יש לי פינה חמה בלב ובבטן לתבשיל קארי וקוקוס, אחת ממנות הדגל של תאילנד, כזו שמסוגלת לשגר המון טעמים ריחות וניחוחות וזמן עבודה קצר ומהיר.
היום אני מכין תבשיל קארי אדום עם ירקות וטופו מטוגן, מנה מעולה לכל מי שרוצה לתקתק ארוחה זריזה עם המון טעם, זה גם מתכון מאוד גמיש שאפשר להתאים למגוון ירקות שיש בבית. אבל לפני שהסיר של התבשיל מתחיל להתחמם, אני מתחיל במהלך לא פחות חשוב:
איך להכין טופו מטוגן ממש טעים?
טופו הוא חומר גלם פופולרי במיוחד במזרח הרחוק. ביפן, סין ותאילנד יודעים ליצור פלאים עם מוצר הסויה הזה, ולחלוטין מדובר בעולם ומלואו. בארץ, סוג הטופו המוכר ביותר הוא הטופו הקשה – זה שמתאים למוקפצים וסלטים שונים.
בעיני, הדרך להוציא ממנו הכי הרבה טעם ומרקם היא לטגן אותו. לא משנה אם אני מכין מוקפץ או מוסיף אותו לסלט, ברגע שקוביות הטופו עוברות טיגון יסודי בשמן הן נהיות פריכות, הטעם שלו משתנה והמרקם נהיה הרבה יותר כיפי.
אז בכל מתכון שמבקש מכם להשתמש בקוביות טופו, ההמלצה שלי היא ראשית כל לטגן אותו – לוקח לו הרבה זמן להפוך לזהוב ופריך, משהו כמו 5 דקות לפחות, אבל התוצאה שווה את ההמתנה. אפילו שבתבשילי קארי בדרך כלל שמים את הטופו גולמי, אני מוצא שהטיגון ממש משדרג.
קוביות טופו מטוגן גם שומרות על הפריכות שלהם הרבה זמן, משהו כמו חצי שעה אפילו אחרי הטיגון.
בקיצור, זה המהלך שיגרום גם למי שלא אוהב טופו לתת לו צ'אנס (להרחבה ראו כתבה שהכנתי בנושא בוואלה).
בונים קארי
בזמן שהטופו הזהיב לו במחבת, בניתי את תבשיל הקארי (לפי כללים שכתבתי עליהם בעבר כאן).
התחלתי בטיגון של ממרח קארי בשמן קוקוס, בשביל הטעם והארומה, ואז הוספתי בהדרגה קרם קוקוס איכותי.
ממרח קארי הוא תערובת של פלפלים חריפים טחונים עם עוד עשבי תיבול ותבלינים תאילנדים כמו גלנגל, למון גראס, קפיר ליים, בצלי שאלוט, שורש כוסברה, שום ועוד.
להכין ממרח קארי תאילנדי אותנטי אמיתי בבית זו משימה מאוד מאתגרת. כשניסיתי, לקח לי יומיים ושעות של שיטוטים רק כדי להשיג את כל המרכיבים. עם זאת, אפשר לארגן בבית ממרחים דמויי קארי (אני קורא להם חצי קארי) שמניבים תוצאות לא רעות בכלל (ראו כאן מתכון).
בכל מקרה, היום כבר בכל סופר אפשר למצוא ממרחים איכותיים מתאילנד שעושים עבודה נפלאה. חשוב לטגן אותם ביסודיות עם שמן כדי לפתוח להם את הניחוחות, ואם אתם פוחדים מהחריפות (בעיני היא ממש לא נוראה) פשוט שמים מראש פחות ממרח במנה.
השותף הנצחי: קרם קוקוס
השותף האידיאלי של ממרח הקארי הוא קרם קוקוס. חשוב לחפש קרם קוקוס שמכיל כמה שפחות מרכיבים (באידיאלי הוא יכיל רק מוצקי קוקוס ומים, בלי משמרים למיניהם) ו-17% שומן ומעלה, בשביל הטעם והניחוח.
