מתכון שווארמה טבעונית עם כרובית וטופו

31 באוקטובר 2021
שווארמה טבעונית

שווארמה טבעונית מכרובית וטופו. צילום: עז תלם

אני מאוד אוהב שווארמה, ולקראת יום הטבעונות הבינלאומי שיצוין מחר, רציתי לשתף אותכם במתכון שלי להכנת שווארמה טבעונית מושלמת.

המתכון הזה במקור היה מתוכנן להיכנס לספר הכרובית שלי, שיצא לפני 4 שנים וחצי (איך הזמן טסססס!), ומפאת חוסר במקום לא נכנס לגרסה הסופית. אז היום יש לי תירוץ לחלוק אותו איתכם ?

פרסום בשיתוף רמי לוי

צפו: איך להכין שווארמה כרובית וטופו בהילוך מהיר

שילוב מפתיע שעובד!

שווארמה, כמו שאתם יודעים, היא פרוסות דקות ומתובלות של בשר שמוגשת ברחבי מדינות המזרח התיכון ויוון – סוד המנה הוא בכך שהחלק החיצוני נצרב היטב ושחום, והחלק הפנימי עסיסי וכיפי.

בבואי ליצור גרסה טבעונית למנה – אני צריך ליצור איזון בפה בין טעם טוב, עסיסיות ומרקם שיתנו את התחושה הממלאת והעשירה הזו. ככה נוצר אצלי בראש הרעיון לחבר בין כרובית וטופו.

שווארמה טבעונית

מצרכים פשוטים שעובדים טוב יחד. צילום: עז תלם

כרובית

המלכה הבלתי מעורערת. צילום: עז תלם

שווארמה טבעונית

כשחותכים את הכרובית לפרוסות היא מזהיבה ומתרככת מהר. צילום: עז תלם

הראשונה – מלכת הירקות, אלופת העולם בשיתופי פעולה קולינריים, סופגת טעמים ורבת שימושים, השני – חלבון סויה איכותי ומשובח שגם הוא מצטיין בספיגת טעמים. הכרובית נותנת עסיסיות, הטופו מוסיף את המרקם, ויחד הם עושים חיל.

אני מתחיל בפריסה של התפרחות – אני אוהב את הצורה הזו שלא שולחת אתכם לעשות בישול מקדים או אפייה, וגם את הטופו אני חותך לרצועות, יחסית רחבות, כאלו שלא יתייבשו לי במחבת.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

שווארמה טבעונית

הטופו צריך מינימום 3 דקות במחבת כדי להגיע לצבע הזה. צילום: עז תלם

בתערובת התבלינים שלי

שילבתי כורכום, בשביל הצבע, יחד עם תערובת תבלינים בשם ראס אל חנות, שמאוד דומה לתערובת הבהרט העיראקי – שתיהן נותנות טעם בשרני טוב.

השתמשתי כאן בתבלינים מהמותג הפרטי של רמי לוי, שהם גם נקיים מגלוטן למי שזה חשוב לו. בכללי תחת המותג הפרטי של הרשת אני מוצא המון חומרי גלם מעולים לבית.

תרגישו חופשי לזרום עם מה שיש לכם במזווה – אפשר להוסיף בכיף פפריקה מתוקה/חריפה/מעושנת, כמון, זרעי כוסברה ועוד.

שווארמה טבעונית

נותנים לכרובית להזהיב לפני שמוסיפים אליה תבלינים ומים לריכוך. צילום: עז תלם

הסוד להכנה

הוא טיגון ראשוני של הטופו – אני רוצה אותו זהוב משני הצדדים – זה לוקח טיפה זמן במחבת אבל זה שווה את זה.

אחרי שהטופו שחום אני נותן לו נגיעה מהתבלינים ואז מוציא החוצה מהמחבת כדי שהם לא יישרפו.

באותו מחבת אני מטגן את פרוסות הכרובית שלי, בהתחלה רק עם שמן – למען ההזהבה החשובה לטעם של השווארמה, ואז אני נכנס עם תבלינים ומים – שיעזרו לרכך את התפרחות.

כשהכרובית זהובה, עטופה בתבלינים ורכה אבל לא רכה מדי, אני מחזיר פנימה את הטופו, נותן עוד הקפצה קטנה במחבת וזהו, אפשר לאכול!

מוזמנים להגיש עם כל מה שעושה לכם שמח בשווארמה – סלטים, חמוצים, עגבניות וכמובן טחינה, חומוס ועמבה אם בת/בן הזוג מאפשרת / מאפשר זאת.

שווארמה טבעונית

אפשר להגיש גם בצלחת. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • אפשר להשתמש רק בכרובית או רק בטופו, אני אוהב מאוד את השילוב שלהם כאן.
  • ניתן להשתמש בתבלין שווארמה מוכן, אישית אני אוהב ליצור את התערובת בעצמי.
  • שאריות מתערובת התבלינים אפשר לשמור בקופסא קטנה במזווה שלושה-ארבעה חודשים בכיף.
  • אפייה בתנור – אפשרי בהחלט לערבב את הכרובית והטופו בקערה, לתבל בשמן זית ובתערובת התבלינים ולשלוח תנור ב-180 מעלות 25-30 דקות או עד שמזהיב.
  • ללא גלוטן: מגישים מעל אורז או עם טורטייה תירס.
  • אפשר להשתמש בכרובית מוקפאת – צריך להפשיר אותה, לסנן אותה מעט ואז לפרוס את התפרחות. כשמכינים עם כרובית מוקפאת ומופשרת מספיק רק להזהיב את הכרובית במחבת (אין צורך להוסיף מים).
שווארמה טבעונית

מנה שכולם יאהבו! צילום: עז תלם

מתכון שווארמה טבעונית מכרובית וטופו בחצי שעה

2-3 מנות, טבעוני + ללא גלוטן (אם מגישים אם תוספת מתאימה), 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

לשווארמה:
1/2 כרובית בגודל בינוני (500-600 גרם כרובית)
300 גרם טופו קשה
3-5 כפות שמן זית

לתערובת התבלינים:
כפית מלח דק
כפית כורכום
1-2 כפיות בהרט או ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
טחינה (אפשר להשתמש בטחינה גולמית או טחינה ביתית שהכנתם)
פרוסות עגבניה
חמוצים
סלטים שאוהבים (סלט כרוב, בצל בסומאק ועוד)
פיתה/לאפה (ראו טיפ לגרסה ללא גלוטן לפני המתכון)

אופן הכנה:

……………..

הכנות מקדימות:

  • חותכים את הכרובית לתפרחות, ואותן חותכים לפרוסות דקות.
  • את הטופו חוצים לאורך ואז חותכים לרצועות. אפשר לחתוך לרצועות דקות יותר.
  • בקערה קטנה מערבבים את המרכיבים לתערובת התבלינים (ראס אל חנות/בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור).

הכנת השווארמה:

  • במחבת רחבה מחממים מחצית מהשמן.
  • מוסיפים את רצועות הטופו. מטגנים מצד אחד 3-4 דקות מעל להבה גבוהה, עד שמזהיב (טיגון הטופו לוקח זמן).
  • לאחר הזהבה מקפיצים/מערבבים מעט ונותנים גם לצד השני לקבל צבע. מוסיפים בערך 3/4 כפית מתערובת התבלינים, מטגנים יחד 10-20 שניות, עד שהתבלינים מעלים ניחוח נעים, ואז מוציאים לצלחת.
  • מנקים את המחבת (אפשר פשוט לנגב בזהירות במגבת נייר יבשה).
  • מחממים שוב את המחבת מעל להבה גבוהה. מוסיפים את שאר השמן ואת פרוסות הכרובית ומטגנים על להבה גבוהה 6-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהכרובית מתחילה להזהיב. מוסיפים בערך כפית שטוחה מתערובת התבלינים ומערבבים היטב.
  • יוצקים פנימה 1/2 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב עד שהכרובית מתרככת מעט ורוב הנוזלים התאדו.
  • מחזירים פנימה את הטופו, מערבבים היטב, טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד תבלינים שאוהבים (מלח, פלפל, או מתערובת התבלינים).
  • להגשה, ממלאים פיתות או לאפות בשווארמה הטבעונית, מוסיפים, טחינה, חמוצים, פרוסות עגבנייה ופטרוזיליה וסלטים שאוהבים. מגישים מייד.
  • השווארמה המוכנה נשמרת במקרר 4-5 ימים.

לעוד מתכוני כרובית טבעוניים:

כרובית אפוייה בשלמותה

שתפו:

8 תגובות

  1. השווארמה היתה מעולה ,אתה מדהים
    כל המתכונים שניסיתי היו נפלאים
    תודה
    רחל לרנר

  2. היי עז, האם בהרט/ראס אל חנות הם חובה או שאפשר להמיר למשהו אחר? אין לי אף אחד מהם ואינני מכירה את התבלין. מה טעמו?
    השווארמה נראית מדהים ואני ממש רוצה להכין!

    • היי ורד
      קשה להסביר מה הטעם…
      אפשר גם להשתמש בכל תערובת תבלינים שבאה לך בטוב
      תודה על השבחים!

  3. במידה ומשתמשים רק בטופו בלי כרובית, מוותרים על השלב של הוספת המים? תודה רבה!

  4. אפיתי את הכרובית והטופו בתנור. היה לי במקרר טופו extra silk ולכן השתמשתי בו והתפללתי שלא יתפרק.
    יצא מוש של המושלמים. טעים ברמות אחרות. מעכשיו אני רק אופה טופו סילק (הוא קבל מרקם רך ומיוחד אחרי 20 דק אפייה). התאהבתי ואני הולכת להכין את המנה הזו הרבה!
    תודה על שאתה חולק איתנו את המתכונים הנפלאים שלך!

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: