כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חפשו מתכונים

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

הירשמו לעדכונים במייל:


    תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

    עקבו אחרי באינסטגרם

    אודות

    אני עֹז תלם, ואני חי ונושם אוכל. אני מקדיש את חיי ללמידה, חקירה והתעמקות בכל מה שקשור למה שטעים, ומאמין שעל ידי הבנה של התהליכים שקורים בבישול, כל אחד, ואני מתכוון כל אחד, יכול לבשל יותר טוב, יותר טעים, וליהנות יותר מכל האקשן של הבישול והאכילה שבאה בעקבותיו 😉

    11059683_10152901216269335_7230827239247667812_n
    הרגלי האכילה שלי נותרו פחות או יותר אותו דבר 🙂

    אני אוהב לאכול מאז שאני זוכר את עצמי (ראו ראיות מעל), וכבר מהילדות אני מבשל. זה התחיל במנות פשוטות כמו פסטה ופתיתים והמשיך לארוחות שלמות שהייתי מאלתר בבית או מגיש לחברים. אבל בישול לא הפך להיות חלק משמעותי מחיי עד שהגעתי לנקודת מפנה בחיים שלי: השתתפתי בעונה הראשונה של היפה והחנון, והיה לי הכבוד הרב להיות מודח משם ראשון 🙂

    הלחץ של הריאלטי דחף אותי למסע לחיפוש עצמי, שבסופו הגעתי למסקנה שאני לא עושה מספיק דברים שאני אוהב. בעקבות כך עשיתי את הצעדים הראשונים שלי בעולם האוכל: נרשמתי ללימודי בישול ובהמשך (במקביל ללימודי תואר ראשון במנהל של עסקים) הייתי טבח במשך שלוש שנים, שזה אומר לבלות שעות על שעות בחיתוך, בישול, אידוי, הקפצה, אפייה, צלייה, תיבול, ערבוב וכל פעולה אחרת שאתם יכולים להעלות במוחכם וקשורה לאוכל.

    אחת התובנות המרכזיות שלקחתי משלוש שנים של עבודה מאחורי הקלעים של עולם המסעדות, היא ששום דבר שאנחנו עושים במטבח לא טריוויאלי. אפילו מאחורי המנה הכי פשוטה יש היסטוריה, תרבות, מורשת, כימיה, ביולוגיה ופיזיקה, או בקיצור מכרה זהב אינסופי של ידע.

    שלוש שנים עבדתי כטבח. צילום: אמיתי איצקוביץ'
    שלוש שנים עבדתי כטבח. צילום: אמיתי איצקוביץ'

    מתכונים יש בכל מקום, בכמות אינסופית, אבל מעטים מאוד האתרים שנכנסים אתכם לעומק, ועוזרים לכם להבין מה קורה בכל פעם שאתם מבשלים: איך פסטה מתבשלת, למה מתפיחים בצק פעמיים, מה הקשר בין בשר לקרם ברולה ולמה משהו אחד טעים לנו בעוד שמשהו אחר לא.

    בכתבות, המתכונים והמאמרים השונים שיתפרסמו כאן אתן מענה לכל השאלות האלו ועוד, כדי שאתם תוכלו לבשל יותר, וליהנות אפילו עוד יותר מהתהליך, מהעשייה ומהתוצאה.

    >> ליצירת קשר

     איך התחלתי לכתוב? 

    את כתבות האוכל הראשונות שלי כתבתי עבור מגזין הסטודנטים של המרכז הבינתחומי, פיוז'ן. באתי ואמרתי: שלום אני עֹז ואני רוצה לכתוב על אוכל. המגזין היה כולו בהתנדבות וזרמו איתי, וכך יצא שבסוף 2008 כבר כתבתי את הכתבה הראשונה שלי: 'פשיטת מקרר', בה הגעתי לדירה של סטודנט ביחד עם צלם, והכנו מנות מחומרי הגלם שהיו (או ליתר דיוק: לא היו) בדירה.

    בהמשך לימודיי המשכתי לכתוב למגזין ובהמשך גם ערכתי אותו, ככה שלקראת סיום התואר חילקתי את הזמן בין קורסים אקדמיים, למשמרות במטבח ולהכנת כתבות על אוכל. כיף! 🙂

    הכתבה הראשונה שהכנתי למגזין הבינתחומי, אי שם ב-2008
    הכתבה הראשונה שהכנתי למגזין הבינתחומי, אי שם ב-2008

    מתחביב לקריירה

    בפברואר 2011 הכתיבה והבישול בהם עסקתי נפגשו והפכו למקצוע: התחלתי לעבוד באתר נענע10 כעורך תוכן שיווקי, שזה אומר לכתוב ולצלם מתכונים, להכין כתבות, לראיין, לכתוב בפייסבוק ולהכיר טוב טוב את עולם הקולינריה של הארץ.

    מאז ועד היום אני יוצר תוכן שקשור לאוכל, ובשנים האחרונות כתבתי יותר מ-1000 מתכונים לחברות מסחריות גדולות כמו קוואקר, בריטה, שמרית, מותג הפסטות ברילה ומגוון המותגים של חברת יוניליבר. במשך שנה וחצי, החל מינואר 2014, התפרסם בוואלה אוכל טור קבוע שלי שנקרא מאמן המטבח, בו אני עונה על שאלות על אוכל.

    ספר הכרובית צילום ענבל לביא

    ספר הכרובית

    בשנת 2017 יצא לאור ספר הבישול שלי, ספר הכרובית, שמוקדש כולו למלכת הירקות. את הספר הוצאתי בעצמי בעזרת קמפיין מימון המונים, שבו אתם, הקוראים והעוקבים שלי, הזמנתם את הספר מראש ועזרתם להפוך חלום ישן למציאות.

    הספר הודפס בשלוש מהדורות בשפה העברית וגם תורגם לאנגלית וספרדית, וניתן להזמין אותו דרכי מהעמוד כאן:

    >> להזמנת ספר הכרובית של עז תלם

    היום

    היום אני חי את החלום שלי: קם בבוקר ומקדיש את חיי לכל מה שיש לאוכל להציע. אני מבשל למשפחה, מאלתר מנות ומקפיד לקנות ולעבוד עם חומרי גלם שאני לא מכיר. כותב, לומד וחוקר, ומוציא את המקסימום מכל מה שיש לעולם הקולינריה להציע.

    תודות

    האתר שאתם נמצאים בו עכשיו לא היה נראה כמו שהוא נראה בלי כמה מהאנשים הכי מוכשרים שיש לי את הזכות להכיר ולעבוד איתם:

    ג'רי וינוקור ודן קופמן מסטודיו דה פיקסל, שעיצבו את האתר ואת הלוגו, ועזרו לי להפוך רעיון למציאות.

    דוד אריאלי מקליקי בניית אתרים, שעשה מעל ומעבר, ושם לב לכל הפרטים הקטנים כדי שהאתר יראה ברמה המקצועית הגבוהה ביותר.

    קרן ביטון כהן ואסף אמברם, שצילמו את הבלוג בשנותיו הראשונות.

    רחלי קרוט, המוכרת יותר בתור קרוטית ומישהי שאהבה לאוכל זורמת לה בדם, שנתנה הערות והארות בכל שלבי ההקמה, ושמה לב לפרטים שבחיים לא הייתי שם לב אליהם בלעדיה.

    ואופיר וינשטוק, חבר יקר שעזר לי להגדיר בדיוק מה אני רוצה שהאתר הזה יהיה.

    הירשמו לעדכונים במייל