מלביבות לסופגניות: כל המתכונים לחנוכה

16 בדצמבר 2022

יש לי חולשה למטוגנים 🙂 המתכון לסמבוסק של סבתא בהמשך הכתבה!

בתחילת השבוע נחגוג את חג החנוכה, חג האורות, חג המכבים, אבל בעיקר: חג הטיגונים. לקראת שמונת הימים בהם לכולם יש רישיון לשלוף את השמן, ריכזתי למקום אחד את כל מתכני החג שכתבתי לאורך השנים. מוזמנים להכין, לשאול וכמובן לדווח איך יצא 🙂 חג שמח! עֹז

לפני שאעבור למתכונים, קבלו שתי כתבות שיעשו לכם סדר בחג (אפילו שעדיין לא פסח):

המדריך: איך לטגן הכל

טיפים לבחירת השמן, טיגון מוצלח ועוד. לחצו על התמונה להגיע לכתבה. צילום: קרן ביטון כהן

איך לחמם לביבות וסופגניות

מה הדרך הטובה ביותר להחזיר את המטוגן שהתקרר למצב חמים ונהדר? כל ההסברים בכתבה. לחיצה ואתם שם

לביבות

לביבות הם ביסים קסומים של ירק, פחמימה לוהטת ושמן. המפגש בין לביבה חמה לשפתיים רעבות מבטיח רגעים מאושרים.

המדריך הגדול: כך תכינו בבית את כל סוגי לביבות הירק

לביבות

לביבות מגוררות מסלק, קישואים ובטטה. הכל אותו עקרון! צילום: עז תלם

לביבות כרוב מטריפות (שלא יגיעו לצלחת)

לביבות כרוב

הולך מעולה עם שמנת חמוצה. צילום: עז תלם

לביבות סלק מארבעה מרכיבים (טבעוני, ללא גלוטן)

לביבות סלק

לביבות נהדרות ומזמינות. צילום: עז תלם

לביבות תפוחי אדמה ממרכיב אחד

בלי ביצים, בלי קמח, רק תפוחי אדמה ויש לכם לביבה מושלמת! לחצו כדי להגיע לכתבה

לביבות ירק מושלמות בתנור

לביבות קציצות ירק

מגש חתיך במיוחד. צילום: עז תלם

קציצות כרישה (פראסה) מושלמות

לביבות טעימות שיגנבו את כל תשומת הלב! צילום: רחלי קרוט

לביבות כרישה ומנגולד

שילוב מנצח של שני ירקות אהובים. לחיצה על התמונה ואתם שם

לטקעס – לביבות תפוחי אדמה קלאסיות  

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה. צילום: עז תלם

לביבות כרובית וגבינה

כרובית? טווווב. גבינה? טווווב. לביבות כרובית וגבינה? וואו! לחיצה ואתם שם

לביבות קישואים ועשבי תיבול

פריכות מבחוץ, נימוחות מבפנים, ועם המון ירק. לחיצה ואתם שם

ערוק: לביבות ירק עיראקיות של סבתא

לביבות נימוחות מהמטבח העיראקי עם פירה והמון ירק. לחיצה ואתם שם

לביבות בטטה וצ'ילי

לביבות בטטה בשני מרקמים עם טוויסט חריף של צ'ילי אדום. קליק ואתם במתכון

לביבות תירס ממכרות

לביבות תירס מתקתקות שמתפצפצות בפה. לחיצה על התמונה ואתם שם

לביבות מנגולד בקלי קלות

5 מרכיבים, 15 דקות והן על השולחן שלכם! קליק על התמונה ואתם במתכון

לביבת מנגולד טבעוניות

לביבות מנגולד טבעוניות

יפות!!!! צילום: עז תלם

לביבות בצל הודיות

פריכות במיוחד ואפילו טבעוניות, מתכון מנצח ללביבות בצל מתובלנות של רינה פושקרנה

לביבות גבינה מלוחות מושלמות

לביבות גבינה

לביבות גבינה מלוחות ב4 טעמים. צילום: עז תלם

קציצות עדשים טבעוניות מושלמות

סופגניות

מה יכול להיות רע בבצק מתוק מטוגן? D:

