מאז שנהייתי הורה אני מרגיש לפעמים כאילו אני במשימה בתוכנית בישול, צריך להגיש ארוחת ערב לשולחן וחשוב שהיא תהיה יעילה במיוחד – במינימום כלים, מינימום זמן ובלי להתפשר על הטעם. ככה נולד המתכון הזה להכנת פרגית בטריאקי בתנור עם ברוקולי – מגש נהדר שסוגר יופי של ארוחה – רק צריך אורז או פירה בצד וכולם מבסוטים.
מה שכיף במתכון הזה הוא שהברוקולי יוצא מדויק ביותר, לא רך מדי ולא קשה מדי, בדיוק בזמן בו נדרש לפרגית להתבשל ולהפוך לעסיסית ונהדרת.
פרסום בשיתוף יד מרדכי
צפו: איך להכין פרגית בטריאקי בתנור בקלות
בעבר שיתפתי אתכם במתכון לפרגית על האש, ואחד הרטבים שהצעתי היה רוטב טריאקי כמו זה, רק שבימי השגרה אין לי סבלנות להוציא את מחבת הפסים ולהתחיל לצרוב את הפרגיות, מה גם שהריח שנשאר במטבח פחות עושה חשק.
>> המדריך: 3 מרינדות לפרגית מושלמת במחבת או על האש
אז החלטתי להעביר את המתכון לתנור, ואם כבר פתחתי תבנית אני מנצל את המקום שפנוי בה לירק טוב – וברוקולי הוא ירק נהדר שבדיוק חוזר לעונה.
אפשר להשתמש בכל ירק שמתבשל מהר – שעועית ירוקה, תפרחות כרובית קטנות, קוביות קישואים ועוד.
ברמת העיקרון, המתכון יעבוד גם עם חזה עוף – אבל אותו יותר מאתגר להוציאו מדויק בתנור בחום גבוה. מה שאני אוהב בפרגית זה שמאוד קשה לייבש אותה, וכל עוד תקפידו להשגיח על התנור ולהוציא את המגש כשהיא משנה צבע ואתם רואים סימנים לכך שהברוקולי טיפה נחרך בקצוות – הכל יהיה טוב.
>> בואו לאינסטגרם שלי טעים שם מאוד!
רוטב מחוזק
אני משתמש ברוטב טריאקי של יד מרדכי – אני אוהב את זה שהטעם שלו הוא מאוזן ולא מתוק מדי, ושאני יכול לזהות כל אחד מהרכיבים שמרכיבים אותו.
אפשר לגמרי להשתמש ברוטב הטריאקי הקנוי לבדו, אישית אני אוהב לחזק את הטעמים שלו ולהוסיף עוד סילאן, בלסמי וסויה, שלושה מרכיבים שמשדרגים המון ארוחות בניחוח אסייאתי.
לפני יצירת הרוטב אני מצפה את הפרגיות בקורנפלור, שיעזור לרוטב להידבק אליהן וגם יעזור להסמיך אותו במהלך הצפייה בתנור.
היידה למתכון =]
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן וברוטב טריאקי ללא גלוטן
- במקום הברוקולי אפשר לשים תפרחות כרובית חתוכות קטן או שעועית ירוקה טרייה
- ניתן להשתמש בברוקולי מוקפא במקום הברוקולי הטרי, אין צורך להפשיר.
- טבעוני: טעים גם עם טופו מ-2 חבילות (800 גרם), שפורסים דק, מייבשים היטב עם נייר מגבת ואז אופים עם הרוטב ממש כמו הפרגית.
- אתם יכולים להשרות את הפרגית ברוטב אבל זה לא באמת ישנה את הטעם שלה. מרינדה כמו זו לא חודרת לתוך הבשר.
מתכון פרגית בטריאקי בתנור עם ברוקולי
4-6 מנות, בשרי, 20-30 דקות זמן כולל
מצרכים:
8-10 יחידות (800 גרם-1 ק"ג) פרגית – ירך עוף ללא עור ועצם
2 כפות קורנפלור (אפשר גם קמח לבן רגיל ואפשר גם להשמיט)
3-4 כפות רוטב טריאקי (השתמשתי ברוטב של יד מרדכי)
1-2 כפות חומץ בלסמי
1-2 כפות סילאן (מעדיף תמיד סילאן טבעי 100% תמרים)
1-3 כפות רוטב סויה איכותי
כף גדושה שומשום
3-4 כפות שמן זית
1 חבילה או ראש בגודל בינוני של ברוקולי, חתוך לתפרחות עם כמה שיותר מהגבעולים/גזע.
