כרוב ניצנים במחבת הכי טעים בעולם

כרוב ניצנים
כרוב ניצנים במחבת הכי טעים שיש. צילום: עז תלם

אני אוהב לפרגן לאנדרדוג, והירק שהוא לחלוטין אחד מהירקות הלא מוערכים ולא בצדק כאן בארץ הוא כרוב ניצנים.

לפני שנה העליתי אצלי באינסטגרם מתכון ממש טעים להכנתו: צרוב במחבת ואז מאודה, ולא פרסמתי אותו כאן בבלוג.כל שבוע הייתי מקבל עשרות פניות מקוראים שביקשו את המתכון, אפילו אחרי שעונת כרוב הניצנים הטרי של 2018 חלפה.

לשמחתי כרובוני הניצנים הטריים חזרו עכשיו לעניינים, והגיע הזמן לתת למתכון הזה את הכבוד שמגיע לו.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oz Telem (@oztelem) on

הטרי הוא עולם אחר
הרבה אנשים לא אוהבים כרוב ניצנים, וזה כנראה בגלל שבילדותם ניסו לדחוף להם כרוב ניצנים מוקפא שבושל יותר מדי. כשזו הדרך היחידה בה מכירים את החמודונים האלו, זה לחלוטין מובן.
לא מוגזם לומר שעשו לירק הזה עוול היסטורי, כי כרוב ניצנים טרי הוא ירק שונה לגמרי, רענן, פריך, עסיסי, בשרני אפילו, ומלא בטעם, זהו באמת אחד הירקות שאני הכי אוהב.

אני גם אוהב את זה שהוא מופיע לתקופה קצרה של חודשים ספורים, זה בסדר לפעמים להתגעגע.

כרוב ניצנים
ממש עכשיו בשיא העונה והיא נמשכת עד סוף מרץ. צילום: עז תלם

היי, אני לא כרוב תינוק
כמו הברוקולי, הכרובית, הקייל, הכרוב והקולורבי, כרוב ניצנים הוא חבר למשפחת המצליבים, וחולק עם כל הירקות שצוינו אותו אב קדמון (צמח שנקרא כרוב הבר). כמו בני דודיו, הוא פותח לאורך שנים על ידי חקלאים (כלומר: אין בטבע צמח של כרוב ניצנים, רק בשדות).

לפי סופר האוכל הארולד מקגי, עדויות לזני כרוב דומים לו מגיעות מאירופה של המאה ה-15, אבל רק מהמאה ה-18 יש עדות מהימנה לכך שהוא באמת היה איתנו. הוא פופולרי מאוד בבלגיה, ושמו הלועזי הוא ניצני בריסל (Brussel sprouts).

כרוב ניצנים
מורידים את התחתית של כרוב הניצנים. צילום: עז תלם

למרות ששמו עלול להציע שמדובר פשוט בכרוב רגיל שנקטף מוקדם, כרוב הניצנים הוא זן שונה במשפחה – הכרובונים גדלים אחד אחד על גבעול גדול ולא ממשיכים לגדול מעבר לגודל הפיצי שבו אנו קונים אותו.

בזמן שכרוב רגיל ניתן לגדל לאורך כל השנה, כרוב ניצנים חייב מזג אוויר קר ולכן זמין רק לחודשים ספורים, בדיוק בתקופה זו של השנה.

את כרוב הניצנים שלי הזמנתי מהחברים מעלה הביתה, שדואגים שהוא יהיה זמין באתר שלהם כל עוד ניתן להשיגו טרי יפה ורענן (בדרך כלל עד סוף חודש מרץ).

כרוב ניצנים
וחותכים את הכרובים לאורך. צילום: עז תלם

אז מה עושים איתו?
החוק לכרוב ניצנים מוצלח הוא שצריך לבשל אותו כמה שפחות. ככל שהבישול שלו נמשך יותר, הוא נהיה יותר מריר.

הטכניקה אותה אני מפעיל עליו היום נקראת טיגון-אידוי (steam fry) והשאלתי אותה מעולם הדים סאם (היא מעולה גם על באק צ'וי).

מה שעושים – לוקחים את הכרובים, מסירים את הבסיס שלהם וחוצים אותם לאורך.

כרוב ניצנים
מניחים את הכרובים במחבת קרה עם שמן זית, צד חתוך כלפי מטה. צילום: עז תלם

מניחים אותם במחבת משומנת, מתבלים קצת במלח, ואז נותנים למחבת להתחמם ומטגנים את הכרובים עד שהם צרובים יפה.

