בשרי, שעה עבודה, שעתיים ורבע זמן כולל
מצרכים:
לבישול האורז:
2 כפות שמן
2 כוסות אורז פרסי, שטוף היטב ומסונן
4 כוסות מים רותחים
כף מלח גס
1/2 כפית בהרט
1/2כפית כורכום
למעטפת האורז:
אורז מבושל
200 גרם חזה עוף טחון
1/2 כוס (70 גרם) קמח
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (הכי טוב טרי, מנתחים כמו צוואר או צלעות)
2 גבעולי סלרי (עם העלים) קצוצים דק
2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
5 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חוץ מזה צריך:
שמן, לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
לבישול האורז:
- יוצקים את השמן לסיר ומוסיפים את האורז, המלח, הכורכום והבהרט, מערבבים יוצקים את המים הרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות, עד שהאורז ספג את כל הנוזלים והתרכך.
- מעבירים לקערה ומצננים את האורז – הוא צריך להיות בטמפרטורת החדר כשמתחילים לעבוד איתו.
- בזמן שהאורז מתקרר, מכינים את המילוי.
למילוי:
- יוצקים למחבת רחבה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה, בערך 5-6 דקות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב.
- מוסיפים הסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות עד שמתרכך מעט.
- מוסיפים את הבשר הטחון בשכבה אחת. לא נוגעים 2 דקות ואז מתחילים לערבב ולטגן את הבשר עד שהבשר משנה צבעו ומזהיב מעט.
- מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, בהרט), מערבבים ומקררים את המילוי לחלוטין (אם יש זמן מומלץ מאוד להכין את המילוי יום מראש ולשמור במקרר – אז הוא יהיה ממש נוח לעבודה).
מעטפת האורז:
- מועכים מעט את האורז המבושל שהתקרר עם הידיים או עם מועך פירה.
- מוסיפים לקערה עם האורז את חזה העוף הטחון והקמח.
- לשים היטב עד שהאורז מתפרק מעט ומתקבל מעין בצק. מרקם המעטפת צריך להיות לח ומעט דביק אבל לא נדבק.
הרכבת הקובה:
- בידיים רטובות קורצים מתערובת האורז כדור בגודל פינג פונג (משקל 45-50 גרם אם אתם אוהבים לשקול להנאתכם).
- בעזרת האגודל יוצרים שקע בכדור ובתנועה סיבובית מרחיבים אותו כשלוחצים עם האגודל על השוליים עד שהכדור הופך למעין כיס קטן או פיתה קעורה.
- מניחים באמצע הכיס/פיתה חופן קטן ממילוי הבשר. סוגרים את הקובה היטב על ידי כך שמקרבים את השוליים שלה זה לזה, מהדקים מעט את הבשר כלפי מטה וסוגרים את השוליים סביב הבשר בתנועות צביטה עדינות.
- מגלגלים לכדור ומשטחים למעין דיסקית (ראו סרטון!). אם יש חורים קטנים אפשר לסגור אותם עם מעט בצק.
- מסדרים את הקובות על קרש חיתוך או מגש עם נייר אפייה.
טיגון:
- בזמן שיוצרים את הקובות, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושטוח (חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי נון סטיק!).
- מניחים בשמן החם 4-6 קובות. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים, משהו כמו 3-6 דקות.
- הנגלה הראשונה תיקח קצת יותר זמן מהבאות וזה בסדר. מוציאים את הקובות לנייר סופג. הן הכי טעימות חמות מהשמן.
הגשה ואחסון:
- הקובות המוכנות נשמרות בקירור 4-5 ימים ובמקפיא שלושה חודשים.
- הכי כדאי לחמם אותן בתנור או בטוסטר אובן על מנת להשיב להן את הפריכות, הן גם טעימות כשמחממים אותן במיקרוגל בערך 20-30 שניות.
- כדאי להגיש יחד עם טחינה ביתית.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכונים של סבתא חנה:
עלי גפן ובצלים ממולאים באורז
ערוק – לביבות ירק עיראקיות
קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות, שום וכמון
מקסים!
תודה רבה ים!
הי עוז שמחה שהכנתי. היה חסר לי קצת מצרכים אבל הסתדרתי עם תחליפים. יצא מעדן. השתמשתי באורז יסמין ופרגית שחתכתי לקוביות קטנות שבמקרה הפשרתי להכנת משהו אחר.
