ימי החורף האחרונים הם זמן מצוין להכיר קצת יותר טוב את שבולת השועל: מאחורי החזות התמימה מסתתר אחד מחומרי הגלם הכי מעניינים ובריאים שיש. ויש גם מתכונים לגרנולה בטחינה סילאן ולדייסת בוקר מושלמת במרקם של ריזוטו
הימים הגשומים שעוברים עלינו (איפה הייתם כל הזמן הזה??) עשו לי חשק לאוכל חם, סמיך ומשביע. הזדמנות מצוינת לשלוף מהמזווה את אחד מחומרי הגלם שאנחנו הכי פחות מכירים ומעריכים, ובלי שום סיבה מוצדקת: שבולת שועל.
בתור יליד נובמבר החורף היא העונה האהובה עלי. אני אוהב את הגשם, הקור, את המעילים, את המרקים ואת ירקות השורש הבשרניים שעושים חשק לרוץ למטבח.
מצד שני, את הקיץ אני יכול לסכם במשפט: 'אני חושב, משמע אני מזיע'. אז איזה כיף שהחורף חזר להופעת אורח מאוחרת =]
אבולוציה של שבולת
את זרעי צמח שיבולת השועל מכירים בעולם ב-4 צורות שונות של עיבוד. ככל שהעיבוד יותר אינטנסיבי, זמן הבישול וכמות המים הנדרשת לריכוכם מתקצרת, אבל בו בזמן הטעם והמרקם שלהם נהיה פחות ופחות מעניין. בארץ ניתן להשיג רק שתיים מצורות עיבוד אלו, ומכיוון שקצרה השפה העברית לתארם, נאלץ להסתפק בשמות האנגליים שעושים את ההבחנה ביניהם הרבה יותר ברורה. כשתרגמתי לעברית את הספר של גורגון רמזי (הטעות במקור 😛 ) אחד הפרקים שהיה הכי מאתגרים לתרגם היה את זה שעסק בשבולת השועל. אז אם יש לכם קשרים באקדמיה ללשון אנא נצלו אותם לקידום הנושא!
ראשית, יש את גרגרי השבולת כמו שהם נקטפים מהצמח: אלו גרגרים שדומים לחיטה ושעורה, נקראים Groats, ודורשים שעות על שעות של בישול.
הדרגה הבאה נקראת Steel Cut Oats, או pinhead oats, ולהכנתה חותכים את גרגרי שבולת השועל המקוריים בעזרת מטחנות עם סכיני פלדה, מה שמשאיר אתכם עם גרגרים קטנים יותר שמתבשלים מהר יותר.
הם אלו שמביאים הכי הרבה טעים למסיבה, ויש להם טעם חמאתי ואגוזי ומרקם סמיך שמזכיר מאוד ריזוטו. הדמיון לריזוטו לא מסתיים במרקם – בדיוק כמו ריזוטו, תצטרכו פי 4 כמות נוזלים כדי לבשל אותם כמו שצריך, וגם הם דורשים זמן בישול ארוך יחסית – 40 דקות.
אם תחפשו קצת בגוגל, תגלו שהם להיט ענק בארצות הברית, ומקבלים המון הערכה בזכות יכולתם להיות משביעים ומזינים במיוחד (יותר על התזונה מיד). פעם הבאה שאתם או מכר שלכם מבקרים בניו יורק, תדאגו שיקנו לכם שקית שלהם – הם נמצאים בכל חנויות הטבע (אני קיבלתי את השקית שלי באדיבות קרן צלמת הבית).
את הדרגה הבאה כולכם כבר אכלתם – אלו ה-Rolled Oats, או שבולת שועל גסה/גרגרים גדולים או בקיצור שבולת שועל לגרנולה. כדי לקבל אותם לוקחים את הגרגרים מהשלב הקודם, מאדים אותם ואז מגלגלים במכבש שמשטח את הצורה שלהם (ולא, היא לא גדלה ככה בשדות! :] ). תהליך העיבוד הזה חותך בחצי את זמן הבישול ואת כמות הנוזלים שצריך כדי לבשלם כראוי, וגם הם מביאים הרבה טעם ומרקם משובח.