3/4 כפית מלח דק
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערה שמים את הפרגית ואת הקורנפלור ומצפים מכל הכיוונים.
- מוסיפים את כל המצרכים לרוטב : טריאקי, בלסמי, סויה וסילאן ומערבבים היטב לציפוי הפרגית.
- בתבנית עם נייר אפייה שמים את תפרחות הברוקולי. מוסיפים להן שמן זית ואת המלח ומערבבים בעדינות.
- לצד הברוקולי מניחים את נתחי הפרגית בשכבה אחת.
- מפזרים מעל הפרגית את השומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהפרגית התבשלה לחלוטין, הרוטב הסמיך והברוקולי התרכך מעט.
כדאי להגיש יחד עם אורז שיספוג את הטעמים. נשמר בקירור 4-5 ימים.
לעוד מנות עוף:
נראה ממש מעולה וינוסה בקרוב, בבקשה תפרסם עוד מתכונים להורים שצריכים להכין אוכל מזין וטעים אבל זריז, תודה!!! 😉
אין לי חומץ בלסמי, יש תחליף?
עוז היקר,
האם ניתן במקום הברוקולי לשים שעועית קפואה? ואם כן – יש צורך להפשיר מראש?
מתכון קל פשוט, וטעים ..
אחלה
נראה מעולה. רצה להכין
שמח שאהבת =]
גאוני! הכנתי יצא מעולה, ללקק האצבעות חח!
שמח לשמוע!
brigitteu@walla.com
לבריאות מרטין
יצא מעולה כולם שיבחן. מתכון פשוט, משובח ואסתטי🙏🏻
תודה רבה רבה
הי עז, תודה על מתכונים מושלמים! אני מתכוונת להכין עם טריאקי יאמסה צריך גם איתו לחזק טעמים? תודה רבה!
היי עדיאלה
חיובי, עדיף 🙂
היי עוז
אם אשתמש בקישואים , כמה צריך לדעתך ?
3 בערך, חתוכים לקוביות גדולות
מתווך הכתבה:
"רוטב מחוזק
אני משתמש ברוטב טריאקי של יד מרדכי – אני אוהב את זה שהטעם שלא הוא מאוזן ולא מתוק מדי, ושאני יכול לזהות כל אחד מהרכיבים שמרכיבים אותו."
במילים "שהטעם שלא" צריך להיות "שהטעם שלו"
פסח כשר ושמח!
תוקן
תודה רבה!
האם אופים מכוסה? תודה מראש
ללא מכסה
היי עוז
האם את הברוקולי לא חולטים לפני כן? הוא קפוא מהמקרר,איך אדע שהוא מוכן בתנור ? אפשר להשמיט את הטראיקי ולהשתמש עם שאר המרכיבים לפרגית. אחלה בלוג
היי ליאורה
אם את משתמשת בברוקולי מוקפא הוא גם ככה חלוט אז אין סיבה לבשל אותו שוב והוא למעשה מוכן לאכילה מהשנייה שהוא מופשר
אפשר
תודה!
האם 15-20 דקות בתנור יספיקו?
בטח
נראה מעולה- אם אני משתמשת בפרגיות עם עור ובלי עצם זמן הבישול משתנה? תודה
תודה רבה! לא חושב שהעור יוסיף כאן משהו (הייתי מטגן את הפרגית בלי כלום במחבת כדי להשחים אותו ואז מוסיף את הרוטב, שנקבל ממנו צבע ואולי קצל פריכות)
בכל מקרה אולי ישפיע על הזמן הבישול ב2-3 דקות (לא בדקתי)
אנסה ובינתיים אני פה רק כדי לכתוב שגיליתי את האתר שלך לאחרונה (דרך מתכון שלך עם ולדמן שאת מתכוניה אני אוהבת)
ואתה פשוט מעולה, תודה! כל פעם שאני צריכה/ רוצה להכין משהו אני קודם בודקת אצלך.
המשך הצלחה!
תודה רבה ענבל!
במקרה של שעועית ירוקה
יש צורך לחלוט לפני או לשטוף ולשים בתבנית?
היי שימי, אין צורך בבישול נוסף רק לשטוף כמובן לפני האפייה