מתכון סלט פסטה צבעוני עם המון ירקות

סלט פסטה
מעולה גם כארוחת צהריים קלה. צילום: עז תלם

על כל פשטותו, סלט פסטה הוא אחד המאכלים האהובים עלי. שילוב מנצח של פסטה וירקות שממש קל וכיף להגיש למרכז השולחן.

זה סלט שאפשר לרכז את כל מרכיביו בקערה בבוקר הארוחה, ורגע לפני ההגשה רק לערבב עם רוטב והיידה לאכול. מעבר לעובדה שהוא יכול לפאר את סעודת השבועות שלכם, זו גם ארוחה נהדרת וקלילה לקחת למשרד, עכשיו כשהמשרדים חזרו לעבוד.

הסלט הזה הוא דרך נהדרת לנצל שאריות פסטה, ובהרבה מקרים גם מצדיק בישול פסטה במיוחד עבורו.

פרסום בשיתוף יד מרדכי

צפו: איך מכינים סלט פסטה נהדר

לסלטי פסטה כמעט תמיד משתמשים בפסטות קצרות – פנה, פרפלה, פוזילי וכולי. בסלט שהכנתי הפעם השתמשתי בפנה מחיטה מלאה.

מבחינת הירקות

אפשר ללכת למיליון כיוונים, כל ירק המתאים לסלט רגיל מתאים להכנת סלט פסטה. אפשר להסתכל על הפסטה כמו על סלטים ודגנים וקטניות אחרים, ולשלב אותה עם ירקות טריים, ירקות צלויים, עשבי תיבול ועוד.

בסלט שלי הפעם הלכתי קצת לכיוון של הסלט היווני – מלפפון, עגבניה, פלפלים צבעוניים, חסה וגבינה בולגרית, יחד עם אגוזי מלך ושעועית ירוקה.

>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד

סלט פסטה
כל המצרכים לסלט פסטה. צילום: עז תלם
סלט פסטה
כל סוג פסטה קצרה מתאים לסלט. צילום: עז תלם

הרוטב שלי

הוא ויניגרט דבש-חרדל קלאסי. נתתי לו חיזוק של חומץ בלסמי שישלים אווירה איטלקית. להכנת הרוטב השתמשתי במוצרים המעולים של יד מרדכי: חרדל, דבש, שמן זית וחומץ בלסמי ממודנה, שתמיד נמצאים אצלי במזווה וסוגרים המון פינות בבישולים.

אני פשוט שם את כל המצרכים לרוטב בצנצנת קטנה, מנער עד שמתאחד, ואז טועם ומוסיף עוד מלח/דבש/לימון/חומץ עד שהטעמים מאוזנים ואני מרגיש חמוץ–מתוק-מלוח או שאני מוסיף מעט מים לדילול שלא יצא סמיך מדי.

>> ספר הכרובית שלי חזר למלאי! <<

סלט פסטה
חתוכים ומוכנים. צילום: עז תלם
סלט פסטה
אפשר להכין את קערת הסלט והרוטב כמה שעות מראש. צילום: עז תלם
סלט פסטה
צבעוני ומרשים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • תרגישו חופשי להוסיף זיתים מגולענים שאוהבים לסלט.
  • מוזמנים לשחק עם הירוקים בסלט – באותו אופן שבו בישלתי את השעועית עם הפסטה אפשר לבשל ברוקולי, אפונה, אספרגוס עבה ועוד.
  • אפשר שהסלט יהיה טבעוני לגמרי אם משמיטים את הגבינה ושמים סילאן במקום הדבש.
  • סלט ללא גלוטן מכינים עם פסטה ללא גלוטן.
  • יכולים להוסיף לרוטב גם כף פסטו.
  • כמובן שאפשר לשחק עם סוגי הירקות בסלט – במקום חסה לשים עלי בייבי או עלי בייבי תרד, להוריד ירקות שאוהבים פחות או לשים עוד מירקות שאוהבים יותר.
  • אפשר גם לתבל את הסלט בפשטות עם שמן זית ומיץ לימון, הויניגרט ממש משדרג ועושה את המנה יותר שמחה.
סלט פסטה
את הגבינה מוסיפים בסוף. צילום: עז תלם

מתכון סלט פסטה עם המון ירקות

4 מנות, חלבי, 15-20 דקות עבודה, 30 דקות זמן כולל

מצרכים:

לסלט:
250 גרם פסטה קצרה כמו: פרפלה, פנה או פוזילי (אפשר רגיל ואפשר מחיטה מלאה)
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות, או 15 עגבניות שרי, חצויות
3-4 מלפפוני בייבי או 2 מלפפונים רגילים קטנים, חתוכים לקוביות עם הקליפה
150 גרם עלי בייבי תרד או חסה, חתוכה לרצועות דקיקות
1-2 פלפלים אדומים/צהובים, מנוקים מהליבה וחתוכים לטבעות דקות או רצועות דקו
100 גרם גבינה בולגרית או פטה, חתוכה לקוביות או מפוררת
חופן שעועית ירוקה טרייה או מוקפאת
חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים גס

לרוטב (השתמשתי במוצרי יד מרדכי):
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון
3-4 כפות שמן זית
כפית חרדל חלק או גרגרים
1/2 כפית מלח דק (או יותר)
כפית סילאן או דבש

אופן הכנה:

לפסטה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים.
  • שומרים בצד ומדי פעם מערבבים למניעת הידבקות. למניעת הידבקות ומניחים בצד לקירור.

לרוטב:

  • מכניסים את המרכיבים לצנצנת קטנה ומנערים היטב לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומוסיפים עוד מלח/סילאן/דבש לפי הטעם.

לשעועית:

  • אם משתמשים בשעועית מוקפאת, מפשירים אותה: מניחים את השעועית בקערה, מוסיפים מים רותחים, משהים 30 שניות ואז מסננים.
  • אם משתמשים בשעועית טרייה, חותכים אותה למקטעים באורך 5 ס"מ בערך.
  • שמים אותה בסיר עם מים רותחים ומבשלים 2-3 דקות עד שהתרככה קלות ושומרת על צבע ירוק בוהק. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים.
  • ניתן גם לבשל את השעועית יחד עם הפסטה.

לסלט:

  • שמים שקערה את כל המצרכים לסלט (פסטה + ירקות + אגוזים) מלבד הבולגרית/פטה.
  • מוסיפים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.
  • נשמר בקירור 3-4 ימים.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
תכירו את הפיורטי • כרובית חדשה ומעניינת
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
הבטטות הכי טעימות בעולם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

4 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
עדי

עלים! בזיליקום או נענע או בצל ירוק
יכול לעזור להרים את פרופיל הטעם ובמראה כדי לרענן לעיניים ולחיך

יעל

תותח על חלל! בהחלט יבוצע לארוחת החג!

הירשמו לעדכונים במייל