אם תיקחו את הגרגרים של הגרנולה, תאדו אותם ותרדדו עוד, תקבלו שיבולת שועל מהירה, גרגרים קטנים או באנגלית: Instant Oats – אשר כמעט ולא דורשת בישול וסופגת הכי מעט נוזלים. היא מוכרת מאוד בזכות המותג קוואקר, ולמרות שהיא מתויגת בתור 'שבולת שועל לדייסה' היא מניבה את הדייסה הכי פחות מוצלחת: נטולת מרקם ואופי השוואה לשתי הצורות שמעליה. היא כן מצוינת בתור חומר גלם למאפים של בצק פריך: קרמבל, עוגיות, בסיס לטארט, וכן בלחמים (מחליפים ½ מכמות הקמח הרגיל במתכונים בשבולת שועל אינסטנט, עובד יופי), או במקום פירורי לחם בקציצות.
לא משנה איזה שבולת שועל לקחתם, אתם מזמינים אליכם לקיבה הרבה מאוד בריאות: שבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, שעוזרים מאוד לתהליך העיכול ולשיפור תחושת שובע. היא מקושרת להורדת סוכר בדם, שיפור השינה והפחתת הכולסטרול. בקיצור – תאכלו יותר ממנה! זה יעשה לכם רק טוב.
זמן מתכונים! נתחיל בדייסה
המתכון הראשון משתמש בדרגה השנייה של שבולת השועל – steel cut oats. הוא אומנם נשמע תמים אבל ללא ספק הוא הדרך הכי טובה לפתוח את היום. עד שתגיע אליכם השקית של חומר הגלם המקורי, אפשר להכין את אותו מתכון עם שבולת שועל לגרנולה רק שצריך להכפיל את כמות שבולת השועל ולבשל 20 דקות במקום ארבעים (איזה יופי היחסים האלו).
מתכון לדייסת שבולת שועל כמו שבחיים לא טעמתם
חלבי או טבעוני, 5-10 דקות עבודה, 45 דקות עד שמוכן
מצרכים:
½ כוס steel cut oats או 1 כוס שבולת שועל לגרנולה (rolled)
30 גרם חמאה או שמן קוקוס או שמן עדין אחר
3 כפות פירות מיובשים קטנים (צימוקים, חמוציות, דומדמניות)
חופן קטן אגוזים קצוצים גס (קשיו, מלך, פקאן)
2-4 כפות סוכר חום
קורט קינמון טחון, בהרט או אגוז מוסקט טחון
קורט מלח
2 כוסות מים
אופן הכנה:
- מחממים את החמאה ושבולת השועל בסיר קטן. קולים על להבה בינונית בערך 2 דקות, עד שעולה ריח קלוי, אגוזי ונחמד.
- מוסיפים פנימה את כל שאר המצרכים ובוחשים היטב.
- מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-40 דקות (תלוי בסוג השבולת). מדי 5 דקות נותנים לדייסה בחישה כדי שלא תידבק לתחתית.
- הדייסה מוכנה כשהיא ספגה את כל הנוזלים ודבולת השועל קיבלה מרקם רך אך עדיין מעט לעיס.
- שימו לב: המתכון לא הכי מתוק, מי שרוצה יותר מתוק יכול להוסיף דבש או סילאן לקערת ההגשה.
וחייבים גם גרנולה
מי שהמציא את הגרנולה, המעדן המתוק המזוהה ביותר עם שבולת השועל, לא דמיין לעצמו שהוא עלה על מתכון שיגלגל מיליונים. היא נוצרה בסוף המאה הקודמת הקודמת (1894, על ידי ד”ר קיילב גקסון במדינת ניו יורק), ובמקור הייתה מורכבת מקמח חיטה מלאה. בשנת 1951, ווילי פלצר, גרמני שהיגר לקנדה, החל לנסות לבשל שיבולת שועל בשיטות שמעבר לדייסה. כך גילה שניתן לקלות אותה, והיה הראשון להכין גרנולה כמו שאנחנו מכירים אותה היום.
להכין גרנולה בבית זה אחד הדברים הכי קלים שיש, וברגע שתבינו כמה זה קל לא תקנו אותה שוב לעולם!
בגרנולה שלכם אתם יכולים לשים כל מה שבא לכם בגזרת ה"אגוזים" ובגזרת ה"פירות יבשים". את האגוזים שמים ביחד עם שבולת השועל שיקלו, ואת הפירות היבשים בסוף. אל תשימו את הפירות היבשים בהתחלה, כי הם ישרפו (בדקתי בשבילכם 🙂 ). השימוש בטחינה מוסיף עוד רובד טעמים נחמד.