מעולה שלומית שמח לשמוע =]
היי עוז.זה נראה מעולה לא כול כך הבנתי האם ממולץ. לטגן ואז לשמור בהקפאה או בקירור או קודם. להקיפאה או לשמור במקרר ואז לטגן לפני. ההגשה ???
היי יובל
לטגן לפני ואז להקפיא
מעולה!
את אלוף!
תודה רבה דליה!
כפרה עליך!!
עם כמה שתכננתי לעשות דברים אחרים לשבת, כמו טאטאל'ה אני הולכת להכין את זה. עשית לי חשק של שמנים….
בכבוד רב אריאלה היקרה! עדכני איך יוצא =]=]
איך אפשר לשלב במתכון בשר מפורק?
במקום בשר טחון לטגן את כל הירקות ואז להוסיף מפורק 600-700 גרם ואת התבלינים
היי, נראה מאוד אטרקטיבי!
אין לי כאן אורז פרסי…. תוכל לתאר לי איך הוא כדי שאמצא אלטרנטיבה? הוא לא ׳ומה לבסמטי? ארוך ודק? תודה
היי דפנה
אם אין אורז פרסי אז עדיף לשים אורז סושי או אורז עגול אחר (short grain rice)
אז יצא מעולה! עשיתי בתנור!
רק מה, השתמשתי באורז ריזוטו שהיה לי וכמו שחששתי הוא יצא רטוב מדי. הוספתי יותר קמח אבל עדיין זה היה קשה קצת לעבוד עם זה. פעם הבאה אנסה עם אורז עגול אחר. וגם נשאר לי המון בשר, נראה לי חצי. כי היה קשה להעמיס בכל קובה כמות. אז יצא מזה אחלה בולונז!
תודה ?
היי דפנה
שמח שאהבת!
אכן המתכון מיועד לשימוש באורז פרסי לאורז עגול דחיסות אחרות
ככל שתתרגלי יותר תראי שאת מצליחה לשים יותר מילוי באורז, מה שאנחנו הכנו התאים בול הכמות של הבצק למילוי.
בכל מקרה, יופי של אלתור עם הבולונז זה באמת אחלה בסיס!
אהלן, האם אפשר להכין את הרובה ואז לבשל במרק? כמה זמן?
תודה
היי מורן, לא ניסיתי אז לא יודע =]
שאלה לי, כמי שלא אוכל עוף (אבל כן בקר!)
מה אפשר לשים במקום החזה עוף בתערובת? או שפשוט לשים יותר קמח?
אה ! ראיתי שענית לי כבר ב"לפני שאתם שואלים" תודה 🙂
היי עומר =]
אפשר להחליף את העוף ב – 3 ביצים, להוסיף עוד קצת קמח אם צריך
חביב וטעים
משום מה מעטפת בורגול דק מצליחה לי יותר
לדעתי 4-5 שיני שום לא מזיקים למילוי
היי אליצור
מעניין
בהחלט אפשר להוסיף שום למילוי רעות מכינה בלי
Hi there! Looks amazing! Have you tried cooking the rice kubeh just in soup like kubeh made from solet? How did it turn out?
Thank you!
היי ליסה
שמח שאהבת!
הקובה מתאימה גם למרק =]
ובמה עשו את הקובות לפני שהיו סירים עם ציפוי "נון סטיק"?
הן היו נדבקות לתחתית של סירי הנירוסטה והיה צריך לשחרר אותן בעדינות בלי לפצוע את הקובה ולשחרר את המילוי לתוך השמן
ואו, זרקת אותי שנים לאחור 🙂
אני כל כך שמחה על המתכון!! תודה לך ולרעות.
דודה שלי היתה מבשלת את הקובות במרק (למיטב זכרוני מרק ממש פשוט – בצל מטוגן, רסק עגבניות, מים, הל, מלח, פלפל), ורק אז היתה מטגנת אותן, ולא בהכרח את כולן, היה טעים לאכול אותן מבושלות (למי שנמנע מטיגון)…
נשמע מעולה רותי!
בשמחה כיף שאהבת
נראה מעולה,
שאלות:
1. איך זה קר?
2. איך זה בחימום מחדש? למחוסרי מיקרוגל. חימום בתנור או על גבי פלטה (בשבת).