>> מדריך הקוקוס המלא כל מה שצריך לדעת על קרם, שמן, חלב וכל מה שביניהם
עוד תוספות לתבשיל
במקור משתמשים ברוטב דגים בשביל לתת טעם ועומק לתבשיל – הפעם הלכתי על רוטב סויה לגרסה טבעונית. לאיזון המליחות והחריפות מוסיפים סוכר – השתמשתי בסוכר חום ואם בא לכם להשקיע תארגנו סוכר דקלים.
עוד תבלין שיכול להוסיף הם עלי קפיר ליים (קונים בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק) – הפעם לא שמתי אותם אבל אם יש לכם כמה כאלו בבית, הם יוסיפו ניחוח לימוני עדין ומיוחד.
צוות ירוק
ברגע שיש רוטב טעים פשוט מוסיפים לו ירקות ירוקים שמתבשלים מהר: אני הלכתי על רביעייה של אפונה קפואה (שתמיד תמצאו אצלי במקפיא), קוביות קישואים, תפרחות ברוקולי ולסיום עלי בייבי תרד (אחלה חומר גלם!).
בגדול, כל ירק שמתאים לבישול מהיר יכול להצטרף לקארי שלכם: שעועית ירוקה, אפונה סינית, אספרגוס, כרובית ואפילו כרוב ניצנים בעונתו הקצרה. החוק הוא שירקות בקארי תאילנדי חייבים לשמור על הפריכות שלהם.
אפילו כשתאילנדים שמים חצילים בקארי (יש שם זן מיוחד של חצילים עגולים קטנים וחמודים) הם מבשלים אותם ככה שישארו פריכים ובעלי מרקם.
עם זאת, אפשר בהחלט ללכת לכיוון של בישול ארוך בתבשילי קארי (למשל עם קארי מסמאן מתובלן) אבל זה כבר כתבה אחרת ?
התוספת הכי טעימה לתבשיל הקארי היא אורז לבן מאודה, אבל אפשר להיות אמיצים ולנסות להגיש עם פסטה ואפילו על פתיתים, לא תאילנדי, עדיין טעים.
לפני שאתם שואלים:
- אם יש לכם בבית ממרח קארי אחר (למשל קארי ירוק או צהוב), אל תקנו חדש במיוחד. המתכון יעבוד עם כל סוגי ממרחי הקארי.
- לגרסה ללא גלוטן שהיא גם טבעונית, שמים מלח במקום רוטב הסויה (או רוטב סויה ללא גלוטן, כמובן).
- לא חייבים לשים את כל הירקות, כדאי שיהיו לפחות שני סוגים.
מתכון תבשיל קארי וקוקוס עם ירקות וטופו מטוגן
3 מנות, טבעוני/פרווה, 20 דקות זמן כולל בישול
מצרכים:
לטופו:
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה (אני השתמשתי בטופו תנובה בטעם טבעי)
5 כפות שמן צמחי
לתבשיל קארי:
1 כף שמן צמחי – מומלץ קוקוס אבל כל שמן זורם
1-2 כפות ממרח קארי אדום (אבל אפשר כל ממרח בצבע אחר שיש לכם בבית, ירוק, צהוב וכולי)
1 קופסה (400 מ"ל, זה 2/3 1 כוסות) קרם קוקוס
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1-2 עלי קפיר ליים או מיובש (רשות, אפשר גם להוסיף גרידת לימון במקום)
1 כפית סוכר חום (אפשר גם סוכר דקלים)
½ 1 כפות רוטב סויה (לגרסה לא טבעונית שמים רוטב דגים)
לירקות:
חופן גדול אפונה ירוקה מוקפאת (אין צורך להפשיר)
1-2 קישואים קטנים, חתוך לקוביות בגודל בינוני
1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות (או חופן שעועית ירוקה, חתוכה לאורך 2-3 ס"מ)
חופן גדול עלי בייבי תרד
1/2 כוס עלי כוסברה או בזיליקום, להגשה
אופן הכנה:
לטופו המטוגן:
- מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-3 ס"מ.
- מחממים מחבת קטנה מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את השמן וקוביות הטופו, מטגנים 5-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם כדי שכל צדדי הקוביות יקבלו זמן בשמן.
- מטגנים עד שהטופו זהוב ויפה מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת עם נייר סופג ושומרים בצד.