כשהם הזהיבו בצד החתוך, מוסיפים למחבת מים ומיד מכסים במכסה, ככה שהאדים שנוצרים מבשלים את הכרובונים ומרככים אותם. זה לוקח דקות ספורות.

כשהכרובים רכים אבל לא לגמרי, מסירים את המכסה, נותנים למים להתאדות ומוסיפים קצת מיץ לימון שמרענן את הטעם ומאזן את המרירות של הכרובונים (בקיצור, אל תוותרו על הלימון!).

כרוב ניצנים
שמים את המחבת מעל להבה בינונית גבוהה ומטגנים עד שהכרובים נצרבים. צילום: עז תלם

ואם אתם רוצים שדרוג של ממש, מוסיפים חמאה (20-30 גרם ככה) בסוף הבישול, היא תימס ותהפוך לרוטב שיעשיר מאוד את הטעם של המנה.

חברים וחברות לא לשכוח לעקוב אחרי גם באינסטגרם @oztelem טעים שם מאוד

כרוב ניצנים
אחרי שהכרובים התרככו מוסיפים מיץ לימון, מתבלים בקצת מלח ומוכן! צילום: עז תלם

לפני שאתם שואלים:

  • המתכון לא עובד עם כרוב ניצנים קפוא! אם זה כל מה שיש לכם, תיקחו את הכרוב ניצנים הקפוא, תתבלו בשמן זית, מלח ופלפל ותשלחו לתנור 200 מעלות 15-20 דקות. זו בעיני הדרך היחידה להוציא ממנו משהו סביר.
  • הטכניקה הזו עובדת מצוין גם עם תפרחות ברוקולי וכרובית.
כרוב ניצנים
כרוב ניצנים במחבת. צילום: עז תלם

מתכון כרוב ניצנים במחבת הכי טעים בעולם

2-3 מנות, טבעוני+ללא גלוטן+פליאו+ללא פחמימות+פרווה+טוב לב, 15 דקות זמן כולל

מצרכים:

1 חבילה (350 גרם) כרוב ניצנים
2-3 כפות שמן זית
בערך 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
1-2 כפות מיץ לימון (מ-1/4 לימון טרי)
1/3 כוס מים

אופן הכנה:

  • מסירים את הבסיס של כרובי הניצנים וחותכים אותם לחצאים אורך.
  • שמים מעט שמן זית במחבת קרה.
  • מניחים את הכרובים עם הצד החתוך כלפי מטה, מתבלים במלח ובעוד קצת שמו זית מלמעלה אם רוצים.
  • מדליקים את הלהבה בעוצמה בינונית-גבוהה.
  • צורבים את הכרובים בערך 2 דקות, עד שהצד החתוך זהוב.
  • מוסיפים את המים, מערבבים מעט ומיד סוגרים את המחבת עם מכסה מתאים.
  • מבשלים מעל להבה בינונית 2-4 דקות, עד שהכרובים מעט רכים.
  • מסירים את המכסה ומבשלים עד שכמעט כל המים התאדו מהמחבת
  • מוסיפים את המיץ הלימון, מערבבים.
  • טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח או מיץ לימון לפי הטעם.
  • הכי טוב להגיש מיד. נשמר בקירור 3-4 ימים.

רוצים גם כרוב ניצנים טרי?
החברים בעלה הביתה ארגנו לכם, קוראי הבלוג, הנחה מיוחדת של 7% על כל הזמנה שתעשו.
פשוט תזינו את קוד הקופון kitchencoach במקום המתאים בעמוד ההזמנה והמחיר אוטומטית יתעדכן לכם >> לאתר עלה הביתה

**לפני שמזמינים חשוב לוודא שאתם באזור המשלוחים שלהם – כרגע פועלים באזור השרון והמרכז, מפרדס חנה ועד תל אביב.

המתכון הופק בשיתוף עלה הביתה

הכנתם? איך יצא? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק =]

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה מצד שמאל למעלה אם אתם גולשים במחשב, ובתיבה ממש פה מתחת אם אתם בסלולר

לעוד מתכוני ירקות:
פאד קפאו צמחוני
תבשיל קארי אדום עם ירוקים וטופו
מרק עגבניות צלויות
'פסטה' גזר ברוטב אליו אוליו

