שבוע שעבר הכנתי לילדים שבבית (שחר בן 4, אור עוד מעט בן שבעה חודשים) סיר קציצות הודו שיצאו ממש רכות ונימוחות. שיתפתי אתכם באינסטגרם ורבים ביקשו מתכון, אז בלי היסוס ועיכוב אשתף אותו עמכם כעת.
אתם כבר בטח יודעים שיש לי מקום חם בלב ובבטן לקציצות מכל הסוגים והצורות, והפעם אתגרתי את עצמי להכין קציצות נימוחות במיוחד, כאלו שאפשר למעוך בקלות עם מזלג ותהיינה טעימות גם כשטוחנים אותם בבלנדר לבחורצ'יק הקטן.
>> המדריך: איך להכין קציצות בקר מושלמות ברוטב עגבניות
לא צילמתי את כל השלבים אבל אני מאמין שתסתדרו:
כבר שיתפתי אתכם בעבר בכל הסודות במדריך לעיל, אז הפעם אספר שכדי לקבל קציצות בדרגת נימוחות גבוהה מאוד עשיתי שלושה מהלכים:
- השתמשתי בבשר הודו טחון, מהנתח ממנו מכינים שווארמה (הודו נקבה). זה נתח עדין בטעם שיוצא ממש ממש רך בבישול ארוך.
- השתמשתי בשבולת שועל דקה – אותה אחת ששמשת לדייסה (מוכרת מהמתוג קוואקר אבל אפשר למצוא בכל חנות כמעט תחת מותגים אחרים וגם במשקל בחנויות תבלינים או חנויות טבע.
- הוספתי ירקות מגוררים דק שלא סחטתי – הנוזלים מהירקות הולכים להוסיף עוד עסיסיות (מים) וטעם לקציצה.
בגזרת הרוטב, חשבתי על משהו שיותר יזכיר מרק גס, עם ירקות שגם נוכל לטחון בבלנדר יחד עם הקציצות – אז שמתי בעיקר דלעת (הייתה לי חתיכת דלורית וגם דלעת יפנית). יכולים לשים איזה ירקות שבא לכם: שעה בישול תספיק לרכך את כל סוגי הירק.
לפני שאתם שואלים:
- ללא גלוטן: ניתן להשתמש בשבולת שועל ללא גלוטן.
- טבעוני: אם יהיו מספיק בקשות אפרסם מתכון, אין לי מתכון בדוק בשלוף.
- מוזמנים להוסיף לקציצות עשבי תיבול קצוצים דק כמו פטרוזיליה/כוסברה ותבלינים כמו בהרט.
- אפשר להוסיף לרוטב כורכום וגם מיץ לימון. אם יש לכם מחית ירקות בבית שהכנתם ילדים (לנו הייתה מחית דלעת) אפשר להוסיף אותה לרוטב.
- אפשר להשתמש בחזה הודו טחון אבל יוצא פחות עסיסי.
- ניתן להחליף את שבולת השועל בפירורי לחם או פירורי קורנפלקס (קורנפלקס שטחנתם במעבד מזון).
- אפשר לבשל בכל רוטב קציצות שבא לכם בטוב.
- אפשר לדלג על הטיגון אבל הוא ממש מוסיף כאן לטעם. אישית לא הייתי מוותר עליו.
- מוזמנים להוסיף או לשנות את הירקות שמגררים עבור הקציצות: בטטה, גזר, בצל, דלעת – כולם מתאימים (בערך 400 גרם ירק בפנים)
מתכון קציצות הודו רכות במיוחד שילדים אוהבים
6 מנות, בשרי, 30 דקות עבודה, שעה וחצי זמן כולל
מצרכים:
500-600 גרם ירך הודו (נמכר גם בשם הודו נקבה, שווארמה) טחון (אפשר להמיר בפרגית עוף או בשר טחון)
1 קישוא בגודל בינוני גדול
1 תפוח אדמה בגודל בינוני (אפשר לקלוף ואפשר לא לקלוף)
כפית שטוחה מלח
1 כוס שבולת שועל דקה (אינסטנט לדייסה)
1 ביצה
3-4 כפות שמן זית, לטיגון הקציצות (רשות)
לרוטב:
1 ק"ג ירקות שאוהבים (דלעת, קישוא, תפוחי אדמה, גזר, סלרי, בצל, כרישה, בטטה ועוד), קלופים אם צריך וחתוכים גס
3-4 כוסות מים
כפית שטוחה מלח (או יותר, לפי הטעם)
אופן הכנה:
.
לקציצות:
- מגררים על צד דק של פומפייה קת הקישוא ואת תפוח האדמה (אין צורך לסחוט, המים מהירקות יעזרו לנו לקבל קציצות נימוחות).