מה זה אומר לקלות
כשאומרים לקלות, מתכוונים לחשוף משהו לחום ככה שהוא נהיה פריך יותר וזהוב. כששבולת השועל והאגוזים שבגרנולה נחשפים לחום, מעט המים שהם מכילים מתאדים. השמנים שהם מכילים מתחילים להתחמם והחום יוצר תגובות שמזהיבות את את הפחמימות שיש בהם. כשהאגוזים ושבולת השועל מתקררים, הם גם מתייבשים ואז הופכים להיות פריכים וכיפיים. כדי למנוע מהלחות שבאויר להרוס את הפריכות, חשוב לשמור את מה שקליתם בקופסה אטומה.
אגב, בכוונה לא מיקדתי את המתכון באגוזים או פירות יבשים ספציפיים – אתם יכולים לשים איזה שבא לכם. ועוד אגב: תכינו כמות כפולה, כי ברגע שהריח של הגרנולה הקלוייה יתפזר בבית יהיה חשק להתאפק ולזלול אותה :]
מתכון לגרנולה טחינה וסילאן
פרווה/חלבי, 10 דקות עבודה, שעה ורבע אפייה+40 דקות קירור
מצרכים:
2 כוסות שבולת שועל גרגרים עבים לגרנולה (Rolled Oats)
¼ כוס טחינה גולמית
חופן אגוזים מאיזה סוג שבא לכם (קשיו, פקאן, גרעיני חמנייה, שקדים פרוסים, גרעיני דלעת, אגוזי מלך)
חופן פירות יבשים קטנים (חמוציות, צימוקים, משמשים חתוכים לקוביות)
¼ כוס סילאן
2 כפות שמן צמחי או חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
קורט מלח דק
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-140 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו(.
- מערבבים את שבולת השועל, האגוזים, הסור החום והמלח בקערה גדולה.
- מוסיפים את הסילאן, השמן או החמאה והטחינה ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
- מעבירים לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהשבולת השועל הזהיבה והאגוזים גם. מדי 15 דקות פותחים את התנור ומערבבים כדי שהקלייה תהיה אחידה.
- מוציאים ונותנים תערובת להתקרר לפחות 40 דקות – בזמן זה התערובת תהפוך פריכה וטעימה.
- שומרים בקופסא אטומה או מנשנשים מול הטלוויזיה 🙂 .
- טיפ: אפשר לשים דבש או אפילו סירופ מייפל במקום הסילאן.
והנה טוויסט בעלילה: הגרנולה לא חייבת להיות מתוקה. כשהיא מלוחה היא לא פחות מעניינת ומרגשת, ועל זה אתם יכולים לקרוא עוד כאן.
הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק!
לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום
זה נשמע נפלא הדייסה של השיבולת הגרוסה. אני גרה בקנדה אז בטח לא יהיה קשה למצוא. לא להאמין שעד עכשיו לא ניסיתי…
שאלה: כתבת שצריך יחס של 1:4 לטובת הנוזלים בבישול הדייסה מה- steel cut oat ובמתכון יש יחס של 1:8 (חצי כוס steel cut oat ל-4 כוסות מים). מה נכון?
וכמובן תודה רבה על ההשקעה בכתיבת הפוסט, למדתי עוד דבר חדש היום!
בקנדה לא תהיה בעיה להשיג (ואיזה כיף שהאתר שלי הגיע עד לשם) :]
צודקת, טעות במתכון – זה 2 כוסות מים! תיקנתי
תודה רבה =]
Ur website got to canada (quebec city) long time ago…i realy enjoy everything u write and hope that one day i could also enjoy what ur cooking..keep it going
תודה רבה!
האתר שלך הגיע גם לשומרון ליצהר 🙂 תודה רבה אני לומדת הרבה ונהנת מאוד. יישר כח!
תודה רבה =]
שלום,
הפוסט ממש מעניין!!
האם תוכל להגיד מה ההבדל בין שיבולת שועל רגילה למלאה? האם יש כזה דבר בכלל כמו שיש קמח מחיטה מלאה שמשתמש בכל הגרעין?
היי הדס :]
שלום גם לך ותודה
למיטב הבנתי כל סוגי שבולת השועל הם מלאים – מכיוון שהם מכילים את שכבת הסובין החיצונית. ההבדל בין קמח מלא לקמח לבן הוא שבקמח לבן מסירים את השכבה החיצונית של הזרע (לא את הקליפה הלא אכילה, את זו שמתחתיה, והיא זו שמכילה את רוב אם לא כל החומרים המזינים). בשיבולת שועל לא מסירים אלא גורסים ומאדים, מה שהופך אותה למקבילה יותר לבורגול מבחינת נקודת ההשוואה לחיטה.