הכנת הקארי:
- במקביל לטיגון הטופו, מחממים את השמן בסיר קטן.
- מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
- מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב. 3-4 כפות בכל פעם. מוסיפים ½ מכמות המים ובוחשים היטב.
- מוסיפים את הקפיר ליים (אם משתמשים), הסוכר ורוטב הסויה. טועמים ומתקנים תיבול עם עוד סויה או סוכר לפי טעמכם.
- מוסיפים את האפונה המוקפאת, קוביות הקישואים ותפרחות הברוקולי ומבשלים כ1-2 דקות מעל להבה בינונית.
- אם הרוטב סמיך לכם מדי, ניתן בשלב זה להוסיף עוד מים.
- מוסיפים את התרד וקוביות הטופו, בוחשים היטב, טועמים שוב ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בבזיליקום או כוסברה ומגישים לצד אורז לבן.
המתכון הופק בשיתוף טופו תנובה
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה
הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]
לעוד מתכונים אסיאתיים:
מוקפץ עוף ונודלס עם ירקות
עוף בלימון כמו של המסעדות
קינוח טפיוקה בחלב קוקוס
מריח לי עד כאן, מהתמונות שלך!!
אני עצלנית, ולכן לא אלך להכין את זה, וחם מדי להכנס למטבח מה גם שאני לא משוגעת על טופו (עד כאן התירוצים להיום אבל כמובן שבגרסת "חזה עוף חתוך לרצועות" זה יהיה נהדר ובהחלט אשמור את האופציה לעתיד.
תודה רבה, תמיד כיף לקרוא את המתכונים שלך.
היי יעלי 🙂
תודה רבה על המילים החמות =]
שמח שאהבת ועדכני כשאת מכינה 😉
היי עוז, לא הצלחתי להבין איך כותבים תגובה רגילה.. אם אני מכינה את הקארי מראש, כמה שעות לפני, עדיין יש ערך לטיגון של הטופו או לשים אותו ישר ברוטב?
היי קים =]
הצלחת מצוין =] אני תמיד בעד לטגן את הופו, משפר את המרקם שלו גם בהכנה מראש
היי איך אני עושה את זה עם אבקת קארי צהוב? אין לי מחית שהיא ללא גלוטן אבל האבקת תבלין מתאימה
אשמח לקבל המלצה
היי דורין
יכולה להוסיף ירקות טחונים שקשורים לקארי
נגיד לשים בבלנדר שום בצל צ׳ילי ג׳ינג׳ר
ואז לערבב עם האבקה (ליצור סוג של ממרח קארי טרי למעשה)
ואז לטגן עם שמן קוקוס בתחילת המתכון
הסבר מקיף כאן https://tinyurl.com/yebyse5x
בהצלחה
נראה מדהים.
ישנה דרך להכין עם אבקת קארי רגילה ולא משחה? ?
היי גליה 🙂
אבקת קארי ומשחת קארי הן שתי חיות שונות, אבל בגדול כן.
פשוש שמים כף אבקה במקום כף ממרח, ומטגנים 20 שניות או עד שהריח נעים ומשם ממשיכים כמו במתכון. טעים זה בטוח יהיה 😉
בסעיף השלישי בהכנת הקארי מצויין להוסיף חצי מכמות המים. מתי צריך להוסיף את החצי השני? לא כתוב…
צודקת, מתקן!
היכן התיקון?
שלב שלישי מהסוף
זו המנה האהובה עלי…כטבעונית, אני שמחה לפגוש כל כך הרבה מתכונים טבעונים והתאמות טבעוניות במתכונים שלך ובכלל, אוהבת מאד את המתכונים שלך
תודה רבה על המילים החמות אפרת! בשמחה רבה תמיד
מאז שהכנתי את הקארי הירוק והמושלם שלך – עברו במטבחי הרבה סירי קארי מכל מיני סוגים, הרוב נשען על בסיס המתכון שלך.
אני חייבת לומר שדווקא בקשר לקארי האדום (מחית קנויה), גיליתי שאם מטגנים מעט בצלי שאלוט וג'ינג'ר טרי מגורר (רק עד שעולים ריחות) ואז מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים לפתיחת הטעמים, זה משדרג מאוד את רוטב הקארי, בנוסף כדאי להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון טרי (בעיקר אם אין עלי קפיר ליים או למון גראס).