שתפו:
הרשמה לקבלת התראות לאימייל
להודיע ​​על
guest

45 תגובות
הכי ישן
הכי חדש הכי הרבה הצבעות
משוב מוטבע
צפיה בכל התגובות

נהדר!
מזדהה עם הכל, זה אחד הירקות שגם אני הכי אוהב.
מצטרף להבדל בין הקפוא לטרי, זה אחד הירקות הבודדים שהקפאה עושה לו עוול (כמו ברוקולי).
אני מבשל אותם ממש דומה. טיגון בשמן וחמאה, מוסיף מים רותחים ולפעמים מיץ תפוזים ומגיש עם שקדים פרוסים. אבל לא חשבתי אף פעם לפרוס אותם באמצע כמו שהצעת, נשמע כמו שדרוג אדיר בקריספיות שאני חייב לנסות! רעיון מעולה.
אגב הטכניקה כמו בגיוזה נקראת גם ״מים משוגעים״, כשנותנים למים להיעלם ואז השמן מתחיל לעבוד.

אליאב שני-דור

השבוע הכנתי כרוב ניצנים קפוא – בישול קצר במי רותחים, מחבת עם מעט שמן זית ומעט חמאה, לאחר שנצרב מעט שבבי שום יבשים.
מעולה.

שרה

ובאלו חנויות אפשר למצוא אותו טרי?

גליה

מעניין כתמיד. אני אוהבת כרוב!
האמת ……. מעולם לא אכלתי כרוב ניצנים וכמובן אין מצב שאנסה קפוא (מעולם לא נתקלתי בטרי).
לא רואה אופק בינתיים לקניית טרי
נקווה בעתיד :))))

שרה אנגל

סתם עצה להוסיף קצת סוכר למי הבישול של הכרוב ניצנים ואחר כך מים עם מיץ לימון או קצת חומץ בזמן הבישול. זה מנטרל קצת את הטעם המר של כרוב הניצנים.

רינת

היי עוז
על המתכון הזה נאמר: כמה פשוט ככה טעים.

שרה

מעדן. תודה על המתכון הנפלא. האם אפשר לאכול עלי כרוב ניצנים הסלט, כמו עלי כרוב?

זאב

כרוב ניצנים: אני נוהג להשתמש בכרוב קפוא. אופן ההכנה פשוט: שם בסיר מים מומלחים קלות, מביא לרתיחה, ומבשל על אש קטנה למשך 20 דקות. זהו. האורחים שלי אוהבים.

רחל

הכנתי עם כרוב ניצנים קטוף טרי מהגינה, מתכון מושלם!

רונית

אני חייבת לשבח אותך על מתכון מעולה! אף פעם לא אכלתי כרוב ניצנים וזה יצא פשוט מושלם!
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך יוצא פשוט טעים.

לירון

עז אתה אלוף. המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים וגם הכרוב ניצנים, פשוט, מהיר וטעים בטירוף. תודה!!

חנה

הכנתי כרוב ניצנים קפוא (זה מה שהיה) לפי ההוראות: בישול קצר במים רותחים, חיתוך הכרובון לשניים, תיבול בשמן זית, מלח, פלפל שחור, בלסמי איטלקי, טימין ולתנור. מעדן
היום אוסיץ מיץ לימון

תומר

היי עז
ראשית, אחלה מתכונים – בטעם ובהגשה.
קבל שדרוג – לקראת הסוף, בשלב שבו אתה מוסיף את החמאה, זרוק כמה שיני שום קצוצות ו…מלא פירורי לחם/פאנקו.
שבת שלום.

איריס לנה

מתכון לפנתיאון!

אני

תודה רבה! פעם ראשונה שאני אוהבת כרוב ניצנים! (שמתי מחמאה במקום חמאה, ועבד)

שרה אנגל

הי עז, הרשה לי להוסיף לך טריק קטן בנושא כרוב הניצנים. אני אישית שמה אותם במחבת עם קמצ מים וחמאה קצת מלח וקצת סוכר ונותנת להם להתאדות על אש קטנה עד שדי רכים. רק בסוף מוסיפה מיץ לימון או טיפה חומץ. אבל מה שחשוב זה להוסיף קצת סוכר. זה שובר את המרירות.
בברכה שרה אנגל.