שלום עז
לא בטוח שאתה צודק…לפחות בחנות התבלינים שאני קונה, יש שני מוצרים. שיבולת שועל ושיבולת שועל מלאה. הם ניראים דומה, פרט לצבע בדיוק כמו בקמח או אורז מלא. הצבע השליט בשיבולת השועל המלאה הוא חום. הייתי מעלה תמונה אם היה אפשר.
לטענת המוכר, ההבדל ביניהם הוא ששיבולת השועל המלאה מכילה גם את הנבט והסובין. לא יודע אם ההסבר מדויק, אבל בהנחה שזה באמת שיבולת שועל מלאה, אז יש מוצר כזה…
אגב, יש גם מוצר שנקרא פתיתי כוסמין, שנראה בדיוק בצבעו וצורתו כמו שיבולת השועל המלאה.
היי אלון 🙂
הכתבה נכתבה אחרי הרבה מאוד מחקר ברשת ובספרות – כל סוגי שבולת השועל נחשבים דגנים מלאים
יכול לקרוא עוד כאן
https://goo.gl/nvP9bK
אני בהחלט צריך לראות ולהכיר עוד את שבולת השועל שציינת, יכול להיות גם שמדובר בזן אחר של שבולת
ואכן טכנית כל דגן – מכוסמין ועד חיטה ניתן להעביר את התהליך שעוברת שבולת השועל
יכול להיות שמדובר בזן אחר. אבל זה במפורש לא ההסבר של המוכר….ייתכן שהוא לא שולט בחומר.
שאלתי אותו במפורש כיוון שלא נתקלתי-שמעתי על שיבולת שועל מלאה, ועל כך שבתהליך העיבוד של ש"ש מופרדת הקליפה, כמו שנעשה באורז וקמח.
בפעם הבאה שאבקר אותו, אשאל אותו שוב על זה.
אם תרצה אשלח לך תמונה של זה.
אני חושב שראיתי משהו דומה בחנות הקטניות הקבועה שלי 🙂
אבדוק גם
אעדכן
תודה =]
בדקתי שוב
אפשר לקנות בנפרד סובין שיבולת שועל, שזה הקליפה של של הגרעין.
מכאן שהסובין מופרד מהגרעין, תהליך שלא מתואר פה, וזה כנראה מה שמוכרים על פי רוב. כמו קמח לבן.
שיבולת שועל מלאה היא שיבולת שלא הפרידו את הסובין.
עושה היגיון.
היי עוז,
גם אני מכיר חנויות שמוכרות לטענתן שיבולת שועל מלאה. לקח לי קצת זמן לחקור עד שגיליתי שמה שקניתי בתור שיבולת שועל מלאה דומה בצורה יוצאת דופן ל- wheat flakes (חפש בגוגל תמונות ותראה) מה שגורם לי לחשוב שחנויות מסוימות מוכרות לנו חיטה כבושה (rolled) במקום שיבולת שועל. אם תוכל לעדכן את הבלוג עם תמונה שלהם ולהסביר כדי שאנשים לא יפלו בפח אני חושב שזה מאוד יעזור.
חוץ מזה כל הכבוד על האתר והפוסט!
היי יגאל 🙂
תודה רבה על המילים החמות =]
צריך לחקור את הנושא עוד קצת לעומק
מדובר ב חיטה מלאה ולא בשיבולת שועל. החנויות והמוכרים מטעים אתכם.
שימו לב לתמונה וההסבר כאן
http://www.cookstock.co.il/items/523305-%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%94-%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%94-
תודה רבה ערן ! 🙂
תודה לךךךךךךך כמה סדר עשית לי בראש! סוף סוף
היי לילך :]
בכיף, שמח שאהבת
שלום
ראשית רציתי להודות על המידע הרב ובכלל על האתר המושקע הפתוח לכל.
ולגבי השיבולת, קראתי בקישור המצורף, שחשוב מאוד להשרות אותה לפני הבישול:
http://www.highonhealth.org/why-its-very-important-to-soak-oats-before-you-eat-them/
אם זה נכון, כדאי לציין זאת במתכון.