לטעמי, המרכיבים האלה הופכים את הקארי האדום לעוד יותר מדהים.
כמובן שניתן לגוון גם עם פטריות טריות שחתוכות לחתיכות שמנמנות, דלעת וכו' ובמקום אורז אפשר להקפיץ אטריות אורז ברוטב המוכן ולפזר בוטנים קלויים מעל ויש עוד מנה מושלמת.
אני מאשימה אותך בכמויות האדירות של הקארי וקרם הקוקוס המשמין שאנחנו בולסים, הכל התחיל בגללך ?
היי גלית 🙂
שמח לקבל את האשמה הזו!
תודה רבה על המילים החמות על הטיפים המעולים לשדרוג
בשמחה וכבוד רב
נראה מעלה אנסה בקרוב
מה פחות חריף – קארי ירוק או אדום ?
היי אפרת 🙂
אני לא מוצא הבדל דרסטי בין השניים, שניהם חריפים 😀
בסוף מה שבאמת משנה זה כמה ממרח את שמה. אם את רגישה יכולה לשים פשוט 1-2 כפיות במקום כפות
התכוונתי להכין פאניר עם טופו, אבל כשראיתי את המתכון מיד שיניתי כיוון 🙂
צריך לומר שיצא מעולה? 😉
אשתף שאת רוטב הסויה אני מוסיפה לקוביות הטופו. מטגנת אותן כמה דקות (לפעמים בשמן שומשום שנותן עוד טעם) ואז מוסיפה רוטב סויה – הופך אותן לטעימות ממש – ואת זה אני מוסיפה לרוטב, כולל כל רוטב הסויה שלא נספג (אם יש כזה).
יצא מעולה. ממש טעים. טיפה חריף בגלל הקארי אבל…שווה.
תודה
היי דינה 🙂
זה אמור לצאת חריף 😉 שמח מאוד שאהבת ותודה ששיתפת בהצלחה!
נראה מעולה!
איך עוד ניתן לעבוד עם הטופו מלבד לטגנו?
אפשר להוסיף את הקוביות כמו שהן לתבשיל? לאפות בתנור?
היי יעל 🙂
לחלוטין אפשר להוסיף את קוביות הטופו ללא כל טיגון או בישול
אני פשוט מאוד אוהב את המרקם והטעם שמקבלות בטיגון
אפשר גם לאפות – חותקים לקוביות, מתבלים בשמן זית ומלח
שולחים לתנור 200 מעלות 10-15 דקות עד שהמרקם מתקשה וטיפה מתחיל להזהיב
בהצלחה =]
ממליצה להוסיף גרגרי חומוס מבושלים (אני מכינה ב-crockpot במשך הלילה, יוצא מצוין). במקרה לא היה לי אורז אז השתמשתי ב-barely (חיטה), ויצא פנטסטי – כי הגרגרים לא הופכים לדייסה כשאתה שופך עליהם את הרוטב.
תוכל להסביר קצת יותר את ההבדל בין קרם קוקוס וחלב קוקוס? האם יש חשיבות להשתמש באחד ולא באחר?
היי אלינור 🙂
תודה על הטיפים והמילים החמות!
בשמחה – כתבתי על זה כתבה שלמה שאת יכולה לקרא כאן
https://goo.gl/aoMxxn
בגדול, חלב קוקוס זה קרם קוקוס מדולל, כלומר מכיל יותר מים ועולה פחות או יותר אותו דבר, אז אני תמיש מתשמש בקרם קוקוס (ועדיף בלי תוספים ומייצבים, שיכיל רק מוצקי קוקוס ומים)
היי עוז, סליחה שאני מתפרצת לצמחוניות שבכתבה הזאת אבל רציתי לשאול,
אם אני מעוניינת להכין את זה עם קוביות חזה עוף (לא חובבת פרגית), באיזה שלב אני שמה את העוף בתבשיל?
היי רוני 🙂
קוביות חזה עוף (גודל 2 ס"מ בערך) כדאי להכניס לתבשיל יחד עם הירקות הירוקים, הן צריכות בישול של 2-3 דקות
הדרך הכי טובה לבדוק היא לקחת את הקוביה הכי גדולה וכתוך אותה באמצע – אם היא מבושלת אז כל השאר גם.
