סלט טאבולה כרובית הוא אחד הסלטים המהירים, הטעימים והקלים ביותר שיש, כזה שאפשר לתקתק ב-5 דקות (ואפילו פחות). זה קצת מפתיע שלא פרסמתי אותו כאן בבלוג עד היום, אבל היי, עדיף מאוד מאשר לעולם לא =]
בימים האלו, ימי הקורונה, כשאנשים מבשלים הרבה יותר בבית, צריך מתכונים קלים ופשוטים, וזה בדיוק הסלט הזה, מרענן, כיפי, ומתאים גם לכל מי שנמנע מגלוטן כי הוא מבוסס ירק.
כשעבדתי על ספר הכרובית (שכרגע אזל מהמלאי) ידעתי שזה מתכון שממש חובה שיכנס אליו. הכנתי אותו בעשרות אירועים וארוחות והוא תמיד זוכה לתשבוחות. לפני מספר שבועות, כשנפגשתי עם לירן כוהנר המקסימה (בישלנו מתכונים עם דלעת ערמונים), הכנו את הסלט הזה יחד כמעט על הדרך, ועכשיו, בשעה טובה אני משתף אותו אתכם.
הגיע מאמריקה
בסלט טאבולה קלאסי יש המון עשבי תיבול, בורגול ולפעמים עוד תוספות. זהו אחד המתכונים הכי נקראים ואהובים בבלוג (מתכון לסלט טאבולה מושלם).
את הרעיון להחליף את הבורגול בכרובית קיבתי מאלטון בראון, מנחה תוכניות בישול אמריקאי שהקדיש לכרובית פרק בתכנית המעולה שלו Good Eats. הוא הסביר שהתכונות של הכרובית מאפשרות לה להחליף את הבורגול הקלאסי בקלי קלות.
עם זאת, הטאבולה שלו הכינה בעיקר כרובית ומעט מאוד עשבי תיבול, ובמתכן שלי שיניתי את היחסים ככה שהסלט באמת יהיה הכי קורב שיש לטאבולה אסלית.
יש שתי דרכים להכין את הסלט הזה: הידנית והחשמלית.
בגרסה הידנית
פשוט קוצצים עשבי תיבול שאוהבים (פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק זה הקלאסי, אפשר להוסיף גם כוסברה, שמיר, סלרי ובזיליקום) שאוהבים ומגררים כרובית טרייה על פומפייה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל וזה מוכן.
אפשר גם לקצוץ טוב טוב טוב את הכרובית בסכין עד שמקבלים פירורים שמזכירים בורגול (בפומפייה יותר מהיר ופחות מלכלך).
חברות וחברים לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד
בגרסה החשמלית
שמים את כל הרכיבים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שהוא קוצץ הכל היטב ולכם נשאר רק לתבל.
הרעיון להכין את הסלט הזה מעבד מזון נולד אצלי במהלך מסע מימון ההמונים לספר, כשהוזמנתי להתארח בתוכנית הבוקר של דני רופ והתבקשתי להביא איתי מנות ייצוגיות מהספר.
לא התעוררתי בזמן וכמעט לא הספקתי לעשות הכנות, אז במקום לקצוץ את עשבי התיבול ידנית ואת הכרובית לגרר בפומפייה, הכנסתי את כולם יחד למעבד המזון, ותוך מספר קצר של פולסים המכשיר עשה את העבודה בשבילי. זאת ועוד: המנה קצרה שבחים מהמנחה ומאנשי האולפן.
חשוב לא להעמיס את מעבד המזון – שהמצרכים יגיעו רק עד חצי גובה הקערה ולא יותר.
מבחינת תוספות
אפשר להוסיף צימוקים, חמוציות, אגוזים/שקדים קצוצים ועוד, מה שזורם לכם העיקר שיהיה קטן.
מבחינת תיבול
שמן זית , מלח ומיץ לימון מספיקים ביותר. חשוב להיות נדיבים עם הלימון שיתן רעננות ועומק. אפשר להוסיף גם סומאק ופלפל שחור, לא חובה.
את הסלט הזה כדאי להכין כמה שיותר קרוב למועד ההגשה.
מהרגע שמתבלים אותו המרכיבים מתחילים להגיר נוזלים ולאבד מהחיוניות שלהם, כשמכינים ארוחה הסלט הזה באמת יכול לחכות ורגע האחרון כי הוא ממש מהיר וקל (מושלם לארוחות שישי וגם לפסח שבא עלינו לטובה).
לפני שאתם שואלים:
- מה לגבי החרקים: בתקופה זו של השנה הכרוביות נקיות יחסית. בכל מקרה מומלץ להשרות את התפרחות במים עם מלח וחומץ (בקערה עם מים שמים כף מלח ו2 כפות חומץ). החל מחודש מאי בכרוביות יש יותר חרקים ואז הניקיון חשוב עוד יותר.
- האם אפשר להכין מכרובית קפואה? אפשר, אני פחות אוהב את המרקם שלה כאן, מעריף את הפריכות של כרובית טרייה.
- איך לשלב את הילדים? הם יכולים לגרר תפרחות כרובית (כמובן להשגיח עלים), לערבב את המרכיבים עם כף, לסחוט לימון או להפעיל את מעבד המזון כשהוא סגור ומוכן.
סלט טאבולה כרובית מושלם / עז תלם
4 מנות, טבעוני/פרווה, 5 דקות זמן כולל, נטול גלוטן
מצרכים:
1 כרובית קטנה (משקל 500 גרם בערך, אפשר גם לשים 5-6 תפרחות מכרובית בינונית)
1 צרור פטרוזיליה (כולל הגבעולים)
3-4 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
עלים מ-1/2 צרור נענע (רשות)
חופן קטן צימוקים שחורים או חמוציות (רשות)
חופן קטן אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או שקדים (רשות)
מיץ מרבע לימון טרי, לפי הטעם (2-4 כפות)
4-6 כפות שמן זית
מלח דק (בערך 1/2 כפית ועוד – לפי הטעם)
אופן הכנה:
השיטה הידנית:
- חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני.
- קוצצים היטב את עשבי התיבול.
- מגררים את הכרובית על צד גס של פומפייה.
- שמים את עשבי התיבול הקצוצים והכרובית המגוררת בקערה. אם משתמשים בצימוקים ואגוזים קצוצים, מוסיפים אותם כעת. מתבלים את הסלט במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים.
השיטה החשמלית:
- חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני וחותכים גס את עשבי התיבול. אם משתמשים בנענע, מפרידים אותה מהגבעולים.
- שמים את תפרחות הכרובית ועשבי התיבול בקערת מעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שעשבי התיבול נקצצים והכרובית הופכת לפירורים בגודל גרגרי בורגול.
- שימו לב: המרכיבים צריכים להגיע עד חצי גובה מעבד המזון, עדיף להכין בשתי נגלות מאשר לנסות לקצוץ אותם עם מעבד מזון מלא לגמרי.
- מעבירים את תכולת מעבד המזון לקערה, מוסיפים את האגוזים הקצוצים והצימוקים (אם משתמשים), מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, לפי הטעם. מגישים מיד.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר
לעוד מתכוני ירקות:
המדריך: מה עושים עם ברוקומיני
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם
מגרה!!!
תודה רבה!
היי עז
אוהב את הבלוג שלך
תמיד יש גם הסברים ביולוגיים, מדעיים, בוטניים
וזה הופך את זה ליחודי
שאלה.
היום לסנפרוסט יש כרובית וברוקולי קצוצים
זה טוב?
האם להפשיר במים? לבשל טיפה?
מסיבות של כשרות איני קונה כרובית רגילה (מפעם לפעם מוצאים אך לא ניתן לבנות על זה)
ומכאן השאלה.
תודה רבה יעקב היקר!
אפשר, אישית אני פחות אוהב את המרקם שלהם אבל ברמת הפרקטי זה יעבוד, פשוט להפשיר חצי חבילה לסנון ולסחוט טוב טוב מים עודפים ועם הפירורים האלו להכין את הסלט.
תודה ! תבורך
כרובית קפואה של סנפרוסט יקרה בטירוף.
אבל אפשר להקפיא לבד – פשוט לשטוף ולהכניס לפריזר בשקית. נשאר קשה ולא מסמורטט.
רצוי לחתוך לחתיכות גדולות כדי שאפשר יהיה להשתמש רק בחלק. וכמובן שהורדת הגזע והעלים חוסכת מקום, ואפשר לשים אותם בשקית אחרת בפריזר ולעשות מרק כשמצטברות מספיק שאריות מכל מיני ירקות.
מחזק =]
היי עוז,
האם אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי?
אפשר, אבל הברוקולי פחות עדין מהכרובית אז זה ירקיש יותר כמו סלק ברוקולי ולא כמו סלט טאבולה
הכנתי מהספר בשנה שעברה ויצא מעולה ?
לפני זה לא הכרנו את הטעם של כרובית שלא עברה בישול/אפייה. הסלט יוצא רענן ומלא בטעמים!
שמח לשמוע מיכל היקרה!!
מתכון נפלא לארוחת בוקר,הוספתי גבינה בולגרית מגוררת בהגשה.
תודה רבה לך עוז וגמר חתימה טובה!
שמח לשמוע אורי! חג שמח
מה קורא כאשר לא משתמשים בשמן זית,בגלל דיאטת Dunka n?
איך אפשר לטבל במשהו אחר?
לא שמנים..
תודה רבה
ספציפית הסלט הזה טעים גם בלי שמן בכלל
אין על המרשמים שלך!
טעימים במיוחד קלים במיוחד ובהסברים מקיפים ומדוייקים.
תודה!!!
היי ותודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!
כתבת שמומלץ להכין סמוך למועד ההגשה. האם ניתן להכין הכל (לקצוץ ולערבב) יום לפני אך לתבל ולהוסיף שקדים/אגוזים רק לקראת ההגשה?
מנסה למצוא קיצורי דרך:)
תודה
השבוע במקרה יצא לי לקצוץ כרובית ולשמור בקירור וזה החזיק יפה שלושה ימים במקרר
אז אפשר להכין את הכרובית עצמה – את הפירורים, לילה מראש וביום ההגשה לקצוץ את עשבי התיבול לתבל ולערבב
הסלט הזה טעים גם יום אחרי(כולל נתיבות) רק להוסיף את האגוזים והחמוציות בסמוך להרגשה..
סלט נהדר. אישית מכינה עם כרובית, עלי תרד, בצל ירוק.
התיבול והתוספות כמו אצלך: שמ"ז הרבה לימון, מלח פלפל.
לפני ההגשה מוסיפה גרעיני חמניה (לא קלויים).
נשמע נהדר איריס!
הכנתי ויצא מעולה! כולם אהבו והכל חוסל.
תודה תודה מירב
הי עז, תודה רבה על האתר הנפלא, בו אני אורחת של קבע…
האם אפשר להחליף הפטרו' בכוסברה?
היי הללי
אפשרי אבל הטעם מאוד שונה, כלומר זה מרגיש פחות כמו טאבולה קלאסית כי בה הפטרוזיליה מאוד חזקה
היי עז,
אין על טאבולי כרובית!
אני קוצצת את הכרובית במנדולינה עם סכין הצ׳יפס הדקים, יותר יעיל וקל מפומפיה ויוצא חיתוך מדוייק!
מעניין, בטוח יוצא יפהפהה =]