מפרום כרובית ענק (כרובית שלמה ממולאת בשר)

מפרום כרובית
מפרום כרובית ענק. צילום: עז תלם

בשבועות האחרונים אני רואה עוד ועוד מחברי הבלוגרים משתפים מתכוני כרובית יפהפיים, ובאמת שעברה יותר מחצי שנה מאז ששיתפתי אתכם במתכון חדש עם מלכת הירקות. אז היום אשתף אתכם באחד המתכונים הכי יצירתיים שלי: מפרום כרובית ענק !

זה המתכון האחרון שנכנס לספר הכרובית שלי ועכשיו הגיע הזמן לחלוק אותו עם כולכם =]

המתכון הזה נוצר בראש שלי אחרי שלמדתי איך להכין מפרום חצילים טריפולטאי אסלי מחברתי אורנה בן חיים. היא סיפרה לי שיש הממון

ירקות שאפשר למלא ולבשל ברוטב הפשוט והנהדר.

>> מפרום חצילים אסלי של אורנה בן חיים

מפרום כרובית
וככה זה נראה בספר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נעה קנריק

את המילוי והרוטב של אורנה שילבתי עם קונספט של כרובית שלמה ממולאת בבשר – שראיתי אצל בשלנית העל והמתכונאית רות אוליבר, וכאשר ניסיתי את המתכון החדש הוא זכה לתשואות מכל הטועמים.

אפילו שספר הכרובית יצא לפני יותר מ-3 שנים וחצי, אני יודע שהמתכון הזה מככב בבתים רבים, אז עכשיו אשתף אתכם בכל השלבים ליצירתו בבית.

צפו: כל השלבים להכנת מפרום כרובית ענק


בהכנת המתכון השתמשתי במוצרי המותג הפרטי של רמי לוי (קמח, תבלינים, רסק ועוד). כל מי שיבקר בסניפים או יזמין מהאתר יגלה מגוון רחב מאוד של חומרי גלם ומוצרים נהדרים לבישול בבית ואני שמח לשתף איתם פעולה במתכון זה ובאחרים שיבואו =]

>> פעם שעברה הכנו פסטייה עוף בבצק סיגר

נתחיל? קדימה!
קודם כל – בוחרים כרובית. צריך כרובית בגודל בינוני, כזו שתיכנס בשלמותה לסיר בגודל בינוני (4 ליטר, קוטר 24). את הכרובית אנחנו מאדים בשלמותה במעט נוזלים כדי שתתחיל להתרכך, ואז נוכל לפתוח אותה בעדינות ולמלא את החללים בתוכה בתערובת הבשר למפרום.

מפרום כרובית
כל המצרכים למפרום כרובית! צילום: עז תלם

חשוב שלא לבשל את הכרובית יותר מדי, ברגע שהיא טיפה משנה צבע ונהיית רכה יותר תסירו אותה מהאש. היא הולכת להתבשל עוד הרבה זמן, ועכשיו אנחנו רק רוצים שתהיה יותר גמישה.

את תערובת המילוי חשוב ללוש טוב טוב כדי שתהיה רכה ונימוחה.

כרובית מאודה
נותנים לכרובית המאודה להתקרר מעט. צילום: עז תלם

מהרגע שבישלתם את הכרובית והכנתם את המילוי, נשאר לכם למלא את חלל הכרובית. יש סרטון מסודר וגם תמונות, ואציין שמה שהכי חשוב הוא לטפל בכרובית בעדינות ומצד שני למלא ממש כל חלל שאתם רואים שנוצר בה.

מפרום כרובית
דוחסים את המילוי לחללים שנוצרים בכרובית. צילום: אסף אמברם
מפרום כרובית
מוצאים מקום לכל המילוי. צילום: אסף אמברם

אופים, לא מטגנים
בזמן שמפרום קלאסי מצפים בקמח וביצה, ואז מטגנים בשמן עמוק לפני הבישול ברוטב, אין מצב שאני שולח אתכם לטגן כרובית שלמה. בדקתי ומצאתי שניתן ואפילו רצוי לאפות את הכרובית המצופה ולא לטגן. פשוט מצפים בקמח וביצה, מעבירים לתבנית תנור, מזלפים בשמן זית בנדיבות והיידה לתנור חם מאוד עד שמזהיב.

מפרום כרובית
רגע לפני האפייה (חשוב לפרגם עם השמן שיזהיב היטב). צילום: אסף אמברם
מפרום כרובית
מוכן לרוטב. צילום: אסף אמברם

לרוטב
בזמן שהכרובית נאפית לה, אפשר להכין את הרוטב – מדובר בתערובת פשוטה של בצל, שום, רסק עגבניות, פפריקה וטיפה קינמון, כשאני הוספתי גם כמה גבעולי כרובית שבאו עם הירק וחשוב לנצל.

ברגע שהכרובית האפוייה זהובה, מעבירים אותה לרוטב להמשך בישול – תצטרכו כאן לפחות 45 דקות עד שהבשר יתבשל כמו שצריך. מהרגע שהוא מבושל והרוטב לטעמכם, מפרום הכרובית הענק שלכם מוכן!

מפרום כרובית
אפשר להכין שלושה ימים מראש. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • ללא גלוטן: שמים תפוח אדמה מגורר נוסף במקום הלחם המושרה בתערובת הקציצות, מצפים בקמח ללא גלוטן/קורנפלור.
  • טבעוני: מחליפים את הבשר בטחון מן הצומח, משמיטים את הביצים מהמילוי ומדלגים על הציפוי של הכרובית (רק מזלפים עליה שמן מכל הכיוונים וישר לתנור)
  • פסח: מחליפים את הלחם במצה, מחליפים את הקמח בקמח מצה או קורנפלור
  • תרגישו חופשי להוסיף לרוטב גם גזר וסלרי קצוצים דק.
מפרום כרובית
מפרום לתפארת! צילום: עז תלם

מתכון מפרום כרובית ענק

4-6 מנות, בשרי, 45 דקות עבודה, שעתיים וחצי זמן כולל

מצרכים:

למילוי:
1/2 צרור פטרוזיליה
1 תפוח אדמה בגודל בינוני (או שניים קטנים), לא חייבים לקלף
2 פרוסות לחם (או 2 מצות אם מכינים בפסח)
500 גרם בשר טחון טרי (מנתחים כמו צוואר או צלעות)
קורט קינמון טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים גודל M

לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
1 בצל בגודל בינוני, קלוף
3-5 שיני שום, קלופות
2 כפות גדושות (חבילה אחת קטנה) רסק עגבניות
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית סוכר (רשות)
1 כפית פפריקה מתוקה (מי שרוצה חריפה אפשר גם להוסיף כמובן)
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כוסות מים

לכרובית ולציפוי:
1 כרובית בגודל בינוני (משקל 750 גרם – 1 ק"ג)
1/2 כוס קמח לבן או מלא (או קורנפלור/קמח אורז אם מכינים בפסח)
1 ביצה
מעט מלח
6 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.

בישול הכרובית:

  • מסירים את הגבעולים של הכרובית. 2-3 מהם שומרים בצד עבור הרוטב.
  • שמים את הכרובית בסיר בגודל בינוני (שיכול להיסגר עם מכסה כשהיא בתוכו).
  • מוסיפים 2 כוסות מים (4-5 ס"מ של מים), מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה ומאדים את הכרובית בשלמותה 15 דקות או עד שהכרובית רכה אך לא נימוחה.
  • מוציאים ונותנים לה להתקרר (בערך 15 דקות).

למילוי:

  • קוצצים היטב את הפטרוזיליה.
  • מגררים את תפוח האדמה על פומפייה וסוחטים היטב מנוזלים עודפים.
  • משרים את הלחם (או המצות – יש לפורר אותן לפני) במים כ-2 דקות וסוחטים היטב.
  • שמים את הלחם ותפוחי האדמה בקערה יחד עם הבשר הטחון והפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים במלח, פלפל וקינמון.
  • מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים 2 ביצים. לשים את התערובת 2-3 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר. שומרים את המילוי בקירור או בצד בזמן שמכינים את שאר מרכיבי המנה.

מילוי הכרובית:

  • מחזיקים את הכרובית הפוכה. דוחסים בשר אל החללים שבין גבעולי הכרובית. הופכים את הכרובית ומפרידים בעדינות בין התפרחות (בלי לנתק אותן מהגזע) וגם אל הרווחים האלו דוחסים את תערובת הבשר.
  • במילים אחרות: דוחסים את המילוי לכל חלל שאפשר בתוך הכרובית.
  • אם נשאר לכם מילוי ולא היה לו מקום בכרובית, מכינים ממנו קציצות ומבשלים אותו ברוטב.

אפיית המפרום הענק:

  • שמים את הקמח או הקורנפלור בצלחת שטוחה.
  • בקערה גדולה טורפים את הביצה.
  • טובלים את הכרובית בקמח ומצפים היטב מכל הכיוונים. מנערים עודפי קמח ומעבירים לטבילה בביצה.
  • יוצקים 2 כפות שמן לתבנית אליה תיכנס הכרובית (אפשר לאפות בסיר רחב ושטוח או בתבנית תנור עם נייר אפייה).
  • מניחים את הכרובית בתבנית ויוצקים עליה את השמן שנותר (4 כפות). אופים (200 מעלות) במשך 20-25 דקות עד הזהבה יפה ומקיפה.