בהצלחה ותיאבון =]
אין צורך לטגן קצת את קוביות העוף לפני ההכנסה לתבשיל?
אפשר לטגן ואפשר לבשל בקארי. מה שתרצי
נראה מדהים.
אפשר להקפיא?
תודה רבה
לא ניסיתי
מעריך שכן
אם לא רוצים להגיש מיד לא מוסיפים את הטופו?
איו בעייה להשאיר את הטופו בפנים ולחמם מחדש
להערכתך- אפשר להכין יום לפני ההגשה ?
אין בעייה רק בהכנה הראשונה ממליץ לא לבשל את הירקות יותר מדקה כדי שלא יתרככו לך יותר מדי בקירור ובחימום מחדש
וואו!
איזה מתכון מדהים! יצא פשוט מעולה, והכי הכי כיף – מתכון קליל כל כך להכנה, מעט זמן במטבח, וחומרים זמינים שיש בבית. הכנתי עם אבקת קארי ולא עם משחה אגב – יצא מעולה.
תודה עוז!
היי מיכל =]
שמח מאוד לשמוע!
תודה רבה על השיתוף והמילים החמות!
אבקת קארי מצוינת פה זה הרי על אותו עקרון
עוז שלום, מבין שלושת סוגי הקארי האדום הירוק והצהוב מי הכי פחות חריף? האם יש חברות שהקארי שלהן פחות חריף ? תודה
היי מיכל
כולם פחות או יותר אותו דבר.
בסוף מה שהכי משהנה זה כמה משחת קארי את מוסיפה למנה – יכולה לשים כפית ויכולה לשים כף הכל לפי טעם אישי. אם רגישה תתחילי בכפית להוסיף עוד תמיד אפשר.
אם רוצים להכין כמות כפולה, האם פשוט מכפילים את כל המרכיבים?
היי יעל
בגדול כן, זה לא מתכון לאורז בו היחסים משתנים כשהכמות גדלה
היי עוז,
אם אני רוצה להחליף את הטופו בפרגית,
איך משתנה הליך הבישול בהתאם?
תודה!
היי רומי
יכולה לשים קוביות פרגית בתוך הרוטב ולבשל אותן עד שהן מבושלות (לוקח 4-6 דקות בערך)
ויכולה לטגן קוביות פרגית 2-3 דקות תוך כדי ערבוב כמו שאני עושה כאן לטופו ואז להוסיף לתבשיל בסוף יחד עם הירקות
שתי האפוציות זורמות כמובן
בהצלחה= =]
האם עדיף את הרוטב בסיר או שאפשר גם בווק\מחבת גדולה?
היי אביב =]
עדיף בסיר כי צריך שלרוטב יהיה גובה כדי שיוכל לבשל את כל הירקות. במחבת/ווק יכול לצאת רדוד מדי
נראה מעולה ! כמה זמן נשמר במקרר?
היי קרן
תודה!
נשמר בקירור 4 ימים
הכנתי פעמיים ויצא מעולה רק הבעיה שאשתי אומרת שחריף לה מידי
יש דרך לעדן טיפה? ניסיתי להוסיף עוד חלב קוקוס אבל זה לא עזר מספיק
*השתמשתי בקארי ירוק
היי עמית
שים פשוט פחות חריף להבא =]
לא שמתי חריף בכלל. רק הקארי אולי חריף
באיזה סוג אתה משתמש?
כשאמרתי חריף התכוונתי לקארי. כל הסוגים חריפים להבא פשוט כפית במקום כף.
היי עוז יש משהו שאפשר להשתמש במקום הסויה? או שאפשר פשוט לוותר עליו ולהכין בלי
היי שני
הסויה עוזרת להעמיק הטעמים אבל התבשיל מחזיק גם בלעדיה
היי, ניסיתי להכין עם משחת קארי ירוקה.. טוב כרגע הקארי בצבע לבן יותר מאשר ירוק והוספתי עוד קארי לתבשיל.. לא זז..
היי דר
תופעה מוכרת – הצבע של ממרח הקארי הירוק לא מספיק כדי לתת תבשיל קארי בצבע ירוק יפה.