תוהה אם שווה את ההשקעה אם לא נאכל מיד מהמחבת.
תודה רבה!
שמח שאהבת =]
1. פחות טעים
2. ממש סבבה! אין בעייה לחמם בתנור או על הפלטה
לגמרי שווה את ההשקעה כי אפשר גם להקפיא אחרי הטיגון ולחמם מדש כשרעבים
היי עז, בזכותך פעם ראשונה בחיים הכנתי קובה וכל כך נזכרתי בסבתא שלי ז'ל:)
1. עשיתי את הגרסא ללא הגלוטן, עם קורנפלור במקום קמח. הציפוי יצא קרנצ'י… מה עשיתי לא נכון? מכיר את התופעה הזו:)?
2. מבינה שהמתכון לקובה למרק הוא אותו דבר? פשוט מתבשל עם המרק או שצריך לטגן מעט לפני?
הכנתי היום, יצא מעולה!!!
ממש ללקק את האצבעות.
תודה רבה על המתכון.
היי עינת ! שמח לשמוע!
בשמחה רבה =]=]
היי זה יעבוד גם בתוך מרק לקובה?
היי ירדן
בהחלט, אמור לעבוד גם בתור קובה למרק
תוכל בבקשה לכוון אותי בכמויות מדויקות יותר של התבלינים ולא רק פירוט של במה להשתמש..?
תודה רבה מראש
היי יעל =]
כל הכמויות של התבלינים מפורטות במתכון
מהמם כל הכבוד
תודה רבה!
שלום עוז
תודה רבה על מתכוני הקובה המופלאים השארת לקובה גם פינה לפסח עם הקובה אורז המדהים הזה
אשמח אם תוכל לפרסם מתכון לקובה נבלוסיה של הסורים
סבתא שלי ע"ה היתה מכינה ומאז פטירתה אינני מוצא תחליף למאכל המושלם הזה
שלום שחר
תודה רבה על המילים החמות! מתכנן בקרוב
הכנתי!!!!!! יצא מעולה. לא יודעת מה המקבילה לאורז פרסי בקנדה, אבל עשיתי פשוט את האורז הרגיל שלנו וזה עבד. מה שכן, דיברתי עם אמא שלי, סבתא שלי (אמא של אבא) הייתה מכינה לנו כאלו ואהבתי מאד, היא הייתה מכינה בדרך אחרת לגמרי- אורז לבן לא מבושל ועוף, ממלאת בתערובת הבשר ואז מבשלת במים עם כורכום את הקובות המוכנות ובסוף מטגנת. אמנם אני הכנתי לפי המתכון שלך, אבל יצא ממש דומה מבחינת הטעם (מבחינת הנראות אצלה האורז יצא אחד אחד איכשהוא, ועדיין קובות מושלמות. תעלומה!)
היי שירה
תודה על הדיווח שמח לשמוע על הצלחתך 🙂
מעניין מאוד, יש הרבה דרכים להכין קובה אורז, שלכם נשמעת מרתקת!
יצא מושלם! באמת…
הקפאתי חלק לפני טיגון. חושב שיעבוד אם פשוט אטגן קפוא?
חייבת מתכון לקובות מטוגנות נוספות!
היי גאיה
שמח ממש לשמוע!!!
לדעתי כן, קחי החשבון שזמן הטיגון יהיה ארוך יותר
נרשם ויטופל!
הכנתי עם קמח אורז הוספתי שלוש ביצים כמו שכתוב במקום החזה עוף ויצא ממש רך וקשה לעבוד עם הבצק אפילו שהוספתי עוד קמח אורז הכנתי בדיוק לפי הכמויות והזמנים מה עשיתי לא בסדר?
היי יפעת
מצטער לשמוע שלא הצליח
אם הבצק היה דביק מגדי אז זה אומר שצריך להוסיף עוד קמח אורז, כלומר האינטואיציות שלך היו נכונות, פשוט היה צריך עוד כמה כפות קמח אורז כדי לייצב את תערובת הבצק
מקווה שפעם הבאה יצליח יותר! =]
שלום עוז,
הכנתי, יצא נפלא!! תודה לך על המתכון הברור! אבל אשמח לדעתך – השתמשתי באורז רגיל וב-3 ביצים וקמח. התחלתי עם חצי כוס קמח, ומערכתי וערבבתי הכל בידיים. הבצק היה מאד דביק. הוספתי עוד קמח וערבבתי וכך הלאה ואני חושבת שהגעתי ל-1 כוס של קמח! כאן החלטתי להפסיק להוסיף קמח. הבצק היה דביק, היה קשה לסגור את הכדורים בצורה מושלמת. במה טעיתי כאן? חייבת לציין שהיה טעים ולאף אחד לא הפריע שהעטיפה קצת התבקעה פה ושם. ובכל זאת, אשמח לדעתך. תודה!
