המדריך: קצפת קרם קוקוס טבעונית שבאמת מצליחה

25 ביוני 2018
בלי חלב, בלי מייצבים. צילום: עז תלם

בלי חלב, בלי מייצבים. צילום: עז תלם

אחת הכתבות הראשונות שפרסמתי כאן בבלוג הייתה המדריך להכנת קצפת, ומיד בתגובות שאלתם אותי איך מכינים קצפת קרם קוקוס. אז הבטחתי מדריך מסודר והנה אני מקיים!

זו קצפת עם טעם עדין שמכינים באמת בכלום זמן, נהדרת לציפוי עוגות, מאפינס, יחד עם פירות וכל מיני קינוחים.

העובדה שאפשר להכין קצפת טבעונית לגמרי מקרם קוקוס מסתובבת ברשת כבר כמה שנים טובות, ועדיין, בשלנים רבים ומנוסים חושבים שבכלל מדובר במיתוס.

קרם קוקוס

קרם קוקוס שמתאים לצפת יכיל רק מוצקי קוקוס ומים צילום: עז תלם

קרם הקוקוס הנכון

מה שכל המתכונים לקצפת שכזו אומרים לכם הוא שצריך לשים את קרם הקוקוס במקרר למשך הלילה, ואז החלק השומני של הקוקוס נפרד מהחלק המימי, ואת החלק השומני הזה אפשר להקציף בדיוק כמו שמקציפים שמנת מתוקה. אבל זה לא תמיד קורה.

פיסת מידע שהולכת לאיבוד היא שלא כל מותגי ולא כל אריזות קרם הקוקוס מתאימים ליצירת ההפרדה הזו.

הרוב המוחלט של מותגי קרם הקוקוס המיובאים לארץ מכילים חומרים מייצבים, שמונעים מקרם הקוקוס להיפרד לשתי שכבות. את המייצבים מוסיפים כדי שהקרם ישאר חלק גם בבישול ולא יתפרק, אבל כשבאים להכין קצפת הם לא עוזרים לנו כלל וכלל.

קרם קוקוס

אחרי לילה במקרר קרם הקוקוס נפרד למוצקים ונוזל. צילום: עז תלם

דבר שני הוא האריזה: יש מותגי קרם קוקוס שבאים ארוזים בקרטון כמו חלב עמיד, ומבפנים האריזה חלקה לגמרי. כשהאריזה חלקה תאי השומן ש'רוצים' להתגבש בקירור לא יכולים להיאחז בשום דבר, ולכן הסיכוי שהקרם ייפרד לשתי שכבות פוחת.

הפתרון: למצוא קרם קוקוס שמכיל רק מוצקי קוקוס ומים, ואותו לשים במקרר עם הקופסה. קופסת השימורים בעלת תווי פנים מחוספסים (הסיבה לכך היא שהאריזה תוכל והתרחב ולהתכווץ במהלך תהליך השימור) שמאפשרים למולקולות השומן 'להיאחז' בהם וכך ליצור את ההפרדה לשכבות שחיונית להקצפה.

>> המדריך המלא למוצרי קוקוס

קצפת קרם קוקוס

הקרם של הקרם קוקוס. צילום: עז תלם

אני משתמש בקרם קוקוס אורגני של Jammoka, שמייבאים מוצרי קוקוס איכותיים במיוחד מסרי לנקה. אפשר למצוא אותו בחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר החברה.

בקיצור, ברגע שהפרדתם את הקרם ההקצפה שלו קלה ומהירה מאוד, כמה שניות של טריפה מהירה ויש לכם יופי של קצפת.

שימו לב: קצפת מקרם קוקוס נהיית מוכנה הרבה יותר מהר מקצפת משמנת מתוקה (זה מכיוון שהקרם שהפרדנו עומד על 40% שומן+), לפעמים תוך פחות מחצי דקה הקצפה.. ברגע שהמרקם יציב וטוב חשוב שתפסיקו להקציף אותה.