אני אוהב להוסיף לקארי ירוק כף גדושה פסטו בזיליקום טרי (או צרור כוסברה טחון בבלנדר עם מים/קרם קוקוס) שנותן את הצבע.
א. אתה תותח.
ב. תמיד כיף לקרוא לעומק כל דבר שקשור לאוכל במיוחד באתר שלך.
ג. אתה מקצוען אמיתי.
תודה
תודה רבה יאיר! שמח שאהבת!
מעריך מאוד את המילים החמות =]
אהלן!
מבחינת הירקות, האם אפשר להכניס גם תפוא ובטטה או שזה זמן בישול ארוך יותר ולא כדאי?
היי ליאור
אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה ובטטה לפני כל הירקות הירוקים – לתת להם 20 דקות בישול עד שרכים אז להוסיף את הירוקים כמו המתכון. חשוב להוסיף עוד מים לפי הצורך כמובן, שהכל יהיה מכוסה
בהצלחה!
הי אתה מעולה וכיף לקרוא אותך.
אולי תפתור לי בעיה. תמיד שאני מטגנת טופו קצת ממנו נדבק לי לסיר ואני מוצאת את עצמי במירוץ גירוד. אולי הסירים שלי לא טובים?
היי שני =]
כשמשתמשים במחבתות לאורך זמן מצטברות בהן שריטות שגורמות למזון להידבק.
כמו כן, מומלץ לחמם את המחבת היטב לפני שמוסיפים אליה את הטופו
אני לא מבין בטופו, אבל טיפ טוב שאני תמיד משתמש בו הוא לשים טיפה וודקה בין הטיגון לבישול.. האלכוהול עוזר לגרד את מה שנדבק למחבת והוא מתאדה ממש מהר ככה שלא משנה את הטעם
תודה על הטיפ =]
יצא מדהים!!
שמח לשמוע גל!
היי עז
רוצה להכין עבורי המתכון אבל ממש ממש לא אוהבת חריף,
ישנה אפשרות למשהו אחר?
היי מלי
יכולה להכין בלי הקארי, ובמקום לטגן קוביות פלפלים אדומים טריים בתחילת ההכנה גם יצא טעים
על איזה ממרחי קארי אתה ממליץ?
מתכון מעולה!
הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה עם קארי ירוק ובפעם השנייה עם האדום. בעיניי הקארי האדום טעים יותר.
תודה רבה על המתכון המפורט ובכלל על הבלוג המצויין והמתכונים המעולים 🙂
היי לירון =]
שמח ממש לשמוע! בשמחה ומכל הלב תמיד
היי
האם אפשר במקום ממרח קארי לשים פשוט את התבלין עצמו? פשוט תמיד נשאר לי מחא קארי ואז הוא מתקלקל במקרר (אפשר להקפיא את הממרח?) ויש לי שפע של התבלין עצמו
אפשר להקפיא את המר ואפשר לשים אבקה (רק לשים לב לא לשרוף אותה בטיגון הראשוני)
היי! האתר שלך מדוייק ומושלם♥️
שאלה, אם אני מוסיפה אספרגוס טרי מתי אני שמה אותו והאם אני צריכה לחלוט אותו לפני רק להוסיף טרי?
תודה!
היי שיר =]
תודה רבה! אין צורך לבשל מראש. הייתי מבשל את האספרגוס ברוטב 1-3 דקות, תלוי כמה הוא עבה
היי, נראה מעולה. השאלה אם אני רוצה להכין לשבת, עד כמה זה מבאס לאכול את זה יום למחרת?
היי ליאת =]
תודה רבה. אין בעייה לאכול יום אחרי זה נשאר טעים אחרי חימון מחדש, רק חשוב להקפיד לא לבשל יותר מדי את הירקות בבישול הראשון, כדי שלא יתרככו מדי
היי התאדה לי הרוטב תוך כדי הבישול. מה עשיתי לא טוב? ??♀️?♀️
היי שיר
הבישול הוא ללא מכסה, יכול להיות שהלהבה הייתה חזקה מדי.