היי פנינה =] כנראה שהביצים נתנו יותר מדי לחות – אני מעדכן את המתכון ל-2-3 ביצים בעקבות המשוב שלך. בכל מקרה להבא כשזה קורה להוסיף עווד קמח פשוט
היי
האם אפשר להשתמש באורז בסמטי או לוותר על המתכון?
בכמה קורנפלור צריך להשתמש במקום קמח?
תודה:)
היי לימור
אורז בסמטי הרבה פחות דביק, סיכוי גבוה שהבצק לא יתאחד לך
שווה ניסיון אבל תקחי זאת בחשבון
אותה כמות קורנפלור במקום הקמח
היי אפשר לשים קמח מצה לפסח??
היי אירית, לא בדקתי אבל מעריך שכן, יעבוד גם עם קורנפלור
היי עז, בזכותך פעם ראשונה בחיים הכנתי קובה וכל כך נזכרתי בסבתא שלי ז'ל:)
1. עשיתי את הגרסא ללא הגלוטן, עם קורנפלור במקום קמח. הציפוי יצא קרנצ'י… מה עשיתי לא נכון? מכיר את התופעה הזו:)?
2. מבינה שהמתכון לקובה למרק הוא אותו דבר? פשוט מתבשל עם המרק או שצריך לטגן מעט לפני?
היי אפרת =] 1. לא מבין מה רע =]
2. לא ניסיתי את המתכון בבישול, תנסי לבשל רק אחד לראות שלא מתפרק לפני שמוסיפה את השאר, ובכללי כדאי לטגן לפני
שלום עז,
ראשית, ברצוני לשלוח לך תודה ענקית על שיתוף המתכון הכל כך מוצלח. הקובות האלו יוצאות טעימות להפליא. מאז שגיליתי את המתכון הזה אני מכינה את הקובות בביתי בקביעות וכל בני המשפחה מאוד נהנים.
שנית, ברצוני לשאול שאלה:
בכל הפעמים שהכנתי את הקובות האלו השתמשתי בחצי קילו בשר טחון וכל השאר עשיתי בדיוק לפי ההוראות שלך. איך שהוא בתחילת דרכי כשהכנתי את הקובות לא שמתי לב שרשמת קילו בשר טחון ותמיד עשיתי עם חצי קילו. הבשר והאורז תמיד מסתיימים יחדיו ואף פעם לא נישאר לי עודף. אחותי לעומת זאת מכינה עם קילו בשר טחון ואומרת שתמיד נשאר לה חצי כמות בשר עודף.
כאשר אני מכינה את הקובות, אני לא יכולה לראות כיצד כני מעמיסה עוד בשר טחון לאורז.
שאלתי היא: האם יש טעות בכמות הבשר או האם באמת אפשר להכניס עוד בשר לתוך האורז?
אני חלילה לא מתלוננת. אני מאוד אוהבת את הקובות האלו ומאוד מרוצה מהתוצאה.
תודה על הזמן והעבודה שאתה משקיעה בלהעשיר ולפתח את הידע וההתמקצעות שלנו ברזי הבישול.
היי עינת היקרה
תודה רבה על המילים החמות!
הכל בשמחה תמיד =]
ביררתי עם רעות ובעצה אחת איתה ובהתאם למשוב ממך עדכנתי את המתכון -1/2 ק"ג בשר טחון
תודה שהסבת את תשומת ליבי
היי עוז
אוהבת את האתר שלך הכי הכי מכל אתרי הבישול
תמיד מצליח לי עם המתכונים שלך. תודה!!
שאלה: האם אפשר לעשות עם אורז עגול? אני חושבת שהוא יותר דביק ורך ואולי יותר מתאים
מה דעתך?
תודה
אורנה
היי אורנה היקרה
שמח ממש לשמוע! בהחלט אפשר !
