לקראת ערב חג הקציר ריכזתי עבורכם את כל המתכונים לשבועות במקום אחד מסודר ונוח לשימוש
כאן תמצאו מאפים נהדרים וחגיגיים, מנות פסטה מעולות שמכינים בקלי קלות, סלטים צבעוניים ועשירים, מנות ירק מפתיעות שגונבות את ההצגה וגם שלל קינוחים שווים לארוחת החג הכי שמח בשנה
כדי להגיע למתכונים לוחצים על שם המתכון או על התמונה.
טיפ: מכיוון שבכתבה יש המוון מתכונים, כדאי להשתמש בפונקציית החיפוש בדפדפן. תקלידו Ctrl+f ואת שם המנה/חומר הגלם שאתם מחפשים כדי שתגיעו אליהם בקלות ובמהירות.
שימו לב לקרוא את החלק של "לפני שאתם שואלים" במתכונים, להסברים והבהרות חשובים.
שיהיה חג שמח ומלא אהבה ? עֹז תלם
.
מתכוני כרובית
הכי כיף לחגוג אח החג עם מלכת הירקות
סלט פשוט ומזין. צילום: עז תלם
סלט פשוט ומזין. צילום: עז תלם
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון. כרובית מטוגנת בשראביכ. צילום: עז תלם
כרובית ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם
כרובית ישר מהתנור, אף אחד מהאורחים לא יוכל לסרב לה! צילום: עז תלם
פסטה בקרם כרובית לימוני. צילום: עז תלם
מעקודה בגרסת הכרובית. יש הקוראים למאפה מח'מר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק
מרק כרובית קרמי. צילום: עז תלם
איפה הכרובית? בבצק ? צילום: אסף אמברם
מנת כרובית לפנתיאון! צילום: עז תלם
טעים עם כל מטבל לשניצל. צילום: עז תלם
פסטה פתיתי כרובית. צילום עז תלם
פתיתים אדומים מכרובית (ללא גלוטן בכלל). צילום: עז תלם
כרובית פיורטי בתנור. צילום: עז תלם
סיר נהדר ושמח צילום: עז תלם
סלטים
הדרך הכי כיפית לפתוח את הארוחה היא עם ירקות טריים ועונתיים שמטופלים בחום ואכפתיות
צבעוני ומשמח. צילום: עז תלם
הופכת כל מנה לחגיגית ומיוחדת. צילום: עז תלם
מוזמנים לשחק עם התוספות לפי אהבתכם. צילום: עז תלם
צבעוני ומרשים. צילום: עז תלם
סלט קיסר ביתי. צילום: עז תלם
סלט בורגול חגיגי במיוחד. צילום: עז תלם
סלט חגיגי וטעים. צילום: עז תלם
מרכיבים ומגישים. צילום: שרית גופן
מנת חובה בכל טברנה. סלט יווני. צילום: שרית גופן
כדאי ורצוי לשחק עם הירקות השונים. צילום: עז תלם
סלט נבטים ביתי מושלם. צילום: עז תלם
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון
סלט נהדר לארוחת שבת. צילום: עז תלם
טעים ומ מ ש פשוט להכנה. צילום: דני גולן
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון
סלט שעועיות, אפונה ושקדים קלויים בויניגרט סילאן ושום צלוי
סלט טאבולה עשבי תיבול בורגול צילום: אסף אמברם
סלט עדשים כתומות ותרד. לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון
אחלה דרך לפתוח את הארוחה. צילום: אסף אמברם
פשוט סלק. לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון. צילום: אסף אמברם
סלק סויה שום שמיר. לחצו על התמונה להגיע למתכון
סלט עדשים שחורות ובטטה עם צימוקים וזיתים. צילום: אולגה טוכשר
אותם מרכיבים, 3 צורות הגשה. סלט סלנובה. צילום: עז תלם
מדריך להכנת סלט כרוב צילום נמרוד סונדרס
צ'ירשי סלט דלעת טריפולטאי צילום: אסף אמברם
חציל, טחינה ושום. לא צריך יותר. צילום: נמרוד סונדרס
סגול, מתוק וטעים. צילום קרן ביטון כהן
סלט כיפי ממרכיבים פשוטים. צילום: אסף אמברם
ככה זה נראה בסוף: רוטב סמיך, מרוכז ומלא טעם. צילום: אסף אמברם
סלט קישואים ויוגורט. צילום: אסף אמברם
משוויה: סלט פלפלים קלויים עם שום ועגבניות. צילום: רות אופק
סלט קינואה וענבים או בקיצור קינוענביםם. צילום: צילום: אסף אמברם
פסטו עשבי תיבול עם בזיליקום, אגוזי מלך, פרמז'ן ושום. צילום: דבורה מינדל
ירקות
מנות מהירות ומלאות בטעם שיכולות בקלות לגנוב את ההצגה
מתוקים במיוחד. צילום: עז תלם
אספרגוס בתנור עם שקדים קלויים – מנת ירק נהדרת. צילום: עז תלם
אפשר לשחק עם הירקות לפי מה שאוהבים. צילום: עז תלם
אפשר להכין את המניפות 3 ימים מראש. צילום: עז תלם
יפות עוד לפני האפייה. צילום: עז תלם
ארטישוק בשיטת הבטטות. צילום: עז תלם
בטטות צלויות מושלמות. צילום: עז תלם
עגבניות וקישואים בתנור. צילום: עז תלם
אפונת שלג בתנור. צילום: עז תלם
ברוקומיני בתנור – מנת ירק קלה ומהירה. צילום: עז תלם
דלעת ערמונים בתנור. צילום: עז תלם
קל והכנה ונגמר בצ'יק. צילום: אסף אמברם
אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור. צילום: רות אופק
אחרי בישול לא ארוך הבמיה מוכנה! צילום עז תלם
כרוב אפוי פשוט וטעים. צילום: אולגה טוכשר
אפשר להגיש בלי צ'ילי ועם שקדים קלויים מעל. צילום: עז תלם
כדורי פירה צילום עז תלם
פסטה גזר אליו אוליו. צילום: עז תלם
תפוחי אדמה מהחלומות! צילום: עז תלם
פשוט וטעים! שעועית ירוקה ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם
תבשיל בורגול עם אפונה וקישואים. צילום: עז תלם
במיה בשום ולימון. צילום: עז תלם
לא תאמינו שזה מקולרבי. צילום: עז תלם
מצוינת בכל ארוחה. צילום: עז תלם
קונפי שום ביתי. צילום: עז תלם
קציצות, לביבות ושניצלים צמחוניים
שאפשר להכין אפילו יומיים מראש
תבשיל בורגול עם אפונה וקישואים. צילום: עז תלם
לביבות נהדרות ומזמינות. צילום: עז תלם
מוכן! צילום: עז תלם
פריכות ומלאות באושר. צילום: קרן ביטון כהן
לביבות מנגולד קלות וטעימות – לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון
מלאות בירק! צילום: עז תלם
לביבות מנגולד טבעוניות. צילום: עז תלם
קלות וטעימות. צילום: קרן ביטון כהן
ביקשתם, קיבלתם! קובה טבעונית ברוטב דלעת צילום: אסף אמברם
לביבות טעימות שיגנבו את כל תשומת הלב! צילום: רחלי קרוט
מאפים קלאסיים של החג (כולל מאפי פסטה)
מנות אפויות שתמיד עושות רושם
מושלם לשבועות ולכל אירוח חלבי. צילום: עז תלם
בורקס גבינה ביתי. צילום עז תלם
פיצה ביתית מושלמת. צילום: עז תלם
פריך ונהדר. צילום: עז תלם
קיש לתפארת החג. צילום: עז תלם
מוסאקה חצילים וגבינות צילום: עז תלם
כמה שהיא יפהההה 🙂 צילום: עז תלם
מאפה חצילים וגבינות. צילום: עז תלם
בניצה בולגרית במילוי תרד וגבינת פטה. צילום: סטודיו דיטיילס
כאן אני רוצה לגור כשאהיה גדול. צילום: אסף אמברם
חשוב לתת לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ומגישים. צילום: עז תלם
מושלמת לארוחת בוקר מושקעת או ארוחה חלבית. צילום: עז תלם
חמישה מרכיבים על אמת. צילום: עז תלם
כדאי להגיש אחרי שהתקרר מעט. צילום: אמיר מנחם
ניתן להכין 4 ימים מראש. צילום: עז תלם
נומ נומ נומ נומ. צילום: קרן ביטון כהן
חשוב לתת לו להתקרר קצת לפני שמגישים. צילום: עז תלם
יצא לי כמו פרח :] צילום: אסף אמברם
לא להאמין שזה בלי חיטה! צילום: עז תלם
לא אוכלים מיד! זה לוהט =] צילום: עז תלם
פסטה, ניוקי, פולנטה ופתיתים =]
או במילה אחת: פחמימות 😀
פסטה טרייה ביתית. צילום עז תלם
שילוב טעמים פשוט ומענג. צילום: עז תלם
מנה קלאסית ואהובה. צילום: עז תלם
פסטה קלאסית מקבלת מייקאובר. צילום: קרן ביטון כהן
כל המשפחה תאהב! צילום: עז תלם
ניוקי סולת. צילום: עז תלם
פתיתים כמו שבן גוריון לא חלם. צילום: שרית גופן
פסטה אלגנטית וכיפית. צילום: עז תלם
הבסיס של הבולונז הקלאסי עם כמה שינויים קלים. צילום: עז תלם
אחת המנות! צילום: נמרוד סונדרס
חגיגי ויפה. צילום: עז תלם
טעימה וקלילה. צילום: עז תלם
פסטה ברוטב עגבניות וחצילים. צילום: עז תלם
פולנטה פטריות! טעים ומרשים
פולנטה תירס טרי עם תרד וזוקיני
פסטה עם ארטישוק, אפונה ולימון
פסטה אביבית צילום: עז תלם
פסטה מהירה וכיפית. צילום: עז תלם
פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד. צילום: עז תלם
מנות אורז חגיגיות וממולאים
שיעשו הרבה שמח לסועדים שלכם
ריזוטו מושקע במיוחד עם אספרגוס ופטריות צילום: קרן ביטון כהן
מנה יוונית מסורתית. צילום: עז תלם
יופי של ראשונה לחג. צילום: עז תלם
משתבח אחרי לילה במקרר. צילום: עז תלם
מנת צמחונית מנצחת. צילום: עז תלם
במקום תפוחי האדמה אפשר לשים בטטות, חצילים וגם כרובית. צילום: עז תלם
למי קראתם שאריות? צילום: אסף אמברם
האורז מתאדה בתוך הדלעת. צילום: עז תלם
עלי מנגולד ממולאים, עדינים ומלאים בטעם. צילום: עז תלם
קישואים ממולאים באורז ברוטב עגבניות. צילום: עז תלם
למי קראתם שאריות? צילום: אסף אמברם
דגים
מנות מופלאות מהים
וככה זה נראה כשזה מוכן! צילום: עז תלם
דניס בתנור. צילום: עז תלם
מקשטים בכוסברה טרייה. צילום: עז תלם
מעדן שלמדתי להכין מסבתא חנה. צילום: אסף אמברם
חריימה דג ברוטב עגבניות שום ופפריקה צילום: אסף אמברם
כמה שהוא יפה ככה קל להכין אותו צילום: נמרוד סונדרס
מוכן! צילום: עז תלם
סיר דגים לשבת. צילום עז תלם
מתוקים
ביס מתוק וכיפי לסיום הארוחה
קינוח צרפתי קלאסי. צילום: עז תלם
הכוכבת של החג. צילום: עז תלם
אפשר לשים מעל אגוזים קצוצים, קוקוס טחון ועוד אגוזים שאוהבים. צילום: עז תלם
כנאפה ביתית! צילום עז תלם
מוכנה לחיתוך! צילום: אפיק גבאי
פחזניות מושלמות
בלינצ'ס מתוק במילוי גבינה צילום: אסף אמברם
אחרי לילה במקרר היא מוכנה! צילום: עז תלם
פודינג אורז בחלב. צילום: עז תלם
Molten Lava Cake בשמה האמריקאי. צילום: קרן ביטון כהן
המלכה של החג
אם הוא לא התרומם 2 ס"מ מעל הכלי, הוא לא סופלה! צילום: קרן ביטון כהן
קרוסטטה! עם אפרסקים. צילום: אסף אמברם
אלפחורס – קשה לאכול רק אחת. צילום: אסף קרלה
עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס
עוגיות פריכות וממש קלות להכנה. צילום: אסף אמברם
לא התאפקתי והצצתי פנימה =]
תרגישו חופשי לשחק עם התוספות. צילום: עז תלם
לא התאפקתי והצצתי פנימה =]
גרניטה אבטיח מלון מנגו ברד איך להכין סורבה צילום אסף אמברם
מאפה פרחים תפוחים בצק עלים. צילום: אסף אמברם
עוגת סולת ותפוזים איילת הירשמן
ביס שוקולדי מלא אושר
קרמבל שזיפים ודובדבנים צילום: קרן ביטון כהן
מתאים לכל פרי טרי ועסיסי. צילום: קרן ביטון כהן
מושלם! פשוט מושלם. בא לי לטעום הכל. אז מתי אפשר לבוא לטעום? (;
תודה רבה אניה 🙂
מתי שבא לך הרי בכל שעה ביום כללללל האוכל הזה מוכן אצלי בבית D:
איזה אוסף מרשים ופרקטי של כל המאכלים שאני אוהבת… תודה!