- שמים את הירקות המגוררים בקערה ומוסיפים את שאר המצרכים לקציצות: בשר הודו טחון, ביצה, מלח, שבולת שועל. מערבבים היטב ואז לשים את התערובת 2-3 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה ונעימה למגע.
- אם יש זמן, נותנים לתערובת לנוח בקרר 1-2 שעות (מכסים בניילון נצמד את הקערה ולמקרר).
- מחממים שמן זית לטיגון בסיר רחב ושטוח.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות עגולות וקטנות מהתערובת. מטגנים בערך 2 דקות מכל צד עד הזהבה עדינה, ואז מוציאים לצלחת. חשוב שיהיה רווח בין הקציצות – אז זה לגמרי בסדר לעשות את הטיגון ב2-3 נגלות.
לרוטב ובישול הקציצות:
- שמים את הירקות שבחרתם באותו סיר בו טיגנתם את הקציצות ומוסיפים 2 כוסות מהמים ואת המלח. מביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מוסיפים פנימה את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה ואם צריך מוסיפים עוד מים.
- מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שהקציצות והירקות מתרככים לחלוטין.
- טועמים את הרוטב ומוסיפים עוד מלח בעדינות.
- נשמר בקירור 5 ימים, ניתן להקפיא עד חצי שנה.
לעוד מתכוני קציצות שווים:
קציצות פראסה ברוטב מנגולד ולימון
תנסה להוסיף את הקציצות למרק ירקות- מעגן!
בהחלט יהיה טעים!
תודה
אשמח מאד לעוד מתכונים עם הודו.
תודה
רשמתי בפני!
יצאו לי קציצות אליפות.עשיתי מבשר בקר.תודה עוז.
שמח לשמוע! כיף ששיתפת אבישג
הכנתי והילדים טרפו . גם הסרבנית. תודה רבה !
בקשה למתכון טבעוני! 🙂
עז היקר, תודה על אתר נהדר, מתכונים והסברים נפלאים . הכנתי את קציצות הודו נימוחות . הוספתי בצל מטוגן לתערובת הקציצות ולרוטב. ובהרט לקציצות וכורכום לרוטב . יצא מעולה . כולם אהבו מאוד .תודה רבה
תודה אורנה היקרה!
למי שנמנע מגלוטן כולל שיבולת שועל. מה כדאי לשים במקום?
היי איילת
קמח תירס לפולנטה מצוין פה
מתכון מעולה! הקציצות יצאו נימוחות וטעימות
אפילו בעלי טרף 🙂
תודה רבה
שמח לשמוע! 🙂
במקום תפוח אדמה אפשר עוד קישוא? או ירק אחר?
תושה
בטח
הסרבנית בת ה 4 הסכימה לטעום.. טרפה את הקציצות!
תודה על פתרון טעים וקל !
כיף לשמוע נטע היקרה!
מתי להוסיף לימון וכורכום ?
מתי שבא לך העיקר שיגיע לרתיחה
האם צריך לכסות את הקציצות במים?
נוצרו לי נוזלים רבים, לשפוך אותם בסוף?
היי מארי
לא צריך לכסות
לא לשפוך את הנוזלים הם מלאים בטעם
יצא משובח ביותר!
הקטנטנה אהבה מאוד וחיסלנו את הכל…
במידה ולא משתמשים בתפוחי אדמה בקציצה, מה יכול להדביק אותה חוץ מהביצה? כנראה שבלי העמילן הקציצה התפרקה למרות שהיה בקירור שעתיים.
היי אסתר
שמח לשמוע
זו אכן קציצה עדינה
קמח עדשים/חומוס גם יעבוד
יצא מושלם!!!! גם אני ובעלי וגם התינוקת עפו על זה!!
תענוג! כיף ששיתפת גל!
אפשר להקפיא, גם את הרוטב שמכיל ירקות?
בטח
אומרים לא להקפיא תבשיל עם תפוח אדמה. אשמח לשמוע לדעתך.
המרקם של תפוחי האדמה נהיה מעט קמחי מעבר לזה אין סיבה מיוחדת לא להקפיא תפודים מבושלים
האם הקציצות מתאימות גם לרוטב עגבניות? תודה!
בטח, שמתי אותם ברוטב הזה רק בשביל הגיוון
תמיד אפשר לסמוך על מתכונים שלך עוז יקר
עונת הסתיו ודלועים בכל פינה
הכנתי עם דלעת ובטטה ויצא ללקק את האצבעות
הוספתי אבקת מרק במקום מלח
כולנו פשוט טרפנו את זה
תודה
שמח לשמוע גל!
בשמחה ואהבה תמיד
כיף ששיתפת