קרמבל שזיפים ודובדבנים (טבעוני)

קרמבל שזיפים ודובדבנים צילום: קרן ביטון כהן

מרגיש שכבר המון זמן לא כתבתי בבלוג, אבל היו לי סיבות מצוינות. ספר הכרובית שלי יצא לאור, ואתם קיבלתם אותו בהמון אהבה. כמות התגובות החיוביות שאני מקבל עליו פשוט מדהימה, פרגונים מפה ועד הודעה חדשה, ועכשיו אני עובד המון מאחורי הקלעים כדי שיגיע לכמה שיותר חנויות ואנשים 🙂

המתכון שאשתף איתכם היום הוא מתכון מעולה לקיץ. צילמתי אותו לפני 5 שנים עם קרן ביטון כהן (ד"ש נששששמה!), שעכשיו עושה חיל בארצות הברית ובזמנו הייתה צלמת הבית.

קרובי משפחה טעימים במיוחד. צילום: אסף אמברם
קוביות שזיפים במסדר. צילום: אסף אמברם

הוא נשען על שני פירות טעימים: דובדבנים ושזיפים. הדובדבנים כבר מתקרבים לסוף העונה שלהם, אז כל עוד הם בשווקים בשיא הטריות כדאי ליהנות מהם. ביחד איתם שמתי שזיפים שעכשיו נמצאים בשיא של העונה, ובשווקים יש המון זנים מעניינים וצבעונים של הפרי הנהדר הזה.

הפירות צריכים להיות רכים מעט אבל לא ריבתיים, הקפצה קצרה סוגרת עניין. צילום: קרן ביטון כהן

למרות שהם נראים שונים לגמרי, הדובדבנים והשזיפים הם קרובי משפחה די הדוקים, שייכים למשפחת הורדיים ובארוחת הסדר המשפחתית הם יושבים לאכול עם אפרסקים, שקדים, משמשים ואפילו עם תפוחי עץ ואגסים. משפחה מפוארת ומתוקה במיוחד ; )

>> על גראנט שמעתם? נסו את הקינוח הנהדר שאף אחד בארץ לא מכיר

אגב, אפשר להשתמש בקונספט כאן לכל פרי שאתם אוהבים, אופן ההכנה של הבצק נשאר קבוע, והדבר היחיד שמשתנה (אם בכלל) הוא אופן ההכנה של הפירות. נקטרינות, אפרסקים ותותים מבשלים לפי המתכון, תאנים לא מבשלים בכלל, ותפוחים/אגסים מבשלים עם קצת יותר מים כדי שיהיו רכים יותר בעת הכניסה לתנור.

בקרוב תקבלו תוספת טעימה! חדי העין יבחינו בעלי הטימין שהתגנבו פנימה צילום: קרן ביטון כהן

crumble time
מתחילים בהכנת תערובת הקרמבל. מה שעשיתי כאן היה להחליף את החמאה ממתכוני קרמבל קלאסיים בשמן קוקוס. מוזמנים לעשות ניסוי ולהגיד לדיאטנית "שמן קוקוס" מיד העיניים שלה יתמלאו באור והיא תספר לכם בשמחה ובששון על ערך תזונתי רב, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים, מינרלים, ועוד. אני פשוט חושב שהוא טעים ומשתמש בו הרבה =]

השמן מתערבב יחד עם קמח ושבולת שועל לתערובת עדינה שאותה שמים על הפירות. שימו לב שמצב הצבירה של שמן הקוקוס משתנה בהתאם למזג האוויר (בגלל שהוא מכיל שומן רווי) – אם תשאירו אותו בחוץ בחומו של הקיץ הוא יהיה נוזלי לחלוטין, אם תשאירו אותו במקרר הוא יהיה יציב וקשה.

למטרה של היום אני אוהב אותו רך, כלומר אם הוא במקרר – מוציאים אותו החוצה כמה שעות לפני שמכינים. ההתנהגות השונה היא זו שמשפיעה על כמות כפות שמן הקוקוס במתכון. הכי בטוח זה למדוד עם משקל.

שמים את הבצק מעל לפירות שבקערות. צילום: קרן ביטון כהן

את הפירות מקפיצים במחבת עם קצת סוכר עד שהם מתרככים. אני הוספתי להם גם קצת רום בשביל הגיוון (כל אלכוהול חזק ונייטרלי שיש לכם יזרום כאן) וטימין.

למה טימין? כי לפני 5 שנים שמתי טימין בכל דבר (באמת בכל דבר, מת על עשב התיבול הזה!) ואז הכרתי את עדי, שהיום היא אשתי, והיא פחות אהבה טימין בזמנו (היום היא יותר אוהבת) ובעקבותיה הורדתי מינוניו. בעיקר בקינוחים (למרות שאני מתעקש שקרם ברולה טימין זה דבר מצוין!).