קריוש: סופגניית פרח אלג'יראית

סופגניה מיוחדת עם צורה בלתי נשכחת, לפי מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמאיל

צ'ורוס טבעוני

זהובים, פריכים ומפנקים. קליק על התמונה כדי להגיע למתכון

עוד מטוגנים

לא בדיוק סופגניות, לא נכנסים להגדרה של לביבות, אבל היי, השמן כבר חם!

כדורי פירה מושלמים עם גבינות ואפונה

כדורי פירה

ככה הם נראים מבפנים. צילום: עז תלם

פנקייק אוורירי שמכינים בקערה אחת

מתכון פנקייק

פנקייק שילדים אוהבים. צילום: עז תלם

פנקייק טבעוני מושלם

פנקייק טבעוני

ארוחת בוקר כיפית למשפחה. צילום: עז תלם

דבאייל: חטיפי חומוס פריכים (סב הודי)

דבאייל

דבאייל – מקלוני חומוס פריכים תוצרת בית. צילום: עז תלם

טמפורה מושלמת

בלילה פריכה שיכולה להתאים לירקות ופירות. קליק דה פיקצ'ר!

סמבוסק חומוס עיראקי

הסמבוסקים הכי טעימים ישר ממגבת הנייר שעל השיש. צילום: אסף אמברם

פלאפל ביתי מושלם

פלאפל ביתי

המנה הלאומית. צילום: עז תלם

בריק טוניסאי פריך כמו מהדוכנים

משהו חם וטוב. צילום: קרן ביטון כהן

בלינצ'ס גבינה לפי הספר

טוב, זה לא בשמן עמוק, אבל זה בהחלט מטוגן בחמאה. מתכון מעוווולה של סבינה ולדמן

שניצל כרובית (אפוי)

שניצל כרובית

טעים עם כל מטבל לשניצל. צילום: עז תלם

צ'יפס ביתי מושלם

צ'יפס

פריכים וזהובים. צילום: עז תלם

שניצל תירס ביתי מהחלומות

שניצל תירס

שניצל תירס. צילום: עז תלם

שניצל ברוקולי ביתי מושלם

שניצל ברוקולי

פריך ומפנק! צילום: עז תלם

עגבניות ירוקות מטוגנות

עגבניות ירוקות מטוגנות

מאכל מיוחד הישר מהסרטים. צילום: קרן ביטון כהן

פיש אנד צ'יפס מושלם

פיש אנד צ'יפס

פיש אנד צ'יפס ביתי. צילום עז תלם

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

בשביל האיזון.. תכינו סלטים!
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט טאבולה כמו בגליל
סלט עדשים כתומות ותרד
 
סלט וולדורף עם סלק וחזרת

שתפו:

14 תגובות

  1. הרגת אותי!

  2. הי האם יש מתכון ללביבות לא מטוגנות?

  3. אני מתכננת להכין לביבות לחג וההסברים שלך כ"כ יסודיים ומעולים. תודה רבה וחנוכה שמח!

  4. זה מידי הרבה… איך בוחרים?
    מה המלצת השף?

  5. וואי וואי וואי עוז כולי ברטטים (-:

  6. עוז , אתה גדול ‼️
    איזה מבחר …. ?

    תודה ,
    פנינה .

  7. זהו!! השמנתי רק מלראות את כל זה ?עכשיו איך מחליטים מה להכין? אין עליך, אלוף. חנוכה שמח?

  8. כול אלה רצוי לעשות בנינגה בלי השמן

השאר תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם. שדה חובה *

*

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial

הירשמו לעדכונים במייל








    שתפו: