כותרת אתר

עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

בואיקוס פיצה כשרים לפסח

בואיקוס כשר לפסח
בואיקוס כשרים לפסח בטעם פיצה. צילום: עז תלם

בקיץ האחרון פרסמתי כאן בבלוג מתכון מעולה לבואיקוס – לחמניות גבינה יווניות של שי לי ליפא המקסימה. המתכון אומץ מהר מאוד על ידי רבים מכם, ולקראת פסח ביקשתם ממני להכין גרסה מותאמת לימי החג של המאפים הנפלאים האלו.

>> מתכון בואיקוס יווניים קלאסיים

אז לכל מי ששאל והתעניין, הנה במיוחד בשבילכם גרסה מותאמת לפסח לבואיקוס. אתם כבר מכירים אותי, אני לא יכול סתם ככה להגיד לכם פשוט להחליף קמחים, אז כדי לשדרג את המתכון הקלאסי הוספתי גם טעמים משלי, ויצרתי בואיקוס פיצה!

בואיקוס כשר לפסח
גרסה חדשה למנה מוכרת (וזה כשר לפסח!). צילום: עז תלם

שילוב טעים בטירוףףף שמשדרג מאוד, אני חיסלתי חצי תבנית לבד ושאר בני הבית גם הצטרפו להתנפלות =]

טעם פיצתי
המחשבה מאחורי הרעיון פשוטה: אם אפשר להכין מאפינס פיצה ופיצה כרובית, ואל לחמניות הבואיקוס אפשר להוסיף טעמים שונים, זה הרי מתבקש ליצור גרסת פיצה למאפה הזה.

את תערובת הגבינות הקלאסית (צהובה+בולגרית+לבנה/קוטג') שדרגתי בחומרי גלם שנותנים טעם פיצתי: אורגנו מיובש, רסק וממרח של עגבניות מיובשות וגם זיתים קצוצים (שמתי זיתי קלמטה יווניים, שימו איזה זיתים שבא לכם).

בואיקוס כשר לפסח
המצרכים לבואיקוס+טעם פיצה. צילום: עז תלם

הוספתי גם שמן זית שתורם מאוד לטעם.

סוג הקמח משנה את המתכון
כשעשיתי קניות בסופר מצאתי קמח מצות כוסמין (איזה מגניב שיש כזה מוצר!) ובו השתמשתי, אבל יכולים להשתמש בקמח מצה רגיל או להכין קמח מצה בעצמכם (שמים שברי מצות במעבד מזון וטוחנים לאבקה).

בואיקוס כשר לפסח
שמים את הגבינות, החמאה והשמן בקערה. צילום: עז תלם
בואיקוס כשר לפסח
מערבבים היטב ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. צילום: עז תלם

כשמכינים בואיקוס כשר לפסח מקמח מצה, צריך לקחת בחשבון שהקמח הזה צריך יותר נוזלים מקמח רגיל.

אני הוספתי למתכון 1 כוס מים בהדרגה עד שקיבלתי תערובת שהרגישה לי מספיק נוחה לעבודה – הבצק היה אחיד, ולא התפורר, כמו שהוא היה לפני ששמתי מים. יכול להיות שהקמחים שאיתם תעבדו ידרשו פחות נוזלים, אז תפעילו שיקול דעת.

אפשר גם להשתמש בתערובת קמחים יעודיות לפסח (בני ישראל העתיקים לא היו מאמינים שיש קמח תופח כשל"פ) ואז אליהן לא צריך להוסיף עוד מים (או אולי הרבה פחות).

>> עוד מתכון בואיקוס מעולה לפסח תמצאו אצל יונית צוקרמן האהובה =]

בואיקוס כשר לפסח
מגלגלים את הבצק לגליל בעזרת נייר אפיה. צילום: עז תלם

מטבעות שמנמנים
במקום לגלגל את הבצק לכדורים, השתמשתי בטכניקה שמשמשת להכנת עוגיות חמאה וגלגלתי את הבצק לגליל בעזרת נייר אפייה. מהגליל הזה פרסתי מטבעות שמנמנים בעובי 2 ס"מ.

שיטת החיתוך הזו מאפשרת ליצור בואיקוסים אחידים יותר מאשר בעיצוב ידני.

בואיקוס כשר לפסח
חותכים למטבעות עבים, מעצבים לעיגול ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. צילום: עז תלם
בואיקוס כשר לפסח
מעל כל עיגול שמים גבינה צהובה ועגבניות ושולחים לתנור. צילום: עז תלם

את המטבעות חילקתי ל-2 תבניות, ומעל כל עיגול שמתי תוספות פיצה: גבינה מגוררת ופרוסות עגבניה (יכולים להתפרע עם התוספות, ראו לפני שאתם שואלים).

משם לסיבוב קצר בתנור והבית מתמלא בריחות משגעים שקשה מאוד לסרב להם! =]

לפני שאתם שואלים:

  • לא בפסח: מחליפים את קמח המצה/הקמח הכשר לפסח בקמח מלא/כוסמין/רגיל או בקמח תופח (ואז לא צריך להוסיף אבקת אפייה). בכל מקרה, כשמכינים שלא בפסח אין צורך להוסיף מים לבצק.
  • אין צורך להוסיף מלח כי יש מספיק מליחות בגבינות ובזיתים.
  • טבעוני: את החמאה מחליפים בשמן קוקוס, את הגבינה הלבנה מחליפים בגבינת קשיו או גבינת סויה, את הבולגרית והצהובה מחליפים בטופו משי טחון אליו מוסיפים כף גדושה של מיסו לבן. לגרסה הטבעונית כדאי להוסיף גם כפית שטוחה מלח. מעל מפזרים שמרי בירה או גבינה צהובה טבעונית.
  • במקום ממרח עגבניות מיובשות, אפשר לשים 5-6 עגבניות מיובשות קנויות, קצוצות לקוביות קטנות.
  • ללא גלוטן: משתמשים בקמח לא גלוטן (למשל קמח תמי, קמח כרגיל או קמח ללא גלוטן של בובס רד מיל)
  • אפשר לאפות בואיקוס רגילים לפי המתכון: פשוט מחלקים את התערובת ל-24 כדורים בגודל בינוני-גדול ומניחים ב-2 תבניות (יוצא שטוח אבל טעים).
  • יכולים לשים, במקום או בנוסף לעגבניות, תוספות פיצה אחרות שאוהבים כמו פטריות פרוסות, פרוסות בצל סגול ו/או גבינות אחרות כמו בולגרית/פרמז'ן.
בואיקוס כשר לפסח
כדאי להגישם בעודם חמימים. צילום: עז תלם

מתכון בואיקוס פיצה כשרים לפסח

24 לחמניות מיני פיצות קטנטנות, חלבי + כשר לפסח לאוכלי מצה שרויה, 15-20 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל

מצרכים:

לבואיקוס:
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח מצה (אני השתמשתי בקמח מצות כוסמין)
3 כפיות אבקת אפייה (שקיק וחצי)
(אם לא רוצים קמח מצה אפשר להחליף ב-1 שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח לפסח. אם שמים קמח תופח לא צריך להוסיף אבקת אפייה ומים)
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
70 גרם חמאה רכה (כלומר חמאה שהוצאתם לטמפרטורת החדר חצי שעה מראש או חיממתם 25 שניות במיקרוגל)
1 גביע (250 גרם) קוטג' 5/9% או גבינה לבנה 5/9%
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית או פטה (16% ומעלה) מפוררת גס
250 גרם (1/2 שקית) גבינה צהובה מגוררת גלבוע 22%
1 כוס מים או פחות (אם השתמשתם בקמח מצה)

תוספות לבואיקוס פיצה:
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות (אם אין, שימו עוד רסק)
1 כפית אורגנו מיובש
חופן זיתים, מגולענים וקצוצים (רשות, אפשר גם לשים 4 כפות טבעות זיתים)

לתוספות מעל:
1-2 עגבניות, חצויות ופרוסות דק
חופן גבינה צהובה מגוררת שאוהבים (גלבוע/עמק/מוצרלה וכולי)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

בצק הבואיקוס:

  • מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • אם אין מיקסר, ניתן לשים את כל החומרים בקערה גדולה ולעבד עם כף עץ או עם הידיים 2-3 דקות עד להתאחדות.
  • אם רוצים בואיקוס בטעם פיצה, מוסיפים את החומרים לטעם פיצה (רסק, אורגנו, זיתים, ממרח עגבניות) לכדור הבצק וממשיכים לעבד עד שנטמעים בתערובת.
  • אם השתמשתם בקמח מצה, בשלב זה התערובת תרגיש יבשה ולא תתאחד. מוסיפים את המים בהדרגה, 1/4 כוס בכל פעם, עד שמקבלים בצק אחיד.
  • הבצק צריך להיות חלק, לא דביק ונוח לעבודה. אם הבצק מרגיש לכם מתפורר מדי, זה סימן שצריך להוסיף עוד מים. אני שמתי כוס שלמה בהדרגה, יכול להיות שתצטרכו לשים פחות.

יצירת המאפים:

  • מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מניחים במרכז הנייר את הבצק ומעצבים למעין שורה. מגלגלים את התערובת ומעצבים, בעזרת נייר האפייה, לגליל ברוחב 8-10 ס"מ.
  • מסירים את נייר האפייה. חותכים את הצדדים של הגליל (שיוצאים עם רוחב קטן יותר) ומניחים אותם בצד.
  • חותכים את הגליל למטבעות עבים (עובי 2 ס"מ בערך). מעגלים בעזרת הידיים את המטבעות ומניחים על התבניות עם נייר האפייה.
  • את הצדדים של הגליל ששמתם בצד, מעצבים פשוט לקציצות שטוחות שדומות לעיגולים וממקמים בתבנית.
  • מעל כל עיגול שמים פרוסות עגבניה ומעט גבינה מגוררת.

אופים ומגישים:

  • אופים בתנור החם (180 מעלות) 15-20 דקות עד שהבואיקוס זהובים והגבינה נמסה.
  • מוציאים ונותנים לבואיקוס להתקרר מעט דקות לפני שאפשר לאכול. מה שלא נאכל מיד שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  • להגשה מחממים 5-8 דקות בתנור ב-170 מעלות (או 10-15 שניות במיקרוגל).

המתכון הופק בשיתוף תנובה

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מאפים ומנות לחול המועד:

מנות נהדרות לארוחת צהריים או בוקר משפחתית

תבשיל אורז עם תרד בסגנון יווני

תבשיל אורז ותרד

מנה יוונית מסורתית. צילום: עז תלם

מעקודה מצה בריי

2 מנות מעולות של פסח נפגשות. קיבוץ גלויות בצלחת. צילום קרן ביטון כהן

מעקודה כרובית

מעקודה בגרסת הכרובית. יש הקוראים למאפה מח'מר. צילום: אסף אמברם, סטיילינג נועה קנריק

פשטידת מצות בלקנית עם תרד וגבינות

פשטידת מצות ותרד של אסף הצלם. צילום: אסף אמברם

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

0 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות

הירשמו לעדכונים במייל