בזמן שהכרובית בתנור, מכינים את הרוטב:

  • קוצצים היטב את הבצל ואת גבעולי הכרובית וכותשים או פורסים דק את שיני השום.
  • מחממים סיר גדול או בינוני (אליו תוכל להיכנס כל הכרובית הממולאת עם הרוטב) מעל להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית, גבעולי הכרובית הקצוצים והבצל הקצוץ ומטגנים מעל להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך 5-6 דקות, עד שהבצל והגבעולים מתרככים.
    מוסיפים שום כתוש/פרוס ורסק ומערבבים יחד כחצי דקה.
  • מוסיפים את המים (2 כוסות) ובוחשים היטב. מוסיפים קינמון, סוכר (אם רוצים) ופפריקה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות עד שהטעמים מתמזגים. מדי פעם מציצים לסיר ואם רואים שהרוטב מתייבש מוסיפים עוד מים.

בישול המפרום הענק:

  • מרימים בזהירות את הכרובית השלמה האפויה (מומלץ בעזרת תרבד מתכת) ומניחים בסיר הרוטב. את הנוזלים והשומנים שניגרו מהכרובית והמילוי מוסיפים לרוטב. הרוטב צריך להגיע עד 1/2 גובה הכרובית (אם צריך מוסיפים מים).
  • מתבלים את הרוטב במלח ופלפל ומערבבים.
  • כשהרוטב רותח, מכסים עם מכסה מתאים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45-60 דקות לפחות או עד שהמילוי מבושל לחלוטין. מגישים יחד עם קוסקוס או אורז. ניתן להכין עד שלושה ימים מראש.

הופק בשיתוף המותג הפרטי של רמי לוי שיווק השקמה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכונים למנות עיקריות:
קציצות כרישה מושלמות
משמשיה – תבשיל בקר במשמשים ודלעת
חריימה טריפולטאי מושלם
פאי רועים מושלם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

26 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
דרורית

ניסית להכין בדיוק אותו דבר אבל בלי בשר טחון (לצמחונים)? עובד?

יונית

יש פירורי לחם קיטוגניים שלketo chef שכדאי לך להכיר. חלק מהמתכונים שלך יכולים להפוך בקלות לדלי פחמימה ולהתאים גם לסוכרתיים

רון

טחון עוף במקום הבקר יילך?

אורלית

היי עוז,
ראשית, המתכונים שלך מעלפים.
שנית, אני נמצאת במקום בו אין תנור/טוסטר אובן וכו'. האם אפשר להכין רק בסיר על גז? אם כן, מהו זמן הבישול?
המון תודה וחזק ואמץ

אורלית

תודה רבה

טלי

הי עז,
תודה רבה, נראה מדהים. יש לך הערכה כמה מתערובת הבשר אתה מצליח לדחוס לכרובית? לא נראה לי שעם זריזות הידיים שלי אני אצליח לדחוס כמות משמעותית. (וכן, לעשות קציצות מהשאר זה כמובן אחלה)
תודה!

Itzik

תודה על עוד מתכון כרובית נפלא
אשמח לגירסא לציפוי טבעוני

אמיר

מה לדבי הפיכת המתכון לצימחוני? אפשרי ?

אביטל

נראה מעולה. שאריות יחזיקו מעמד במקרר כמה ימים ?

אביטל

הכנתי היום ויצא מעולה !
תודה רבה !

חיים

ראשית, רציתי להודות לך
אתר מדהים ומעורר השראה
כל המתכונים ברורים ומובנים ועושים חשק להכין אותם
בזכותך התנסיתי בכל מיני תבשילים ובישולים בפעם הראשונה בחיים.

ברשימת המצרכים במתכון הכנת הכרובית
מופיע מלח
אולם בפירוט אתה לא מציין היכן לשים את המלח
האם בביצה או בקמח.

טל

נראה פצצה ואני מתפנטזת על זה בפסח על שולחן החג..
מה עושים כדי שיתאים?

Tal

יצא מעולה. אכלנו בערב הסדר (מצות, קמח מצה).
המון המון תודה עז.

אורית

יצא כל כך טעים, תודה.

נטלי

יצא מעולה. תודה 🙂

קסניה

היי עז אפשר בלי תפוא?

הירשמו לעדכונים במייל