תודה רבה אידן =] חג שמח!
נפעמתי מכמות המתכונים לשבועות.
תודה רבה דפנה 🙂
מדהים.
מתי מדריך לפשטידות ירק? כמה פשוט, ככה חסר לי הנוסחאות שלך (כמה גבינות? איזה? כמה קמח?)
היי נופר
תודה רבה ושמח לשמוע! לוקח החשבון להמשך
הו, תודה לך; סימפוניה מושלמת, איזה גיוון, אילו ואריאציות. בכוונתי לעבור על כולו משבועות לשבועות. אנא השאירו.
עוז יקר, אני מוצאת עצמי מכינה ארוחת שבועות כמעט לגמרי על טהרת הבלוג שלך. תודה רבה על כל ההשקעה, אין לי מילים להביע את ההערכה שלי. המשך ליצור בכיף וחג שמח!
אריקה
תודה רבה אריקה היקרה!!! אמן ואמן!
תודה עז על המתכונים
בשמחה רבה מלי!
עז יקר
תודה על האוסף הנהדר. טוב לכל ימות השנה וטעים במיוחד בשבועות
תודה על הבלוג
מנוני
תודה רבה נוני!!
הי עז
מדהים מדהים מדהים!
אין מילה אחרת!!
תודה ענקית על כל ההשקעה
שיהיה לך ולכולנו חג שמח וטעייים
תודה רבה יוסי היקר!
שמח שאהבת
Wowww
עכשיו נשאר לי לנסות.
נראה טעיםםםם!
תודה רבה ויקטוריה! =]
שוד ושבר !!
האם יתכן שעוז תלם, תלמידה של סבתא חנה, מרכז מתכונים לשבועות. מביא מתכונים מטורקיה ויוון ואפילו מזרח אירופה, מגייס סלקים ושעועיות וחצילים ומה לא, ודווקא את החשוב מכל שוכח?
אני בטוח שסבתא חנה לימדה אותך שחג השבועות הוא לא חג שבועות בלי קאהי.
מן המפורסמות היא שבעת מתן תורה (בשביל זה נחגג החג כידוע) משה קיבל את התורה בהר סיני ובא לרדת, ואז, ברגע האחרון, אלוהים לחש לו באוזן "ולא לשכוח את הקאהי, כן?" וכל המוסיף קמר וסילאן הרי זה משובח
חג שמח
היי דני היקר
רשמתי בפני, מקווה למצוא ממי ללמוד כי אצלנו במשפחה פחות הכינו
מדהים וטעים!! תודה תודה
בשמחה גדולה!
עוז היקר, תודה על הכמות הגדולה של המתכונים המפורטים:) יש לי חשק כבר להתחיל בהכנות… האוכל מביא את כל המשפחה יחד ולך יש נקודות זכות בהמון משפחות
תודה!
תודה רבה אופיר! בדיוק בגלל זה אני בתחום 😉
מדהים, פשוט מדהים. לא רק לחג השבועות אלא לכל השבועות בשנה הקלנדרית. פשוט לא להאמין איזה עבודה עשית למען הכלל. יישר כוח גדול ותודה גדולה
שלום דניאל
תודה רבה על המילים החמות! זכות גדולה בשבילי
שלום עוז, עברתי בתענוג על כל ההיצע שאספת לחג שבועות.
אולי תוכל לתת הצעה לאירוח לחג שבועות לשישה אנשים מבוגרים אניני טעם?
הי עוז, עוברת לי על הרשימה כדי לקבל רעיונות לחג (ולהיזכר מה עשיתי לפני שנתיים. מזל שתיעדתי את זה במסגרת התגובות לפוסט הרלוונטי שלך…), ונתקלתי בקישור שבור למתכון של הגראטן שוודאי תרצה לתקן (בתוך הרשימה) –
שיהיה חג שמח.
תודה רבה על המתכונים הנהדרים
חג שמח
היי עוז
כל הכבוד על המתכונים הנפלאים
תודה רבה יישר כוח
תודה לילי!