חנה כהן

האם להפשיר את כרוב הניצנים הקפוא טרם הכנסתו לתנור לאפייה של עד 20 דקות כהמלצתך
תודה

קסם ליברמן

נשמע נהדר.
אני רוצה להכין בערב ולהגיש לצהריים . איך לדעתך הכי מומלץ לחמם לפני ההגשה ?

אפרת

היום הבן שלי הכין כרוב ניצנים לארוחה המשפחתית. קבלתי מחברה שקית כרובונים טריים שהגיעה אליה בטעות, וכמובן שבחרנו מתכון שלך. יצא טעים… נישנוש פה ושם ועוד טעימה, כמעט לא נשאר כלום לארוחה… גם השעועית הפריכה שלך היא מתכון מנצח שמעטר את שולחן השבת שלנו. תודה על המתכונים המעולים והפשוטים שלך

רונה

יש לי חשק כבר כמה זמן לכרוב ניצנים (והמוקפא ממש טעים, בבישול במיקרו רק של הפעם הראשונה, כלומר אם אומרים 4 דקות לערבב ואז עוד 4 דקות – מספיקות 4 דקות, אני מבשלת ככה את כל הירקות הקפואים- במיקרו והם יוצאים נפלא. אבל הוא נורא יקר) והיום מצאתי בשוק טרי, אז לקחתי..
המון
המון
המון
יש דרך להקפיא אותו ? 🤦‍♀️

רונה

אני חושבת שבסוף השארתי אותו על השיש, אולי שבועיים, כשרציתי לבשל פשוט קילפתי את העלים העליונים, כמו שאני עושה בכרוב רגיל. המתכון הזה מושלם , תודה ❣

הדר

הי עז,
בזכותך התאהבתי בכרוב ניצנים!!!
אני קונה אותו כל הזמן כבר כמה שבועות! תודה!!!
שאלה – התחלתי בעצתך להשתמש בטכניקה הזאת גם לכרובית וברוקולי, וזה פשוט נפלא. אבל מחב רגילה של 28 ס"מ לא מספיקה בשביל שכל החתיכות יקבלו מגע עם התחתית. אפשר לשאול באיזו מחבת אתה משתמש? או שאתה פשוט עושה כמה נגלות?

ליז

נראה מעולה! לדעתך אם אוסיף מעט שום כתוש זה ישדרג או לא מתאים?

נעמה

היי, אם עושים את המתכון עם כרוב ניצנים קפוא באופן שהצעת, גם אז לחצות את הכרובים?

שרון

כרוב -ניצנים שניסיתי לאפ]ות בתנור ומאוד הצליח בתנור:

מלצצים מראש את תנוא האפייה ל-200 מעות חום.

תחילה הפשרתי שקית כרוב ניצנים -קפוא: חיממתי בסיר מים וכף מלח, והכנסתי את כרוב הניצנים הקפוא לכמה דקות-
עד שהתחיל להתרכך מעט, ובעזרת כף מחוררת העברתי למסננת, ולאחר כמה דקות של צינון העברתי לתבנית אפיה ,
עם ניר -אפיה משומן ,שהוברש בשמן -זית.
בקערית קטנה ערבבתי ביחד: 1/4 כוס כוס -שמן זית ,חצי כפית מלח, כף גדושה שום כתוש חצי כפית צ'ילי חריף ,וכף חומץ –
שפכתי הכל על כרובי -הניצנים שהונחו בתבנית ,והברשתי את כול כרובי הניצנים ,כך שיהיו מצופים כולם בתערובת.
ולבסוף, הכנסתי את התבנית לתנור שחומם מראש – 10 דקות על 200 מעלות חום,
לאחר 5 דקות הורדתי את החום ל-180 ל -20 -30 דקות אפייה,
לאחר מכן, הפכתי לצד שני לאפייה לעוד -20 דקות, עד להשחמה.
יצא ממש ממש טעים!!!
שימו לב .
נא לא לשכוח לחמם את התנור 10 דקות מראש בחום של 200 מעלות.

עירית

הכנתי את המתכון כלשונו – ויצא מעולה!!!

את הקפוא אני ממש מתעבת. שנים לא התקרבתי לכרוב ניצנים. בשוק איכרים בלונדון ראיתי לראשונה את אשכולות הכרובים הקטנים ( עד אז לא ידעתי איך הם גדלים) ושם גם טעמתי לראשונה טרי, מאודה וליד זה מטבל מיונז

המתכון שלך מנצח בגדול 😊

הירשמו לעדכונים במייל