שוב תודה ושלום 🙂
היי טל :]
תודה על המידע והפרגון.
כשזה מגיע לנושאים בריאותיים, תמיד יש חילוקי דעות, וכבר בתגובות לקישור שצירפת יש מאמר שאומר בדיוק ההפך:
http://terrepruitt.com/2012/04/03/no-need-to-soak-your-oats/
בספרות המקצועית עליה אני נשען לא ראיתי הוראות שמחייבות השרייה (בניגוד למשל לקטניות כמו חומוס ושעועית). אם ביכולתך להתעמק בעניין מול רופא/תזונאי, אשמח לשמוע :]
מבחינה קולינרית, אני יכול לומר שהשריית שבולת השועל תהפוך את הכנת הגרנולה לבעייתית (ברגע זה אני אוכל חטיף גרנולה תוצרת בית 😛 מפתח מתכונים וכולי), אבל תקצר משמעותית את זמן הכנת הדייסה – 5 דקות בערך וזה יהיה מוכן, וגם ככל הנראה יהיה צורך בפחות מים.
שבת שלום, בריאות ואושר 😉
שלום
פעם ראשונה שלי פה
אם רוצים ליצור ריבוועי חטיפי אנרגיה מהתערובת
מה אתה ממליץ לעשות?
היי שלמה
ברוך הבא :]
חטיפי אנרגיה זה משהו קצת שונה – כי אתה רוצה שיתייצבו לגוש ולא בפירורים כמו הגרנולה. זה ואמר שצריך כמויות שונות של נוזלים, ממתיקים ושומן, ואופן ההכנה משתנה.
אין לי כרגע בשבילך מתכון בשלוף כי אני צריך לחקור עוד את הנושא – בינתיים מפנה אותך למתכון הזה (באנגלית) שהוא ממקור אמין מאוד
http://goo.gl/YEB3mM
שלום
אני עשיתי את הדייסה עם קוביות ג'ינג'ר מסוכר שקיצצתי אותם והוספתי תמרים קצוצים והמתקתי עם סירופ מייפל ויצא מעלף…
היי אלי, תוספות נהדרות! :]
איפה ניתן לקנות את שיבולת השועל הגרוסה(STEEL CUT) בישראל? בחו"ל היא נגישה אבל פה לא יצא לי לראות
היי לינה :]
אפשר להזמין מחו"ל, לבקש מחבר שיקנה (אני השתמשתי בכאלו שהביאה קרן הצלמת) או להפעיל לחץ על יבואנים שיתחילו להביא את זה לארץ
יש בישראל בניצת הדובדבן, לפי התמונה זה מקביל ל-Steel Cut (תודה עז על ההסבר, סוף סוף אני יודעת איך בדיוק קוראים לזה כי יש לי ספר על בישול דגנים שנכתב באנגליה, ושם הכל ברור, רק לא לי, שחיה כאן ולא מכירה את כל המינוחים). אני קונה את זה כבר שנים, זה בחלק של הדגנים האורגניים.
היי קרן 🙂 שמח שאהבת.
תודה אחפש!
הכנתי את הדייסה והייתי חייבת לחזור ולהגיד תודה על מתכון פשוט וטעים!!!
היי שירן, כיף לשמוע 🙂
תודה רבה על הכתבה, עכשיו אני מבין את ההבדלים בין הסוגים!
אני משתמש בשיבולת שועל אינסטנס ואוכל אותה ללא בישול(עם יוגורט), האם אפשר לעשות את אותו דבר עם שיבולת שועל גסה או שהיא מחייבת בישול?
בנוסף לדעתי הבישול של גרסת האינטסנט הוא פחות משביע, האם יש בזה אמת או שזו רק תחושת הבטן שלי? (:
תודה!
היי שי, שמחתי לעשות סדר =]
שבולת שועל גסה ניתן להכין ללא בישול, אבל רק לאחר השרייה של 12 שעות במקרר.
זה נקרא overnight oats והרשת מלאה במתכונים לעניין באנגלית
ולגבי תחושת השובע – מניח שזה קשור לעובי הסיבים. באינסטנט הם הרבה יותר מעובדים ולכן פחות 'כבדים' בהשוואה לשבולת הגסה יותר, מה שגורם לתחושת שובע קצרה יותר. בערך כמו תחושבת השובע מאכילת בורגול, שתהיה קצרה יותר מזו של אכילת גרגרי חיטה מלאים.
בהצלחה!
האם את הגרנולה ניתן להכין גם משיבולת שועל מהירת הכנה?
שאלה נוספת – האם אפשר לאכול שיבולת שועל ללא בישול?
היי כנרת =]
שאלות מצוינות
1. שבולת שועל מהירת הכנה לא מומלצת לגרנולה כי היא דקה ועדינה מדי. אם תשיני אותה בתנור היא תישרף בקלות ולא תקבלי את הפריכות שיש בשבולת שועל הגסה. מה שכן, כשמכינים בצקים פריכים, בהחלט אפשר להחליף 1/2 עד 1/2 מכמות הקמח הלבן בשבולת שועל דקה. אותן תוצאות בטעם מוצלח יותר.
2. כן, אבל רק לאחר השרייה במים למשל הלילה. זה נקרא overnight oats והרשת מלאה במתכונים שכאלו.
בהצלחה, עֹז
מתכון לדייסת שיבולת שועל מהסוג ROLLED או INSTANT – זהה למתכון שר"מ? אותו יחס של מים? זמני בישול וכו'
היי אילנה, חידדתי את המתכון
בrolled, או שבולת שועל לגרנולה, שמים 2-3 כוסות מים כעל כל כוס שבולת, 15 דקות בישול
ב-instant או קוואקר כוס מים לכוס שבולת , 5 דקות בישול
היי עז,
קודם כל תודה רבה על המתכונים וההשקעה בפוסט!
לא הבנתי במתכון של הגרנולה באיזה שלב מוסיפים את הפירות. כתבת לפני שלא לשים אותם בהתחלה כי הם יישרפו, אז מתי כן? 🙂
היי רותם 🙂
בשמחה!
את הפירות מוסיפים לגרנולה אחרי שהיא יצאה מהתנור והתקררה לחלוטין. או במילים אחרות: אחרי שהיא מוכנה =]
הלוואי שתעלה מתכוני עוגיות בריאות 🙂
היי אריק 🙂 לקחתי לתשומת ליבי
צהרים טובים,
האם אפשר לאכול קוואקר ללא בישול כלל, למשל בכוס חלב קר.
היי שירה 🙂
אפשר, צריך להשרות למשך הלילה (ראי מתכונים ל-overnight oats בתגובות מעלייך )
בש"ש הרבה חלבון.
חלבון – מדביק קציצות.
…אז למה זה לא עובד??
היי אלון 🙂
פישטת את המשוואה יותר מדי.
שיבולת שועל מכילה 13% חלבון, לא הרבה יותר מאותה כמות שיש בחיטה.
המרכיב העיקרי בשבולת שועל הוא פחמימות: 70%. אז אתה לא יכול לצפות משבולת שועל שתעשה עבודה של בשר, שהוא 25% חלבון והשאר שומן ומים.
🙂 ניסיתי
אני לא שואל על "המבורגר"
אלא על שימוש ב שיבולת שועל כחומר המדביק של קציצות ירקות או דגנים
בזה היא עושה עבודה נהדרת – אבל לא לבד.
שיבולת שועל אינסטנט (הפתיתים הדקים שנמכרים גם תחת המותג קוואקר) עושה עבודה מוצלחת יותר מקמח ויש בה יותר ערך תזונתי.
מה בדיוק ניסית לעשות איתה שהשתבש? אפית? טיגנת? הוספת ביצה ?
למשל לעשות קציצות סלק
בד"כ הן די מתפרקות.
הוספתי המון שיבולת לתערובת של סלק מגורד ובצל ושורש כזה או אחר.
רק הטחינה באמת מדביקה את הקציצות
מה הכוונה לא לבד?
ולמה?
היכן ניתן להשיג steel cut oats בישראל?
אם אין להשיג בישראל- האם אפשר להשיג באתרי האינטרנט במשלוח לארץ ?
היי 🙂
בארץ עדיין לא ראיתי שניתן למצוא, ממגיבים מעל הבנתי שניתן להזמין מחו"ל דרך אתר Iherb
היי
הכנתי את הגרנולה עכשיו עם שינוי מרכזי- במקום טחינה שקדיה.
הגרנולה נשרפה בהתחלה, לאחר מכן הורדתי את התנור ל100 מעלות והמשכתי באפייה. יצא חצי שרוף.
האם זה השקדיה? אולי זה ששמתי על מצב אפיה עם מאוורר? או פחות מדי שמן?
