כמו רבים וטובים מבני ארצנו, גם אני גדלתי על שניצל תירס מהמקפיא. ארוחה מהירה וטעימה ששולפים כשחוזרים מבית הספר, מחממים ואוכלים.
היום אני אלמד אתכם גרסה טעימה וכיפית להכנת שניצל תירס בבית, כזה שאפשר להכין מראש בכמויות גדולות וגם להקפיא + בונוס: הוא אפוי ולא מטוגן =]
פרסום בשיתוף רמי לוי
צפו: כל השלבים להכנת שניצל תירס ביתי מושלם
עכשיו אנחנו בשיאה של העונה החמה, ובתקופה זו תירסים טריים נמצאים בארץ בשפע, תוצרת מקומית מעולה. בשנים האחרונות התירסים בישראל הולכים ונהיים מתוקים יותר, וזה בהחלט נהדר.
אפשר להשתמש בגרגרי תירס מוקפאים או משומרים (ראו מתכון) אבל כשיש תירס טרי הוא בשבילי הראשון בתור למשימה.
השתמשתי בנוסחת שניצל צמחוני בדוקה ומדויקת (בהשראת רחלי קרוט האהובה), שבעבר יושמה כאן בבלוג על ברוקולי וכעת היא עובדת מצוין עם הגרגרים הזהובים והמתוקים.
שניצל בתנור
במקום לטגן אני אופה, ומשתמש בפטנט שפיתחתי ומשרת אותי שנים – אני קולה את פירורי הלחם עם מעט שמן במחבת, ואז הם כבר זהובים ופריכים במיוחד בעת הכניסה לתנור, ככה שהתוצאה מאוד מזכירה טיגון עמוק רק עם הרבה פחות שמן.
מדברים על פירורי לחם, אני משתמש בפירורי לחם מוזהבים של המותג הפרטי של רמי לוי, הם בדיוק בצבע והמרקם הנכון ויכולים להיות לעזר בהמוון מתכונים. בכללי תחת המותג הפרטי אפשר למצוא מגוון רחב מאוד של חומרי גלם נהדרים שסוגרים פינות חשובות במטבח ובכלל.
>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!
הבסיס לתערובת
הוא פירה תפוחי אדמה, פשוט תפוחי אדמה שמבשלים ומועכים. בזכות הפירה והביצים שמצטרפות התערובת יוצאת מעט דביקה, ככה שפירורי הלחם נדבקים אליה במהירות ובקלות ולא צריך לעשות את כל הטקס של טבילה בקמח-ביצה-פירורים כמו שניצל עוף או כרובית מטוגנת.
בנוסף לנ"ל הוספתי שיבולת שועל בגלל הטעם והערכים התזונתיים שהיא מביאה, וגבינה צהובה כי.. זה טעים (אפשר גם לשים גבינה מלוחה או פטה).
התערובת הזו יכולה להחזיק המון תירס ומסיבה זו השניצלים יוצאים ממש טעימים ומיוחדים.
מקווה שתהנו!
>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי ועכשיו הוא במחיר מיוחד! עוד פרטים בעמוד המכירה
לפני שאתם שואלים:
- אין צורך לבשל את גרגרי התירס הטריים.
- מוזמנים להוסיף חופן עשבי תיבול קצוצים עשבי תיבול כמו בצל ירוק, עירית, פטרוזיליה או כוסברה.
- מוזמנים להוסיף כפית שבבי צ'ילי יבש אם בא לכם גרסה פיקנטית
- גרסה טבעונית: את הגבינה והביצים מחליפים ב-3 כפות קמח עדשים או קמח חומוס מעורבבות עם 120 גרם טופו משי מעוך + כף גדושה ממרח מיסו לבן. אם התערובת שמתקבלת יוצאת סמיכה מדי מוסיפים לה מעט מים.
- אפשר להשמיט את הגבינה מהמתכון אם אתם אלרגיים ללקטוז.
- גרסה ללא גלוטן: ממירים את שבולת השועל בקמח ללא גלוטן או שבולת שועל ללא גלוטן (ניתן למצוא בחנויות טבע וגם בחלק מהסופרים) ומחליפים את פירורי הלחם בפירורים ללא גלוטן או פירורי קורנפלקס ללא גלוטן.
