מחו"ל
גורדון רמזי – אח השפים המפורסמים בעולם, אם לא ה..! צברתי משהו כמו 200 שעות לפחות של צפייה בתוכניות שלו. לפני 6-7 שנים, תוכניתו, בעזרת השף (אחת התוכניות היחידות ששמה המתורגם טוב מהמקור) גרמה לי להתעניין באמת בעולם הקולינרי, במה הופך אוכל מטוב למעולה ועוד. עד היום אני עוקב אחרי מעלליו הקולינריים הרבים, ובזכותו הכנתי את הסופלה, הריזוטו והרביולי הראשונים שלי.
אלטון בראון – המנחה של איירון שף אמריקה, אבל יותר חשוב מזה, היוצר, המנחה והמפיק של תוכנית האוכל הטובה ביותר שנוצרה אי פעם על פני כדור הארץ, Good Eats. הרבה מהכתבות וההסברים שאביא פה קיבלו השראה ישירות ממנו, ומהיכולת שלו להסביר מונחים קולינריים מורכבים בשפה יומיומית. הנה דוגמא.
ג'יימי אוליבר – התפרסם בזכות השף העירום, אבל מהר מאוד החליט להתלבש ולהילחם במכונת האוכל המעובד. הוא הצליח לשנות את האופן שבו הבריטים והאמריקאים מסתכלים על אוכל ולמדתי הרבה מגישתו הפשוטה והאכפתיות שלו מחומרי גלם טריים.
On Food and Cooking – אם אתם רוצים להבין באמת מה קורה כשאתם מבשלים, גשו עכשיו לאמזון והזמינו את הספר הזה, שכתב המדען והבשלן הארולד מק'גי.
הסטון בלומנטל – השף של מסעדת Fat Duck המהוללת, מנחה תוכניות בישול ואחראי להרמה מעללים ויצירות קולינריות. בזכות המאמרים והתוכניות שלו למדתי מהר מאוד שבשר לא נסגר על הגריל ושלא באמת צריך מכונה כדי להכין גלידה (יש חנקן נוזלי!).
איירון שף אמריקה – גרסת המקור של התוכנית קרב סכינים ששודרה בארץ. 2 שפים צריכים ליצור כל אחד 5 מנות שהופכות מרכיב סודי אחד לכוכב. במהלך 12 העונות של התוכנית אפשר לראות מרכיבים שפויים כמו עוף, סלק או עדשים, וכמה קצת פחות – יען, עוגת פירות או תפוצ'יפס למשל.
בארץ
קרוטית– בלוג האוכל של רחלי קרוט, שלימדה אותי כתיבה קולינרית מהי. תמצאו בו מתכונים יפהפיים וקלים שמיועדים לכל חובבי הבישול, עם תמונות מרהיבות והמון אכפתיות ואהבה.
עוגיו.נט – כל פעם שאני מחפש משהו לאפות, אני יודע שבאתר של נטלי לוין אני אמצא משהו מקורי וטעים עם מתכונים שתמיד יצליחו
מדבר מהבטן – עמית אהרונסון כותב על אוכל ומסעדות בגובה העיניים, וגם לסבתא שלו קוראים חנה :] שווה לנסות את המתכון לכרובית הממולאת!
מה את עושה כל היום – תמונות מהממות? צ'ק. מתכונים מגניבים? צ'ק. עיצוב מקסים? צ'ק. אפרת ליכטנשטט יודעת מה היא עושה.
מתוקים שלי – לחן שוקרון (או שירלי נמש) יש יכולת לגרום לכל קינוח להיראות מיליון דולר.
פיית העוגיות – בלוג האוכל היפהפה של ענבל לביא, מלא בתשוקה לאפייה, דיוק, סדר ובעיקר תוצאות יפות וטעימות.
בצק אלים – המתכונים של מאיה מרום קבעו את הסטנדרט לאיך פוסט מושקע ומעורר השראה צריך להיות.
מתכוניישן – הבלוג של הצלמת דניה ויינר והסטייליסטית דיאנה לינדר תמיד מלא בתמונות מעוררות השראה ומתכונים שנכתבו בהרבה אכפתיות.