אם התאדה פשוט מוסיפים עוד מים עד שהקארי במרקם שאוהבים
לא היה לי טופו והשתמשתי רק באפונה וכרובית אבל יצא כל כך טעים שחיסלתי לבד הכל… תודה רבה רבה!
מעולה ריטה שמח לשמוע! =]
בכיף גדול!
היי עז!
האם אפשר להחליף את הטופו בסלמון?
היי דנה =]
בהחלט
קונים 400 גרם פילה סלמון בלי עור ואדרון ומבקשים ממוכר הדגים שיסיר את העור ויחתוך לרצועות או פרוסות (תגידי לו שזה לקארי). את פרוסות הסלמון את מוסיפה לרוטב יחד עם הירקות הירוקים, שתתבשלנה 2-3 דקות או טיפה יותר עד שהדג עשוי ועסיסי. לרוטב עם דגים הייתי מוסיף טיפה מיץ לימון בשביל השדרוג, או מגיש עפ פלח לימון טרי שכל סועד יוכל לסחוט מעל, לשיקולך כמובן
בהצלחה =]
היי עז,
עשיתי את המתכון כמה פעמים בגרסה טבעונית ויצא נפלא!
שאלות להמרה לגרסת דגים:
1. האם ניתן להשתמש בפילה סלמון קפוא?
2. אם אני משתמשת בקפוא, איך לחתוך אותו?
תודה רבה 🙂
היי עז,
מתכון כיפיי וסופר טעים, הכנתי היום יוצאת מושלם.
החלפתי במקום טופו ותרד, שמתי תפוחי אדמה שחתכתי וטיגנתי מעט קודם, וזה יצא מדהים. ואומנם קצת בישלתי מידי את הירקות, אבל עדין יצאו ממש טעימים.
תודה רבה❤️
היי אליס =]
שמח ממש לשמוע! תודה ששיתפת
היי, נראה מעולה! כרגיל..
אפשר להשתמש הקארי מסאמן?
יש לי בבית ואני מתה לנסות….
תודה!
היי טלי
בהחלט ניתן! קארי מסמאן, בגדול, הוא קארי אדום עם תוספת של עוד תבלינים, לכן אין בעייה להשתמש בו במקום קארי אדום בכמעט כל מתכון
האם לברוקולי ולקישו מספיקים 2 דקות ברוטב שהוכן?
היי עופר
אכן כך, המטרה שישארו רעננים ופריכים ולא לרכך אותם לגמרי
הכנתי לי ולבעלי (אני צמחונית, הוא לא), יצא מעולה!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים ברמות
שמח מאוד לשמוע אריאל! כיף ששיתפת
מה ההבדל בין סוגי הקארי? ממרח ירוק,אדום,אחר?
ואיזה סוג אתה קונה?
היי ורדה, אני פשוט קונה ממרח קארי אדום ואז משדרג אותו בטעמים למה שמעניין אותי
ההבדלים בין הממרחים זה סוג הצ'ילי והתבלינים, בגדול מספיק לקנות אחד ולרוץ איתו
היי קיבלתי הרבה מחמאות אבל יצא חריף מדי וחסר קצת טעם. איך אפשר להפחית את החריפות ולחזק טעמים? (אם אפחית קארי לא יהיה טעם..)
היי לירז
חסר טעם=שימי עוד סויה או מלח
פחות חריף – שימי פחות קארי ולפתי את החוסר עם תבלינים כמו כוסבר טחונה/בהרט
לא היה לי בבית אף מרכיב חוץ ממרח קארי, קרם קוקוס וסויה.
אז החלפתי את כל הירקות אבל שמרתי על הרוטב.
אורז וירקות עם רוטב קארי-קוקוס היה ממש ממש טעים.
תודה!
שמח לשמוע יונית!!
בשמחה רבה
העיקר הטכניקה =]
תודה על המתכון, נראה צץ וכמובן ינוסה היום.
האם לדעתך אפשר להחליף את הטופו בניוקי?
היי מורן
מסורתית זה לא קשור בעליל, פרקטית, יעבוד =]
היי עז, התבשיל טעים ברמות!
אשמח לדעת למה בסוף הבישול מצטבר המון שמן? ממש שכבת שמן.. האם זה קשור לסוג הקארי שאני משתמשת בו? אולי צריך לבשל את התבשיל קארי מעט זמן?
היי עז! אשמח להכין מחר, תהיתי האם אפשר לעשות את התבשיל עם בקר? נגיד סינטה? ואם כן, כמה היית שם והאם היית מטגן אותו קודם?
תודה!
היי אדווה =]
בהחלט ניתן!
אפשר לטגן רצועות סינטה ואז להוסיף לרוטב, או לדלג על הטיגון ופשוט לתת להן להתבשל ברוטב
היי, האם ניתן להשתמש באפונה קפואה וברוקולי קפוא במתכון ללא בישול קודם כפי שציינת עם האפונה?
תודה (;
היי
אין בעייה =]
האם יתאים להכין עם מחית קארי מסמן?
היי שרון =] בהחלט אפשר !
היי עוז, האם אפשר להוסיף קורנפלור להסכמה של התבשיל? לא הוספתי מים ועדיין זה נוזלי לי מידי בשביל לאכול את זה עם אורז.
דבר שני ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף כוסברה טחונה לעוד טעם בתגובות, הכוונה לכוסברה רגילה או זרעי כוסברה? ואילו עלים/ירק אפשר לשים במקום תרד?
היי מאי =]
אפשר בהחלט (כפית קורנפלור מומסת ב2 כפות מים, מוסיפים תוך כדי ערבוב, מרתיחים וזה מסמיך), מעניין אבל מה שאת מתארת זה אף פעם לא קרה לי. השתמשת בקרם קוקוס?
אפשר להוסיף גם זרעי כוסברה וגם את העלים.
במקום תרד אפשר לשים מנגולד או להשמיט
היי! אני רוצה לעשות את המתכון עם כרעיים במקום הטופו, מתאים? ואיך להכין ולשלב במתכון?
היי נגה =] בהחלט אפשרי.
תכיני את הרוטב בסיר רחב ושטוח.
תוסיפי את הכרעיים ומים עד 3/4 גובה. תביאי לרתיחה לתבשלי מעל להבה נמוכה 60 דרות או עד שעשוי לחלוטין.
תוסיפי את הירקות הירוקים ותבשליו 2-3 דקת עד שהם רכים מעט ופריכים.
בתיאבון 😉
היי,
רציתי לשעת אם אפשר לשים דג במקום הטופו?
אם כן, איזה דג אתה מציע ומתי לשים אותו?
היי הדס =]
אפשר לשים כל דק, הייתי פשפוט מבשל אותו בתוך הקארי חתוך לקוביות של 2 ס"מ בערך למשך 2-3 דקות עד שמתבשל
היי עוז! האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס במקום בקרם קוקוס. מעדיפה לנסות אפשרות פחות שומנית , השאלה איך ייצא? יצא לך לנסות? תודה מראש 🙂
היי טלי =] יעבוד מצוין
היום הכנתי לראשונה את המתכון. הבעיה שלא השארתי לבני הבית כמעט כלום. כל רגע עברתי עם כף ליד הסיר ולקחתי עוד קצת ועוד קצת. מעולה. שמתי מה שהיה בבית (סגר קורונה): בטטה אחת, גבעולי סלרי, שעועית ירוקה סנפרוסט, אפונה סנפרוסט, 2 קישואים. קרם קוקוס שפתחתי התגלה כי פג תוקפו אז השתמשתי בנוזל קוקוס. מושלם. תודה רבה לך
שמח לשמוע יפה היקרה!
מקווה שיעבור במהרה ובקלות
שימחת אותנו בביתנו במלבורן אוסטרליה. אפילו בן העשר ש"לא אוהב טופו" טרף הכל. תודה רבה והרבה בריאות.
שמח לשמוע אבישג היקרה!
משתפת שהכנתי ויצא תפל למדי, שמתי כרובית אפונה וברוקולי. אולי יותר מדי ירקות? אולי צריך לשים כמות גדולה יותר של קארי? לא יודעת.
היי כליל
לגבי תפל – זה בידיים שלך, לא שלי
יכולה תמיד לתקן ולחזק טעמים על ידי הוספת עוד סויה, עוד מלח, עוד קארי (תדללי כף ממרח ב-203 גכפות מים לקבלת משחה נוזלית הממרח ותוסיפי לתערובת).