מכינים בבית! רכז רימונים טבעי נהדר

רכז רימונים
רכז רימונים ביתי. צילום: עז תלם

ראש השנה מאחורינו, ותמיד אני מוצא את עצמי נשאר עם הרבה רימונים שלא נפתחו במהלך ימי החג. במקום לתת להם להתייבש לאיטם בפינה הרחוקה של המקרר, אני ממליץ לכם בחום להכין איתם רכז רימונים ביתי.

את הצנצנת היפה שאתם רואים כאן בתמונות הכנתי במפגש עם המתכונאית והקונדיטורית המוכשרת דניאל וגנר (תציצו באינסטגרם שלה! הוא מכיל טיפים ומתכונים מעולים בשפע).

אחרי שצמצמנו את מיץ הרימונים המשכנו להכין ממנו סלט טאבולה רימונים ופודינג טפיוקה-קוקוס (מתכונים אליהם בלי נדר בהמשך).

צפו: איך מכינים רכז רימונים ביתי

 

למה להכין בבית?

כשעונת הרימונים מסתיימת (החל מחודש נובמבר נמכרים רימונים שנקטפו ונשמרו בקירור) הרכז הוא דרך נהדרת ליהנות מהטעם של הפרי הנהדר הזה, אחת משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו.

רכז רימונים ביתי הוא מעדן טעים ומשובח, שממש לא מסובך להכין אבל כן דורש זמן לעבודה, במיוחד אם אין ברשותכם מסחטה חזקה שיודעת להפוך את הרימון למיץ (עוד בעניין בהמשך).

מבחינת טעם, הוא הרבה יותר חמצמץ ומרגיש משמעותית יותר רענן מכל רכז או סירופ קנוי, והצבע שלו יפה, סגלגל ועשיר.

רימון מוסיף המון. צילום: אסף אמברם

ואם כבר הזכרתי קנוי – שימו לב שבסופר נמצאים על המדפים שני מוצרים – סירופ רימונים ורכז רימונים. רכז זה הדבר האמיתי – מיץ רימונים שבושל עד שהפך למרוכז. סירופ, לעומת זאת, יכול להכיל 70% ויותר סוכר מעובד ורק השארית היא רכז רימונים.

>> להזמנת ספר הכרובית שלי (יותר מ-70 מתכונים עם מלכת הירקות!)

מה עושים עם רכז רימונים?

רכז רימונים הוא חומר גלם נפלא במטבח, שאפשר לצקת מעל קינוחים (מלבי, טפיוקה ועוד) אפילו מעל יוגורט עם גרנולה, להוסיף לתבשילי קדירה, ממולאים, קציצות ואפילו מעל סלטים – למשל חצילים בטחינה.

למי שלא צורך אלכוהול, הרכז יכול לשמש תחליף מעולה ליין ברוטב בולונז או פאי רועים.

איך אצלכם בבית משתמשים ברכז רימונים? ספרו לי בתגובות

רכז רימונים
מעולה מעל סלט טאבולה. צילום עז תלם

סוחטים או פורטים?

בגדול, כל מה שצריך זה לקחת מיץ רימונים ולבשל אותו עד שהוא הופך לסירופ, כלומר מרוכז ועשיר, ככה שרוב המים התאדו ממנו. את הרעיון והמתכון קיבלתי מאלטון בראון, שהכין רכז נהדר בפרק בסדרה המיתולוגית שלו Good Eats שהוקדש לרימונים.

גרעיני רימון
גרעיני רימון – פצצות טעם נהדרות

הסיפור הוא להגיע למצב שיש מיץ רימונים.

אני אתחיל בקיצורי הדרך – אתם יכולים להשתמש במיץ רימונים סחוט – כזה שקונים מדוכן מיצים (אם יש כזה שפתוח באזור ביתכם או עושה משלוחים) וגם בקנוי – כל עוד מדובר במיץ 100% טבעי.

אם אין לכם מיץ מוכן – מתחילים בתהליך של מיצוי רימונים – זה אומר שקודם כל מפרידים את גרגרי הפרי מהקליפה והציפה (הרקמה הלבנה המרירה שבחלק הפנימי) ואז טוחנים את הגרגרים בבלנדר, ואז מסננים את מה שהתקבל היטב בעזרת מסננת צפופה, ככה שמקבלים מיץ חלק.

אתם ממש מוזמנים לצרף את כל בני הבית למלאכת פריטת הרימונים לגרגרים, כבר בגיל שנתיים הילדים ישמחו להצטרף למשימה (מניסיון).

צפו: השיטות הכי טובות לפרק רימון לגרגרים

מבשלים

מכאן כל מה שנשאר לכם זה לבשל את מיץ הרימונים שלכם עד שהוא מסמיך והופך לסירופ – כלומר רוב המים צריכים להתאדות ככה שנשארים עם טעמי הרימון הנקיים והיפים.

חשוב במהלך הבישול לתת בחישה מדי פעם, ולבשל עד שאתם רואים שהסורופ סמיך מספיק כדי לצפות כף שטובלים בו.

את הרכז המוכן שומרים במקרר והוא נשמר בכיף שלושה חודשים ולפעמים יותר. הטעם שמקבלים מרימונים טריים כשמכינים בבית שונה מאוד מזה של רכז קנוי, גם מהאיכותי ביותר, וזה באמת משהו שלא מסובך להכין ויכול לשמש אתכם במתכונים רבים. אז תנסו!

עלי מנגולד ממולאים
מעולה לשדרוג ממולאים. צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המתכון כאן מיועד לכמות סבירה של חמישה רימונים. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה ואפילו מרובעת (הכל אותו עקרון).
  • אפשר להקפיא רכז רימונים בתבנית קוביות קרח או בשקית נסגרת.
    הרכז שתכינו יכול לצאת חמצמץ או מתוק יותר – תלוי ברימונים בהם השתמשתם. אם הוא חמוץ מדי בתום הבישול אתם יכולים להוסיף כפית או שתיים סוכר לאיזון.
רכז רימונים ביתי
רק רימונים בפנים. צילום: עז תלם

מתכון רכז רימונים ביתי מושלם

צנצנת קטנה, טבעוני+ללא גלוטן, 30 דקות עבודה, שעתיים זמן כולל

מצרכים:

5 רימונים (או 3 כוסות/750 מל מיץ רימונים סחוט)

אופן הכנה:

סוחטים את הרימונים:

  • חוצים את הרימונים וסוחטים אותם למיץ בעזרת מסחטה ידנית.
  • אם אין מסחטה, חוצים את הרימונים ומפרקים אותם לגרגרים – הכי קל לעשות את זה בקערה גדולה מלאה במים, ראו סרטון למעלה.
  • מעבירים את הגרגרים לבלנדר וטוחנים לשייק רימונים. ניתן גם לשים את הגרגרים בכוס גבוהה ולטחון בעזרת בלנדר ידני. אם צריך עושים זאת בשתי נגלות.
  • שמים מסננת צפופה מעל קערה.
  • יוצקים את המיץ למסננת ובעזרת כף או עם הידיים סוחטים את הגרגרים היטב ככה שכל המיץ יעבור דרך המסננת לקערה ובמסננת יישארו רק הזרעים.

מכינים את הרכז:

  • מעבירים את מיץ הרימונים לסיר בגודל בינוני/קטן.
  • מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה, ואז מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה 35-50 דקות או עד שהוא מצטמצם והנפח יורד מ-3 כוסות ל-1/2 כוס בערך. במהלך הבישול המים שבמיץ מתאדים ככה שכל רכיבי הטעם מתרכזים ונותנים טעם עשיר ומיוחד.
  • מדי פעם במהלך הבישול מערבבים ומציצים בסיר לוודא שלא נדבק. הרכז מוכן כאשר התקבל סירופ לא סמיך מדי.
  • נותנים לרכז להתקרר כמעט לגמרי ואז מעבירים לצנצנת נקיה. מעבירים למקרר ושומרים שם עד שמוכנים לשימוש. נשמר במקרר חצי שנה בקלות.
שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

0 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות

הירשמו לעדכונים במייל