בכל אופן גם חצי שרוף זה טעים:)
תודה
היי עמרי
תודה על הדיווח ושמח לשמוע שטעים בשורה התחתונה 😉
ברגע שאפית עם המאוורר (מצב טורבו) זה כמו להעלות את החום של התנור ב-15-20 מעלות. בלי מאוורר זה לא היה נשרף כל כך מהר.
אדגיש זאת במתכון!
שלום רב,
היום גיליתי את האתר – כל הכבוד.
היכן ניתן לרכוש steel cut oats ומה שמו בישראל? ואיך זה נקרא?
תודה!
היי תום 🙂 ברוך הבא
לצערי עדיין לא ניתן לרכוש בישראל
אפשר להזמין לארץ בקלות דרך iherb
אז זהו, שכן ניתן לרכוש steel cut בישראל בחנות Bob's Red Mill!
https://bit.ly/2Vcaz3D
אכן!
בובס רד מיל זה ייבוא חדש יחסית לארץ שלא היה זמין במועד כתיבת הכתבה.
חשוב לציין שגריסי השבולת שועל שהם מוכרים הם להכנה מהירה, 7 דקות בישול במקום 40, המרקם שונה מזה של גריסי שבולת שועל בהכנה איטית
הכנתי בדיוק עכשיו..
השתמשתי בשיבולת שועל עבה של השקדיה.. יצא מעוללהההה
תודה.
היי 🙂
ממש שמח לשמוע! בשמחה רבה!
בכל הסופרמרקטים כבר מוכרים 2 סוגים : עבה ודקה
האם ידוע לך למה זה מקביל במונחים אמריקאים
תודה
עבה = rolled oats
דק = instant oats
היי עוז
האתר שלך עצום!!
שואלת לגבי המתכון של הגרנולה, מה אפשר לשים במקום הטחינה? או להשמיט?
היי סיגל
תודה רבה! אפשר להשמיט את הטחינה ולשים במקום עוד 2 כפות שמן שאת אוהבת
אתה רוצה לומר לי מר עז תלם הנכבד שאי אפשר להכין דייסת שיבולת שועל עם ה Rolled oats ? סתם קניתי ? תודה .
שעה ורבע לגרנולה?
אני מכין מתכון דומה כבר שנים. 25 דקות ב-150 מעלות ואז חלק מהאגוזי כבר מתחילים להשרף.
אני אםילו לא רוצה לחשוב מה יקרה לזה אחרי שעה…
היי דני, על חום נמוך (לא טורבו) עם ערבוב כל כמה דקות
בהצלחה
שבוע טוב עז,
מה הכמות שיוצאת בערך?
שלום ראשית תודה על המתכונים הנפלאים ולעיתים הסיפור וההסבר לצידם שחשוב ומעניין לא פחות ,
האם ניתן לאכול דייסת שיבולת שועל מסוג Steel Cut Oats ללא בישול (השרייה) או שרק מסוג rolled ?
מהו המרקם של הגרעין עצמו groats ?
היי אסף
בשמחה תמיד!
האמת שלא ניסיתי, מעדיף שכן
הגרעינים עצמם צ'ואיים יותר, שומרים על המרקם שלהם ולא מתפרקים
תודה ! אגב ניתן להכין Steel Cut Oats תוצרת בית מגרעין שלם שלרוב נמכר כאן באמצעות מעבד מזון ?
עקרונית כו אבל החיתוך לא בהרכח יהיה מדויק, כלומר הסיפור של ה-סטיל קאט זה שהלהבים של הפלטה יוצרים צורה אחידה ועקבית, ובבית לנסות ליצור כזה מאוד תלוי בסוג ועוצמת מעבד המזון. עקרונית אבל שווה לך לבדוק אם אתה מצליח לגרוס אותם לגודל אחיד
שלום עז, האם אתה יכול להמליץ מאיפה לקנות שיבולת שועל steel cut בארץ? תודה!
היי מיטל
האמת שלא מצאתי עדיין בארץ, ראיתי בחנות בשם ממלכת האגוזים בכפר סבא שובולת שועל מלאה שאם גורסים אותה קצת במעבד מזון זה אמור להביא לתוצר דומה
היי עוז, המתכון של הדייסה נראה נהדר.
מעוניין לנסות, אבל לא ראיתי מה הכמות שיוצאת.
אמור להספיק למנה, שתיים? תודה:)
2-3 מנות