שלום עז ותודה על המתכון. טרם ניסיתי.
במשפחה העיראקית שלי היתה נהוגה קובה אורז מבושלת במרק סלק אדום חמצמץ, וטעמה מדהים.
אינני זוכרת כמויות, ואין לי את המתכון, אבל הקובה עצמה היתה צמחונית, ללא עוף. לא השתמשו בקמח אורז אלא טחנו את האורז (עגול) לפני הבישול במטחנה כלשהי. קמח אורז נשמע תחליף נהדר. ובאמת, הוסיפו ממש מעט קמח או קמח מצה בפסח.
נדמה לי שלא היו ביצים אלא רק מים ותיבול קל. היה קשה להכין מהם קובה דקה, שאינה "בטון", וזו היתה העבודה העיקרית למתלמדות.
היו שני סוגי מילויים: בשרי וצמחוני. לאט לאט הצמחוני תפס את הבכורה – אורז עם בצל, פטרוזיליה וגזר מגוררים.
כדאי לציין שבבית סבתי השתמשו אז באורז פרסי ככלל, ובעגול רק לקובה ולטבית – חמין עיראקי.
בזמנו למדתי איך להכין אותה, אבל בשנים האחרונות לא הכנתי כלל והמתכון אבד. בכל מקום שמדברים בו על קובה אורז מדברים גם על עוף בבצק. מקווה בעזרת המתכון שלך לשחזר את המתכון המשפחתי, מבושל במרק סלק אדום מרהיב. תודה רבה.
תודה על מתכונים מעולים! על בלוג מיוחד במינו! בימינו כשהרשת מפוצצת בבלוגים קולינריים, שלך מצליח להתבלט בזכות הערך המוסף שאתה מביא. בהצלחה רבה!!
לגבי הקובה, האם אפשר להקפיא?
בשמחה שירה וכן, אפשר להקפיא
שלום עז, הכנתי כבר כמה פעמים את הקובות האלו ויצא מדהים!
רק שאלה אחת, כל פעם המעטפת יוצאת לי מאוד מאוד רכה בשלב ההכנה, ממש רחוק ממה שרואים בסרטון שלך, מה שהופך את המילוי לממש קשה.
מה כדאי לי לעשות? ללוש את האורז עם העוף קצת יותר? להוסיף עוד קמח? קצת משניהם? אני לא רוצה שיצא קשה/דחוס מדי אחרי הטיגון, אבל כן רוצה שיהיה לי קצת יותר קל 🙂
וכמובן תודה כרגיל על הבלוג המדהים שלך!
יצא פצצה. זו פעם ראשונה שלי. הייתי בלחץ אטומי כי כל המתכונים האלו נראים קלים אך תמיד משהו משתבש אצלי והפעם יצא ממש טוב. כלום לא נקרע, לא התפורר, לא נגמר באמצע .. השתמשתי בחצי ליטר שמן ולא בליטר וחצי וזה יצא מספיק טוב (כמובן שנותר שמן רב במחבת כך שמבחינת רגשי אשם על השמן באוכל אני גם מסודרת.
תודה רבה רבה. כעיראקית שחרדה מקובות, אני מאושרת.
מנסה שוב – המעטפת יוצאת מאוד מאוד רכב בשלב ההכנה, מה שמקשה על להכין את הקובות. מה כדאי להוסיף כשזה קורה?
אגב בסוף זה מצליח ויוצא מדהים, פשוט הרבה יותר מאמץ/זמן
תודה!
שלום,קודם כל תודה רבה על האתר המושקע.
שאלה, האם חובה לשים בהרט? אני חוששת מהטעם של הקינמון שאני לא אוהבת בבישול..
לא חובה
ובשמחה!
היי עז,
תודה על מתכונים שתמיד מצליחים ולא מחסירים שום פרט מידע על הדרך.
לא שמתי לב והקפאתי את הקובות לפני הטיגון. האם ניתן להציל את העבודה הקשה?
בברכת שנה טובה,
דנה
היי דנה, במקרה כזה הייתי אופה את הקובות
לוקח את הקובות שהקפאת, מסדר על תבנית עם נייר אפייה, משמן בנדיבות מכל הכיוונים וישר לתוך תנור חם 200 מעלות 12-17 דקות או עד שזהוב
בהצלחה! ושנה טובה
אורז יסמין יעבוד כאן?
בטח