בכל מקרה, ברגע שיש לכם פירות רכים ובצק, נשאר רק לאחד אותם: מחלקים את הפירות לכלים אישיים או תבנית, בוצעים חתיכות קטנות מהבצק ומניחים מעל, ומשם לתנור.

בתנור קורה דבר מאוד כיפי: החלק העליון של הבצק מזהיב ונהיה פריך, וחלק התחתון 'שותה' מיצים מהפירות ככה שנוצרת הרמוניה יפה של בצק ספוג בעסיס פרי עם אזורים פריכים.

בקיצור.. תענוג! יאללה למתכון! =]

טעים וכיפי! צילום: קרן ביטון כהן

קרמבל שזיפים ודובדבנים (טבעוני)

4 מנות, טבעוני/פרווה, 15 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים:

לתערובת הקרמבל:
85 גרם (1/2 כוס+1 כף) קמח מלא (אפשר גם קמח לבן)
15 גרם (כף גדושה) שבבי שבולת שועל לדייסה (אינסטנט)
50 גרם שמן קוקוס (2 כפות גדושות של שמן מוצק או 3 כפות שמן נוזלי, ניתן להמיר בחמאה לגרסה חלבית)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או חום
1/4 כפית קינמון

לפירות:
1 כף שמן קוקוס או 20 גרם חמאה
5-6 שזיפים (בערך 350 גרם)
חופן נדיב (בערך 200 גרם) דובדבנים
2 כפות סוכר חום (אפשר יותר לפי הטעם)
2 כפות רום (או וודקה, או ברנדי), רשות
עלים מ-2 גבעולי טימין (אם יש לכם אומץ, ממש לא חובה)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

לתערובת הקרמבל:

  • שמים את הקמח, שבולת השועל והסוכר בקערה ומערבבים.
  • מוסיפים את שמן הקוקוס, ובעזרת הידיים מעבדים את כל המרכיבים בעדינות – עד שמתקבל מעין בצק עדין. אם הבצק לא מתאחד, ניתן להוסיף מעט מים.
  • שומרים במקרר בזמן שעובדים על הפירות.

לפירות:

  • חוצים, מגלענים וחותכים את השזיפים לקוביות בגודל בינוני.
  • מחממים את שמן הקוקוס במחבת.
  • מוסיפים את הפירות, הסוכר, הרום והטימין (אם משתמשים). מבשלים מעל להבה בינונית 5-7 דקות, עד שהתערובת מבעבעת והפירות התרככו מעט.
  • טועמים ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר.

הרכבת הקרמבל:

  • מחלקים את הפירות ל-4 כלים אישיים או תבנית בגודל 20X20 או גודל דומה.
  • לוקחים מתערובת הקרמבל ומניחים פיסות ממנה מעל הפירות.
  • אופים 12-15 דקות או עד שתערובת הקרמבל הזהיבה.
  • מוציאים ונותנים לתכולת הכלים להתקרר מעט, ואז אוכלים!

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה

לעוד סיפורים ועדכונים ממעבדת המטבח שלי עקבו אחרי באינסטגרם @oztelem וגם בפינטרסט 

הכנתם? איך יצא?? ספרו לי בתגובות או בעמוד הפייסבוק

לעוד מתכוני קינוחים מצוינים:
פנקייק קוקוס מפתיע
סופלה שוקולד אמיתי, וגם פונדנט
קינוח טפיוקה, קוקוס ופירות
בננה בטמפורה ברוטב שוקולד רום

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

19 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות
שרון פריז

עוזוש זה מהממם, חייבים שוב מפגש 🙂

דורית רוזן

מקסים ושופע בריאות!

אהובה

גם נראה מעולה וגם טבעוני! יאיייייי!

נראה מעולה עז! איך אני אוהבת קראמבל, היה לגמרי מתאים לי עכשיו 🙂

תביא לי לבוקר קראמבל כרובית
נראה מהמם 🙂

נראה מעולה קראמבל זה אחד הקינוחים הכי כייפים שיש

אלוף! זה נראה טואוב!
מיס יו!

נתן

טוב אז שאלתי את הדיאטנית שלי על שמן קוקוס.
היא אמרה לי שחוץ מכמה מחקרים שפורסמו ע"י החברות המשווקות את המוצרים האלה, אין כל כך חומר מדעי בלתי תלוי על המוצר הזה.

מעיין

וואו. יצא מטורף!!!
פעם ראשונה שאני מכינה קראמבל וזו היתה פעם ראשונה שווה ?
אוהבת את זה שיש לך גם מתכונים טבעוניים איכותים.
לי אגב היו רק שזיפים וזה מעולה גם לבד.
תודה רבה!

מאי הרמלך

האם אפשר להמיר את שמן הקוקוס בשמן קנולה?

אסף רוזנקרנץ

כל הכבוד!

הירשמו לעדכונים במייל