- אם רוצים לטגן, מחממים שמן במחבת רחבה, בגובה 3-4 ס"מ, ומטגנים את השניצלים מכל הצדדים 3-5 דקות עד הזהבה (במקרה זה אין צורך לקלות את פירורי הלחם מראש).
מתכון שניצל תירס ביתי מושלם בתנור
12-20 שניצלים (תלוי בגודל שאתם בוחרים ליצור), חלבי, 40 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל בישול תפוח האדמה
מצרכים:
לתערובת השניצל:
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני-קטן
2 ביצים
120-150 גרם גבינה צהובה (גאודה, קשקבל וכולי)
3/4 כוס (100 גרם) שבולת שועל אינסטנט לדייסה
3 קלחי תירס טרי או 2 כוסות גרעיני תירס מוקפאים (שהפשרתם) או משומרים (שסיננתם)
1/2 כפית מלח
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם (לא משנה איזה סוג, אני השתמשתי בפנקו)
3-5 כפות שמן זית (יותר שמן=יותר פריך)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות (אני אוהב לאפות בחום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
תפוח האדמה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים 25 דקות או עד שהם רכים.
- (ניתן גם לשים אותם במיקרוגל בכלי מתאים עם מעט מים, זמן במיקרו 13-15 דקות)
- נותנים להם להתקרר מעט ואז קולפים, מעבירים לקערה גדולה ומועכים לפירה בעזרת מזלג.
מכינים את התירסים (אם משתמשים בתירס טרי):
- חותכים את הגרגרים מקלחי התירס (ראו סרטון). בעזרת הידיים מפרידים את גרגרי התירס שצמודים זה לזה.
- אחרי שהורדתם את כל הגרעינים, עוברים עם גב הסכין על הקלח כדי להוציא את כל שאר הגרגרים שנשארו צמודים.
פירורי הלחם:
- שמים את פירורי הלחם והשמן במחבת.
- ממקמים מעל להבה בינונית גבוהה וקולים תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ 3-4 דקות או עד שפירורי הלחם זהובים ופריכים.
- נותנים להם להתקרר 1-2 דקות וגם אחרי שמכבים את האש ממשיכים לערבב (המחבת עדיין חמה).
יצירת התערובת:
- לקערה עם הפירה מוסיפים את הביצים, שבולת השועל, המלח והגבינה הצהובה.
- מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים לתערובת אחידה ומעט דביקה.
- אם התערובת מרגישה יבשה מדי, ניתן להוסיף עוד ביצה. אם היא מרגישה רטובה מדי, מוסיפים עוד שבולת שועל.
- מומלץ לתת לתערובת לנוח במקרר 20-30 דקות (מכוסה בניילון נצמד או צלחת גדולה) לפני יצירת השניצלים.
יצירת השניצלים:
- מכינים קערה עם מים – ובעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות גדולות ושטוחות.
- מצפים את הקציצות בפירורי הלחם הקלויים מכל הכיוונים (והופ עכשיו הן שניצלים!).
- מניחים את שניצלי התירס על תבנית עם נייר אפייה (בגלל שיש שמן בפירורי הלחם אין צורך להוסיף עוד שמן). חשוב לשמור על רווחים ביניהם כדי שיזהיבו יפה.
- אם יצאו לכם הרבה שניצלים, אופים בשתי תבניות או בשתי נגלות.
אפייה:
- אופים במשך 15-20 דקות (200 מעלות) או עד שהשניצלים זהובים ויפים ותערובת הקציצות התמצקה. מומלץ (אבל לא חובה) להפוך את השניצלים שבתבנית אחרי 6-7 דקות אפייה.
- נותנים לשניצלים להתקרר מעט (4-5 דקות) לפני שאוכלים.
- מגישים יחד עם מטבלים שאוהבים (מיונז, קטשופ, מטבל יוגורט ועוד).
- השניצלים המוכנים נשמרים במקרר ארבעה ימים וניתן גם להקפיא אותם עד חצי שנה.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
פלפלים קלויים מושלמים
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
נראה נפלא!
למה אין תמונה אחרי? נשרפו? נטרפו? 😉
תודה רבה! כל התמונות הן תמונות של אחרי האפייה חוץ מזו שבה כתוב מתחת לפני אפייה
וואו נראה מעולה. אפשר בטטה במקום? לא אוהבת להקפיא תפו"א… תודה
היי לילי
כאן דווקא זה שורד טוב הקפאה כי הפירה מכיל עוד חומרים.
בטטה מאוד דביקה, לא בטוח שיעבוד
מתכונים נהדרים!
אני רוצה להעשיר מעט את המנה בחלבון… איך יעבוד עם תוספת טופו מגורד? והאם יצריך אפיה ארוכה יותר?
היידה אפשר להוסיף לתערובת 100 גרם טופו מגורד בכיף
שלום עוז,
נראה ונשמע מושלם!
יישר כוח כל המתכונים הנפלאים שלך. הכל מוגש בצורה ברורה ומובנת. עלה והצלח!
ענת
בשמחה רבה!
תודה על המילים החמות
אפשר לוותר על הפירורי לחם בתערובת?
אין בעייה
ואז זה קציצת תירס טעימה
היי,
האם גבינה מגורדת טבעונית תעשה את העבודה? חובה מיסו לבן? יש לי כהה … תודה.
מניח שכן
מיסו כהה זה גם אחלה
המתכונים שלך תמיד כתובים עם הלב שלך, ולכן הם יוצאים מושלמים. שניצל תירס תותחי, קראנצ'י וטעיםםם. קצת עבודה, בעיקר שעשיתי עם תירס טרי, אבל שווה את העבודה. תודה רבה!!!
איזה כיף לשמוע אן היקרה!
לכבוד הוא לי ולגמרי צודקת 3>
יצא מצוין!
התוספת של הגבינה שדרגה את הקציצות.
תודה רבה.
שמח שאהבת! =]
היי, תודה על מתכונים מיוחדים.
האם מרגישים את שיבולת השועל? והכוונה היא גם מבחינת הטעם אבל יותר במרקם..
כל פעם שניסיתי להוסיף אותה למתכונים כמו קציצות ירק וכו' זה פשוט היה נורא מורגש ולי באופן אישי זה ממש לא טעים..
היי אביגיל
לטעמי האישית היא ממש לא מורגשת כאן
ויכולה להחליפה בקמח לבן או מלא
אני אסון במטבח והמתכונים היחידים שיוצאים לי מעולה הם שלך. נהנית לעקוב!
שמח לשמוע!
מה את אומרת ???
אין עוררין שזה טעים , סליחה אך כל עוד ויש גבינה צהובה (שזה מזיק ברמות לבריאות) עדיף מאוד להימנע ולתת לילדים מאכל זה…..
אני גדלתי על גבינה צהובה בטוסטים ופיצה ואיכשהו יצאתי בסדר.. מי שלא רוצה גבינה צהובה מוזמן להשמיט וגם הסברתי איך..
הציפוי גאוני, יוצא ממש פריך. אשמיש אותו לעוד מתכונים. תודה רבה.
לכבוד הוא לי!
היי עז,
מתכונים מעולים! רציתי לשאול לגבי תוספת טופו מגורד פנימה כדי להעשיר מעט את המנה בחלבון. האם צריך לשנות כמוית של שאר הדברים לדעתך? ומה לגבי זמן האפיה?
תודה:(
יצא מושלם וטעים מאוד!! תודה עז על המתכון הנפלא הזה.
השתמשתי בטופו רגיל וטיגנתי כי התחשק לי משהו מושחת יותר 🙂
שמח שאהבת!
שלום ☺
האם אפשר להוסיף עוף טחון, ולקבל שניצל עוף-תירס?
אם כן, אשמח לדעת כמה עוף, והאם צריך שינויים בעקבות התוספת.
תודה!
היי,
תודה על המתכון , לא הבנתי איפה וכמה להכניס את הפירה .. בסרטון כלל לא מופיע פירה
תודה
מערבבים אותו עם תערובת התירס, שם לב ששהוא נמצא בקערה כשאני מתחיל להכין
שלום ☺ מנסה שוב..
האם אפשר להוסיף עוף טחון, ולקבל שניצל עוף-תירס?
אם כן, אשמח לדעת כמה עוף, והאם צריך שינויים בעקבות התוספת.
אם השאלה בעייתית בגלל הגבינות – אני מתנצלת ?, ואוותר על הגבינות ?
תודה!
היי אפרת
יכולה להשמיט את הגבינות ולשים 300 גרם חזה עוף טחון