קצפת קרם קוקוס

קרם של קרם קוקוס מ-2 קופסאות. צילום: עז תלם

בהקצפת יתר מולקולות השומן נצמדות זו לזו חזק (תהליך שבסופו מתקבל סוג של שמן קוקוס) וממרקם חלק ועדין תעברו למרקם גרגרי של גבינת קוטג'… ואנחנו לא מעוניינים בזה.

עוד עניין הוא שהנפח של קצפת הקוקוס לא גדול במיוחד, אז אם אתם צריכים כמות רצינית תצטרכו לקרר כמה קופסאות קרם. מלבד הסוגיה הזו, קצפת קוקוס היא פתרון נהדר לכל מי שרוצה ליהנות מקצפת אמיתית וטבעית בלי שום מוצרי חלב ובלי מייצבים מוספים.

קצפת קרם קוקוס. צילום: עז תלם

קצפת קרם קוקוס – תוספת מושלמת לכל קינוח טבעוני. צילום: עז תלם

מתכון לקצפת טבעונית מקרם קוקוס

כוס וחצי קצפת מוכנה, טבעוני, 5 דקות עבודה נטו, הקרם צריך לבלות במקרר לילה מראש

מצרכים:

2 קופסאות קרם קוקוס אורגני Jammoka
1-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  • שמים את קופסאות קרם הקוקוס (איך שהן!) במקרר למשך הלילה. במהלך הלילה החלק השומני של הקוקוס יתייצב.
  • פותחים את קופסאות קרם הקוקוס, ומוציאים מהן בעזרת כף רק את החלק הלבן והיציב – רובו יצוף למעלה וחלק יהיה בין הנוזלים השקופים.
  • מעבירים את החלק הלבן והיציב מ-2 הקופסאות לקערה. את הנוזלים (החלק השקוף) שומרים ומכינים איתם אורז מבושם בקוקוס.
  • מוסיפים כף אבקת סוכר ובעזרת מטרפה טורפים את המרכיבים במשך 20-30 שניות לקבלת קצפת חלקה.
  • טועמים ואם רוצים קצפת מתוקה יותר ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר. אם רוצים מרקם טיפה פחות סמיך, אפשר להוסיף 1-2 כפיות מנוזלי קוקוס.
  • חשוב! קצפת הקוקוס נהיית מוכנה מאוד מהר, נא להקפיד לא לטרוף אותה יותר מדי, אחרת כדורי השומן יתחילו להתגבש והמרקם יהפוך מחלק לגרגרי (כמו קוטג' קוקוס וזה לא טוב לנו).
  • בקצפת משתמשים מיד כקישוט לכל קינוח שמכינים.

נ.ב. 

ביקשתי מהחברים בג'מוקה לארגן לכם הנחה והם הסכימו, אז מי שיזמין דרך האתר שלהם ויזין את קוד הקופון oztelem10 יקבל 10 אחוז הנחה על מגוון מוצרי הקוקוס שלהם. להזמנות הקליקו כאן (**אין כפל מבצעים)

קצפת קרם קוקוס מוכנה לפעולה. צילום: עז תלם

קצפת קרם קוקוס מוכנה לפעולה. צילום: עז תלם

המתכון הופק בשיתוף חברת Jammoka

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה (במחשב) ובתיבה למטה אם אתם גולשים מהסלולר

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום

שתפו:

82 תגובות

  1. היי עוז,

    האם אפשר להוסיף לזה טעמים כמו שוקולד מומס?

    תודה 🙂

    • היי אדווה 🙂
      המממ מודה שלא ניסיתי, קצפת עדינה. אבקת קקאו נראה לי יותר כדאי להוסיף משוקולד – היא תיתן את הטעם והצבא בלי להוסיף חומרים שעושיים להפריע למבנה
      משהו כמו כפית אבקת קקאו למתכון כאן

    • היי עוז אם אני רוצה להקציף ולשים במקרר מראש כמו כלממוס..יעבוד? זה יעבוד רק עם 42% שומן?זה מממלא

  2. אני משתמשת בחלב/קרם קוקוס בבישול בין אם בגלל כשרות או בגל סוג האוכל (הודי).
    אני מאד לא אוהבת את טעם הלוואי של הקוקוס.
    איך אפשר לנטרל-בין אם בתבשיל או כקצפת?

  3. היי עוז,
    עד כמה שאני יודעת,לשים קופסת שימורים במקרר,זה לא בריא.האם אין אפשרות לשים חלב קןקןס אחר שבא באריזת קרטון?
    תןדה!

    • היי נועה, זה פשוט לא נכון. קופסת שימורים לא מגיבה בכלל עם קור (אפילו ההיפך).

      • מאד יתכן שהכוונה בשאלה הזאת היתה, שאסור לשמור כל סוג של מזון משומר, בקופסא שאיתה הוא בא. אלא להעבירו לכלי אחר. זכוכוית הכי מומלץ.
        למרות שבשנים האחרונות יש ציפוי פלסטי בתוך קופסאות השימורים ולכן, כן אפשרי להשאיר את המזון המשומר בקופסת השימורים.

      • היי, שתי שאלות
        האם ניתן לשמור במקרר?
        האם ניתן להוסיף אינסטנט פודינג?

    • אני ניסיתי עם קופסת קרטון,וזה עבד……האריזה היתה שבוע במקרר

  4. היי עז,
    אפשרי לזלף את הקצפת על עוגה ולהשאיר כמה שעות במקרר עד הגשה?

  5. היי עוז, פוסט מאוד מעניין קודם כל, בכללי הקונספט של האתר שלך חזק ואמשיך לעיין בו!

    שאלה – האם ערבוב של שמן קוקוס (זה שמלבין ומתקשה בקירור) בתוך כל הנוזל שיש בפחית ולא רק הציפה יוכל להניב תוצאה דומה? קצת חבל לפתוח 4-5 פחיות בשביל קינוח של ארוחה אחת, אין דרך למקסם את הכמות?

    • היי איתמר
      תודה על המילים החמות =] בשמחה תמיד!
      לצערי לא יודע על שיטה יעילה יותר – קרם קוקוס במצבו הרגיל לא מקציף.
      הקרם מכיל חומרים מתחלבים שמסייעים לנוזלים שבקרם המקורר להתייצב יחד עם השומן, זה לא רק השומן שקשור לסיפור של ההקצפה

    • אפשר להכין קרם קוקוס בבית מקוקוס אמיתי. שמים בבלנדר עם 2 כוסות מים כמעט רותחים ומסננים בבד טיטול. מקררים את זה וזה מוכן. הכמות יותר גדולה לדעתי וללא חומרים משמרים ששמים בשימורים.

  6. וואו טיפים מעולים, איזה כייף שהעלית הסברים מפורטים ותמונות!
    כבר כמה שנים אני משתמשת בקרם קוקוס לצרכי הקצפה. חשבתי שידעתי לעבוד עם זה אבל מסתבר שרק חלקית 🙂
    הקצפת עם הטיפים שלך יוצאת ה ר ב ה יותר טובה. וזה בסיס מצויין לקינוחים שמבוססים על קצפות או על קרמים, אפילו דברים פשוטים כמו עוגת ביסקויטים (בפורמט טבעוני).
    תודה!

  7. היי,
    בינתיים הניסיון שלי עם קרם קוקוס לא היה ממש מוצלח ויצא מרקם קוטג'י (ובעוונותי חזרתי לקצפת צמחית).
    אז ממש שמחה שהעלית כזה פוסט!
    אבל למה יש באתרים אחרים (למשל הבלוג vegan-vibe) הדרכות שאומרות משהו אחר- שצריך להקציף במשך כמה דקות, וגם משתמשים במקצף חשמלי? (למרות שכשפעלתי כך, באמת קרתה התופעה של הקצפת יתר)

    • היי אפרת
      אני מניח שישנם מותגים אחרים של קרם קוקוס שמקציפים אחרת
      את המתכון הזה כתבתי על בסיס הניסיון שעבד עם המותג של ג'מוקה – הקרם שלו מאוד מרוכז אחרי הלילה במקרר ולכן הקתפת יתר היא הסיכון הכי רציני פה והיא גם מתרחשת שמהר.
      מקווה שיצליח יותר בסיבוב הבא !

  8. היי,
    אני רוצה להכין קינוח כוסות עם שכבות של כזאת קצפת. רציתי לשאול כמה זמן הקצפת הזאת יכולה להחזיק במקרר? או שצריך לאכול אותה באותו היום?
    תודה,
    עופרי

    • היי עופרי
      לא בדקתי. מכיוון שההקצפה לוקחת 5 דקות גג לא רואה סיבה מיוחדת להכין את הקצפת מראש.
      בכל מקרה, מניח שהיא תישמר לילה במקרר

  9. הי! ניסיתי ולא הצליח 🙁
    קודם כל- במקרר לקח לי הרבה זמן עד שהקריש ונפרד מהמים. ואז זה נהיה עם מירקם קוטג'י כזה שלא עבר בהקצפה. כלומר מראש התחלתי את ההקצפה עם מרקם קוטג'. מה עשיתי לא נכון?

  10. היי
    רוצה לאפות את הקרם בתוך אזני המן, מה להערכתך יקרה לו?

    • היי טל
      אם תנסה/תנסי לאפות את הקרם
      הוא יתפרק לשמן קוקוס, מים ומוצקי קוקוס
      ינזל הרחק מהאוזניים אל התבנית ויותיר אותך עם לב שבור וללא אוזני מן ראויות להגשה
      לא מומלץ

  11. היי עז,
    האם אפשר לדעתך לעשות קרם אינסטנט פודינג וניל עם פחית קרם קוקוס במקום שמנת וחלב? (בדרך כלל אני עושה שמנת מתוקה אחת, כוס חלב ושקית אינסטנט)

    • היי עדי =]
      לא בדקתי אבל להערכתי יעבוד, הייתי מוסיף אל הפודינג בהדרגה (שם חצי חבילה ואז מוסיף עוד) שלא יצא יציב מדי

  12. יכול לעבוד גם עם קרם קוקוס שנמצא בתוך מיכל קרטון?
    שמתי לילה במקרר ולא נראתה סמיכות יותר למעלה..

    • היי מאיר
      המבנה המחוספס של קופסת השימורים מאפשר לשומן של הקוקוס להתייצב ולהיפרד מהנוזל המהלך הלילה.
      גם אני ניסיתי בעבר בקרטון ולא נפרד לי

  13. היי עוז

    שמחתי מאוד למצוא אותך. אכן האתר איכותי רציני נוח ונעים. שאפו.

    יש לי קרטון ליטר קרם קוקוס שמצהיר על 100% קרם קוקוס וללא מרכיבים נוספים. אך בקרטון.
    מאוד רוצה לעשות קרם שוקולד מריר להוספה לבננה בקרפ-בלינצ'ס, חמה בתנור, שכללה גם שוקולד מריר מומס וגם קרם שוקולד. אכלתי את זה בשנת 1982 בערך והטעם הנפלא שבה את ליבי. לא הצלחתי למצוא מסעדה או מתכון לשחזור החוויה.
    א. יהיה נפלא אם תצליח לשחזר אותו מבלי שהבננה תקבל טעם מוזר של בננה מבושלת… אין כמו בננה עם שוקולד מריר ממממ….
    ב. מה עושים עם הקרטון של ארוי די? דפנות חלקות אך מרכיבים טובים…

    בתודה רבה מראש (:

    • היי נעמה =]
      הקרם של ארוי D מצוין אך כמו שכתבת הדפנות החלקות מקשות עליו להיפרד כמו שצריך. מניח שאם תעבירי לכלי אחר עם שטח פנים לא חלק הפרידה תצליח.
      לגבי הקרם – לא הבנתי למה את מתכוונת, אפשר להוסיף בננה לקרם שוקולד שמכינים עם קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה

      • תודה רבה עוז
        אחרי כמה ימים במקרר – ההפרדה יצאה מצויינת, רק צריך להפריד בזהירות, כמו הפרדת ביצה לחלמון וחלבון, אפשר עם מסננת. וטעים ממש.

        לגבי הבננה – זו היתה מנה לוהטת של בלינצס עם בננה שלמה שנחה בתוך קרם שוקולד מריר נפלא, כל זה בבלינצס מגולגל, וכל זה שוחה בתוך שוקולד מריר נוזלי כזה מעל ומסביב בשלולית… ממממ… והטעם של הבננה לא הפך למבושל – משהו שלא הצלחתי לשחזר עד היום. כל חימום בננה יוצא לא טעים ולא טעם של בננה בכלל…
        מאוד מאוד אשמח אם תצליח לשחזר… בתודההה

        • רק נזכרתי – צריך לגזור את הקרטון של הארוי די בסוף, כי הקרם הסמיך שנפרד, בסוף נדבק לדפנות בכל זאת… כדי ."לגרד" אותו משם..

  14. אגב מצאתי כמה מתכונים שעובדים עם שמן קוקוס. ממש לא ממליצה. השתמשתי בשמן קוקוס איכותי של וואן טרייב – ועדיין לא עושה טוב לטעם של השוקולד.

  15. קרה לכם שפתחתם פחית קרם קוקוס של ג׳מוקה שהייתה יומיים וחצי במקרר, והחלק השומני לא התייצב ונותר מעורבב עם הנוזלים?
    בפעמים קודמות שניסיתי הייתה הפרדה מוצלחת ולא ברור לי למה הפעם לא 🙁

  16. היי, כל מה שכולם אמרו, ועדיין יש לי שאלה: אם פתחתי את הקופסה ואני רוצה רק כמות קטנה של קצפת – החומר בקופסה שכבר נפתחה יישאר שמיש במקרר לכמה ימים, או שזהו זה?

  17. שלום עוז, תודה רבה על המדריך המפורט שלך, ובכלל על הבלוג המדהים!
    רציתי לשאול כמה זמן בערך הקצפת נשארת יציבה (כלומר אחרי שזילפו אותה)?
    וגם, האם ואיך אפשר להכין מוס מקרם קוקוס?
    תודה

  18. מדריך מעולה.
    אם קניתי קרם קוקוס וגיליתי שכל תכולתו היא רק החלק השומני ואין נוזלים כלל זה אומר שדחפו לו יותר מדי מייצבים?
    (כי הטעם היה לא משהו בכלל)

  19. ערב טוב עוז.
    האם אפשר להוסיף לקרם קוקוס לאחר ההקפה
    כמובן. מחית תוחים .לעשות מזה סוג של מעדן.
    תודה.

  20. היי רציתי לשאול, אם ניערתי את הקופסא לפני שהכנתי למקרר זה יכול להרוס את המרקם והשומן לא ייפרד מהנוזל??

  21. היי עז!!
    אני אשמח לשאול אותך 🙂 פתחתי היום קרם קוקוס ונשאר לי חצי פחית… אני לא אשתמש ב3 ימים הקרובים אז לדעתך יש אפשרות להקפיא? ואם כן אז לאחר מכן איך להפשיר?
    תודה רבה וסופשבוע נעים וחמים!

  22. אפשר להקפיא קרם קוקס שנשאר או חייבים להשתמש בכל הקופסה?

    • היי חנה
      אין בעייה להקפיא קרם קוקוס
      לא יודע אם יהיה מתאים להקצפה אחרי ההפשרה אבל לבישול יהיה מצוין

  23. היי? רציתי לשאול, אם אני מזלפת את הקצפת מהקרם קוקוס היום על מאפינס איך התגובה שלו לילה במקרר ? צריכה את המאפינס למחר. ישמר טוב? או שעדיף לזלף לםני ההגשה?
    תודה רבה??

  24. היי עז ?
    כמה פחיות צריך כדי להחליף 250 מ״ל שמנת להקצפה?
    תודה!

  25. היי תודה על הטיפים הנפלאים
    חייבת לכתוב לכל מי שמנסה להפריד
    שאין צורך היום.
    צריך להשתמש בקרם קוקוס עם 18% שומן לפחות
    להוסיף אינסטנט פודינג וניל/שוקולד ( רגיל או סוויטנגו)
    ולא צריך להפריד כלום.
    הרי ממילא במתכון המקורי עם שמנת מוסיפים כוס חלב- שזה נוזלים כי האינסטנט מייצב הכל.
    אם לא רוצים אינסטנט,
    יש מוצר שנקרא – מייצב לקציפות (אורגני) בכל חנות טבע ולזה מוסיפים אבקת סוכר או סוויטנגו.

  26. היי עוז,
    נהנית כל פעם שנכנסת לאתר.
    תודה!
    לגב הקרם קוקוס, הכנתי קצפת מהקרם קוקוס ואח"כ קיפלתי לתוך פודינג לימון מאוד מרוכז שהכנתי
    ( מיץ לימון, סוכר, קונפלור שבישלתי ויצא מאוד סמיך ודי חמוץ),
    יצא מוס מושלם!

  27. היי עוז הבלוג מדהים ועושה אותי מאושרת במטבח…
    מדהים למצוא שף שנותן ועושה כל כך הרבה כבוד לירקות כפי שהם ולחומרי הגלם ה״פשוטים״ ביותר.. זו האהבה האמיתית שלי באוכל ואתה עוזר לי להגשים אותה עם טכניקה ופשטות והבנה.. והטעם עושה קסם כל פעם מחדש (:
    כמו שאמרת זה בלוג לימודי ולא אוסף מתכונים או פטפוטים וזה כל כך נוגע ומרגש ומיוחד ומפתח

    זה מעורר לי השראה ומחזיר אותי לתקופות הכי יפות וטובות שלי במטבח…
    זכרונות קסומים ולא מפסיקה ללמוד ממך
    אני אסירת תודה לך אז- שוב תודה!

  28. אהלן עז תודה על הטיפ! אני אנסה להכין מקרם קוקוס של מזרח ומערב, הלואי וילך לי…
    רציתי לשאול, אם אני רוצה להכין קצפת בטעם קפה, באיזה צורה כדאי להוסיף את הקפה? מניחה שקפה נמס באבקה וללא מים, עשית את זה מתישהו?
    תודה

    • היי גל, אכן פשוט מוסיפים קפה נמס לפני תחילת ההקצפה והוא נמס לו שם תוך כדי הערבובים

  29. שלום עוז בחיפוש בגוגל לגבי קרם קוקוס להקצפה של שופרסל הגעתי אליך אמנם לא התעמקתי באתר אבל נראה מבטיח ביותר בכל אופן שאלתי האם נתקלת במוצר
    והאם ניסית אותו
    תודה ושנה טובה

  30. אסור להכניס קופסאות שימורים למקרר זה מסרטן!

  31. הי, הגענו בטעות לשלב שהקרם מתפרק. יש מה לעשות איתו, או שצריך לזרוק?

    • אם המתקת אז לזרוק
      אם לא המתקת אז אפשר להשתמש לרוטב / מנות עם קרם קוקוס (קארי וכו)

  32. היי
    רציתי לשאול אם הקצפת הזאת מתאימה להכנת גלידה.
    המתכון המקורי של הגלידה הוא שמנת מתוקה מוקצפת וחלב מרוכז +טעם (אני מכוונת לבייגלה)
    האם אתה חושב שמתכון כזה יעבוד עם הקצפת וחלב קוקוס מרוכז?

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: